Vekový rozdiel 6-7 rokov medzi deťmi: Aké máte skúsenosti?
Ahojte, tie čo máte takyto vekovy rozdiel medzi detmi čo nato hovorite?
@anonym_autor ja mám 8 ročný a starsia mladšiu zbožnuje...chce ju voziť pomahat hrajú sa za mna ano užila som si jedno malé...potom znova niečo odrobila ...za mna reťaaivá materska a byt dlhsie doma je horsie..ja si chvalym vekove rozmedzie 🙂
@anonym_autor dobre..nikdy som nechcela 2 deti po sebe.Venovala som sa jednému a, keď nastúpil do školy mala som druhé.Nam to vyhovuje nerobia si zle každý má už iné záujmy, ale zabavia sa spolu.Ja som bola fyzicky a psychicky vyčerpaná nevedela som si predstaviť byt skoro tehotná a lietať okolo 2 deti.A ani som po tom netúžila aj som si myslela, že zostane jedináčik.
to su dvaja jedinacikovia
@xlucia hej hej lebo ked su po sebe si robia zle žiarlia,biju sa je urcite lepsie 😑
My máme 6 ročný rozdiel a je to úplne v pohode. Baby sú už veľké, trošku sa míňali, keď bola staršia na strednej, ale vždy si rozumeli. Určite to závisí od osobnosti detí.
@xlucia hej hej lebo ked su po sebe si robia zle žiarlia,biju sa je urcite lepsie 😑
@anonym_1055aa nikto nepisal, ze je to lepsie, napisala len, ze su to dvaja jedinacikovia. Z pohladu rodicov alebo najma matky, je mat vacsi vekovy odstup super, kazdemu dietatu sa mozes venovat v klude, ked mas druhe, prve je uz odrastene a relativne samostatne na samoobsluzne ukony. No je fakt, ze su to dvaja jedinacikovia, mam so surodencom takyto vekovy rozdiel a kazdy sme malai vlastnych kamaratov, vlastne zaujmy, bolo medzi nami 6 rokov, co je pomerne dost. Podstatnu rolu tam hra urcite aj povaha deti, to ci je to rovnake alebo opacne pohlavie, v akom poradi sa narodilo jedno a druhe pohlavie, ale neboj sa, ziarlenie a bitky su pritomne aj v tejto kombinacii. 🙂 rovnako ako to, ze pri mensom vekovom rozdiely nemusia byt bitky ani ziarlenie. 🙂
@anonym_autor pre mna najlepsie, vzdy boli partaci, mali sa radi, bez rozbrojov kedze si nekonkurovali, aj dnes maju pekny vztah a to su uz dospeli.
Ja mám 7 rokov, starší syn a mladšia dcéra. Do jej asi 3rokov to bolo úplne super, potom už len škriepky, pretože starší (a to má o chvíľu 17) sestru iba jeduje. Prkotinami úplnými. A ona piští... Napriek tomu by som to nemenila.
@xlucia blbosť... Mam 3 deti a medzi každý je rozdiel 8 rokov..aj medzi mnou a mojimi súrodencami.
Nebolo to v plane, ale tak nám to bolo súdené.. Je to veľmi individuálne,pretože ja už teraz vidím rozdiel vo vzťahoch medzi mojimi deťmi ako keď porovnám ako som to mala ja medzi mojimi súrodencami. Ja som prostredná, jediná baba, doma mám najstaršieho syna a 2 baby..
Samo ma takmer 18 a ten si už žije svoj život, a ja ho nechávam.
Nikdy som mu nevesala sestru na krk ako pestúnke a vďaka tomu s nou sam chcel byť. Mňa mama nútila práve v najhoršom veku byt všade s malým bratom.. Otrava a guľa na nohe. Tomu som sa u syna chcela vyhnúť. Kedykoľvek požiadam o pomoc, nie je problém a je ich šťastí brat, nie náhradný rodic.
Prpstredna dcérka trávi s malou najviac času, ale tiež pretože chce a nie musí.
Všetci si užívame malinku, každý inak ale vsetci.
Ja som si zase ako mama užila každé jedno bábätko, mohla som mu venovať maximum času, bez toho aby na to doplacali straší.
To je výhoda veľkého rozdielu.
Na druhej strane áno, sem tam mi je ľúto ze to nebudú takí ti paratci na hranie pretože každý má iné hobby, je už proste inde.. Najstarší skoro dospely, prostredna pomaly puberta 😂 no a bábätko...
Kamoška ma synov po roku a niekedy závidím ze keď nikde nikoho, oni sú vždy dvaja.. Keď chcú ist von, majú partaka. Druhá kamoška ma zase dcérky po 2 rokoch a tie spolu ani za nič...
Nedá sa to zaskatuljivat. Všade je to inak, a co bude v dospelosti, ukáže čas.. Ale ja si to nejako preoem na zodpovednosť dozrieť na to, aby ich vek nerozdelí, práve naopak..
Mam synov s rozdielom 7 rokov, skor som druhe nechcela. Ten starsi si zelal brata od malicka, teraz su uz dospeli, maju sa stale radi, starsi bol pozitivnym vzorom pre mladsieho.
Plánovať vekový rozdiel medzi deťmi je dobrý tak maximálne na prvý rok pre rodičov. Čo bude neskôr, to tu nevypočítaš. Darmo ti niekto napíše, že jeho deti sú s týmto vekovým rozdielom parťáci, keď u ďalších sa zase súrodenci bijú, vadia, naťahujú, eobia si zle, alebo sa v dospelosti, či puberte úplne ignorujú.
Vekový rozdiel 6r, skúsenosti po X rokoch, najprv žiarlivosť, potom denné bitky, staršie sa mladším samo od seba nikdy nehralo. Bitky prestali iba vtedy keď mladšie prerástlo (výškou a váhou)to staršie, ale to už staršie žilo skôr na internáte ako doma. Vzťah v dospelosti nula bodov.
@anonym_autor Ja mam doma aj aj, takze to viem posudit. Jednoznacne, hlavne z pohladu detí je lepsi rozdiel do 2 rokov (moj nazor, moja skusenost). Ak uz je vacsi rozdiel, uz je to uplne o inom, uz nie su na takej rovnakej vyvojovej vlne. Maju dobre vztahy ale neda sa to porovnat co vsetko postvarali povymyslali a ako sa hrali ti s 1,5 rocnym rozdielom a ten jeden posledny. Ten toto nezazije nikdy, take co zazili tí starsí pri sebe. Z pohladu rodicov je asi vacsia pohoda mat deti s vacsimi rozdielmi.
@anonym_autor
Je ok
Ako kedy.
Veľmi chcel bračeka. Ľúbili sa ako kone 😂 Teraz má pubertu tak mu je na obtiaž. Mladší staršie má veľmi rád.
Ako písali vyššie. Teraz sú to dvaja jedinačikovia. Možno aj tým,že starší ide na strednú.
Mám 6,5 roka rozdiel. Dve baby. Ja som spokojná. Aj sa zahrajú, aj sa dovadia, aj pobijú. Ale aj ľúbia. Jedna na druhu nedá dopustiť. Veľká ma niekedy silne reči, ale vzdy sa malej zastane aj keď ich nevidím. Napr na ihrisku. Za to som na ňu veľmi hrdá. A aj mala drzi so staršou.
Mám 6,5 roka rozdiel. Dve baby. Ja som spokojná. Aj sa zahrajú, aj sa dovadia, aj pobijú. Ale aj ľúbia. Jedna na druhu nedá dopustiť. Veľká ma niekedy silne reči, ale vzdy sa malej zastane aj keď ich nevidím. Napr na ihrisku. Za to som na ňu veľmi hrdá. A aj mala drzi so staršou.
@lucia147852 my tiež podobne termín mam začiatok marca a dcera je koniec jula (teraz bude mať 6). Velmi chcela babatko surodenca, tak verím, že jej to dlho vydrží 😀
@anonym_autor Ja ti napisem z pohladu mladsieho surodenca. Mam bratov starsich o 6 a 7 rokov. Vychadzame spolu dobre, o tom pokoj. Ale bola som ako keby jedinacik. Oni riesili diskoteku, ja som bola decko. Ja som riesila diskoteku, oni hypoteku...atd. Vztahy mozu byt fajn, ale bude to jedinacik.
@anonym_autor Ja ti napisem z pohladu mladsieho surodenca. Mam bratov starsich o 6 a 7 rokov. Vychadzame spolu dobre, o tom pokoj. Ale bola som ako keby jedinacik. Oni riesili diskoteku, ja som bola decko. Ja som riesila diskoteku, oni hypoteku...atd. Vztahy mozu byt fajn, ale bude to jedinacik.
@beata_k ked bola dcera mladsia som si netrufala mať hned dve, bola naročna. Potom som si chcela najsť prácu na neurčito a potom a potom až bude mať dcera 6 čoskoro :D ale aspon som už tehotná no😀
ja mám sestru mladšiu o sedem rokov a všetko bolo a je v poriadku, veľa som sa s ňou hrala, učila ju všeličo. Teraz sme už ako sestry bez dákeho rozdielu, má svoju rodinu, ja tiež a aj naši muži sa radi stretávajú 🙂
@anonym_1055aa nikto nepisal, ze je to lepsie, napisala len, ze su to dvaja jedinacikovia. Z pohladu rodicov alebo najma matky, je mat vacsi vekovy odstup super, kazdemu dietatu sa mozes venovat v klude, ked mas druhe, prve je uz odrastene a relativne samostatne na samoobsluzne ukony. No je fakt, ze su to dvaja jedinacikovia, mam so surodencom takyto vekovy rozdiel a kazdy sme malai vlastnych kamaratov, vlastne zaujmy, bolo medzi nami 6 rokov, co je pomerne dost. Podstatnu rolu tam hra urcite aj povaha deti, to ci je to rovnake alebo opacne pohlavie, v akom poradi sa narodilo jedno a druhe pohlavie, ale neboj sa, ziarlenie a bitky su pritomne aj v tejto kombinacii. 🙂 rovnako ako to, ze pri mensom vekovom rozdiely nemusia byt bitky ani ziarlenie. 🙂
@anonym_5e01d1 jedinacik je len ten prvy aj to iba par rokov.
@anonym_autor 😀 Drzim prst. Isto ti starsia uz co to pomoze 🙂
@beata_k teraz je 5mes odkedy jej zistili cukrovku, tak verím že v zlých dnoch zase "pomôže" mala jej...
Ja mam termín pôrodu za 2 týždne a doma čerstvú 6 ročnú slečnu. Skôr sme tiež nechceli ďalšie dieťa, nedali by sme to asi psychicky. Moja staršia je ale strašne starostlivá povaha (aj o kamoskine mladšie deti - bábätká sa stále zaujíma) ale keď to bude mať doma nonstop, plač a menej pozornosti, uvidime ako to zavaži. Ale verím tomu, že mi bude ,,pomáhať", už sa veľmi teší na brata a má s ním veľké plány aj keď nevie čo to reálne obnaša 🙂
@anonym_autor Ahoj, my máme 7 ročný rozdiel a podľa mňa je to na nezaplatenie. Ale ja mám staršieho syna čo sa veľmi tešil na brata. Vyhrajú sa spolu, starší pomôže mladšiemu, pekne ho prizrie keď treba. Som rada že nám to tak život zariadil.
@anonym_autor Ahoj, my máme 7 ročný rozdiel a podľa mňa je to na nezaplatenie. Ale ja mám staršieho syna čo sa veľmi tešil na brata. Vyhrajú sa spolu, starší pomôže mladšiemu, pekne ho prizrie keď treba. Som rada že nám to tak život zariadil.
@3petka ano aj dcera "chcela" surodenca odkedy chodila do skolky lebo videla, že takmer všetci maju surodenca takže táto tužba trva viac ako 2 roky :D
@anonym_autor ze je to vela
Za mna odveci taky velky rodziel,6-7 je vela aj, 3 je dost.Ja mam 3 srihnute za dva roky a super,prve 2-3 roky zaberacka tale od 4-5 r super pohodicka,najlepsie kamosky,nepotrebuju ziadne kamosky z ulice zberat.Ale tak kazdy podla toho ako zvlada nienkaudy to dava s rocnym odstupom,ja by som zasa nechcela taky velky rozdiel.