icon

Partner ma opustí, ak neotehotniem

lavaba
8. jan 2013

Ahoj,

chcem vas poprosit o radu (skor partnersku nez babatkovsku). Mam uz 5 rokov krasny vztah. Moj partner ma velmi vela pozitivnych vlastnosti a skvele spolu vychadzame. Ale trva na dietati a pokial dieta nebude, naznacil mi, ze so mnou nezostane. Problemom je (o com som ho na zaciatku vztahu varovala), ze som podla vsetkeho neplodna. Zostava nam este umele oplodnenie darovanym vajickom, no to vonkoncom nemusi vyjst.

Co sa mna tyka, deti mam velmi rada, ale nevadilo by mi mat ich o par rokov neskor. Navyse o svojej diagnose viem uz dlho a tak som sa psychicky uz roky pripravovala na to, ze to mozno nepojde a neupinala sa na to. Okrem toho moj partner je casto na sluzobkach, ale cez to by som sa preniesla. No tiez je dost narocny a trochu ma trapia ma pochybnosti, ako by sa vyrovnal s tym, ze by som po po porode nezvladala domacnost, pripadne podliehala naladovosti. A este k tomu horsie vyzerala. Napriek tomu, ze vraj som pritazliva, on uz niekolko vytok uz k mojmu vzhladu mal. Teraz tvrdi, ze vyzor az tak podstatny nie je, ale cervicek pochybnosti sa do mna zavrtal.

Nejak nechcem ist do umeleho oplodnenia za takychto podmienok, viem ze je to obrovska casova, psychicka a fyzicka zataz a pripada mi ponizujuce podstupovat nieco take kvoli muzovi, ktory ma opusti len co to nevyjde (navyse by som kvoli nemu vycerpala pokusy hradene statom). Viem, za na to, aby sa to podarilo, musim byt v psychickej pohode a to rozhodne nejde, ked viem, za ak tehotenstvo nevyjde, este k tomu sa mi rozpadne moj vztah. Celkovo som z jeho pristupu velmi sklamana, pretoze si myslim, ze so svojou laskou by sme mali byt v dobrom i zlom.

Neviem, co mam robit. Rozum mi hovori, ze treba utiect prec, kym som mlada a nemam este tridsat (I ked sa to blizi milovymi krokmi). Opatrnost mi vsak radi, ze dobri chlapi uz su rozobrani a mam sa drzat toho svojho, ktoreho milujem a splna moje idealy. Velmi sa k sebe hodime a mohlo by nam to klapat cely zivot. Casto narazam na clanky o ženach, ktore napriek tomu, ze su uspesne a dobre vyzeraju, koncia po tridsiatke samy a zufale. Desi ma predstava, ze by som dopadla ako ony. Takze neviem, co robit a budem vdacna za vas nazor.

strawberry17
8. jan 2013

@lavaba a este jedna vec, nepoznam ani jednu co by bola po 30tke sama a zufala 😀 😀 😀 😀 skor naopak

lavaba
autor
8. jan 2013

@fiallinka vedel o tom po par mesiacoch chodenia, ked mi to potvrdil jeden slovensky lekar...dokonca som chcela v tom momente so vztahom seknut a on mi to vyhovoril. Boli sme cerstvo zamilovany. Ale asi sme to mali prebrat dokladnejsie, necakala som tak nahly obrat☹

zuzkat1
8. jan 2013

@lavaba ak dieta chces a riesis len to ze co ak ta opusti v 40ke tak pokojne sa pusti do dietata. Pri ziadnom nemas zaruku ze ta neopusti. Z tvojho prveho prispevku som mala iny pocit.ale teraz co si pisala tak je mi jasne ze mas iba obavy ako kazda. 100%nu istotu ti nikdy nikto neda.mozno ta opusti zajtra a mozno nikdy.mozno ta bude milovat viac nez pred babom a mozno bude mrzuty ze si pribrala. A mozno ani nepriberies. V zivote je milion mozno a velmi malo urcite. Musis sa zmierit s neistou buducnostou a zit pre pritomnost.ak mas pocit -dnes- ze tento zivot je ten ktory chces a chces dieta tak do toho. Istoty mat nikdy nebudes. Mozes mat len nadej a moznost kompromisov.

vejula
8. jan 2013

@lavaba no takato podmienečna laska, podla mna fakt nesvedčí o krase vašho vzťahu. Viem žew po rokoch je to ťažké až nepredstavitelne.... Ale chcem ťa aj povzbudiť. Mam manžela 31 a ten ma ešte koooopec spolurovesníkov pohodakov neženatych dokonca nezadanych. Môj brat - 31 tak isto po pokašlanom vzťahu nezadaný a myslim že je k svetu 😉 proste teraz to nieje ako kedysi, že maš 30 a si stara dievka 🙂 Podla mna si velmi mlada na to, aby si si život pokašlala len preto, že sa bojiš stratiť nejaku istotu, aj ked ta istota stoji za h****
Chlap ktorý ženu skutočne miluje nedava podmienky, ktore niesu v moci ženy. Vie že maš zdrav. problem a tento jeho postoj je poriadne hnusny a nefer. Byť tebou hladam skutočnu lasku, nie takuto pseudolasku o ktorej pišeš

zuzkat1
8. jan 2013

@lavaba hej este ps: je sebecke vyhrazat sa rozchodom. Aj preto ta moja povodna reakcia.ale mozno chce posunut vztah dalej a ak vie ze chces dieta mozno sa zamysla preco odmietas. Aj moze mat obavy ze nechces dieta s nim

strawberry17
8. jan 2013

@zuzkat1 vsak mu povedala na zaciatku vztahu, ze je neplodna, tak naco ju tlaci do dietata a doslova vydiera? ved ona neodmieta, len sa jej nedari, co je pochopitelne...

fiallinka
8. jan 2013

@lavaba no, přiznám se, že mne napadlo to, co zuzku - pokud ty dítě s ním chceš, tak bych do toho asi šla...ono se to téměř jistě povede... ono to ivf zas tak šílené není. Pokud by fakt ale měl postoj buď dítě nebo odejdu (naprosto vážně myšlený), tož nevím. Jenže fakt neodhadnu, co a jak přesně říká. Na druhou stranu, možná ho štve právě to, že ty váháš s ivf i přesto, že víš, že je nutné, možná i mu vadí, že ty se do toho, mít s ním dítě neženeš... možná to ho tohle donutilo říct něco takového... naprostá většina holek, která ivf podstuupují, totiž většinou opravdu chtějí děcko za každou cenu a pokud by jim chlap řekl, že se dalších pokusů neúčastní, jsou schopné ho opustit, ať si říkají, co chtějí... tak třeba u vás je to i trošku naopak a on je naopak ta "citlivka"... no nevím, prostě zkouším jiný úhel pohledu 🙂

zuzkat1
8. jan 2013

@strawberry17 Ved ona pise ze je sanca umeleho oplodnenia.

lavaba
autor
8. jan 2013

@zuzkat1 ale ak to pojde iba cez umele oplodnenie, nechcem vymrhat svoju energiu a psychicku silu na niekoho, kto ma opusti, ked to nevyjde. Chcem cez to ist s niekym, kto ma podrzi a bude stat pri mne, niekto, kvoli komu to bude stat za to

lejla77
8. jan 2013

@lavaba tak mu to takto povedz, pekne napisane.

vejula
8. jan 2013

@lavaba poslednym prispevkom si si sama odpovedala... Ty vieš čo chceš. Lensa bojiš spraviť ten prvy krok. prajem vela odhodlania

lejla77
8. jan 2013

@lavaba a uvidis jeho reakciu, co ti na to povie. Ja by som sa rozhodla asi podla toho. Za kazdu cenu by som to urcite neskusala.

bubu4125
8. jan 2013

ak ti chlap dáva podmienky, to nie je ono...život funguje na kompromisoch...a ak dobre vie, aké máš zdravotné problémy a aj tak chce niečo čo sa nedá, tak ho vôbec nechápem...
môj exmanžel chcel odo mňa tiež veci, čo nešli...tak to hľadal inde...tak sme sa po 7rokoch rozviedli...
teraz som mala pre mňa neskutočne krásny vzťah...chceli sme dieťa, rodinu, dom a spoločný život...dva dni dozadu sa so mnou rozišiel a ja som včera našla na tehu teste koľajničky...neverí mi, vraj to je len preto aby som si ho udržala...som mu povedala, že ja nechcem od neho aby sa vrátil...už nechcem od neho nič...tak mi povedal, či si to dieťa chcem nechať...
jeden chce to a druhý to...ostanem radšej sama so svojou krásnou dcérou a možno s ďalším mimi a budeme si užívať slobodný život...

zuzkat1
8. jan 2013

@lavaba tak poprve treba si polozit otazky
1.chcem dieta?
2.milujem muza?
3.miluje on mna?
Ak je to 3x ano neni o com.
Ja som muzovi v afekte asi 30x povedala ze pojdem prec ak mi neurobi dieta. Ide o to ako vazne to myslel.bolo to v hneve ale s ladovym chladom...
Totizto po svete nebehaju chlapi s nalepkou :"neopustim ta".
Pri ziadnom nebudes mat istotu.
Musis sa s nim otvorene porozpravat

lavaba
autor
8. jan 2013

@bubu4125 drzim satrsne moc palce, aby vsetko dobre dopadlo a nasla si stastie... v sucasnej situacii mi potrat pride ako strasna vec, myslim, ze nikto nelutuje, ze si dieta nechal, obzvlast, ked ma viac nez dvadsat rokov...a dva dni su moc kratka doba, to sa este pristupuje k veci s horucou hlavou z oboch stran...treba to nechat vychladnut

fiallinka
8. jan 2013

taky myslím... překonej se a popovídejte si v klidu, snad uvidíš a poznáš, jak moc to myslel vážně...

lavaba
autor
8. jan 2013

@lejla77 znie to pkne napisane, ale v praxi to moze znamenat namiesto umeleho oplodnenia rozchod a potom otazky nadosmrti, ci som urobila dobre

billam
8. jan 2013

@lavaba svoju energiu a silu "vymrhas" kvoli svojmu dieťaťu...nie kvoli chlapovi!!!...teda len v tom prípade, že chceš aj ty dieta.

zuzkat1
8. jan 2013

@lavaba ty musis chciet dieta tiez. A ked sa zadari a budes ho drzat v naruci zabudnes na vsetkych chlapov sveta

okcinuls
8. jan 2013

Určitě není lehké projít si umělým oplodněním. Ale jestli jsem to pochopila správně, dítě chcete oba! Některé tvé obavy má každá žena (bude mi muž oporou?, nepokazí nám dítě vztah?). No Zuzka1 to popsala hezky, ty tři otázky.

lejla77
8. jan 2013

@lavaba podla mna mas dilemu, ci je ten pravy.

vejula
8. jan 2013

@bubu4125 čoo? Ved ešte vtejto teme 3 dni dozadu pišeš ako ho miluješ "Manžel si píše s inými a tvrdí, že ma miluje" MA prekvapilo, že teraz pišeš že ste sa rozišli, tak z čista jasna

lavaba
autor
8. jan 2013

@billam chcem dieta(i ked nemusi byt hned, no s mojimi zdravotnymi problemami je dobre, ze sa to riesi tak skoro) ...ale zaroven som ten typ, ktoreho psychika ma obrovsky vplyv na zdravotny stav.. a obavam sa, ze za psychickeho roz polezenia "ak nebude dieta, koncime,", ten pokus je odsudeny na neuspech... navyse mi zaberie niekolko mesiacov casu, ktore som mohla investovat inak

lejla77
8. jan 2013

@lavaba no nic, drzim palce, aby si sa spravne rozhodla, podla mna by si to na neho mala vybalit tak ako tu, nechodit okolo horucej kase, pekne sa porozpravat. Ak ta miluje, tak ta pochopi a podrzi ta aj v rozhodovani. 😉

stanislava2
8. jan 2013

@lavaba To že si neplodná nemusi byt pravda moja známa bola neplodná adoptovala si z manželom dieta po nejakých rokoch sa rozišli našla si druheho teraz má dve vlastné deti.Druhy pripad po 5 rokoch snaženia a umelom oplodneni ktore nebolo uspešne si o mesiac našla dve čiaročky na tehotenskom teste máju dcérku a do dvoch rokov druhe ktore sa im poštastilo čo ani nedufali.A ak sa Vám vlastné nebude dopriate to akože si nemožete adoptovat kolko detičiek je v detských domovoch a tužia po rodičoch čo by ich milovali?

slniecko77
8. jan 2013

@bubu4125 prepac, zrejme off topic, ale tu pises, ze si tehotna a v inej teme, ze kedy si mas robit tehu test: https://www.modrykonik.sk/forum/som-tehotna/ukaze-test-tehotenstvo-na-desiaty-den-od-oplodnenia/
..a kedy si sa vydavala kedze pises, ze si opustila manzela po 7 rokoch...mas 24, aspon tak to uvadzas v profile
..neber to ako podrypovanie len mam nejake nezrovnalosti na ktore by ma celkom zaujimala odpoved 😉

lavaba
autor
8. jan 2013

@lejla77 to si presne vystihla..ci je ten pravy. Ma svoje chyby, ale zaroven si velmi dobre rozumieme i po tak dlhej dobe. Najst niekoho vhodnejsieho sa mi zda teraz skoro nemozne..viem, ze dokonalost existuje iba v romatickych filmoch, v reale je to inak

zuzkat1
8. jan 2013

@lavaba podla mna to neries tu ale porozpravaj sa s nim o alternativach. Ak sa nezadari co potom. Rozchod? Adopcia? Adt. Hlavne uprimne a rozhodni sa podla toho ako dopadne rozhovor. Zacni tym ze chces dieta.s nim-pomasiruj mu ego- a potom mu otvorene povedz co ta trapi

bubu4125
8. jan 2013

@vejula ver mi, že aj mňa to prekvapilo...ja ho milujem stále...i napriek tomuto všetkému...on sa takto rozhodol...a dnes som od neho zažila riadny šok s tým potratom...moje srdce ide puknúť od žiaľu...doteraz som sa držala, ale ako ti píšem tieto riadky revem ako malá...je mi strašne...

sirinka
8. jan 2013