Partner mi dal na výber
s priatelom sme spolu 4 roky a kedze bol dlhodobo mimo a mne bolo smutno zadovazila som si macky samozrejme po jeho suhlase. Teraz sa vratil domov a dal mi na vyber bud macky pojdu prec alebo si ich necham a zostaneme iba ako partneri s tym,ze on bude byvat u rodicov kim si najde nahradne ubytovanie a ja budem byvat s mackami. Problem je ze micky su uz skoro rocne a su to surodenci extremne na seba naviazany a micka je naviazana na mna. Neviem co mam robit.
Kebyže ta miluje tak toto nespraví
@seraa nerozumiem vôbec o com píšeš, mam 3 deti, muža a mačka a psa. Vieš čo robili mačka a pes, keď sme na dva týždne odišli? Vieš robí kocúr, keď je muž dlho v práci a je zvyknutý spávať s ním a nie s nami? Ako mnauci a hľadá ho a nakoniec pochopí a čaká pri dverách? Možno mám dokonale zvieratá, ale skôr myslím, že nie. Ze sú to normálne zverí, ktoré nás milujú bezvyhradnou láskou, samozrejme pes to dava na javo inak ako kocúr. Ale to vie každý majiteľ maciek ake sú mačky. Ja absolútne nerozumiem tomu co píšeš. Naše zverí sa neotriasli ani po dvoch týždňoch, čo sme boli preč. Odvtedy okrem leteckých dovoleniek cestujú s nami.
@seraa u nás sú naše zverí členovia našej domácnosti a rodina. Milujeme ich a oni nás. Dávajú nám lásku ako človek nedá, vernosť a schopnosť položiť život za nás, aj keď to je 10kg westik. Aj kocúr a aj pes sú pátrači nášho syn, kocúr sa s malým hra ako pes, áno aj aportuje, nosí mu mysicjy, nechá sa naťahovať, maznat, pchať sa do bungrov, hoci keby chcel Bystrici oazure a koniec. A vieš prečo? Lebo nás má rád. Jasne, ze je mačka a mačka, pes a pes. Tak ako je človek a človek. Ja som nepočula o prípade, kde by zviera znasilnivalo mladá. Ale napríklad o človeku hej😎, hmmm, to bude tým vyvinutým mozgom.... Predtým ako píšeš niečo si radšej over svoje tvrdenia.
@ckocka nevieme, ako to bolo, autorka sa už neozýva, a keď to bolo vyprosikanie spôsobom, že veď som osamelá bez teba, tak mi budu robiť spoločnosť, chlap, aký úplne inak uvažuje, a nie je milovník zvierat, dosť logicky mohol vyvodiť záver, že po príchode už osamela nebude, tak mačky vráti alebo ako. Existuje dočasna opatera predsa pri zvieratkách z útulku. Proste sú ľudia, čo zvieratá nemiluju až za hrob, a nemusia pochopiť, že ten druhý ich chce mať aj po ich príchode. Nevieme ani, aké iné problémy tam sú. Proste je len príspevok z jednej strany a často ženy nenapisu úplne všetko...
Akoze toto je zbytocna diskusia. Su proste ludia, co nepochopia, ze zviera je clen domacnosti, legitimny clen rodiny. Zbytocne niekoho o tom presviedcat.
@seraa rozpravas akoby laska cloveka k cloveku bola nezistna, narozdiel od lasky, ktoru vie dat zdomacnele zvieratko.
Som si uplne ista, ze keby ta chlap podviedol (alebo by si mala podozrenie), tak cela tvoja nezistna laska k nemu by v sekunde vyletela kominom a zacala by si byt pekne tiez zistna (co ty si mu dala a ako ti to oplatil).
Zvierata maju jedinecne povahy, maju emocie a vedia city prezivat. Na inej urovni, ale vedia. Vedia sa aj trapit za majitelom, aj za domovom a na nove privykat tazko (nie vsetky, ale vedia. Presne ako ludia. Jeden si po prestahovani zvykne rychlo, dalsi aj po rokoch by dal hned prednost navratu, keby bola moznost).
A ked niekto raz berie zvierata, ktore si vzal k sebe ako veci, ktore moze odlozit, ked uz mu nevyhovuju, tak v krizovych situaciach a konfliktoch sa da cakat, ze sa podobne sebecky zachova i k ludom.
@yasmeena ale prečo sliepkárske.... prečo splniť mužovi čo povie....? prečo si myslíš, že my nemáme na zvieratá v byte svoj vlastný názor a nie sme ovplyvnené mužom? prečo si myslíš, že máme na autorku a jej chlapa svoj názor? ak si to takto myslíš, potom si tu s prepáčením zaostalejšia ty a nie my...
@acrobaleno legitímny? to má akože občiansky preukaz?
@panelacikova No jasne ze ma a aj pas...takeee nevieees?
@panelacikova veruže naši majú aj pasy😉
U mna macka do bytu len po mojej smrti fuj.zazila som na navsteve ako sa prechadza po vrchu kuchynskej linky a domaca pani tam varila no nedala by som to zrat ani psovi alebo si sadla na stol.ludom uz ebe akoze z lasky k zvieratm.
@seraa Tu nejde len o mačky. Takýto jeho vydieravý prístup môže potom aplikovať hocikedy a pre hocičo. Je vrchol hyenizmu najprv súhlasiť a potom ju postaviť do takejto pozície.
Ako ja nechápem takéto dávanie si na výber. To čo je ,ak ti dal súhlas, tak má proste smolu. Bože však to je ako keby si mala dať svoje dieťa preč, však je to plnohodnotný člen rodiny nie? Nech ide o do kelu a budeš mať svätý pokoj
@dzulli1980 preboha to co tu pises?????!!!!! To akoze poondiate macky su viac ako on???? Ja sa vobec necudujem pretoze po mne keby mala behat macka, pes a cokolvek co patri na dvor, a musela by som jest ich chlpy a mat ich na sebe vsaaaaaade a na vsetkom....co ano mate ich na vsetkom a vsade tak poslem frajera kade lahsie... Presne tak je vztah o kompromisoch a ked chalan nechce zit v chlieve tak je akoze pako???!!!! Ved sa zobudte vsetci... Za to, ze Vam je jedno, ze fena ktora sa hara si lize rit a sedi nou na Vasom vankusi to druhemu moze byt tak vrcholne nechutne, ze sa z toho moze akurat pogrciat!!!!!
A pre autorku, no musite porozmyslat co Vam je prednejsie...ale pozor porozmyslajte aj nad tym, ze keby si partner prinesie prasa domov, ci by Vam to nevadilo.Ja by som tiez nezila so psom ani s mackou v dome....toboz s mackou, ktora pusta chlpy uplne vsade a cely byt smrdi ako brloch. Ano vy to necitite... To je normalne.
On praveze uz s nimi bol. Ked pride domov mazli sa s nimi hladkal ich a mojkal jeho nasralo to,ze sme boli na veterine a nechali sme za ne 47 eur a on je v soku ze to kolko penazi zhltne
Inak nikto sa tu nepýtal na názor na chovanie zvierat a ani na to ci mate radi mačky, tak neviem na co takéto diskusie tu.
@h2 samozrejme ze nie pre to, nevedela si udrzat chlapa tak ma macky
@moonlight1210 presne. Ja som veru psa nechcela lebo povinnosti.. Ale to ze ho chlap dcére doniesol neznamenslo že sa odsťahujem... A teraz je ten pes môj najväčší miláčik 😂🤦♀️ sú ľudia čo sú kategoricky proti mačkam, aj keď nikdy žiadnu ani nechytili... Ale tu pan taky asi nie je, keď raz dovolil... A potom nie. Možno si myslel ze si ona robí srandu a kto vie ako to myslel. Ale to už je jeho problém.
Ze macky su nehygienicke...Tie travia osobnou hygienou viac casu ako akykolvek metrosexual.Na zachod sa naucia aj same este ako uplne malicke,dokladne si zahrabu,kolko to trva nam ludom,kym zacneme pouzivat splachovaci zachod?A uprimne:Napriklad moj svagor pusta viac chlpov nez bezna macka 🙂 Ak doma pravidelne upratujete,nemali by ste mat problem.Ale ako vravim,kto nechce,nikoho netreba nutit,mna tiez nikto nedostane na futbal,tak som ani nikdy so ziadnym futbalistom nechodila.O tom tato diskusia vlastne vobec nebola.A z autorkinych prispevkov vyplyva,ze hygiena v byte asi nebude tym rozhodujucim faktorom tohto nahleho obratu.
@derdia 😂😂😂😂ja nežijem v chlieve a mam aj psa a aj mačku. A nemám chkiev, ale byt. Naopak moje dieťa sa učí, že keď máme na starosti niečo živé, čo cíti, aaaaanooo, ono to cíti, treba sa o to starať a ubrať zo svojho pohodlia. Tzn, umyť packy, dat papať, dst čerstvú vodu, ist von aj keď je škaredo a nechce sa nám, vycesat kocúra aj keď ten nadšený nie je a pod. Môjmu dieťaťu a deťom veľkým to veľa dávalo. A učili. Dokonca včera som malému vysvetľovala, že aj stromy sú živé a cítia. Hijdal sa na strome a kopal do konárov, ktoré už nemali lístie. Som mu porozprávala básničku z detstva o ranej breze a ospravedlnil sa stromu. Robím niečo zvláštne, že si tak vychocavavm dieťa?🙄Ja dúfam, že nie som jedna z mála...
Ja by som mačky doma tiež nezniesla 😄
Mala som sefku, ktora ked odisla jej stolicka sa vyhodila. Nedala sa vycistit od chlpov 😀 No, ale k veci. Je normalne a prirodzene, ze clovek moze zmenit svoj nazor. Iba hlupak ho ma stale rovnaky a nemenny. Cize aj tvoj priatel ked zistil, co stoji starostlivost o macky financne, tak mu to vadi. Mozno mu zacali vadit chlpy na obleceni (mozno ho niekto upozornil) a milion veci, ktore jeho nazor na macky v byte mohli zmenit. Rozhodni sa podla toho koho mas radsej. Pre mna je clovek, ktoreho lubim viac ako zviera, ktore mozem mat tiez rada. Ale kazdy mame ine priority...
@derdia ludia co maju mack a psov nevedia , ze byt smrdí a nevysvetlíš im to lebo v tom ziju a uz necítia . Pre na stavu je to jasne. A este ta budu presvedčiť ake su i h zvieratká ciste . Mala som PSA ako decko a byt nikde nebude tak čistý ako ked tam nie je a macky este horsie . Tie vsetko robia vnútri a smrdí to tam, vela ludi ani okna neotvárate lebo by mačka ušla. Moja sestra takto žila v podnájme a musela odísť . To dievča nevetralo nikdy a mačka vsetko vnútri , nikdy nebola vonku .. ze hrôza . Ale tu ta vsetxi budu presviedčať, ze to tak nie je a ze si neni normálna ak si myslis, ze Ano. Susedka mala krásnu persku mačku dve dokonca... stačilo ked byt otovrila a ten smrad az na chodbu vyletel. Raz som tam bola a stúpila som do riedkej 💩.. na koberci .. takze Ani to ze oni maju svoje miestečko kde sa vypraznia nie je VZDY pravda.
@seraa kedysi davno som byvala v byte (povodne som ho mala v plane kupit, ale dohodli sme sa, ze vyskusam na par mesiacov podnajom a potom sa rozhodnem) kde sused podomnou mal macky, neotvaral okna, lebo macky mozu vyskocit a do toho fajcili cela rodina ako v tretej cenovej. Vydrzala som tam dva mesiace. Ani linku v kuchyni com nemohla otvorit, aby mi nedoslo z toho smradu zle.

On sa vrátil po akej dobe? Ona ma mačky už rok, čiže rok bol chlap mimo domova. Zrazu ultimátum, že macky musia z domu a kotuha jedna ako to ma premyslené, kam pôjde atď.
Ak aj žena ústupi a dá mačky fuč, nie je ani najmenšia istota, že chlap príde a budú žiť v harmónii.
Navždy to ostane visieť vo vzduchu.
Je celkom pravdepodobne, ze ani u chlapa tie city nie sú už voči autorke až tak intenzívne a možno sa fakt snaží len vykluckovat.
Inak by sa minimálne snažil pomôcť pri hľadaní riešenia, čo s mačkami keďže ich on nechce. Ale to by musel autorku ľúbiť, akceptovať a vedieť kompromis uzatvarat