Partner ma obmedzuje, niekedy aj udrie, no mám ho stále rada.
Dobrý deň.. Nerada píšem svoje osobné problémy ale už neviem ako ďalej a potrebujem radu.. Na začiatku bol ku mne milý dobrý aj ku mojej rodine.. začali spolu bývať.. Ako sme spolu začali bývať.. Začal ma veľmi obmedzovať nič a nikam sama ísť nemôžem.. VŠETKO musí byť po jeho.. Pri hádke netrvá dlho a vytoci sa do nepríčetnosti kde ma aj udrie a nadáva mi hresi mňa aj moju rodinu.. Zakazuje mi vztyk s nimi že sa mám na nich vykašľať a vidieť len jeho a jeho rodinu.. Cez to ho mam rada a neviem co mam ďalej urobiť.. Zle sa mi počúva keď mi nadáva na rodinu lebo ja mam dobru rodinu a jemu nikdy nepovedali ani zle slovo
Toto je moja osobná spoveď. Nechcem sa nikomu sťažovať iba chcem poukázať nato, ako dokáže partner trpieť doma s človekom, ktorého si vybral ako najbližšieho do svojho života. Som muž mám 45 rokov a som ženatý. Som psychicky a citovo vydieraní mojou ženou. Mám dve deti 20ročného a 7ročného syna. Začnem, teda hovoriť môj príbeh. Svoju manželku som spoznal v práci. Mal som okolo 20, keď sme sa poznali. Začali sme spolu chodiť a tu už začali prvé problémy. Musel som sa stretávať len s ňou a zakazovala mi kamarátov, s ktorými som mal dobre vzťahy. Boli to ľudia na úrovni, ktorí boli naozaj dobrí chlapci. Po istom čase som tých pár dobrých kamarátov stratil. /prvá chyba/. Kúpil som si niečo za svoje peniaze už mi vyhadzovala na oči, že prečo si neodkladám peniaze pre nás budúci život. Podotýkam, že v tom čase sme spolu len chodili dosť krátko. Zobrali sme sa /dnes už viem zásadná chyba / aj keď vtedy som mal už prvé pochyby o smerovaní môjho života. Narodil sa nám prvý syn a začali sme ho spolu vychovávať. Postupne som zisťoval, že ani vo výchove nie sme za jedno a veľa krát sme sa nedohodli na pravidlách a nevedeli sme nájsť spoločnú reč. Začali sme spolu chodiť na dovolenky. Narazil som na problém, že moja manželka je extrémne žiarlivá. Nemohol som sa ani pozrieť na druhú ženu. Ak si to všimla začala ma obviňovať, že ju nemám rad a podobne nezmysly. Vytáčalo ju to do takých extrémov, že sa so mnou nedokázala rozprávať niekoľko dní. Len preto, že som sa pozrel na inú ženu. Postupne som sa začal cítiť zle a nešťastný. Snáď nebolo dovolenky, ktorá by neskončila hádkou a za nič. Nikdy som sa radšej s inými ľuďmi nepúšťal ani do reči. /tretia chyba/ Postupom času som začal myslieť už aj na svoje potreby a bol som taký aký som - vždy byť proste sám sebou. Začali ďalšie problémy a bol som podľa nej ten posledný, lebo som si dovolil rozprávať s inými ľuďmi, a ak to bola náhodou žena tak to bola podľa nej kurva. Začalo obdobie vzdoru, pomsty, časté hádky a začali lietať aj facky na oboch stranách. Časom mi robila napriek - vypínanie PC, rušenie dohodnutých akcií a dovoleniek. Keď som bol na materskej s dieťaťom začala ma citovo a finančne vydierať, že mala ostať na materskej ona a nie ja. V tom čase som nemal prácu tak som zostal s malým doma ja. Do okola počúvam, že si ju nevšímam a nevenujem sa jej. Popri tých výčitkách pozerá televízor alebo pozerá do mobilu. Vyčíta mi, že sa chcem ísť okúpať s vlastným dieťaťom na kúpalisko bez nej, keď ona nemôže. Som šofér a niekedy za týždeň najazdím 1000 až 2000 km. Keď prídem unavený domov a slušne poviem, že si potrebujem oddýchnuť a nejdem vonku, tak volá a plače do telefónu matke, že to už so mnou nemôže vydržať. Začala mi čítať správy z telefónu a chodiť do súkromnej pošty na soc. siete. Vypisuje mi sms, kde prezentuje svoju zlosť. Stále som zlý iba ja a za všetko zlé môžem iba ja. Paradoxom je, že sa riadne starám o naše deti a 90 percent mojich aktivít venujem jej a mojej rodine s domácnosťou. Naše deti začali trpieť. Veľmi sa hanbím za to obdobie. Ale verte mi neviem ako z toho von. Skúšal som to po dobrom aj zlom. Nezvládam to a napriek tomu som sa neuchýlil k drogám ani k alkoholu. Dôležité je povedať, že som moju manželku nikdy nepodviedol. Od problémov sa snažím odpútať vecami, ktoré ma bavia, ale napriek tomu stále padám do jej špinavej hry. Nie som dokonalý mám aj ja svoje chyby, ale už nechcem prežívať extrémne zmeny nálad a ich dopad na môj duševný život.
Zistil som, že žijem s duševne chorým človekom a je naozaj iba na mne, ako sa s tým vysporiadam. Napriek tomu som vďačný, že máme zdravé deti, ale bojím sa, ako oni zvládnu život, keď žijú v takom prostredí.
A nezabúdajte týraný sú aj muži, ale sa hanbia o tom napísať. Neprežívam už emócie som citovo chladný a nie som to ja. To všetko som postupne stratil, keď som spoznal moju ženu. Dám vám radu zostaňte sami sebou a nemeňte sa kvôli nikomu, lebo vás to nikdy nenaplní šťastím. Nájdite si človeka, ktorý vás bude mať rád takého, ako ste. Ak zistíte, že žijete s človekom, ktorý je energeticky upír a sám je so sebou nespokojný až tak, že vám bude ubližovať tak rýchlo vycúvajte zo vzťahu, kým nebude pozde. Ja to musím už nie jak vyriešiť. Držte mi palce.
Nahravaj si ho na mobil potajme , aby o tom nevedel , ked bude k tebe spatny . Potom to pouzi proti nemu, ignoruj ho , nech sa vyrozprava .Pis si kedy co ti sposobil a povedal, ak uznas za vhodne odid od neho k rodicom , nema cenu si to od neho nechat, alebo ostat s nim....nie je jediny na tomto svete a si zena , mas pravo na normalny zivot a vztah....Vyziva sa v tom ako psychopat , ked vie kde mas slabinu....a ked ta psychicky zlomi....ked bude prec , dobre si doma ponadavaj na neho, aby sa ti ulavilo....vela stastia ..opatruj sa. Ziadne slzy , panadavaj si dobre na neho kolko vladzes ....aby si uvolnila stres, slzy ...ked odide
z domu , alebo do prace....Alebo maj s nim tichu domacnost a nebav sa s nim ....musis byt psychicka silnejsia nez on.....je to chudak...Pomysli si, ze nesiahas mi ani po clenky , ty sedlak....nesmies mu ukazat , ze ta to rani , ignoruj , nahravaj jeho chovanie po tajme, zapisuj si vsetko , pouzi to proti nemu .....
@gm45 fuha, akože hardcore. Klobúk dole že si vydržal, nechápem ako si to zvládol. Mal si vycuvat ešte pred deťmi, ale to vieš aj ty. Veľa síl ti prajem, aby si to zvládol a aby si bol šťastný a tvoje deti tiež.
Baby, vy si naozaj myslíte že odíde. Nikdy, takéto ženy si nevažia sami seba. Radšej bude obhajovať toho blba čo má doma. Škoda. 😒
@hettinka toto je ukážkový príklad toho, prečo je dôležité pred svadbou spolu bývať a spoznať partnera po každej stránke. Svadba bez predošlého spoločného bývania je veľmi nezodpovedný krok. V autorkinej situácii už absolútne nechápem tvoj koment, to by bolo lepšie keby bola za to násilné hovädo vydatá? Ja viem, že tebe to tak s mužom vyšlo lebo si to tu písala milion krát, ale je to v takom prípade len o šťastí. Keď robím tak obrovské životné rozhodnutie ako je manželstvo s niekým tak predsa chcem minimalizovať riziko že to dopadne zle a bez toho aby som s ním žila v jednej domácnosti sa trištvrte jeho povahy a správania neodhalí.
@neviempreco tvoj partner je odraz tvojej sebaucty...mas ju velmi nizko, vela si dovolis k sebe, on to vie...hocikto by ho nechcel, zena so zdravym sebavedomim by o neho ani nezakopla alebo ho rychlo poslala niekam ..ty ho mas rada, staci ak ti raz za cas povie nieco pekne...je to zly vztah, ktory ti ublizuje, potrebujes prekonat svoje vnutorne nastavenie
@mabenn
@rubinka
@kitycat
@lucia147852
Za tie 2 roky to uz ma isto poriesene....
Odísť včera bolo neskoro….
@veronikaszabova to je tak ked niekto prida komentar do starej diskusie a zobrazuje to na hlavnej stranke, clovek si neoveruje ci to nie je stare....
@mabenn Hej,toto sa stava casto,tiez ma to zvykne prekvapit.
@gm45 ahoj
..stale sa to da riesit....nepozeraj na deti....aj tak len trpia a ony samy sa rozhodnu, skym chcu byt... najdi si novu partnerku a tvoj zivot bude naplneny stastim...neni to lahke...min. 1-2 roky na nu budes este mysliet....no neboj, kazde cudo trva 3 dni ako sa vravi ....si dobry a mudry chlap, nenechaj sa....!!!
Teraz je to ťažké si zaľúbená,aj keď ono skôr je to taká naviazanosť, strach z toho že budeš bez neho...aj keď časom by si zistila ako Ti je dobre.... keď ti chlap siahne na slobodu a dokonca ťa bije...utekaj kým je čas... zbal veci a odíď.... kým s ním nemáš deti a nieste zobraty

@neviempreco jasne bude to ešte horšie to sa nezmeni odijd kým je čas ved najdi si tu témy takých žien čo žiju s takými chlapmi a uvidiš že si prečitaš obrovske množstvo smútnych pribehov.