Partner mi dal na výber
s priatelom sme spolu 4 roky a kedze bol dlhodobo mimo a mne bolo smutno zadovazila som si macky samozrejme po jeho suhlase. Teraz sa vratil domov a dal mi na vyber bud macky pojdu prec alebo si ich necham a zostaneme iba ako partneri s tym,ze on bude byvat u rodicov kim si najde nahradne ubytovanie a ja budem byvat s mackami. Problem je ze micky su uz skoro rocne a su to surodenci extremne na seba naviazany a micka je naviazana na mna. Neviem co mam robit.
Sam problem je ked sama autorka si nevie vybrat ci on ci macky ? A pyta sa na MK..
Veľmi a dlho si musela priateľa prosíkať, aby si si tie mačky mohla priniesť domov? Lebo ak s nimi zo začiatku nemal obzvlášť veľký problém, tak nemal. Jeho problém. Tiež mohol skôr rozmýšľať ako teraz dávať takéto ultimáta. Pozrela by som sa, keby si s tvojím súhlasom dotrepe domov niečo on, ako sa toho po pár mesiacoch na tvoje naliehanie rýchlo a dobrovoľne zase vzdáva. Nejaký kompromis/konsenzus takto u vás nič?
Ziadny vztah ste nemali ak sa k tomu stavia takto
@seraa Pes sa netrápi, keď ho majiteľ opustí? Ty si z akej planéty spadla? Niektoré opustenie znášajú tak zle, že prestanú žrať...piť, až nakoniec uhynú od žiaľu 😢 Ak o zvieratách nič nevieš, tak radšej sa nevyjadruj, lebo sa len zosmiešňuješ 👎
@mandarinka555 kto sa zosmiešňuje si ty.. ukľudní sa v prvom rade sme na MK a bavíme sa o psoch a mačkách nie o živote a smrti.. potom si to prečítaj este raz lepsie .. pisala som, ze je rozdiel medzi clovekom / dieta a pes/mačka a to , ze diera nikdy nezabudne na mamu a pesa mačka zabudnú na svojho majiteľa .. je to fakt .. za kolko to neviem presne.. reagujem na koment, ktori porovnáva ludi so zverou
@seraa Nechci vediet,ake slova pouzil moj muz na adresu toho priatela,ked som mu ten prispevok precitala.Tie moje v reakcii boli este mierne.Je to obycajny manipulator a ocividne si potrebuje dokazovat prevahu vo vztahu.Vratil som sa k tebe,tak len mne sa venuj!Zviera nie je vec,ktoru "dam prec".Ak si myslis,ze macka nema city,tak ta lutujem.A tie stereotypy o tom,ako zeny zostavaju same s mackami bez chlapa...Pozdravujem ako stastne vydata s 8 mackami a dietatom na ceste.
@luuubik myslim ze jediny komu j e b e je tomu jej frajerovi... To si ako myslel ze ked sa on a jeho vercajg vratia domov tak sa macky daju do kartonovej krabice ku smetiaku? Hmmmm... to je pekne ze mas rada zvieratka a ze ti vadia chlpy a smrad v byte a prave preto si to zbiera nevezmes aby si mu potom nesposobovala soky... Otrasny partner necitlovy a kruzy... Ved si hlada byvanie.. macky su tiche a vobec neotravuju
@seraa Pes na svojho pána nezabudne...tak netáraj nezmysly 👎
@mlska19 nie nema nema take city ako ludia .. zvierata nemaju city ako ludia , nemaju mozog vyvinutý ako ludia .. základná biológia .. fungujú inak .. vráť sa do 3 triedu a lutuj seba lebo ty dvas lásku mačke a čakáš ju spat a ja nie lebo viem, ze mačka nie je clovek. A radsej venujem energiu, cas a pomoc ľuďom
@mlska19 jááááj, tak bodaj by tvoj muž nemal jedného pekného slova na daného chlapa, keď sám sa nechá obtierať ôsmimi mačkami 😀 bože, toto keď čítam... daj to prečítať mužovi, ktorý je názoru, že zviera patrí do dvora a mačka má chytať myši. ten by sa pre zmenu vyjadril o autorke, že je poriadne drbnutá
Mne pride ze tu nejde o macky, keby tam niesu macky najde si iny dovod, boji sa zavazku, nieco sa stalo, co zatial pomenovat nevie alebo alibisticky nechce a radsej to zvali na macky, zo stretiek raz za dva dni bude raz za tyzden, potom 2x do mesiaca s potom ti povie, ze on so zenou co dala prednost mackam byt nevie a pritom uz davno bude mat inu. Jemu zjavne bolo jedno s kym si travila cas kym bol prec pokial to nebol chlap....teraz hlada dovod ako zdovodnit to, ze nebudete spolu a macky je ohromne alibi ;)
@mandarinka555
Meníš si pojmy s dojmami .. pes zabudne .. mozno rozpozná cloveka po rokoch ale nebude sedieť v kúte a predstavovať si ako vam bolo fajn smolu ..
Po komentaroch na 4 strany len zas o kus viac viem ako ma ma tenmoj chlap rad.mam 4r kocurika a 1 r macicku.sme spolu 7 r. Ked mal kocurik 3 r mi povedal ze neznasa macky😂 🤦♀️noo pribudla macicka bo bola chora bala sa ze ak ju niekam dam neviem ci sa onu postaraju. Muz sa postara one vzdy ked potrebujem.vies preco? Takze tolko k takymto ultimatam🤦♀️
@panelacikova Radsej si poriadne precitaj,ze s nimi predtym suhlasil.Ked ich nema rad,nemal s nimi suhlasit,mozno by si svoje priority vyjasnili skor.A k mojmu muzovi: Ano,necha sa nimi obtierat,predstav si 🙂 Obaja mame kladny vztah k prirode,mame 7000m2 pozemok a fungujuci vztah je aj o spolocnych zaujmoch a nevydierani jeden druheho.Nemam nic proti tomu,ked sa najdu dvaja,ktori nemaju radi zvierata a ani si ich nezaobstaraju,je to uplne v poriadku,nikoho netrapia.
@seraa Si zlata,macky mam 8 rokov,dakujem za poucenie ako to vlastne je.Pomahat ludom je vlastne mojim zamestnanim,cize sa nemusis strachovat,zeby som svet ochudobnovala o svoju energiu,cas a pomoc.A aby autorka casom nahladala pomoc napr. u mna,odporucam si najst partnera s rovnakymi prioritami ako ma ona.
@mlska19 to nemal byť podryp, to mala byť narážka na to, že tvoj muž asi ťažko bude neznášať mačky, keď ich sám má doma toľko. navyše, ak máte taký pozemok, máte zrejme aj dom. a to je úplne iná situácia. aj chlap, ktorý nechce, alebo nemá vzťah k tomu, sa skôr so zvieraťom "zmieri" ak žije v dome s dvorom, ako taký, čo býva v byte.. a ja napríklad mám veľmi rada zvieratá, neubližujem im. ale ani ich nechovám v byte, ani dcére som nedovolila, tá by chcela snáď všetko doma... a natoľko tie zvieratá milujem, že ich pokojne nechám žiť v ich prostredí. ak máte dom a mačky, a mačky chodia na dvor, to je OK, je to ich prirodzené prostredie. ale mačka v byte... pes v byte... kôň v byte... slon.... atď. môžem menovať rok...
@kitycat dat macky prec neznamena kartonova krabica, je to moznost najst im domov, kde ich budu mat radi (vsetci! clenovia domacnosti). Spravne pises, ze preto, ze mam zvierata rada si ich ani neberiem - ale ved ten priatel si ich tiez nebral. Brala si ich autorka. To, ze s tym suhlasil, bolo zrejme (sudiac podla terajsej jeho reakcie) so zatatymi zubami, predpokladam, ze zaznelo nieco take, ze na skusku, resp. ze ked sa vrati a nebude si na ne vediet zvyknut, ze pojdu proste inam. Mozno od zaciatku povedal, ze kym je prec o.k., ked sa vrati, nechce tam zvierata. Velmi pochybujem, zeby bol od zaciatku tym napadom nadseny. Skor mi to pride zasa nieco ako ten typicky "inteligentny" zensky postoj v style vsak on si oblubi, ked uvidi ake su macicky tutu mutu a zmeni nazor, urcite bude cely nadseny, ich mame. Neviem ssmozrejme, ako to bolo presne, kazdopadne pravdepodobne obrovska chyba v komunikacii - mali si obaja situaciu detailne vyjadnit predtym, ako si macky obstarali.
@seraa
@lenuliatko84
Ale no tak, dievčatá! Preto je toľko osamelých žien s mačkami? Fakt si myslíte, že každá z tých starých dievok - chovateliek mačiek, je sama preto, že mala priateľa a ten jej dal ultimátum a ona si vybrala mačky?
@seraa Budeš na mňa reagovať až do skonania? Nepresvedčíš ma o svojich bludoch....ani omylom....Takého neempatického človeka ako si ty, by som v živote nechcela stretnúť 😒
@panelacikova môj sa vyjadril ešte ľubozvučnejšim slovníkom 😄 v interiéri môže byť max rybička, žiadne mačky,psy a iné tvory. Zver má byť vonku, to len ľudia nevedia čo od dobroty.
v tej vete-ze si ich autorka necha a ostanu iba partneri a on si najde nahradne ubytovanie-je napisane vsetko....chlapik sa chce rozist,macky su fasa dovod,lebo mu bolo jasne,ze autorka sa ich nebude chciet vzdat--preto este chcel zahrat na city,ze aky je ohladuplny,ide byvat prec,a najde si ubytovanie.najde si-sam!....a ze zostanu len partneri?tym chcel povedat,ze sem tam si s nou zasexuje,a potom ked si najde nejaku babu do toho svoho noveho byvania,tak cauky...manipulator ako svina....tu nejde o macky..najprv to zacalo s nimi,neskor budu ine ultimata...nech ide do riti...pan nadradeny....z prispevkov vidim,ze sliepkarske-splnim muzovi co si zazela,len aby som neostala sama-je hodne rozsirene este aj v roku 2020,co je tragicke..tragickejsie nez ostat sama s mackami,na pochopenie toho treba ale trochu viac vyspelosti,lebo takto ste v empatii na urovni mensej nez ma pes vonku na retazi...tak sa damy drzte svojich chlapov zubami nechtami,len aby ste neostali same,aj zadok im mozete utierat,len aby neodisli....ved to je zaklad vasej existencie...doma skacete ako pan piska a tu vyskakujete a navazate sa do zien s inym postojom...
Chapem ze zeny co nemaju vztah k domacim zvieratam by si vybrali priatela, ale autorka zda sa ma velmi vrucny vztach k domacim zvieratam a preto urobi lepsie ked si zvoli macky a tento vztah ukonci. Zivot bude ovela prijemnejsi a jednoduhsi s novym partnerom ktory ma rovnako vrucny vztah k domacim zvieratam.
Druhy dovod preco volit macky je koli jeho pristupu k veci. Takto sa problemy vo vztahu neriesia.
To s tym navrhom ze ostanu IBA ako partneri a on sa odstahuje... to nechapem. Vsak su partneri prave teraz... ako sa ich vztah zmeni? Aj mne to na dialku zavana zbabelym vycuvanim zo vztahu.
No ja by som si osobne nikdy nevybrala macku, brrr, ani do bytu, ani do domu, to skor knihu. Je to absolutne nieco nehygienicke a nepredstavitelne. Priatel dobre robi, aj ked hned mal povedat ze vobec nie, nemusel teraz vyzerat "za vola ci bula", ci ako ho tu oznacili a pisu o nom vsetky, ale uprimne si myslim, ze dostal rozum.

@0silvia0 ale ako som už spomenula nikto do toho vidieť nemôže takže vy ste tu už bez autorky začali riešiť niečo čo vôbec nieje spomínané v príspevku