Partner mi neprispieva na dieťa a domácnosť
Ahojte, chcela by som Vas poprosit o nazory...s priatelom sa nam narodil syn, byvame zatial u nasich kym sa nedostavia dom...dom stavia partner, ma na seba aj hypoteku...vsetko okolo maleho platim ja, taktiez aj to zatial spolocne byvanie financujem jedlo energie prispievam nasim.len ja, nic mi nedava, riesi si iba ten dom a tam to hasne...neviem co mam robit, ci si pytat peniaze alebo ako, je to pre mna dost ponizujuce...asi to berie tak, ze riesi dom, ktory stoji dost penazi, ale chcel si to vziat sam tak to ma sam na seba...okrem toho aj ked niekde raz za cas ideme, tak si zaplati len za seba, kupujem si este aj tu blbu kavu alebo caj...aky mate na to nazor? Je tu niekto v podobnej situacii? Dakujem
Ok to dieta si chcela lebo si chcela. Ok. Ma sice aj jeho geny ale ok. Mas ale nielen dieta ale sj jeho otca. Ktory ta akurat tak vyuziva aby cosi usetril na svoj dom. Stale nechapes?
Je tam medzi vami nejaka "laska"? Ci len jeho honba za nehnutelnostou a tvoja "hanba" ci strach ho poslat tam kam patri?
Ako ste sa dohodli na priezvisku dieťaťa, po kom ho má? A aké boli argumenty že to má byť práve tak?
O sobáši ste sa nerozprávali? alebo ho niektorá strana odmieta?
@tykat ako nebudem klamat, nejake naznaky lakomosti tam boli, ale skor som to vnimala ze len prepocitava peniaze ked zacal stavat, ale vtedy mi aj zaplatil a nebolo to proste take. Ale nikdy v zivote by som nepovedala, ze to raz pride az sem, lebo toto cele zacalo takto az ked som otehotnela
@alexis846 Takže si chcela decko za každú cenu s hocikým, a keďže ti utekal vlak, sadla si aj na chromého koňa. Tak sa teraz nečuduj a zvykni si, že to decko sa vychováš a zabezpečiš najmä sama.
Ok to dieta si chcela lebo si chcela. Ok. Ma sice aj jeho geny ale ok. Mas ale nielen dieta ale sj jeho otca. Ktory ta akurat tak vyuziva aby cosi usetril na svoj dom. Stale nechapes?
Je tam medzi vami nejaka "laska"? Ci len jeho honba za nehnutelnostou a tvoja "hanba" ci strach ho poslat tam kam patri?
@anonym_11cbf3 ja mam hlavne strach, ze mi bude robit zle ak to zacnem riesit nejakou sudnou cestou. Ja viem ze som si dojebala zivot uz to tak musim napisat a nielen sebe som ho pokazila.A keby sa da cas tak vratit, som sprosta
Ako ste sa dohodli na priezvisku dieťaťa, po kom ho má? A aké boli argumenty že to má byť práve tak?
O sobáši ste sa nerozprávali? alebo ho niektorá strana odmieta?
@anonym_3ea4b3 priezvisko je po nom.o svadbe sme sa bavili, ze neskor ked bude maly troska vacsi, ale ci nejaka by bola svadba to neviem
@anonym_3ea4b3 priezvisko je po nom.o svadbe sme sa bavili, ze neskor ked bude maly troska vacsi, ale ci nejaka by bola svadba to neviem
@alexis846 ja ti dam jednu radu.Rozid sa s nim.Tento tu nie je material na rodinu,stratis pri nom roky zivota a sancu najst si niekoho kto za to bude stat.Ukonci to cim skor,ja som sa rozisla v den ked som zistila,ze som tehotna,nic lepsie som urobit nemohla.Dnes som vydata a mam dve dalsie deti.Uplne v klude poziadaj o vyzivne na dieta,prispevok na seba a s usmevom toto tu kopni do prdele.Ver mi,lepsie pre teba a dieta,este by si sa dozila vykrikovania,ze pytas na prve topanky pre dieta.
Rodicia nevidia ze peniaze im davas len ty? Ci oni si myslia ze tie peniaze su aj od neho?
Bože ženy na čo si robite deti s frajerom ja fakt neviem
@anonym_c57342 no lebo ten papier z matriky by ho zmenil a už by nebol držgroš, nie? Aspoň má teraz o starosť menej a nemusí riešiť rozvod
@anonym_c57342 no lebo ten papier z matriky by ho zmenil a už by nebol držgroš, nie? Aspoň má teraz o starosť menej a nemusí riešiť rozvod
@belllinka pri rozvode by jej musel vyplatiť polovicu peňazí čo investoval do domu
@alexis846 ak je toto pravda uz teraz mi ta je luto.
@belllinka tam ide hlavne o to že by mal aspoň snahu si ju zobrať keď nemá ani to ani by som takému nedala 😒
Stalo sa co sa stalo, ale dieta je dar. Tak mysli na dieta a seba. Neziv nejakeho darmozraca! Dostavia dom a tebe sa vysmeje do oci, a keby aj nie, budes platit z kazdeho eura 50 centov, do cudzieho! Ako, nasrac, ale radsej sama.
@alexis846 ja ti dam jednu radu.Rozid sa s nim.Tento tu nie je material na rodinu,stratis pri nom roky zivota a sancu najst si niekoho kto za to bude stat.Ukonci to cim skor,ja som sa rozisla v den ked som zistila,ze som tehotna,nic lepsie som urobit nemohla.Dnes som vydata a mam dve dalsie deti.Uplne v klude poziadaj o vyzivne na dieta,prispevok na seba a s usmevom toto tu kopni do prdele.Ver mi,lepsie pre teba a dieta,este by si sa dozila vykrikovania,ze pytas na prve topanky pre dieta.
@anonym_4a7e4e a nebala si sa ze ti bude robit problemy? Ako zareagoval ked si sa rozisla?
@anonym_11cbf3 ja mam hlavne strach, ze mi bude robit zle ak to zacnem riesit nejakou sudnou cestou. Ja viem ze som si dojebala zivot uz to tak musim napisat a nielen sebe som ho pokazila.A keby sa da cas tak vratit, som sprosta
@alexis846 nelutuj sa. To nikomu/ ničomu nepomôže. Nedojeala si si život. Máš krásne, predpokladám zdravé dieťa. Že sa budeš musieť obracať, no áno. Veľmi. Viac než ženy, čo majú normálnych partnerov. Plakať nad rozliatym mliekom nepomôže. Máš super zázemie, máš kde bývať, rodičia ti pomáhajú. Máš oveľa viac než mnohé iné ženy. A že sa urazí chalan, nerieš. Vykopni z domu a ries sudnou cestou. Úprava práv a povinností k maloletému a výživné na seba ak má dieťa do 2 rokov. To btw nie je len o výživnom, ale aj o styku, kým nemáte úpravu práv a povinností, k dieťaťu má rovnake právo ako ty...to by som riešila neodkladnym opatrením, ak máš podozrenie, že ti v tomto smere bude robiť problémy
@alexis846 V podstate si Váš partner stavia dom a pritom šetrí na ubytovaní, energiách a jedle.Dokonca nemá ani výdavky so svojím dieťaťom.Vsetka česť, pán si to vedel zariadiť.A teraz vážne:To, že s dotyčným pánom máte dieťa, neznamená,ze ho budete živiť a že nemá povinnosť aj voči svojmu synovi.Znie to pekne ,ze partner stavia dom,ale právne Váš nie je,a tak by som určite chcela,aby prispel na bývanie,stravu a na potreby dieťaťa.
Jeeeežiš posledné čo by som pre neho urobila by bolo pobalenie jeho veci do igelitky a čau. Potom žiadosť o výživné a vybavené. Panko si žije zadarmo, na dieťa neprispieva, stáva si svoj dom, ty aj keď sa nastahuješ a nebodaj si ho aj vezmeš za pár rokov, keď dieťa podrastie, tak dom bude JEHO nadobudnutý pred manželstvom z jeho peňazí…. A priezvisko po frajerovi ani nekomentujem radšej. Načo ti je taký muž? Reálne sa zamysli nad tým. Nebude ti lepšie samej s dieťaťom + výživné od neho? Máš pomoc od rodičov, nie si na neho odkázaná, tak sa pozbieraj a pošli ho odkiaľ prišiel
@anonym_3ea4b3 take jednoduche to nie je. A uz vobec neplati ze dostane automaticky polovicu. Toto je strasny blud ktory siria kalkulatorky
@really8 neviem z kade chodia na to že by mala mat polovicu, keď dom stavia zo svojich peňazí a nadobudne ho pred manželstvom. Max tak nejaké splátky z hypo čo by po manželstve platili zo spoločných peňazí ale na dom môže len kukať
@alexis846 Inak, poznala som takého šikovného pána S partnerkou splodil 3 deti, ale svadbu vždy odkladal.Stihol kúpiť byt, neskôr dom,kde majiteľom bol len on.Casom si zamenil partnerku za inú a hrozilo, že budú žiť ako veľká rodina: On, aktuálna partnerka s dieťaťom z predošlého vzťahu+ spoločné na ceste , bývalá partnerka a 3 spoločné deti.Byvala partnerka síce protestovala,ale bolo jej to platné ako mŕtvemu zimnik, keďže nevlastnila dom, ani byt.Jedine šťastie bolo,ze aktuálna partnerka pána nechcela ísť bývať do spomínaného domu a byt sa prenajimal,aby bolo z čoho hradiť hypotéku na dom
@alexis846 podľa mňa on dieťa ani nechcel. A preto teraz nechce ani platiť. Len ty si ho chcela silou mocou, ale si to nejak nedomyslela.
No co ti povedať, si hlúpa, prepáč, ale je to pravda.
@anonym_4a7e4e a nebala si sa ze ti bude robit problemy? Ako zareagoval ked si sa rozisla?
@alexis846 krasne ta využíva.
Véd on si stavia svoj dom..ty mas kde istotu ze tam pôjdeš bývať aj ty?
Ostaneš doma v detskej.
Chudák, ved ho posli nech si zije sam, hradí bývanie, zakl poplatky stravu a popri tom nech stavia.
Véd ty ho zivis zadarmo.
A kn si všetky svoje financie pysta do svojho domu.
Nikdy nebude tvoj.
Co si uz tak hlúpa, ze to nevidíš???
@really8 neviem z kade chodia na to že by mala mat polovicu, keď dom stavia zo svojich peňazí a nadobudne ho pred manželstvom. Max tak nejaké splátky z hypo čo by po manželstve platili zo spoločných peňazí ale na dom môže len kukať
@brrunetkaa asi tak. Vsak nie su blbi na tom sude. Samozrejme ze si budu zistovat kto akym dielom prispieval na dom. Niekto tu berie modry konik ako zdroj faktov a potom to tak vyzera.
On vie aku mam matersku a tu mam celkom dobru a vie aj to, ze po par mesiacoch budem mat moznost pracovat na par hodin z domu a privyrobit si vramci tej svojej prace...on ma berie ako niekoho kto ma kopu penazi...kocik napriklad kupil on, to je asi jedina vec ktoru kupil, ale aj to mi vyhpdil na oci, ze este aj kocikove som dostala tak co chcem...ja si na seba nic nekupim, vsetko ide na dieta a odkladam co sa da ak by nieco, ale aj u nasich to je starsi dom a urcite prispejem na opravy ved tam byvame...viem ze som bola naivna, ale zo zaciatku sa tak nejavil...neviem preco sa mi to stalo ale nestastna som ked sa pozriem okolo seba aj na kamosky ako ziju, hanbim sa to aj niekomu povedat ako to mam ja
@alexis846 Keby ste boli aj prislusnickou horných 10 tisíc, nič to nemení na tom,ze Váš partner má voči spoločnému dieťaťu vyživovaciu povinnosť a Vy nie ste povinná ho živiť.Chlap, ktorý to má v hlave upratané, vie, že ako sa má starať o partnerku/manželku a dieťa,netreba ho k tomu zaviazať súdom.V opačnom prípade sa musí žena domôcť práv svojho dieťaťa a seba aj súdnou cestou a ze sa to pankovi nebude páčiť? Myslím,ze nie je o čo stať
Názor - partner priživník, a vieš ako dopadneš ty, sama s dieťaťom bývať u rodičov, on debilko využíva situáciu v prospech seba, a spokojný sa nasťahuje do nového s novou ženskou sa stavím, lebo toto normálny chlap nerobí, ty si tiež blbá nehnevaj sa, a rodičia to nekomentujem bývate tam zadarenko však platiť treba aj rodičom minimálne 300 euro mesačne + strava čiže nechápem z čoho žijete, a už len to, že stavia na seba s tebou absolútne neráta ani vo sne
@dzulli1980 sa pritrafilo
@alexis846 pritrafi sa iba naivnej stredoskolacke.
dospela zena snad vie, ako sa zariadit, aby sa "nepritrafilo"
tvoj fraher to ma super zariadne -stacia si SVOJ DOM, zarial zadarmo byva u rodicov svojej frejaerky a o nic sa nemusi starat.
kde vy na tychto "hrdinov" chodite ??

Bože ženy na čo si robite deti s frajerom ja fakt neviem