Partner mi dal na výber
s priatelom sme spolu 4 roky a kedze bol dlhodobo mimo a mne bolo smutno zadovazila som si macky samozrejme po jeho suhlase. Teraz sa vratil domov a dal mi na vyber bud macky pojdu prec alebo si ich necham a zostaneme iba ako partneri s tym,ze on bude byvat u rodicov kim si najde nahradne ubytovanie a ja budem byvat s mackami. Problem je ze micky su uz skoro rocne a su to surodenci extremne na seba naviazany a micka je naviazana na mna. Neviem co mam robit.
@seraa No predstav si že mačka pokiaľ má stále čisté wc sa ne*yserie inde . Samozrejme ,že ak majiteľ mení wc raz za týždeň tak smrdí celý byt. Ak to robí priebežne nesmrdi .K vetraniu. Existujú takzv prepravné krabice ,kde mačku môžu nachvíľu dať a vyvetrať . Ty keď sa sprepacenim vy*eries tak to určite nevonia konvalinkami. Tak isto to nevonia ani po zvieratach .Aj mačke aj psovi treba utierať rit. Ako si utierajuaj ľudia . Takže nie je domácnosť ako domácnosť . Ako nie sú ľudia a ľudia .
K chodeniu po linke. Mačka si dovolí to čo jej dovolíš od mala. Ak vie že nemôže napríklad od mala do detskej izby nepôjde. Samozrejme ,že to bude skúšať ,ale časom ju to už nenapadne.
Opat sa nestacim cudovat, dnes je naozaj zvratena doba kedy je zviera povysovane nad cloveka. Sa spamatajte. Zvierata vzdy boli chovane vonku, dnes ludom prepina a zviera je clen rodiny, chore, zvratene. Urcite by som neuprednostnila zviera pred chlapom, haloooo zeny !!!! Neznamena ze ten chlap je xly clovek. Tiez mam rada zvierata, ale v byte NIKDY!!!!
@kristina2015 to rozprávaj komu chces nie mne .. ja viem ako to funguje naozaj... uz vidim, ze vsetci robia to co pises .. mozno prvy tyzden ked maju nove zviera .. neviem ako ty, ty asi používaš krabicu ale my mame záchod a ten funguje inak ako krabica. Neveim ani ako mozes porovnávať cloveka mačku.. dalsia mačacia mama 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Veľmi dobré sú tie komentáre "ani ja by som nezniesla mačky" 🙈 to vôbec nebola otázka...ak by to bol pes, tak už by to bol chuda zviera, že? A nie nezbavila by som sa mačky, ani psa kvôli tomu, že si to pánko rozmyslel. Zviera nie je vec, že ho zahodím, keď ma prestane baviť....a ani by som nezačala s takým človekom, ktorý by zviera kľudne vyhodil...veľmi veľa to hovorí o ľuďoch, ako sa správajú k zvieratám.
Ale vôbec nechápem inak, ak mu vadia iba financie, prečo sa chce odsťahovať? Však budeš platiť tieto výdavky ty a hotovo, nie?
@amarilka26 aj kedysi bolo zviera clen rodiny a spolocnik, okrem ineho. AJ ked bolo vonku. To vobec netreba miesat. Aj pracovny pes nejakeho polovnika je jeho partak, aj ked bude cely zivot na dvore..
Co je trapne a smiesne je ale ako sa ludia dokazu vzrusovat na "tulavy pes", "tulava macka".. ako dokazu buzerovat majitela psa, ktory ho da do voliery, na retaz, ktory ho nepusti do postele.. pritom je to normalne. A neznamena ze je to tak stale,a lebo ten pes je tyrani. Ale to slnieckarom nevysvetli nik, este pridu zmagorene urady nase a spucuju majitela. U nas sa dokazu pohadat aj kovli zrazenej macke, kto to videl niekedy, tak vie ze proste niekedy as tomu zvieratu vyhnut neda, vystartuje to pod kolesa z travy a kadetade v sekunde. urcite nie je trapne ani smutne, to ze sa clovek stara o svoje zvierata. To ze mlademu preplo, lebo macke treba zaplatit veterinara, tak ako sorry :D asi by som sa rozplakala, ked si nesia auto do servisu, alebo kupuje nieco pre svoju zabavu a povedala mu ze sa idem kvoli tomu odstahvoat :D
@queen_el ja tiez vobec nechapem, na co to tu maju potrebu prezentovat :D otazka nie je ci ma niekto rad macky/psy/slony... :D Kocka sa pytala, co ma robit.. nie ci dakto ma rad macku a keci o tom kto zvierata ako a kde chova ....
@simca06022011 presne...ani ja by som nezniesla napr. škrečka ale nikdy by som nikomu nehovorila ze ho vyhoď lebo ja ho nemám rada...nonsens proste, niektorí hovoria iba svoje bez toho aby rozmýšľali
@seraa Tak mi vysvetli rozdiel medzi tvojim wc a wc macacim. Ty svoje h*ovna splachnes a macacie h*ovna dáš do sáčku pomocou lopatky a vyhodis . ZAVAN konvalinkami ostáva ROVNAKY. Svoje wc umyvas domestosom a mačacie tak isto čistiacimi prostriedkami . Ja neporovnavam človeka so zvieraťom . Ja porovnávam starostlivosť . Sú ľudia ktorí nemajú doma žiadne zvierata majú špinu,smrad. A sú ľudia kt majú zvieratá a môžeš u nich jesť zo zeme .
necitala som komentare, ale pre mna to nie je ze vyberiem si macky a nie 4 rocny vztah. Pre mna je to o tom, ze co je to za partnera, ked ma citovo vydiera a nuti ma zbavit sa niecoho co ja milujem. To je aky partner? Co od takeho cakat do buducna? Bude davat postupne ultimata coho vsetkeho sa mas vzdat, aby bol on spokojny? No dakujem pekne.
A tiez co je to za cloveka ked je pre neho zviera len vec, ktorej sa mozem kedykolvek zbavit? Ja osobne by som taketo nastavenia u partnera neakceptovala.
@kristina2015 prepac ale ja sa na takej neviem baviť ako ty.. nebudem tomto rozpisovať svoje slova a cas venujem inym veciach .. ty sa venuj tvojim .. ak nevidíš rozdiel ke mi luto skus viac
@seraa Očividne ti došli argumenty,som tomu úprimne rada. Takže maj sa a venuj sa svojej bubline .
@kristina2015 pravdepodobne som uplne na inej úrovni takze nemame spolu o com .. Ano na tuto tému mi došli slova 😁
@seraa Asi áno 😂 ja kamarátky spindurky nemám 😂 tak ahoj 😂
Velmi zaujimave, v kazdej diskusii, kde je spomenuta macka, fotka macky, sa zgrupia zeny, co macky neznasaju a idu si tu svoje.. to je normalne na nejaku studiu.. autorka spomenula vydavky na veterinu, cize nejde o macky, ale o peniaze..
Na jednom sa zhodneme vsetke a to, ze tu nejde o to kto ma rad macky a psi doma a kto nie .. kazdy ma svoj názor, svoju skúsenosť a svoje limity ci hygienické navky. Tu ide o to ze tito dvaja máju problem a to, ze si davaju taketo podmienky ktore maju definovat ich buducnost .. nieže len partner da taketo ultimotum (zrazu a zmenil názor) ale, ze autorka nevie odpoveď co vybrat. To mi pride trosku divne ist sa pytat na MK. Preto cela tato tema je smiešna a dava priestor našim blbim debatam ci Ano alebo nie pes/mačka do bytu. Ale nech je to ako je nikto tu nema nárok jej tvrdiť , co si ma vybrat ked nemaju ani sajnu i co ide. A tvrdiť ze radsej mačka nez muz (to aky je nemôžete vobec veidet z jej príspevku to vie len ona) nie je normalne.
@kristina2015 školský rok začal akoze mas tolko casu o 11?
@seraa 😂 nemôžem všetko prezradiť to by si bola až moc múdra . Určité veci patria do súkromia 😁
@seraa A uz si sa dva krát lúčila ,tak nechaj tak .
akoze,nechce sa normalne rozist? len ako zamienka. macky. neviem. lebo nahodou je hned ochotny aj mat riesenia ako byt prec. aj rodicia,aj nahradne ubytko, no panko to ma vymyslene.
@tami2014 Vztah k zvieratam v mnohom napoveda aj o vztahu k ludom.Ked chcela moja tetka zastrelit psa po svojej zosnulej mame,nikoho to neprekvapilo.Ona totiz uz roky zvysoka kaslala nielen na svojich chorych rodicov,ale aj na vlastnu dceru.Ludia si vela veci na zvieratach nacvicia a potom to praktizuju aj na ludoch.
@mlska19 ja som mala psika, ktory sa dozil 18 rokov. Riadne som sa onho starala od detstva. Ale nikdy by som ho neprirovnala k mojim detom. A nemyslim si, ze som zly clovek preto, ze nedavam na jednu uroven zvierata a deti.
Co sa tyka tohto konkretneho prispevku, bolo by zaujimave vypocut si aj partnera. Uz som vyssie pisala, ze sa mi nezda, ze po 4 rocnom bezproblemovom krasnom vztahu by sa chcel chlap zdekovat kvoli mackam. Zda sa mi, ze macky su len poslednou kvapkou. Ale ako pisem... zda sa mi.... . Ako to je naozaj, to nevieme.
@tami2014 to napadlo aj mňa, že vôbec to nakoniec nemusí byť len kvôli tým mačkám a kľudne to môže byť len ako taká zámienka
@seraa nooo ved jasne, ja napr. mam rada zvierata, vazim si ich, nekopem do nich.... Ale proste odtial po tial...a jasne, ze im to nevysvetlis. Proste ti ludia bohuzial su v chlieve a darmo budu pisat, ze nie su... Mne stacilo ked jedna znama mala naaaadherny cistucky dom, ale zaomsrejme nudila sa, tak potrebovala psika... A pricek ma teraz najvacsiu budu na svete😂😂😂👍👍👍vsade pod skrinkami chlpy, kuchyna tiez vsade chlpy... Ale hlavne ze macka je cistotna... Fiha ze si olizuje rit no nadhera... A este k tomu psy pchaju cunak do vsetkych staciek a sraciek v celom meste ale pridu domkov a lazkaju si do periniek svojich majitelov a ti ich este aj vyobijimaju a faju si s nimi jazyckovu🤮🤮🤮🤮🤮

@seraa ved to, asi by ma porazilo keby ten byt hned kupim.