Partner mi vykrikuje peniaze
Zdravím.
Partner mi začal vykrikovať peniaze, že on platí vsetko a vlastne čo ja vôbec chcem. Byt je náš spoločný(hypo) ale teda ako dostávam už len RP, tak to financuje on. Ja platím len elektrinu, sem tam spravím nákup pre nas, pre dieťa, drogeria atd… ja už neviem ako ďalej, rodičovský mi nestačí, už siaham po mojej rezerve ale ti veľmi nechcem. Mám odložené aj príspevky za dieťa (kocikovne, tehotenské) ale ja to beriem tak že sú to peniaze dieťaťa a nie moje, nechcem na ne siahať.
Keď mi začne vykrikovať peniaze a vsetko prepočítavať, ja mu na to hovorím že pôjdem do prace. No lenže o tomto nechce ani počuť, aby som ja robila a dieťa bolo v jasliach. Ma 1 rok. Ale ja nedokážem vyžiť zo 400€, kupovať všetku drogérii, mlieko, občas aj potraviny… jednoducho je to dosť veľká položka. On zarába okolo 2500-3000€. Nepotrebujem aby ma živil, rada si zarobím sama. Rozmýšľala som už aj nad tým že ho opustím, nájdem si lepšie platenú prácu a podnájom, lenže ja sa veľmi bojím že by mi to s dieťaťom nevyšlo, tých položiek na úhradu je veľa a ani do podnájmu nechcú matky s deťmi. A to nehovorím o cenách…čo mám spraviť? Už teraz som 2 týždne bez peňazí, síce mame čo jesť ja aj mala, ale iné aktivity robiť nemôžme. Peniaze si od neho pýtať nechcem … viem že rodičovský príspevok je na starostlivosť pre dieťa, ale ja tiež iste veci potrebujem. A čo robiť keď do roboty ma nepustí. Opustiť ho?
My zijeme v zahranici, materska je tu 16 tyzdnov, potom bud do prace, alebo zijes z uspor, zivi ta partner. Kamoska mala partnera, s ktorym isli vo vsetkom napoly. Teda vo vsetkom zakladnom o byvani. Na vybavycku minul on asi 30€, ved vraj babu stacia 2 body a pyzamo. Kocik, vanicku, prebalovaci,...vsetko platila ona. Nakupy robili raz jeden, raz druhy. On kupil uplny zaklad, ale jej masko a jogurtiky ci zelenina mu chutila. Do roboty ju tiez nepustil, ze jeho dcera nepojde v 4 mesiacoch do jasli. Ale ani nechcel zmenit podielanie na financiach. Ked mala dcera 9 mesiacov, upozornila ho, ze sa jej minaju uspory. Mala nasetrenych vyse 10 000. Ked mala dcera 1 rok a 1 den, presne pmden po jej oslave sa zbalil a odisiel, ze on ju zivit nebude. Nechal ju s dietatom s 20€ v penazenke, este aj vybral depozit za byt, poza jej chrbat, len jej volala majitelka, ze musi zaplatit 550€. Dcera mala na ucte 3000€, co dostali dary po narodeni, pridavky,..atd. aj tie vybral
Takze ja by som bola na tvojom mieste velmi opatrna. A velmi vazny rozhovor s parnterom. Bud ti bude davat peniaze, bud pojde mala do jasli a ty do prace, alebo ak nesuhlasi ani s jednou moznostou, moze ist na matersku on, ty do prace, budes mat svoj prijem a mala nebude v jasliach.
Takto, on sám vie aké asi si mame výdavky, x krát sme odkladali blocky do obálky len ako sa malé narodilo, skončila mi materská a dostávam uz len rodicak tak počíta každý cent. Urcite sa nemáme zle, mame vsetko čo potrebujeme všetci traja, mozme si dovoliť aj výlety atd… hocikedy si vezmem jeho kartu, poplatim co treba, idem na nákup… on ma vždy doma poriadok, uvarene vsetko… len príde v jeho hlave nejaký strih, a začne vsetko vykrikovať, pritom ja tie veci neovplyvním, vsetko ide hore a proste ja z rodicaku nakupujem tiež, on si to neuvedomuje. Ako aj šatstvo pre dieťa, vsetko proste. Ja uz nerozumiem. On je možno aj preto taký lebo si riešime väčšie bývanie (dom) a chce šetriť ešte aj na povinných výdavkoch. Pre mna je to uz strašne psychicky vyčerpávajúce, a hlavne to nemať peniaze.. a to nechodím ani po kavickach. ešte sa ma aj pýta koľko som ušetrila zo 400€… no koľko som mohla? Ešte mi aj 50€ odchádza na šetrenie čiže pre mna neostane nič. Ale o tom že by som sa vrátila do prace nechce ani počuť, lebo však on zarába dobre…
@majkaa53 od neho utečie ešte aj tá sliepka, s takým správaním a vyjadrovaním mu zostávajú naozaj len tie kurvy ale na tie evidentne nemá peniaze, tak sa musí odbavit tu na fóre aby mu vajca neroztrhlo
@tenkratpodruhe zmizni zo všetkých diskusií ty tupí chudák..tvoje názory tu nikoho nezaujímajú..tu sa slušné ženy radia s ľudmi, ktorí slušne hovoria svoje názory..ty s tvojimi traumami z detstva nikoho nezaujímaš…
@tenkratpodruhe prazdniny..
@selest toto je podľa mna nejaký nudný nezmaturant čo nevie, čo s voľným časom.
je nahlásený už, bude si musieť nájsť iný koníček ako dupať po ženách…k psychiatrovi dobrovolne asi nepojde.
Ekonomicky ta tyra. Do prace ta nepusti, ale vycita ti peniaze. Psychopat. Nemas mu byt za co vdacna aj ked ta asi predviedca o opaku. Normalny chlap by ti doprial rovnaky standard ako ma on sam.Ty sa staras o vase dieta, nemusi si brat ocr, moze chodit do prace bez obmedzenia. A co zarobi si necha pre seba🧐. Nechce si to s tebou vymenit?
@alexnina777 tak,tenkratpodruhe mu to,opäť nevyslo😅
@jarmila2010 asi ta, čo ho "volala na kávu" si to rozmyslela, a nič nebolo 😆😆😆tam teraz je nas***.. rdeny na všetkých okolo
Daj mu na vyber. Bud pojde na matersku on a ty do prace, alebo ti mesacne posle nieco navyse, alebo rodicovsky bude iba pre teba a tvoje aktivity. A ten co robi, kym je druhy doma, plati vsetko. Sam nech si vyberie, co mu najviac vyhovuje.
Aj ty sa ho pytas kolko on usetril z jeho vyplaty?
A co mu povies na otazku, kolko si z rodicaku usetrila ty? Sklopis oci? Mlcis? Tu je priestor na jasne vyjadrenie toho, co potrebujes. Nie, neusetrila som nic, dokonca musim znasat neustale financne vycitky partnera. Ale verim, ze ty setris pre nas vsetkych, pretoze sa staram aj o tvoje dieta, ktore je dovodom vypadku mojho prijmu.
Autorka, toto je ekonomické týranie. Neviem, ako to je, keď nie ste zosobaseni, lebo v manželstve máš nárok na výživné aj pre seba. Ale na dieťa určite máš právo aj teraz, takže normálne by som si požiadala o súdne určene výživné, keď sa milostpan nepamätá.
Ja to mam rovnako ako ty. Na RD, partnerov plat podobný, chceme šetriť na dom. Tiež mi ostane z RD keď všetko poplatím mozno 100e a to mam na nákup a oblečenie pre dcerku. Píšeš, ze Vam nič nechýba, ze chodíte na výlety, ze ti kartu dá. Mne teda nič nevykrikuje ale tiež neznášam keď musím moje potreby platiť partnerovou kartou. Som rada sebestacna. Ja som to vyriešila tak, ze teraz v lete chodím na parkrat do mesiaca brigádovat a mam nejakých 300 - 400e k rodicaku ešte. Ale to aj tak neminiem na seba ale na dovolenku, Vianoce, darčeky k narodeninam pre blizkych. Ja na seba nepotrebujem míňať ani 100e mesacne. Sem tam nejaka kozmetika, oblečenie. Ale ty asi tiež budeš šetrnejši typ keď máš ešte kocikovne a tehotenské. To už väčšina žien nemá dávno.
Pokial zaziadas o vyzivne to peklo si nechcem ani predstavit.Jeho ego ti to neodpusti.U nas to bolo detto Nakoniec som si zalozila zosit kam som pisala vydaje a sadli sme si k tomu no ani to nepomohlo...
@pokojvdusi9 a ako ste to vyriesili?ako ste dopadli?
Jeho pristup je nejaky schizofrenicky. Na jednej strane nemas ist do prace, lebo sa mas starat o VASE dieta, no nechce ti na to vytvorit podmienky, a na tej druhej mas SVOJE dieta financovat sama a ty jest suche rozky. Je to na debatu s nim, vylozenie blockov na stol a dobodu, kolko ti bude z platu davat. Ako mu odpovedas na otazku, kolko si usetrila? Vtedy je cas vylozit blocky, a nech on vylozi tie svoje. Ak sa pyta on, kolko si usetrila, rovnako sa pytaj, kolko sa podarilo usetrit jemu.
Autorka, viacej veci mi tu nesedi. Pises, ze ty platis iba elektrinu a sem tam nejaky nakup, RD mas 400€ a ty musis siahat po rezerve? To naozaj za "sem tam" nejaky nakup minies cely rodicak? Dalej pises, ze si mozes jeho kreditku kedykolvek zobrat, nakupit a poplatit co treba. Tak potom kde je problem? Len to, ze ti vykrikuje? Horsie by bolo keby ti tie peniaze vobec nedaval.
Ahoj autorka, ak chceš, napíš mi súkromnú správu, prešla som si tým istým, nechcem to riešiť na verejnom fóre.
@0kristina0 tiez rozmyslam, na co vlastne minie ten rodicak, ked plati len elektrinu a vsetko ostatne plati on
On je názoru že matka ma byt s dieťaťom do 3 rokov. Už som navrhla že nech on ostane na materskej a ja pôjdem do práce, no nato som dostala odpoved že mozem keď donesiem take peniaze ako on.
No a k tým peniazom… ono sa to nezdá, ale len keď idem na nákup do drogérie, tak tam nechám koľko peňazí - pampersky, sudokrem, nejaká kozmetika pre dieťa (samozrejme nie každý mesiac), ja si niečo kúpim, pre chlapa drogériu, prášky na pranie a avivaz čo používam, hygienické potreby atd… na istých veciach šetriť nechcem. Umelé mlieko je dosť drahé tiež. Na tie občasne nákupy miniem niekedy aj 70€ (to je týždenný nákup potravín). To nie že idem do malého obchodu po rožky a šunku. Toto chodím pravidelne do menšieho obchodu čo pochybí - napríklad mlieko alebo vajíčka keď niesu…len tie občasne týždenne nákupy spravia dosť.
Ďalej som ešte zabudla že si platím sama aj Telefon 20€.
Nezdá sa to ale vážne sa to nazbiera a na konci mesiaca mám malo peňazí. A tento mesiac bol pre mna obzvlášť náročný keďže som riešila aj darčeky na oslavu… a iné veci.
Tak vidíš kúpiš si nieco na seba. Nákupy platí aj on, ty sem tam. To robíme aj my tak. On platí väčšinu ty platíš z rodicaku. Šetrí na Vas dom, chodíte na výlety, sama hovoríš ze sa zle nemáte. Ja si tiež neodlozim z rodicaku. Šetrí partner. Teraz som si našla aj brigádu od 17 do noci kvôli darčekom blízkym, dovolenke. Nemyslím si ze si na tom tak katastrofálne. Chod teda na tu brigádu navecer. Uz tie 3 hodiny sa postará, potom dieta uz spi. Ked to nepreflaka s kamarátmi a dáva všetko na rodinu tak nechápem. To ze vykrikuje semtam ako sama tvrdíš? V každom pare semtam niekto s niecim neni spokojný.
@tara42 no kúpim si drogériu pre seba… o to nejde že ja si neodlozim tu ide skôr o to že mi vykrikuje peniaze, kde ich dávam pri tom dobre vie čo platím, kupujem.. A nepustí ma do práce, ani na brigádu… nesúhlasí s tým. Ja by som si rada aj nejaké handry pre seba kúpila.
@nelca84 drogériu platím všetku sama, tak isto občas aj týždenný nákup (tie poväčšine platí on svojou kartou) a menšie nákupy keď niečo pochybí, pečivo atd platím ja
Akoze prepac ale ved pises ze mozes jeho kartou hocikedy hocico zaplatit. Tak na kieho oneho platis kazdy tyzden nakup ty? Ja ti akosi nerozumiem, robis tu zo svojho chlapa tyrana a pritom ti nic neodopiera len si pofrfle, no a co, nech frfle, este dva roky nejako vydrzi a potom pojdes do prace.

@tenkratpodruhe aj v tejto doskusii sa odbavujes??? nahlasujem ťa..ty chudák zakomplexovaný..choď si honiť ego niekam medzi chlapov!!!!! opustila ťa matka v detstve? toto čo tu predvádzaš v každej diskusii je vhodné len na psychiatriu…