Partner mi vykrikuje peniaze
Zdravím.
Partner mi začal vykrikovať peniaze, že on platí vsetko a vlastne čo ja vôbec chcem. Byt je náš spoločný(hypo) ale teda ako dostávam už len RP, tak to financuje on. Ja platím len elektrinu, sem tam spravím nákup pre nas, pre dieťa, drogeria atd… ja už neviem ako ďalej, rodičovský mi nestačí, už siaham po mojej rezerve ale ti veľmi nechcem. Mám odložené aj príspevky za dieťa (kocikovne, tehotenské) ale ja to beriem tak že sú to peniaze dieťaťa a nie moje, nechcem na ne siahať.
Keď mi začne vykrikovať peniaze a vsetko prepočítavať, ja mu na to hovorím že pôjdem do prace. No lenže o tomto nechce ani počuť, aby som ja robila a dieťa bolo v jasliach. Ma 1 rok. Ale ja nedokážem vyžiť zo 400€, kupovať všetku drogérii, mlieko, občas aj potraviny… jednoducho je to dosť veľká položka. On zarába okolo 2500-3000€. Nepotrebujem aby ma živil, rada si zarobím sama. Rozmýšľala som už aj nad tým že ho opustím, nájdem si lepšie platenú prácu a podnájom, lenže ja sa veľmi bojím že by mi to s dieťaťom nevyšlo, tých položiek na úhradu je veľa a ani do podnájmu nechcú matky s deťmi. A to nehovorím o cenách…čo mám spraviť? Už teraz som 2 týždne bez peňazí, síce mame čo jesť ja aj mala, ale iné aktivity robiť nemôžme. Peniaze si od neho pýtať nechcem … viem že rodičovský príspevok je na starostlivosť pre dieťa, ale ja tiež iste veci potrebujem. A čo robiť keď do roboty ma nepustí. Opustiť ho?
@petricka22 prosim ta, v com ju ma v hrsti? Ved ma k dispozicii jeho kreditku, on ju neodstrihol od penazi. Ma k dispozicii jeho peniaze aj svoje a ona napriek tomu tie svoje dokaze aj tak za mesiac minut a to kazdy jeden mesiac. Podla mna toto muza sere, ze si nedokaze nic usetrit aj napriek tomu, ze mina aj jeho peniaze.
@0kristina0 a presne v tomto vidim problem - vztah, dieta a moje a tvoje peniaze. Toto podla mna do vztahu nepatri, tam by malo byt nase. Nas vztah, nase dieta, nasa domacnost, nase peniaze a nase hospodarenie.
tak ty sa zadarmo staras o domacnost a vase dieta, stracas tak na kariernom raste a on ti vykrikuje peniaze. to je strasny pripad a je mi ta luto. ked nechce jasle, tak navrhni opatrovatelku… strasne ubohe, nemam slov… 😞😞😞😢 ten clovek nie je v poriadku.
@pokojvdusi9 aj podla mojho nazoru,taketo spravanie partnera skor,ci neskor privedie vztah do zahuby a je lepsie ho ukoncit...
@mandzula
Otazka je, ci to on chape ako "nase" a nech akokolvek to znie smutne, nepochopitelne, jednym z dovodov, preco si ju nevzal za zenu moze byt aj to, aby bol financne jasne od nej oddeleny a zial kazde euro, ktore on zarobi, je JEHO. Takto ma dieta, ma zabezpecene opatrenie, starostlivost o domacnost, pravidelne vyvaranie a on moze bohatnut. A poviem to sprosto, ked sa mu priatelka zunuje, proste sa jej zbavi a ziadne "nase" nebude, max sa rozdeli to, kde ona finguruje na liste vlastnictva.
@zmrzlinka2021 veď práve toto je u nich problém, že si hneď na začiatku nevyjasnili, ako idú spolu fungovať.
@0kristina0 ale ved 400 eur je strasne malo pri dnesnych cenach. Rozumiem, su domacnosti, kde vedia a musia takto vyzit, ale ja to napriklad tiez neviem. Uz tyzdenny nakup potravin mam problem spravit pod 100vku, ak kupujem vsetko. Typ padom som skoncila, a to este nemam plienky, na obcasnu kavu mozem zabudnut a chodit budem tri roky v tych isty h veciach, lebo uz ani na to neostane, a dieta hole🤣 tiez siaham kazdy mesiac do rezervy, lebo som rada sebestacna.
Autorka, podla mna je to taky typ muza, aj moj otec je taky, sice peniaze da, ale vsetko mame vykrikuje. Chcelo by to zarazit hned teraz v zaciatkoch, alebo ho kopnut do riti
@0kristina0 prosim ta a ty sa zase s cim nedokazes zmierit? Niekto je zvyknuty na nazvyme to vyssi standard. Zrejme to tak bolo aj u nich. Ale aj ceny isli rapidne hore, do toho rodicak a zrazu sa da ten standard tazko udrzat. Akoze aby mi chlap stale otrieskaval o hlavu, kolko minam a pri tom by mal sam vysoke naroky na stravu, na vsetko? Ma ju v hrsti, lebo ako sama pise, boji sa od neho si zase pytat. Preco by mal mat panko vyberane potraviny a decku, ci zene dopriat len lacne plienky? Tak hadam vsetci v jednej domacnosti rovnakym dielom.
@0kristina0 Lenze ona ma SVOJE peniaze vo vyske 400 EUR preto, lebo sa stara aj o JEHO dieta a umoznuje JEMU zarabat JEHO peniaze vo vyske 3000 EUR.
Načo do kelu maju dieta, ked nemaju fungovat ako rodina????? Rodina je aj o spolocnych peniazoch, nieze ona ma SVOJE a on JEHO!
On jej dal kartu, ale problem je v tom, ze jej to vykrikuje. Proste on sa stale s nou neciti byt "ako rodina", a stale ma zadne vratka - mozno to robi zamerne, kedze si ju ani nevzal, ale urcite taketo spravanie aspon z moralneho hladiska nie je v poriadku
Požiadať o vyzivne. A ak nesúhlasí aby šlo dieťa do jaslí, tak mu pekne povedz nech ide na rodičak on, nech sa stará o dieťa a domácnosť a ty pôjdeš do prace aby ta nemusel živiť.
Okrem toho je debil, sorry, predpokladám ze dieťa chcel aj on
Zaujímavé, že takéto problémy majú vždy len ženy takých mužov čo zarábajú nad 2500 € 🤣🤣🤣🤣
@petricka22
@zmrzlinka2021 stale pozname jednu stranu mince, to, preco maju oddelene financie je len ich problem, na tomto sa mali dohodnut este pred splodenim dietata.
Cely problem tu je ten, ze jej partnerovi sa nepaci ze vela mina. A mozno ma pravdu a naozaj vela mina. Pokial on plati tie najvacsie polozky a plati velke nakupy, ako ona moze minut kazdy mesiac 400€. Napisala som autorke nech teda napise naco konkretne mina a kolko to stoji. Ze si kupuje kozmetiku je v poriadku. Ale zase pozor, nie je kozmetika ako kozmetika, vies dat za nu 20€ ale aj 100€.
Ked sa chlapovi nepaci, ze dava vela penazi za jedlo, tak nech sa paci, od zajtra moze nakupy robit on a bude nadavat sebe kolko minul ale hned sa kvoli tomuto rozvadzat? To ako fakt zeny? Neexistuju horsie problemy?
@0kristina0 a kto sa rozvadza? Nie su ani vzati… ale po hlave si teda urcite skakat netreba nechat. Jasne, ze sa s nim nema hned rozist. Ale pokial si on nechce uvedomit, ze su rodina a teraz musi zivit vsetkych, tak ako takeho chlapa prinutis, aby sa spamatal?
@0kristina0
@petricka22
Proste ten chlap je znacne na koni...
A o co mu ide...? Teoreticky môže ročne odlozit 12*2000€...šetrí na niečo, baži za niečím? Z toho budgetu mu môže inflácia zozrat 10,20%,stoji mu to za to sa s tebou naťahovať o kazdu stovku? Nevyzerás byt marniva, keď si malej odložila jej príspevky. Skus z neho vypacit, aké má finančné ciele, alebo keď večer sedíte v kľude pred telkou, precitaj mu akože nahodne😁máj to na nachystané na stranke😃nejakú storku, ako nejaký zgrlos vlozil všetko čo nedoprial rodine do bmg invest, ako babka vyhodia z balkona cennosti a60 000 podvodníkom vydávajúci sa za políciu... Atď, rozum do hrsti, dievca💔
@petricka22 kde je napisane, ze ich nezivi? Uz prekrucas ako sa ti hodi.
@0kristina0 ježkové oči, neprežívaš to moc? To čo za komenty tu maš? Čo si ich finančných poradca,ci detektív? Nejak ťa ten príspevok vzal😉
@kakawah 😁 pobavila si ma, ked nesuhlasim s ostatnymi tak to uz moc prezivam?
Ach, ked sa niekto potrebuje hadat do krvi a silou mocou si presadit svoju pravdu.
Kazdy tu vyjadril svoj nazor. Nemusis s nim suhlasit. Ale dookola sa tu s nami hadat? Ved si maj svoju pravdu, mne je to fuk.
@petricka22 Ten koment patril
@0kristina0
@petricka22
@petricka22 veď tú každý komentár nadaval len na jej manžela,nevieme jeho pohlad na vec,nech si sadnú napíšu výdavky na papier a uvidia kde je chyba,keď on nakupuje potraviny ,platí hypo ,ona elektrinu nevh si to napíšu na papier a uvidia,nevieme nazor manžela lebo ja mám tiež rodičovský ,platim internet ,digi nabíjam kredity detom a ešte mi ostane a mám 4 deti ,manžel platí stravu a všetko ostatné,útočiš tu na niekoho kto má iný názor a pritom sama nevieš pravdu
Problem moze byt aj v tom, ze vela mina na drahe potraviny, ktore potom napr. nezjedia alebo aj vyhodia. 2500+400 nie je pre 3 ludi bohvieaky prijem, ak maju ambiciu aj sestrit a chcu kupit dom. Ved len jedno natankovanie na benzinke je 100 eur. Da sa kupit sunkova salama aj super draha premiova sunka a rozdiel v cene je aj 4 nasobny. To iste plati o ostanych potravinach. Moze ist do potravin a nakupit len to najlacnejsie a zaplati povedzme 60 eur alebo ide nakupit a nesleduje ceny, moze kupovat drahsie maso, sunky, syry a hned cena za nakup vyskoci aj na 150 eur pre dvojclennu rodinu, ak pocitam, ze dieta este nejedava vela z normalnej stravy. To je mesacne kludne pre nich dvoch aj 500-600 eur plus mlieko a plienky pre dieta, vyzivky v skle, kapsicky a kadejake ine drobnosti a 1000 euro fuc. To v pripade, ak nepozera na ceny a kupuje, na co maju chut a co chce. Kde su ostatne vydavky? Elektrika, TV, vydavky na byvanie, pripadne hypoteka, oblecenie pre dvoch dospelych a dieta, sem tam nieco do domacnosti treba, drogeria je velmi draha. Ak nehladia na ceny, kludne ich zivotne naklady mozu byt mesacne aj 2000 eur. Mozno to sa mu nepaci, lebo su rodiny, ktore musia “vyzit” z 1000 eur 3-4. Musia, lebo viac nemaju a penazenka nepusti. Tak nic, sadnut a porozpravat sa, ze znizia svoj standard v stravovani, obliekani, vo vsetkom. Panko moze mat v nedelu cestoviny s kecupom, nemusi mat hovadziu svieckovu a vybavene.
To je co za chlapa? Keď toľko zarobí a vám nechá len RP? Panebože... My od začiatku mame spoločne peniaze všetky. Ci zarobí viac alebo menej.. Sme rodina tak aj peniaze sú spoločné a nikto nemá pocit ze sú niekoho peniaze... Žijeme v jednej domácnosti.. A tak by to mal brať aj on... Zarába pre vás.. Nie pre seba... 🤦♀️ Bože takýchto chlapov len z mlátiť... Nech dostanú rozum.... Nezávidím... Naozaj túto situáciu... On nevidí ze potrebujete viac peňazí ved by takú 1000cku mohol pustiť každý mesiac... Len tak a prečo ne. Žijeme len raz.. 🤦♀️
@poopsie nie, nie je to pravidlom, nedávno tu bola taká téma, kde pán tvorstva nezarobil ani 1000 eur, ale správanie mal podobné ☹
Dieťa nedieta, sorry, ja by som sa s ním ani viac nebavila a rovno plánovala život bez neho. Toto neurobí žiadny chlap, čo stojí za ďalší čas strávený s ním.

Pýtaš či ho opustiť? Tvoj muž si musí zvyknúť , že neživí len seba, ale ďalšie 2 hladné krky. Ak nechcel dieťa potom chápem, že vykrikuje lebo nie je zmierený so situáciou. Vravíš, že platí nákupy týždenne, tak ho zatiahni do drogérie, že aj ten prášok treba aj to aj to. Neplať zo svojho mlieko. A myslím, že si svojprávna, ale keby mi raz vytýkal peniaze, dieťa by bolo v jasliach. Veď mu tým pohroz😃 Ako zasa niekto nepotrebuje vyhadzovať na handry a šminky každý mesiac, tak my vám do vzťahu nevidíme ako to máte. A fúha, ale kvôli tomu opustiť chlapa? Veď keď ho nemiluješ odíď od neho.