Partner mi dá viac darčekov ako ja jemu

22. dec 2021

S partnerom sme sa dohodli, že si dáme 3-4 darčeky pod stromček. Lenže ja ho poznám, on mi dá určite viac. Ja sa potom cítim blbo. Raz už sa stalo, bolo to dávno, že mi to pri hádke vyčítal, že on mne dáva viac. Čo si o tom myslíte? Neviem či nemám ísť ešte niečo dokúpiť. Žijeme v zahraničí, tu sú obchodné centrá otvorené.

lorin29
23. dec 2021

Keby mne vyčíta ze mi dáva viac tak na neho serem a žiadne darčeky neprijmem a ani nedam🙂úplne sa to vylučuje ze ta ma rad ale pri hádke začne toto vycitat🙂

ankare
23. dec 2021

Vianoce nie sú o darcekoch. A keď niekomu niečo darujem, darujem mu to nezištne a z lásky. Tvoj chlap sa ozaj správa divne. Zvaz s ním plánovanie budúcnosti a investície. Držím palce!

zmrzlinka2021
23. dec 2021

@autorka
Neunavuje ta riesit taketo koniny?
Dam to co chcem a bodka. Je to dar, nie povinnost, aj kebyze das len jeden darcek a to budu ponozky.

moni73
23. dec 2021

Uprimne priznavam, ze pre mna vianocne darceky su dolezite. Nie moje. Skratka rada obdarovavam a zalezi mi aj na kvalite, aj na kvantite. Co uz? Rodinnu pohodu, navstevy a lasku ocakavam cely rok. 🤷‍♀️

bloger
24. dec 2021

Dôležité je, že sa máte radi a nie počet darčekov.

hederamonstera
24. dec 2021

To su mi problemy, co mate 15rokov?

foxyfox
24. dec 2021

Také darčeky by som ani nechcela čo mi budú neskôr vykričané. Vôbec sa necíť blbo, skôr on by sa mal

nikyball
24. dec 2021

Obidvaja ste detinsky. Veď darček dávam preto , že chcem a je jedno koľko a za koľko. A nezistne, čiže mi je jedno či dostanem a koľko dostanem. My si dávame darčeky z lásky ,takže to neriešime a ja sa hlavne teším na to, ako sa on bude z nich tešiť

dkethe
24. dec 2021

To je strasne e smutne, riesit takuto vec 😔 neviem si to ani predstavit, ani situaciu, ani pocity co sa vo vas odohravaju, ani aplikovat niektore spomenute riesenia.

Obaja sa chovate uplne detinsky
Ak mu takto zasibava, usmerni ho ze mu fakt drbe na hlavu. A budte radi xe mate na darceky, a mate ich komu dat

sunny02
24. dec 2021

My sme sa dohodli, že si darčeky ani nebudeme dávať. Máme všetko potrebné. Obom deťom sme kúpili maličkosti dokopy asi za 30€ a všetci sa z toho tešíme. Oveľa viac si vážim, že sme všetci spolu a zdraví.

nyusika
24. dec 2021

Som jediná, ktorej sa zdá byť úplne trápne a "sedlačina" davat si x darčekov ??
Ja sa snažím pochopiť, načo je to dobré, dokázať si, že mám na to ?
Myslím dospelé osoby...veď kúpim jednu super vec a vybavené

nina3365
24. dec 2021

Vianoce nie sú o darčekoch. Ja kupujem ľuďom veci hocikedy v priebehu roka. Keď viem, že niečo potrebujú, ked niekde nájdem niečo, čo viem, že by sa im páčilo, z čoho by mali radosť. My si, ako rodina, na Štedrý deň, väčšinou dávame iba jeden dar pod stromček, symbolicky. Vianoce sú, v podstate, o niečom úplne inom, na čo ľudia zabúdajú, a spomenú si, až keď pri tom štedrovečernom stole ostane po niekom prázdne miesto.

rakywanda
24. dec 2021

Na buduci rok mu kúp kilo kolienok (cestoviny) a každé mu zabaľ zvlášť.

tosomja
24. dec 2021

@nyusika presne tak. Už aj deťom kupujeme po jednom darčeku, najmenšie aj tak nechápu ešte a len kvôli trhaniu papiera im nebudem kupovať blbosti, aby sa nepovedalo, starším vyhovuje, že majú po jednom hodnotnejšie darčeku, nie tristo malých kvôli veľkej kope pod stromčekom a my s priateľom si kupujeme už skôr praktické.

euka210
24. dec 2021

Ze Vianoce absolutne nie su o darcekoch...mne moj manzel roky nedava vacsinou nic, ani na narodky...tie mam zajtra...a tu som. Co chcem si kupim pre potesenie aj sama. Ked ako argument pouzije pocet darcekov a mali ste pritom dohodu....🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

makrame
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cucoriedkacucoriedka
25. dec 2021

Tak co riesil??? Ak ti vravi ze ta miluje a rad ti dary dava tak ich s laskou primam...zruste dohodu ty mu daj aj tak 2 az 3 a on nech ti da desat;))))
Su zeny co od svojhp nedostanu nic.
Neviem ci sa chvalis ci vyplakavas;)))) to uz bolo len na odlahcenie;)
Krasne vianoce prajem

cucoriedkacucoriedka
25. dec 2021

@nyusika nie nie si jedina;))) aj ja som takto nastavena;)

vroni
25. dec 2021

No, a zase sa tu zlietli svätice, ako nie sú Vianoce o darčekoch a dávame si len jeden a my sme lepší, nedávame si nič a milujeme sa nadovšetko a bla, bla, bla.... Takže u nás Vianoce SÚ o darčekoch a nepotrebujeme manifestovat, akí sme hovadsky kultúrni a duchovne naplnení a nedáme si nic a deťom len jeden darček, nech sedlosi vidia, čo je dôležité.... Radšej sedlos ako afektovany pozer, čo hodnotu darčekov hodnotí ich počtom alebo peniazmi, ktoré stáli.

nyusika
25. dec 2021

@vroni jasné, že sú.
Ale nie o množstve. To je (získané dlhoročným pozorovaním) parketa jednoducho nastaveným, menej majetných...v zmysle hesla "veď nech vidia, že na to máme".
Tak nakúpia kvantum pipinovin z Pepca a Sinsay, hlavne, nech je toho veľa.

Druhý extrém sú tvrdenia žien, čo od muža dostanú akurát tak raz ročne priepustku na kávu, že in voooobec nevadí, že nikdy nič nedostanú.
Trt makový, že nevadí. Ale tak, radšej blbec, ako žiaden chlap, je stále populárny názor, ako vidím.

vroni
25. dec 2021

@nyusika, netuším, nemám blbca. Ono to je také zaužívané klišé, že keď dáva muž darčeky na narodeniny, meniny, vianoce, výročia, neviem co, tak je určite nevycvalany hulvat, čo kašle na rodinu, doma nepohne prstom a po odovzdaní darčeka dá žene po papuli. Čestne sa priznám, že takého nepoznám. Zato hoviad, ktoré majú plnú hubu skromnosti, materializmus a konzumu, ale sú nepoužiteľni celý rok, niekoľko. Jasne, ze balit pytlik papierových vreckoviek (áno, zažila som!! Aj keď nie od muža), hlavne aby bolo VEĽA!!! je rovnako ujete. Alebo brat si pôžičku na darčeky. Kupovať trojročnému iPhone, lebo je to značka. Ale to sú extrémy. Darčeky nesú do sebou posolstvo. Dobre, mali by. Myšlienky pretavene do fyzickej formy. A to je posolstvo Vianoc. Keď to viem povedať jedným darom, som asi šikovná. Ja to neviem.

nina3365
25. dec 2021

@vroni svätice a jedna slepica očividne 😉

vroni
25. dec 2021

@nina3365, možno, nepoznám ta

cucoriedkacucoriedka
25. dec 2021

@vroni jooooj pozri ja mam tiez rada darceky...to kazdy...ja som si uz dlhsie priala briliantove nausnice a dostala som ich...pre mna uzasny darcek.tesim sa...a to nie som mamonar zatazeny na hmotne dary....dietatu tiez doprajeme ale ozaj dostat kvantum a potom vymienat a posuvat...to som proti....takze ja neuznavam vela len aby bolo...ale na druhej strane bez darceka by mi.bolo smutno...a to som velka uz;)

marilora
25. dec 2021

My si nedavame nic 🤣 tak sme sa dohodli. A dcerka fostane 3-4 hracky. Absolútne sa tym nikto u nas nestresuje. A nik to nerieši. S rodinou si davame klasické darceky ako ponožky, alebo pancuchy, sampon alebo uteraky etc. Naozaj nic extra. To iste robime aj na narodeniny .

cucoriedkacucoriedka
25. dec 2021

@marilora my tym ze veri este na jeziska mame nieco aj my s muzom;) to by bolo vysvetlovania preco my nemame;)))

vroni
25. dec 2021

@cucoriedkacucoriedka, ved to aj ja vravím 😉 Briliantove náušnice sú prenádherný darček. Ja nie som zástanca veľa darčekov, ale ani zástanca jedného. Proste primerane. Takých 50 sprchacov od muža by ma vytočilo, hoci by to bolo veľa darčekov. Oblubeny parfém úplne stačí jeden (ten správny, nie nejaký). Ja viem, že našou najcennejšou komoditou v rodine je čas. Takže tým smerom "očakávam" aj darčeky. Naplanovany a darovany výlet je pre mňa vzácnejšie darček než, ja neviem, nový mobil... S prázdnou skriňou a peňaženkou by ma určite nadchlo aj tričko z kiku. Proste nejde o to, aký konkrétny darček to je a koľko stal. Ale čo tým darca chcel povedať.

cucoriedkacucoriedka
25. dec 2021

@vroni aj my si zvykneme davat pobyty.vikendy predlzene...listky na posledny hegetovej koncert v prahe...taketo mame radi;) veru

veronikakos
25. dec 2021

Ja som manželovi nedala tieto Vianoce ani jeden darček. Ja som ich dostala viac. Predošlé Vianoce sme si nedarovali nič, Vianoce predtým som mu dala darček ja, on mne nie. Neviem si predstaviť dohadovať sa na darčekoch, koľko komu a pod a už vôbec nie vyčítať si niečo. To musí byť hrozný vzťah založený nie na láske, ale na materiálnych veciach. My sme v tomto úplne slobodní. Niekedy si nekupujeme darčeky ani k narodeninám, preto neviem či sme v tejto dobe ok, keď nam to vôbec nevadí a ľúbime sa a vážime si jeden druhého aj bez toho. Darom môjho života je on sám, ked vidím ako ľúbi a obetuje sa pre našu rodinu. Otvorene si povieme začo sme jeden druhemu vďační a to žiadna vec nedokáže nahradiť. Mala som vzťah, kde sme riešili darčeky a skončil presne tak ako aj vyzeral. Musela som vrátiť všetko čo som dostala. Takže o čom to bolo?

tianna
25. dec 2021

@marilora u nás rovnako 🙂 deti jasné dostali, my s mužom sme si ale nekúpili vôbec nič 🙂