icon

Partner mi neprispieva na dieťa a domácnosť

alexis846
14. dec 2025

Ahojte, chcela by som Vas poprosit o nazory...s priatelom sa nam narodil syn, byvame zatial u nasich kym sa nedostavia dom...dom stavia partner, ma na seba aj hypoteku...vsetko okolo maleho platim ja, taktiez aj to zatial spolocne byvanie financujem jedlo energie prispievam nasim.len ja, nic mi nedava, riesi si iba ten dom a tam to hasne...neviem co mam robit, ci si pytat peniaze alebo ako, je to pre mna dost ponizujuce...asi to berie tak, ze riesi dom, ktory stoji dost penazi, ale chcel si to vziat sam tak to ma sam na seba...okrem toho aj ked niekde raz za cas ideme, tak si zaplati len za seba, kupujem si este aj tu blbu kavu alebo caj...aky mate na to nazor? Je tu niekto v podobnej situacii? Dakujem

Strana
z7
anonym_e7d491
Dnes o 16:11
@ivik4

@anonym_e7d491 no naco asi... nech si rodicia pytaju pekne od pana cudzieho peniaze za byvanie. Nie ich nechat v nevedomosti ako sa on stara a este ze si u nich nieco plati a dava to cez ich dceru 🤮

@ivik4 preco rodicia? Slecna si nevie pusu otvorit? Podla mna rovno moze navsmzdy potom s rodicmi zit. A dalsie dieta pre problemy s komunikaciou a rozhodnostou bude v nekompletnej rodine.

pipimonterova
Dnes o 16:25

@alexis846 ak dostavia svoj dom,svoj a nie aj tvoj,tak aku mas istotu ze ta z neho nevyrazi ???Ty si zena bez istoty.Tvoj zivot bude sa odvijat iba od toho,ake ma on s tebou plany.A raz si to naplanuje mozno aj bez teba.Tebe nepatri nic-slovom aj cislom.Pekne si to zariadil vsak,bude ta drzat v hrsti...s tymto by som ja nesuhlasila,to bude zivot onicom,ty nemas narok si nic budovat.A mimochodom,aj ked budes vrazat do toho domu peniaze- rovno ako keby tie peniaze vyhadzujes von oknom.Nuz,pekna perspektiva...na toto raz doplatis lebo on uz ked teraz takto rozmysla,tak s tebou nepocita a hlavne ta nemiluje.

sasa1310
Dnes o 16:28
@deti95060810

tak toto je ozaj zlé. je to darmožráč, ktorý sa necháva živiť, a keď budete bývať spolu v jeho dome tak si od teba bude pýtať nájomné.
by som sa kašľala na jeho dom a kúpila si vlastnú nehn.

@deti95060810 aj ty si si kúpila vlastnú nehnuteľnosť, keď si bola sama s deckom bez chlapa?

anonym_8f7d11
Dnes o 17:04
@sasa1310

@deti95060810 aj ty si si kúpila vlastnú nehnuteľnosť, keď si bola sama s deckom bez chlapa?

@sasa1310 normálna zena si urobi decko s mužom, s ktorým má perspektívu normálneho šťastného života a nie s pobehajom a nezodpovednym debilom. S manželom mame 2 nehnuteľnosti a deti som rodila po tridsiatke v manželstve. Pred manželstvom som si aj užila, aj som si zažila a aj ušetrila 😉

anonym_e7d491
Dnes o 17:26
@pipimonterova

@alexis846 ak dostavia svoj dom,svoj a nie aj tvoj,tak aku mas istotu ze ta z neho nevyrazi ???Ty si zena bez istoty.Tvoj zivot bude sa odvijat iba od toho,ake ma on s tebou plany.A raz si to naplanuje mozno aj bez teba.Tebe nepatri nic-slovom aj cislom.Pekne si to zariadil vsak,bude ta drzat v hrsti...s tymto by som ja nesuhlasila,to bude zivot onicom,ty nemas narok si nic budovat.A mimochodom,aj ked budes vrazat do toho domu peniaze- rovno ako keby tie peniaze vyhadzujes von oknom.Nuz,pekna perspektiva...na toto raz doplatis lebo on uz ked teraz takto rozmysla,tak s tebou nepocita a hlavne ta nemiluje.

@pipimonterova netreba robit zavery, on sa jej pytal ci ide do tej hypo a stavby s nim, nesla... mame tu len jednu stranu pribehu, chlap moze byt uplne v pohode a maju len problem komunikacie...

belllinka
Dnes o 17:28
@sasa1310

@sasa1310 čo nevieš, aké su tu vždy rady? Veď aspoň garzónku, tá skoro nič nestojí 😀

zuzi0911
Dnes o 17:33

On ma vyzivovaciu povinnost na teba aj dieta . Takze pekne krasne nech ti dava peniaze . Ak nie ,sud . Nenechaj to len tak . Ste rodina ,ziadne moje tvoje,spolocne .

pipimonterova
Dnes o 17:39
@anonym_e7d491

@pipimonterova netreba robit zavery, on sa jej pytal ci ide do tej hypo a stavby s nim, nesla... mame tu len jednu stranu pribehu, chlap moze byt uplne v pohode a maju len problem komunikacie...

@anonym_e7d491 jaj,tak to neviem,necitala som diskusiu.No,tak si to proste nevie dievca zariadit.Este olutuje,ze nevlastni nic.

sasa1310
Dnes o 17:45
@anonym_8f7d11

@sasa1310 normálna zena si urobi decko s mužom, s ktorým má perspektívu normálneho šťastného života a nie s pobehajom a nezodpovednym debilom. S manželom mame 2 nehnuteľnosti a deti som rodila po tridsiatke v manželstve. Pred manželstvom som si aj užila, aj som si zažila a aj ušetrila 😉

@anonym_8f7d11 a čo to má s mojou odpoveďou pre deti9506...?

sasa1310
Dnes o 17:46
@belllinka

@sasa1310 čo nevieš, aké su tu vždy rady? Veď aspoň garzónku, tá skoro nič nestojí 😀

@belllinka však preto sa to pýtam zrovna jej, či aj ona tak urobila, keď sa jej tak ľahko radí ako keby mala ísť na nákup pre rohlíčky

alexis846
autor
Dnes o 19:31
@anonym_e7d491

@anonym_e7d491 tak neviem kto by siel po 3 mesiacoch chodenia s niekym hned do spolocnej hypo. Verim ale ze su aj take pary a su stastne, ale na mna to bolo prilis skoro take daco riesit a podmienky mi jednoducho nesedeli, ta hypo bola iba na dom, na pozemok uz nie, ten by bol jeho a to sa mi nepacilo, preto som navrhla, ze uvidime ako nam to pojde a vzdy viem priskocit do uveru a podielat sa tiez na financovani domu.

alexis846
autor
Dnes o 19:35

Proste hypoteku si clovek neberie kazdy den, a nie urcite stylom tu su podmienky bud beries alebo nic.

anonym_3ea4b3
Dnes o 19:45
@alexis846

Proste hypoteku si clovek neberie kazdy den, a nie urcite stylom tu su podmienky bud beries alebo nic.

@alexis846 keď sa prisťahoval k tvojim rodičom domov vtedy ste sa nerozprávali o spoločnej domácnosti, financiách ako to budete spoločne riešiť?
alebo najlepšie ešte pri plánovaní presťahovania sa k tebe ste mali rozhovor o financiách a plánoch do budúcna? Vtedy sa ako tváril čo ti sľúbil?

mk22
Dnes o 20:04
@alexis846

@anonym_e7d491 tak neviem kto by siel po 3 mesiacoch chodenia s niekym hned do spolocnej hypo. Verim ale ze su aj take pary a su stastne, ale na mna to bolo prilis skoro take daco riesit a podmienky mi jednoducho nesedeli, ta hypo bola iba na dom, na pozemok uz nie, ten by bol jeho a to sa mi nepacilo, preto som navrhla, ze uvidime ako nam to pojde a vzdy viem priskocit do uveru a podielat sa tiez na financovani domu.

@alexis846 odhliadnuc od domu a hypo.
Pýtala di da hi, ci mu není blbé ze žije u tvojich rodičov zadarmo?
Voda, elektrika, plyn..strava, dueta..
Bojíš sa ho konfrontovať??
On je rad, ze si ticho, sucha si rukami, aká si hlupucka, ze nic nechces..

anonym_e7d491
Dnes o 20:28
@alexis846

@alexis846 hlavne ze by si hned isla do spolocneho dietata...

karolinakr
Dnes o 20:39
@alexis846

@alexis846 múdro, nechceš byť viazana, aj si nezavisla, ale druhá strana si to akosi neváži a neinvestuje do vašho vzťahu

anonym_026a48
Dnes o 20:48
@alexis846

@alexis846 mohla by si prosím odpovedať, ako si ty sama predstavuješ ideálne riešenie, keby ti v ňom nič nebráni?

anonym_e7d491
Dnes o 20:52
@karolinakr

@alexis846 múdro, nechceš byť viazana, aj si nezavisla, ale druhá strana si to akosi neváži a neinvestuje do vašho vzťahu

@karolinakr aj je nezavisla, aj je nespokojna, ale dieta nie je problem s muzom s ktorym randi par mesiacov.... hypo je... to je logika :D ved ma problem sa s nim aj rozpravat na temu financii.. inak by to tu ani neriesila. Nikde nenapisala, ze by vobec sa ho na to opytala.. mozno to berie ako samozrejme ze im stavia dom, aj ked je len na neho (lebo vsak dama nechcela), budu tam byvat.. a ona zatial sa zoziera v depke, ze neprispieva a je taky a onaky, ale neprisla s tym este ze pocuj, treba toto toto platit.. okolo stavby domu je co robit, cize je to len jednostrannypohlad "ze neinvestuje". Tu je velmi lahko kazdemu chlapa kritizovat.

Strana
z7