icon

Partner mi neprispieva na dieťa a domácnosť

alexis846
14. dec 2025

Ahojte, chcela by som Vas poprosit o nazory...s priatelom sa nam narodil syn, byvame zatial u nasich kym sa nedostavia dom...dom stavia partner, ma na seba aj hypoteku...vsetko okolo maleho platim ja, taktiez aj to zatial spolocne byvanie financujem jedlo energie prispievam nasim.len ja, nic mi nedava, riesi si iba ten dom a tam to hasne...neviem co mam robit, ci si pytat peniaze alebo ako, je to pre mna dost ponizujuce...asi to berie tak, ze riesi dom, ktory stoji dost penazi, ale chcel si to vziat sam tak to ma sam na seba...okrem toho aj ked niekde raz za cas ideme, tak si zaplati len za seba, kupujem si este aj tu blbu kavu alebo caj...aky mate na to nazor? Je tu niekto v podobnej situacii? Dakujem

Strana
z10
dadis
19. dec 2025
@karolinakr

@dadis stari dobri komunisti... tam mala cela rodina jedno meno 😀

@karolinakr Moja ex svokra si nechala pri sobasi dievcenske meno - to bolo pred 50rokmi a veru vtedy nosila tie rodne listy. A tiez som mala v detstve kamaratku, ktorej mama si tiez nechala svoje meno. Takze bolo to aj kedysi, aj ked v mensom

letfenixa
19. dec 2025
@anonym_026a48

@anonym_cc2a95 Naopak opakovane sa vyjadrujem, že je to osobná skúsenosť niekoho, kto to takto riešil (nie bezna prax) a neviem, čo konkrétne za tým bolo (neochota, neskúsenosť, systém, pravidla, doba, inštitúcia, neznalosť, … doplnit sa da všeličo)

@anonym_026a48 ako na to vôbec prišli, že má matka iné priezvisko? Ako píšu iné diskutujuce, nezažila som situáciu preukazovania sa dokladmi, že v akom vzťahu som s dieťaťom.

anonym_026a48
19. dec 2025
@letfenixa

@anonym_026a48 ako na to vôbec prišli, že má matka iné priezvisko? Ako píšu iné diskutujuce, nezažila som situáciu preukazovania sa dokladmi, že v akom vzťahu som s dieťaťom.

@letfenixa môžem sa opýtať

katarinanana
23. dec 2025
@anonym_3ea4b3

@anonym_026a48 bezplatne to nejde, môže podať žiadosť o zmenu a treba súhlas otca, ak by ho nedal môže požiadať o súhlas súd

@anonym_3ea4b3 pisem ze od januara je novy zakon a ram to funguje uz inak.

anonym_3ea4b3
14. jan 2026

@alexis846 ako to dopadlo, mali ste rozhovor a začal prispievať?

Strana
z10