icon

Partner mi neprispieva na dieťa a domácnosť

alexis846
14. dec 2025

Ahojte, chcela by som Vas poprosit o nazory...s priatelom sa nam narodil syn, byvame zatial u nasich kym sa nedostavia dom...dom stavia partner, ma na seba aj hypoteku...vsetko okolo maleho platim ja, taktiez aj to zatial spolocne byvanie financujem jedlo energie prispievam nasim.len ja, nic mi nedava, riesi si iba ten dom a tam to hasne...neviem co mam robit, ci si pytat peniaze alebo ako, je to pre mna dost ponizujuce...asi to berie tak, ze riesi dom, ktory stoji dost penazi, ale chcel si to vziat sam tak to ma sam na seba...okrem toho aj ked niekde raz za cas ideme, tak si zaplati len za seba, kupujem si este aj tu blbu kavu alebo caj...aky mate na to nazor? Je tu niekto v podobnej situacii? Dakujem

januska12323
15. dec 2025
@alexis846

@anonym_11cbf3 ja mam hlavne strach, ze mi bude robit zle ak to zacnem riesit nejakou sudnou cestou. Ja viem ze som si dojebala zivot uz to tak musim napisat a nielen sebe som ho pokazila.A keby sa da cas tak vratit, som sprosta

@alexis846 prosím ťa, aké problémy ti bude robiť? Nebude platiť? Však neplatí ani teraz len keď to budeš mať na papieri môže ísť za to do basy. Bude ti chcieť zobrať dieťa? A čo by s ním robil? Zavolá na teba políciu lebo si si dovolila vyhodiť jeho veci z domu tvojich rodičov?
Na tvojom mieste si sadnem s rodičmi, všetko im poviem aby ma vedeli podržať a idem riešiť. Pre teba jeho vyhodenie bude len plusom.

luccys
15. dec 2025
@januska12323

@alexis846 prosím ťa, aké problémy ti bude robiť? Nebude platiť? Však neplatí ani teraz len keď to budeš mať na papieri môže ísť za to do basy. Bude ti chcieť zobrať dieťa? A čo by s ním robil? Zavolá na teba políciu lebo si si dovolila vyhodiť jeho veci z domu tvojich rodičov?
Na tvojom mieste si sadnem s rodičmi, všetko im poviem aby ma vedeli podržať a idem riešiť. Pre teba jeho vyhodenie bude len plusom.

@januska12323 Ona sa podla mna boji, ze by ju opustil. Co by bolo teda najlepsie, co sa jej moze stat, ale ona to asi vidi inak.

maciatkolulu
15. dec 2025

@alexis846 toto nie,neverím vážne neverím. Gratulujem k výberu a teda želám pevné nervy ,nuž a myslí na dieťa. Teraz si už zahrabané v dobrých srackach doma u matky v detskej izbe . Ja neverím,že predtým ťa pozýval a platil.... Ja neviem,či toto je fakt pravda...

luccys
15. dec 2025
@maciatkolulu

@alexis846 toto nie,neverím vážne neverím. Gratulujem k výberu a teda želám pevné nervy ,nuž a myslí na dieťa. Teraz si už zahrabané v dobrých srackach doma u matky v detskej izbe . Ja neverím,že predtým ťa pozýval a platil.... Ja neviem,či toto je fakt pravda...

@maciatkolulu Je to fakt bizarne, az clovek neveri, ze toto sa moze diat. Ale vselijaki ludia behaju po svete. Je to 50:50.

gogorkaja
15. dec 2025

Ty máš ďalšie dieťa, ktoré živíš, šatíš a čakáš, kým si dostavia doma a osamostatní sa. Preboha, však to dieťa je aj jeho, to ho ani len nenapadle niečo zadovážiť???

anonym_3ea4b3
15. dec 2025

Kedy začal stavať ten dom? Predtým ako ste sa spoznali a bol vtedy sám alebo s inou partnerkou?
Alebo ho začal stavať až keď ste boli vo vzťahu s úmyslom že "veď pre rodinu"?

enmery
15. dec 2025
@anonym_3ea4b3

Kedy začal stavať ten dom? Predtým ako ste sa spoznali a bol vtedy sám alebo s inou partnerkou?

@anonym_3ea4b3 Odveci.

anonym_3ea4b3
15. dec 2025
@enmery

@anonym_3ea4b3 Odveci.

@enmery je rozdiel ak začal stavať slobodný a časom pribudla partnerka a dieťa a mu to neodoplo že má myslieť aj na nich a ich ochranu a stále to berie len ako svoj dom

a je rozdiel ak začal stavať vo vzťahu a takto už úmyselne vedome plánoval vynechať svoju partnerku zo spoločného majetku

minenkaa
15. dec 2025
@alexis846

@anonym_4a7e4e a nebala si sa ze ti bude robit problemy? Ako zareagoval ked si sa rozisla?

@alexis846 a ako aké problémy ti bude robiť

januska12323
15. dec 2025
@anonym_3ea4b3

@enmery je rozdiel ak začal stavať slobodný a časom pribudla partnerka a dieťa a mu to neodoplo že má myslieť aj na nich a ich ochranu a stále to berie len ako svoj dom

a je rozdiel ak začal stavať vo vzťahu a takto už úmyselne vedome plánoval vynechať svoju partnerku zo spoločného majetku

@anonym_3ea4b3 čítaš, že neplatí ani na dieťa ani na súčasné bývanie? Dom je len vrchol všetkého.

anonym_3ea4b3
15. dec 2025

Keď ste sa spoznávali, žil už samostatne, že vie aké sú náklady na život?

Alebo žil u rodičov, ak bol u nich tak finančne prispieval na chod domácnosti?
Alebo mal bezplatný mama hotel, že to považuje za normálne žiť na úkor iných a len vymenil svojich rodičov za tvojich?

cimage
15. dec 2025

Ono je dost mozne, ze si chlapec dostava dom a teba posle kade lahsie. Ved to ma super, ma kde byvat, co jest a mina len na svoj dom. Keby ta tam aj nadtahoval, tak budes pocuvat, ze to je jeho. Nebodaj maly nieco znici, pokresli, tak toneprezije. Je to blb a ty si prepac total blba, ze ho financujes. Robila by som to len v pripade, ze dom je aj moj.

anonym_012e1f
15. dec 2025

No keď dostavia dom tak sa na Teba vykasle a dokonca využíva bývanie u Vašich zadarmo ,otvor oči a to že platí iba za seba niekde ,to je celé zle

anonym_4a7e4e
15. dec 2025
@alexis846

@anonym_4a7e4e a nebala si sa ze ti bude robit problemy? Ako zareagoval ked si sa rozisla?

@alexis846 tak vyhrazal sa ze mi vezme dieta a bla bla.A vies co?Nikdy ju nevidel,uz ma 5rokov.Ty sa nemas bat jeho,ja by som sa bala buducnosti s nim.

maca1984
15. dec 2025

Ešte dnes by mal pobalené svoje švestky a nech sa pakuje do preč.

zara3
15. dec 2025

Sa divim, ze tvoji rodicia nic? A co ty? Ja by som ho kopla do riti, pokial neuvidis, ze ten dom je pre teba a dieta, ze ti plati vsetko a aj dietatu, tak ani najest doma si nezasluzi. To co je toto, takto zneuzivat a hrabat si svoje do kapsy a potom jak dostavi, tak cau? Obycajny a velmi sprosty sobec, ktoremu zalezi len na sebe.

zara3
15. dec 2025

@alexis846 akoze je mi ta velmi luto, asi ho mas velmi rada, urcite spolu mate aj pekne zazitky , ale toto nieje do zivota. Ty sa musis v prvo ohlade pozerat buducnost pre vase dieta. Ono je prve, pokial sa teraz otec nestara, tak nikdy a este vam bude vycitat, ked budete byvat v tom dome ze "to je jeho dom". Teraz sa riad rozumom, oddychnes si ak sa spravne rozhodnes a usetris si vela bolesti a aj svojmu dietatu v buducnosti. Cas zahoji, aj keby si ho nechala, bude ti lepsie, pokial sa nezmeni a furt len svoje. Dupni si uz pre vase dieta a nenechaj sa obalamutit.

anonym_6d2979
15. dec 2025

Takže:
Nie ste manželia
Máte spolu dieťa (má jeho meno)
On SI stavia dom (ty v tom nijako nefiguruješ)
Neplatí nič Tebe ani rodičom

Svadba v budúcnosti je rovnako pravdepodobná ako to, že ten dom bude aj Tvoj.
Takže buď budeš držať hubu a krok a on Ťa možno s dieťaťom nechá bývať vo svojom doma, v ktorom Ty budeš platiť predpokladám polovíc nákladov a zároveň budeš financovať to dieťa. Budeš trpieť, lebo budeš finančne vo veľmi zlej situácií, zatiaľ čo jemu bude sveta žiť. Akonáhle sa ozveš, bude oheň na streche a dozvieš sa, že keď sa Ti nepáči, môžeš sa zbaliť.
Alebo mu teraz povieš, že takto teda nie a buď budete hospodáriť normálne, predpokladám, že bude nasledovať rovnaký oheň na streche ako v prvom prípade. Akurát, že Ty zbalíš jeho a pošleš do riti. Na súd si počas výživné na seba aj na dieťa začneš niekde od znova. On sa bude chvíľu hádzať o zem ale za rok už nebude dieťa navštevovať ani sa zaujímať.

ivik4
15. dec 2025

Aj nam odpovies ci si frajera s tym konfrontovala a ak ano, co povedal ? A rodicia co.. vedia ze tie peniaze su len od Teba ?

alexis846
autor
15. dec 2025
@anonym_3ea4b3

@anonym_3ea4b3 ked sme sa spoznali tak on uz mal pozemok davnejsie kupeny a mal uz projekty a vsetko a zacinal stavat. Bral si hypoteku ale sam, boli sme spolu aj kratko, zo zaciatku aj boli take debaty, ze to vezmeme spolu, ale on ako keby stale si nebol isty, co som aj chapala lebo tak po par mesiacoch si brat spolocnu hypo. Ale potom chcel aby sme si ju vzali ale stylom takym ze mne tie podmienky nevyhovovali, tak som do toho nesla. On ma zahranicny prijem cize tam bolo vela obmedzeni a zalozil rodicovsky dom a celkovo som to brala pre seba ako riziko z dna na den sa rozhodovat o takej veci, lebo ja som chcela este obehat nejake banky ci nedostaneme lepsie podmienky s mojim prijmom, akurat by som bola ako prvy dlznik uvedena ja (jasne ze by sme dostali, ale on to chcel uz hned riesit ze bud beriem alebo nic )Som mu vtedy povedala nech na mna netlaci a ked tak do tej hypo viem kedykolvek priskocit casom. Uz toto bola pre mna dost taka stresujuca situacia

alexis846
autor
15. dec 2025
@anonym_3ea4b3

Keď ste sa spoznávali, žil už samostatne, že vie aké sú náklady na život?

Alebo žil u rodičov, ak bol u nich tak finančne prispieval na chod domácnosti?
Alebo mal bezplatný mama hotel, že to považuje za normálne žiť na úkor iných a len vymenil svojich rodičov za tvojich?

@anonym_3ea4b3 zil v zahranici a domov chodil malo alebo iba na nejake obdobie, vobec neviem ci daco prispieval doma ked tu zil nejaky cas, lebo on sa potom vracal zase do zahranicia sezonne

alexis846
autor
15. dec 2025
@ivik4

Aj nam odpovies ci si frajera s tym konfrontovala a ak ano, co povedal ? A rodicia co.. vedia ze tie peniaze su len od Teba ?

@ivik4 nic tvari sa ze rozumie ale nic sa nezmeni, rodiacia nieco tusia ale inak nevedia

ivik4
15. dec 2025

Takze ty mu narovinu povies ze Ti ma dat peniaze a on neda ?

nattyond
15. dec 2025

Žena a čo budeš robiť o pár mesiacov keď budeš dostávať len rodičák? Však to je smiešnych 500€, z toho ja ledva nakúpim potraviny, ostatné veci idú zo spoločných peňazí…

anonym_557445
15. dec 2025

@autorka: "uz mam aj viac rokov"

Este horsie. Ak mas "aj viac rokov" na dieta, nebodaj mas pred 40tkou a ste nasackovani v detskej izbe u TVOJICH rodicov aby si on postavil SVOJ domcek. A ak naozaj planujes zit s tymto chrapunom a este sa bojis ozvat. Fakt Ta pekne prosim aby si si este raz precitala kazdy jeden komentar od zaciatku temy a spamatala sa, cim skor, tym lepsie... Lebo inak chuda Tvoje dieta. To ze toto je Tvoja volba - Teba lutovat nebudem. Ale decko na to doplati a je v tom nevinne.

lucia147852
15. dec 2025

Gratulujem k výberu partnera a otca tvojho dieťaťa. Korunovaný chuj. Rovno sa príprav na to, že u vašich budeš žiť s dieťaťom aj naďalej. Toto nevydrží. On s tebou nepočíta s ty si blbá, že mu to tolerujes a si ešte s ním. A nie, nemáme to takto. Nikto normálny tak nežije

mk22
15. dec 2025
@alexis846

@anonym_3ea4b3 ked sme sa spoznali tak on uz mal pozemok davnejsie kupeny a mal uz projekty a vsetko a zacinal stavat. Bral si hypoteku ale sam, boli sme spolu aj kratko, zo zaciatku aj boli take debaty, ze to vezmeme spolu, ale on ako keby stale si nebol isty, co som aj chapala lebo tak po par mesiacoch si brat spolocnu hypo. Ale potom chcel aby sme si ju vzali ale stylom takym ze mne tie podmienky nevyhovovali, tak som do toho nesla. On ma zahranicny prijem cize tam bolo vela obmedzeni a zalozil rodicovsky dom a celkovo som to brala pre seba ako riziko z dna na den sa rozhodovat o takej veci, lebo ja som chcela este obehat nejake banky ci nedostaneme lepsie podmienky s mojim prijmom, akurat by som bola ako prvy dlznik uvedena ja (jasne ze by sme dostali, ale on to chcel uz hned riesit ze bud beriem alebo nic )Som mu vtedy povedala nech na mna netlaci a ked tak do tej hypo viem kedykolvek priskocit casom. Uz toto bola pre mna dost taka stresujuca situacia

@alexis846 rozumieš tomu, ze dom je jeho, stavia ho sebe.
Vie ze si hlúpa a parazituje, ina by ho hnala a ty mu isto varia peries, zo svojich peňazí.. dueta zivis sama..bize ved jemu je hej, vsetko tlsci do domu, ty ho zivis.
Preco, povedz prečo a rodičom povedz pravdu.. ze pod hch strechou žije lakome hovädo.

Tito je usto vymyslene, nemize byt pravda, ze ktorí je tak sprostý..

anonym_e7d491
15. dec 2025

@alexis846 mne uz vztah toto moje a toto tvoje, byvkat u tvojich rodicov, kym ON si postavi dom... je proti srsti. To riesit CI PLATI chlap na vlastne dieta mi pride uz totalne no go vo vztahu, samozrejme by sa mal podielat a debatovat o vsetkom, za co jeme, za co byvame, co dietatu treba a co ma zaplatit, vybavit ma byť bežná debata a ziadne ze "ma platit na dieta a prispievat". Ma to byt samozrejme ze sa podielate na vsetkom.
Ja bys om do vztahu toto tuto moje a toto tvoje nesla nikdy. Byvat budes s dietatom v cudzom, s cudzim muzom. Raz sa mozete rozist.. o rok,a lebo 20r a tebe zo spolocneho neostane nic
Povedala by som ze poslat kade lahsie, ale takymto stylom by takmer vsetky zeny boli slobodne matky, proste chlapovi treba ukazat kde je sever = je to totiz novodoby hit budovat si svoje a nedelit sa s nejakou "zlatokopkou", aka matkou jeho dietata/deti... zena ma makat, rodit deti a postarat sa o ne. Nova doba. S tymto sa treba poratat atymto chlapcom ukazat ako to chodi, ja sa divim, ze takto vobec suhlasisli rodicia ze budete zit a pan bude chodit prespavat zadarmo. Ak mam sa o vsetko starat = nepotrebujem ho a moze ist.

simca06022011
15. dec 2025
@alexis846

@alexis846 tak v taktomto pripade sa s domom necudujem, rozumiem ze si to stavia sam, v konecnom pripade aj to vsetko financuje sam. Je mozne, ze na vine ako to vo vasom vztahu vyzera ste obaja, normalne si treba pohovorit, ze treba toto a hento kupit malemu a rodicom prispievat tolko a tolko.

milanemila
15. dec 2025

@alexis846 on si stavia svoj dom a ty mu zatial poskytujes zadarmo ubytovanie a stravu a teda ako bonus este aj sex 🤷🏼‍♀️ takze si s nim sadni a napis na papier naklady na ubytovanie, stravu a maleho a pytaj si polovicu. Ak odmietne zbal mu veci a poziadaj na sude o vyzivnena maleho.
Chlap, kt sa absolutne nepodiela na financovani svpjho dietata a nie je mu trapne byvat zadarmo u tvojich rodicov je naozaj iba gula na nohe. Ak aj sa do toho JEHO domu raz nastahujete, tak ti to neraz pripomenie ako je tam vsetko jeho…