Partner neberie na mňa ohľad

20. feb 2022

Ahojte potrebujem poradiť lebo už ozaj neviem co robiť. S priateľom žijeme v 1ixbovom byte v podnájme ktorý platím ja. Problém je ze ja vstávam ráno o 4 aby som stíhala do prace takže chodím spat najneskôr o 9 aby som ráno bola ako tak vyspata a dokázala ods odsoferovat auto. Priateľ pracuje ani nie 5 minut autom od domu a vstáva o 5: 30. Problém je ze je hore aj do 1 a vysvecuje izbu a ja nemôžem ísť spať pretože mi vadí svetlo. Už som mu to vysvetľovala snáď sto krát prečo na mňa neberie ohľad ze sa potrebujem vyspať. Mam zodpovednú prácu kde ide o ľudský život nemôžem si dovoliť ísť nevyspata do roboty. Ja neviem co je na tom k nepochopeniu. Keď je on chorý chodím okolo n3ho po špičkách. Ako to máte vy?

liljana
20. feb 2022

Potrebujete vacsi byt s 2 samostatnymi izbami. Aspon 2+kk 40m2. Preco platis podnajom iba ty?

zmrzlinka2021
20. feb 2022

Toto by som netolerovala a frajera vykopal z bytu. Prečo si si ho vôbec nasťahovala? Ale hlavne už vieš, že je egoista a teraz je rozhodnutie na tebe. Pokaziť si s ním život, alebo poslať ho do kelu

sense
20. feb 2022

Ako to mame my nie je podstatné.... Podstatne je ze tvoj chlap je egoista à nechápem prečo platíš nájom sama.

liljana
20. feb 2022

@sense To nie je o egoizme. V jednej izbe sa dlhodobo dvom ludom neda existovat. Rozne biorytmy. Jeden potrebuje spat, druhy este nieco robit. Jeden chce o 2100 spat a druheho zobudi o 400. Kto je teraz ten zly?

komplikovana
20. feb 2022

ak ti vadi svetlo, kup si masku na oci na spanie. Mam vyskusane, mne osobne to pomohlo. Okrem ineho tiez sa mi natiska otazka, preco platis najom sama?

dskjhfdlkdjhl
20. feb 2022

Ty platis byt a on, co neplati, nie je ochotny sa prisposobit-tak nech si plati iny byt a tam moze svietit aj celu noc.

liljana
20. feb 2022

Ak ludia riesia problem, ktory staci vyriesit najdenim vhodnejsieho bytu, rozchodom, ci osobitnym byvanim, tak sa niet co cudovat, ze rozvodovost a zivot single je na historickych maximach. Nie je ochota riesit jednoduchou dohodou uplne zakladne trivialne problemy. Tak ako chcu zvladat potom tie tazke a zivotne dolezite ...?

autor
20. feb 2022

Prispieva na domácnosť. Maska nič nevyrieši jednoducho keď viem ze je hore nedokážem zaspať iba ak je tma a ticho. Na dvojizbový nemáme financie

liljana
20. feb 2022

Tak chodte s niekym do sharovaneho 3izbaka. Ty mozes davno spat vo vasej spalni, kym on pracuje v spolocnom obyvaku. Akurat, ze sa budete musiet prisposobit dalsim ludom v byte. Vzdy treba najst najschodnejsie riesenie. Bez kompromisov bude az vase vlastne byvanie. Vtedy pridu ale zase ine problemy.

tncka
20. feb 2022

No ten by letel🤣Naco ho tam vobec mas,ignoranta?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
20. feb 2022

@liljana my máme síce viac ako jednu izbu ale napriek podobným časom vstavaná ako autorka spávame spolu v jednej izbe dokonca podľa toho ako mame pracovné plány príde chlap o polnoci alebo o druhej z prace a ja vstávam niekedy o druhej, tretej ci štvrtej... Ale ak máme obaja rannú tak chodíme v rovnaký čas spávať o cca 20.30-21.00. A keď ma o. Poobede u a ja rannú veľakrát ani neviem kedy príde. Rovnako keď on ide skôr ako ja tak si da štuple do uší.... A samozrejme ak jeden spi tak ten druhy svetlo nezasvecuje
Ono je to aj o vzájomnej tolerancii....
Ono píše o 1izbovom byte tak predpokladám ze to je izba plus kuchyňa a nie garsónka kde je všetko v jednej miestnosti.

liljana
20. feb 2022

@sense Ako chces odist v 1 izbovom byte o 400 ticho ako myska a do prace bez svietenia? Proste ta jedna izba nepusti ... Sama si povedala, mame viac ako jednu izbu. Mozes byt najtolerantnejsi clovek na svete, ale ak nemas oci ako netopier, ze vidis v tme a neodletis oknom bez buchnutia dveri, tak druheho zobudis.

marca12
20. feb 2022

To je aky dilino nevyzrety. Normalny clovek to pochopi. Zhasni a nech skusi znova zazat svetlo. Ani by som s nim o tom nediskutovala.

sense
20. feb 2022

@liljana áno máme viac ako jednu izbu... Ale veci do prace si chystáme večer do kúpeľne. Ráno vstanem a po tme vojdem do kúpeľne kde sa pripravím, a potom z izby odchádzam, vezmem v kuchyni nachystané jedlo a odchádzam z domu. A dvere majú kľučky, takže ju stačí stlačiť a potichu zavrieť a nie búchať dverami. Chlap koľkokrát ani nevie ze som odisla
A ako vravím píše o jednoizbovom byte nie garsónke.kde majú všetko v jednej izbe

marca12
20. feb 2022

@liljana jw to o egoizme. Zacinali sme s mojim byvat v 1izbovom byte a sme uplne odlisny. On chodi spavat so sliepkami,ja som nocny vtak. On vstava skoro rano,ja si rada polenosim dlhsie cez vikend. Nikdy sme sa nerusili. On isiel spat,ja som si v kuchyni citala alebo sa venovala inym konickom. On rano potichu vstal a isiel bud von alebo si potichu v kuchyni cital. Vsetko je o ludskosti a rozumni ludia sa vedia zladit. Len hlupaci si vydobijaju svoje teritoria a kazdy sa im musi prisposobovat.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lesana25
20. feb 2022

Ono dá sa to riešiť tak, že skúsite premiestniť nábytok, oddeliť časť na spanie tak aby tam nesvietilo, napr. závesmi.
A otázočka, dvaja pracujúci si nemôžete dovoliť prenajať 2i byt? V tých cenách nebude až taky významný rozdiel. Máte nejaké dlhy, exekúcie?

selena_luna
20. feb 2022

Mozem to prirovnat ku nam, my este byvame v garsonke, muz vstava o 5 a soferuje 100 km do prace. U nas je to tak ze ked ide spat aj o 20:00 lebo je vycerpany, ja sama zhasnem a som uz ticho, na sluchatka pozeram serial alebo som na mobile, ale uz ho nerusim . Nikdy ma o to neziadal, robim to lebo ho mam rada a chcem aby sa vyspal. O chvilu sa to sice zmeni, pojdeme do vacsieho, ale toto nastavenie "nerusim ta ked spis" mame roky. Ak sa aj on zobudi cez vikend skor, tiez ma nerusi, robi si veci potichu. Necitime sa tym obmedzeni ani jeden. Proste obycajna laska k tomu druhemu. Ak to vy dvaja nemate tak sa asi treba zamysliet ze preco :(

tosomja
20. feb 2022

V prvom rade si rozdeliť financovanie bytu, keď yam býva aj on a potom mu rázne vysvetliť ze ak neberie ohľad, nech si platí vlastný podnajom. Ja by som asi vraždila takých ľudí sebeckych.

7lenka11
20. feb 2022

neplatí byt, neberie na teba ohľad, robí si čo chce.. čudujem sa ti, že s takým chlapom strácaš čas.. ja by som s ním nebola už len preto, že nedokáže platiť spoločné bývanie, nieto aby ma ešte aj ignoroval

miadi
20. feb 2022

@cocolino234 To si dost prehnala stou princeznou, Zena si plati byvanie mà zodpovednu pracu vstava o 4!!! A jej podla teba neegoisticky priatel je hore do 1 Lebo tak to jemu vyhovuje hoci vie ze ona potrebuje spat ?? Do riti tak nech ide on za kamosom alebo niekde si zit do 1 nech sa ona moze vyspat . Alebo moze zhasnut a v kuchyni na laptope so sluchatkami. Dalo by sa Keby chcel. Je to čisty egoizmus z jeho strany. Ked to nevidis mozes aj ty raz mat problem ze zrazu zistis aky je tvoj priatel ale az Ked budete mat jedno dve deti. A budes len dalsia z tych xx nestastnych co si doma nastavili ze chlap je pan a moze si robit co chce ako chce bez ohladu na druhych .

diamond007
20. feb 2022

No nehnevaj sa ale prečo by on mal chodiť spať o 9tej s tebou? Tak nech má menšie svetlo. Je to sebecké od teba že čakať že večer s tebou bude spať a ráno ma tiež vstať o 4tej s tebou?

akinom0077
20. feb 2022

Tak ale toto je na rozhovor s nim, v partnerstve by mala byt aj vzajomna tolerancia.

akinom0077
20. feb 2022

@liljana to je fajn napad sice neviem odkial je autorka ale nie kazdom meste su share byty v mojom meste napr sa neprenajima absolutne ziaden byt na share🙂 absolutne vobec nikdy nakolko je to male mesto kde nie su vysoke skoly cize tu nefunguje taky syst

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
timing
20. feb 2022

No teda. Sa cudujem,ze toto tolerujes,ako dlho ? Kolko mate rokov? To bol tvoj podnajom a potom si mu dovolila prist byvat k tebe?
Chalan/ muž ma strechu nad hlavou- priorita č 1 pre neho nie ty. Takze velmi pekne mu " podakuj" a povedz aby si hladal svoj podnajom.

brembo
20. feb 2022

@marca12 ja to mám tiež tak. O 21:30 idem spať,len keď ráno vstávam.inak buntoším ido 2:00

kluska
20. feb 2022

podla mna si treba len zvyknut. Zila si sama a zrazu je tam chlap, asi nie ste spolu dlho co? ;) jednoizbovy byt je ok pre dvoch, v garzone je to ovela horsie. Jednoizbovy byt ma jednu izbu na spanie a obyvacku nie? nedaju sa zatvorit dvere ked ides spat? My byvame v zahranici a mame jednoizbovy byt a mini kuchynku, kde sa da len varit, teda ziaden stol tam neni, len kychyna a zijeme tam s muzom uz x rokov a mame 2 male deti. chceme ss stahovat, ale nevidim problem s vami. My sme takto zili s muzom sami aj v garzonke, aj v jendoizbovom este pred detmi a nespominam si, zeby bol z toho velky problem. Aj teraz muz vstava o 6.30, ja o 8mej a deti budim o 8.30 a muz rano normlane svieti v obyvacke, dokonca sa rano aj sprchuje a to kupelku mame pri spalni. Nevadi, takisto deti sa nezobudia na neho a ani na mna, spia jak zarezani, ani nechcu vstat do skoly :D zase muz chodi spat skor ako ja a ja este svietim a dakedy este buntosim v kuchyni.
takze pokial je to ok chlap a je ti s nim dobre, treba si len zvyknut.