Partner mi povedal, že má reťaz na krku

jajami
28. mar 2018

Ahojte, čo by ste spravili, ak by Vám partner s ktorým žijete, nemáte s ním dieťa ale každý má dieťa z predchádzajúceho vzťahu povedal, že si nepredstavoval ,,takto,, partnerstvo, že má reťaz na krku.
Cez tyzden sluzobky, neskoré príchody domov, cez víkend sa venoval aj mne aj deťom, posledný mesiac, dva len hadky a rozprávanie, že má reťaz na krku, že chce mať viac času na seba, na svoju mamu a na svoje dieťa. Cítila som sa nechcená, tak som odišla.(aj s mojím synom) Je tomu 2 týždne, zbieram sa z toho,ale stále ešte v sebe cítim, že ho ,,lubim,,(odhánam tieto myslienky) jasné, už by som sa k nemu nevrátila, už mám určitú životnú skusenosť za sebou, ovela bolestivejsiu,ale predsa.. no bol to ročný vzťah so spoločným bývaním, pre ktorý som spravila maximum. (aj ja som si to myslela,aj on,že obaja robia pre to maximum)
Nechem vyplakavať, nechcem sa s ním ani stretávať, ale hmmm, on sa nebráni ešte ak by sme pokračovali v intimnostiach. Po mojom odchode, som ho navštívila ešte raz,obaja sme po sebe este tuzili, stalo sa. Ale stále nejako v sebe to nemam uzatvorené, nahováram si, ze by som s ním nebola šťastná, ale potom myslím na naše výlety a spoločné chvíle, ktoré boli pekné.
Juj, ako sa mam z toho vymotať?
Ako sa mi to tak začalo premietať všekto, tak mozog mi vačšinou funguje a rozmýšlam (nad ním, nad tým, čo mohlo byť, čo nebude, potom myšlienky prepnu do stavu, že chcem byť konečne šťastná)
Už dlho sa motám, najprv rozvod, teraz rozchod. (5 rokov je tomu)
Nenarazila som na správneho chlapa alebo rozmýšlam,či ja nerobím nejaké chyby.

alexa21
28. mar 2018

Neviem sa k tomu celkom vyjadrit lebo presnu skusenost nemam,ale ked mozem poradit jednu vec..uz nikdy s nim nespi..tym ziska iba on..
Aj si uzije ale predsa bude mat to co chcel..cas na seba,dieta,matku..
My zeny sa lahko namotame,budes sa zbytocne trapit.
Nechaj ho si uvedomitze mu chybas

maminuska
28. mar 2018

@jajami nespať s ním, nevyvíjať aktívne činnosť k stretávaniu, prerušiť kontakt. Ak ťa ĺubi tak za tebou príde.

kakatulik
28. mar 2018

@maminuska do toho bývania ste investovali rovnako?
On nechce partnerku, ale iba milenku. Premysli si, či to takto chceš.

maminuska
28. mar 2018

@kakatulik toto asi nie je pre mba

jajami
autor
28. mar 2018

Asi som to zle napísala, ano lubim ho, ale uz by som sa k nemu nikdy nevrátila, už len kvoli synovi, ktorý sa pred ním uzatvoril. Technicky to vobec nie je mozné a dvakrát do tej istej rieky by som nevstupila, to som spravila pri ex manzelovi a zbytocne sa ta o dalsie roky natiahlo... Ja sa chcem len zbaviť, to čo mi vrta v hlave, viem,ze to chce cas. Ale boli sme tak rozdielny v povahach... aj zivotny rytmus iny... Mate alebo mali ste zivot s nikym, kto Vám po materiálnej stránke dával vsetko, ale hmm casom Vám chybala jeho blízkosť, on si povedal, ze ja Ta zivím a robím si čo chcem, nie v zmysle, ze podvadzal ale podla neho - zivot prezity o prisposobovaní sa vacsinou
jemu...

kvetinka75
28. mar 2018

podľa mňa chce byť sám a keď bude mať čas tak sa ti ozve, zvyšok času bude venovať svojmu dieťaťu, matke, sebe a keď bude mať čas achuť tak tebe. Predpokladám že dieťa jeho má na striedačku s bývalou, takže keď ho nebude mať chce si robiť to čo on chce a nie sa tebe prispôsobovať a tvojmu dieťaťu. Chce asi voľný vzťah. Ak chceš mať ty niekoho stále pri sebe, tak to nie je pre teba.

jajami
autor
28. mar 2018

@kvetinka75 dobre si to napísala, takto nejako to aj bolo a aj je

kvetinka75
28. mar 2018

@jajami tak si pootm polož otázku čo alebo koho chceš ty. Ak hľadáš partnera, ktorý bude stále pri tebe aby si sa vedela o neho oprieť, aby ťa vedel podržať a aby sa vedel aj prispôsobiť a nie len aby všetko bolo podľa neho, tak sa .... na tento vzťah, snaž sa to vymazať z hlavy (viem že sa to ľahko povie, ťažšie spraví) a buď otvorená novým možnostiam. Nikdy nevieš na koho natrafíš a možno ťa (určite) ťa čaká niečo lepšie s čím budeš spokojná aj ty.

pribinak
28. mar 2018

Vztah nie, ale sex ano? No vsak vsjo jasno! Chlap ta chce len do postele, inak ho to s tebou nebavi

Chces byt milenka, alebo partnerka?

maminuska
28. mar 2018

@jajami tak ale však nie si mladá žaba aby si nevedela kam tieto reči mužov smerujú. Po roku mal dosť nejakého partnerstva , otázok cudzieho dieťaťa čo svojom byte , no tak vyvolal také dusne mesiace aby ťa odtiaľ elegantne dostal. Chce voľný vzťah , keď bude ma chuť tak za tebou skoči. Tak si to on predstavuje.

dagmara17
28. mar 2018

Nemal by on potom obmedziť prácu aby mal viac času na seba a na svoje dieťa? To fakt vyzerá ako keby chcel iba aby si si ty našla vlastné bývanie a chodili ste spolu len tak, že by ste spolu boli pár hodín do týždňa ale nemali by ste spoločnú domácnosť aby nemal takú zodpovednosť.

barborkabar
28. mar 2018

nechala by som ho tak, musí si uvedomiť čo má a ako mu na tebe záleží, inak budeš trpieť ty a on bude spokojný, jemu by vyhovovalo t, že by ste sa stretávali len sem tam a podobne, lenže tak sa fungovať nedá

alexandraalexandrova
28. mar 2018

je fajn ze v tom mas jasno ze sa k nemu nechces vratit. Zla sprava je ze fazu po rozchode, ked ti je to luto, ked sa striedaju v tebe rozne emocie a ked zialis za tym co mohlo byt, sa neda urychlit ani vymazat. Sama pises ze to chce cas a presne tak to je, chce to cas. Tak si ho dopraj, poplac si, zanadavaj si, lutuj sa, ale nekontaktuj ho, neber mu telefon, nespi s nim, lebo toto vsetko len predlzi tu fazu utrpenia a hodi ta zas dozadu.Prejde to, treba vydrzat...

janickacrazy
28. mar 2018

Vykašli sa na neho, on chce iba sex, nechce sa nikomu prispôsobovať, chce mať kopu času pre seba a svoje záľuby, svoje dieťa. Ty chceš normálnu rodinu, on nie. Ja som tiež prežila niečo podobné, ono to nie je jednoduché, ked už obaja máte dieťa z predošlého vzťahu, každý je zvyknutý na inú výchovu. Ja som odišla a povedala som si, že už len bezdetného chlapa alebo ktorý nemá deti v svojej starostlivosti. Našťastie som takého stretla a je to super, sme spolu už 9 rokov, máme dalšie 2 deti spolu a je to úplne iné, proste patríme k sebe.

stephania
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
obsadenemeno
29. mar 2018

@jajami lub ho z dialky..... 😉

nic neboj, aj to ta prejde....chce to cas. Niekedy je dobre porozmyslat, ci naozaj lubis osobu, alebo vlastne tuzis po tom, koho nemozes mat, kto ta "odmieta".

moonlight1210
29. mar 2018

@jajami
tu zalubenost vyries cas. ak ju nebudes podporovat spomienkovou nostalgiou.
ta sa sice neda odstranit, ale da sa zmenit pristup k nej. nie sa trapit byvalymi krásnymi casmi, ale iba si tie spomienky vychutnat (ako spomienku na pokojny letny zapad slnka na horach a lamuce sa svetlo v tmavnucich mrakoch a mat hned lepsiu naladu).

ak sa s nim este chces v buducnosti vyspat, lebo po tom tuzis, urob to uz len preto, ze po tom tuzis. preto, ze ten sex je dobry. a urob to len pre ten sex.
a preto, ze u neho mas ten sex isty (uz sa poznate, ste zohrati, neriesis stres z toho, co si o tebe novy chlap pomysli, ci sa mu pacis aj bez siat, ci si vsimol tvoju celulitidu na zadku, atd. proste si uzivas ten sex.).

ak ale nie si nastavena za tym sexom si uz nedomyslat, tajne nedufat, ze je to ukazka, ze si pre neho stale dolezita atd, tak s nim nespi.
budes sa len potom vzdy citit sklamana, zranena, pouzita a ako lacna chudera. hlavne, ak ti potom este predstavi svoju novu lasku.
nestoji ten sex za to.

hlavne, spi s nim, len ked budes mat ty chut. ak nemas a dojde za tebou, tak s nim nechod len preto, ze by si mu mala na oplatku mu vyjst v ustrety. slusne, milo, alebo vtipne ho odmietni.
ak sa bojis, ze povies nie a on uz viackrát nedojde, tak sa neboj. 90% chlapov, aj ked odidu urazeni, sa zas vratia akoby sa predtým ani neurazili a rozisli ste sa v pohode.

pokojne s nim jednaj, ako on s tebou. on chce svoj zivot a teba ako prirucnu milenku, ked ma chut na sex a prirucnu priatelku, ked ma chut sa zabavit.
tak ho maj tak aj ty. kym najdes iného, pre teba vhodnejsieho.
a neboj sa kedykolvek mu ozvat, ci ho poslat preč, ked na neho nemas naladu. (cim viac chlap vnima, ze ho zena zas az tak nepotrebuje, tym menej sa boji, ze sa mu zavesi na krk a paradoxne zacne tuzit, aby sa mu na ten krk zavesila. aby v jej ociach vyzeral dolezity. este si to aj vazi.)

a cim viac sa naucis mu povedat "teraz nie", tym skor ta smutok za nim prejde.
to je take prepojene. cim viac niecomu vies povedat nie, tym menej je to pre teba zivotne dolezite. mas to rada (dokonca velmi), ale nezrutis sa z toho, ak to nebude.

andula09
29. mar 2018

Treba sa od neho úplne odpútať. Sex s ním ti už k ničomu nepomôže a len sa do toho zamotáš

bjon
29. mar 2018

Každý má právo byť štastný, ako si uviedla, evidentne s ním štastie už neprežívala. Čakaj že prvých pár mesiacov bude krutých...

fiffinkaa
29. mar 2018

Neviem aky zmysel ma pokracovat..kedze ste uz spolu zili a nebolo dobre..nema to smerovanie, zober si ze si teraz odisla od neho..ale nie si tu len ty, ale aj Tvoj syn, aj pre neho je to zmena...moze sa citit zmateny..

0silvia0
29. mar 2018

@jajami chce milenku, nie partnerku. To je celé...

cecilia68
30. mar 2018

@0silvia0 Presne tak...vyprázdniť vajčiská a ostatné ho nezaujíma :(

alaguema
31. mar 2018

@jajami Nepíšeš, kto bol iniciátorom toho, že si sa k nemu so synom nasťahovala, ani čo tomu predchádzalo. Ja by som si tipla, že nejaký dlhý vzťah pred tým nebol, zrejme ste sa ani dobre nepoznali a on zistil, že mu na spolužitie nevyhovuješ. Do postele asi áno, alebo aspoň dočasu, kým si nenájde inú partnerku aj na to. Dobre robíš, že premýšľaš, kde sa u teba stala chyba. To ťa posunie ďalej.