icon

Partner neberie na mňa ohľad

20. feb 2022

Ahojte potrebujem poradiť lebo už ozaj neviem co robiť. S priateľom žijeme v 1ixbovom byte v podnájme ktorý platím ja. Problém je ze ja vstávam ráno o 4 aby som stíhala do prace takže chodím spat najneskôr o 9 aby som ráno bola ako tak vyspata a dokázala ods odsoferovat auto. Priateľ pracuje ani nie 5 minut autom od domu a vstáva o 5: 30. Problém je ze je hore aj do 1 a vysvecuje izbu a ja nemôžem ísť spať pretože mi vadí svetlo. Už som mu to vysvetľovala snáď sto krát prečo na mňa neberie ohľad ze sa potrebujem vyspať. Mam zodpovednú prácu kde ide o ľudský život nemôžem si dovoliť ísť nevyspata do roboty. Ja neviem co je na tom k nepochopeniu. Keď je on chorý chodím okolo n3ho po špičkách. Ako to máte vy?

Strana
z2
1gramofon
20. feb 2022

Prispiev - to znamená, ze plati rovnako ako ty, alebo menej, že akože prispejem na toto a tamto? Ak 2.moznost,tak nechapem prečo. Pokiaľ pracuje a normálne tam býva, nie len ze sa občas ukáže, tak ma platiť svoju polovicu. Ak len tu a tam dolozi, tak - radšej sa nevyjadrujem.
A my ideme spolu spat aj keď nevstávam tak skoro. Ak sa mi nedá zaspať, skryjem sa pod perinu s mobilom aby som nesvietila (nechce sa mi presúvať z postele).
Keď niečo, tak mame štuple do uší. A izbu mame predelenú drevenou zastenou. V jednej časti je posteľ a v druhej stolík s nočnou lampou

jankapepe
20. feb 2022

Väčší byt. Mňa by porazilo byt na tvojom mieste, rovnako by ma porazilo ak by odo mňa niekto chcel nesvietit, byt ticho, či ísť spať o niekoľko hodín skôr ako potrebujem ja.

sissy27
20. feb 2022

No, tiež si neviem predstaviť, že by ma niekto nútil ísť o 21:00 spať. Takže tá “bezohľadnosť” je u vás vzájomná. Akurát teda keďže platíš byt len ty, tak by sa on mal prispôsobiť alebo teda choďte do väčšieho. Dvaja pracujúci si to snáď dovoliť môžete. Len teda ak sa on odmieta podieľať na platení nájmu, tak asi je najvyšší čas, aby si zbalil saky-paky a išiel svietiť niekam inam…

lujza123
20. feb 2022

Žila som v 1 izbaku aj v garzonke s frajerom, dokonca aj v pidi izbe s malým dieťaťom.
Všetko sa dá keď sa chce, tlmené osvetlenie, TV do kuchyne, pripadne pozerať na notebooku so sluchátkami.
Len to chce toleranciu z obidvoch strán a trochu sa zmieriť s tym tlmenym svetlom ci sviečkou. Zas potme ten druhy byt nemoze.

Pokiaľ je človek naozaj taký že potrebuje k spánku tmu a ticho (lebo aj taky ľudia sú) tak porozmýšľať ako by sa dal rozdeliť priestor, napríklad postel za tmavý záves - tak sme to mali v garsónke spravene, oddeliť stenou zo skrine, presťahovať obývačku do kuchyne. Keď to nejde tak si nájsť iné bývanie kde by bolo takéto pre delenie mozne

derdia
20. feb 2022

Ako zeny to myslite vazne, ze vy by ste koli chlapovi o 21 zhasli a kazdy bozi den sedeli potichu po tme lebo on by sa potreboval vyspat? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️To urcite... Preto treba mat dve spalne.. A noe jednoizbak.... To su mi uz len nazory

0kristina0
20. feb 2022

Tolko si k tebe dovoli kolko mu ty sama dovolis. Tvoj byt tvoje pravidla, ked sa mu nepaci moze sa vratit odkial prisiel a budete sa iba navstevovat

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
20. feb 2022

tak pekne rano vstan, zasviet a trieskaj vecami. Aby videl ake je to skvele, ked ta niekto budi, ked chces spat. Takto to rob par dni po sebe a uvidis ako bude o 11 zhasnute. Ale inak ako pisu vyssie, frajerovi by som povedala, nech si pobali caky paky.

derdia
20. feb 2022

@cocolino234 no strasne.... Ako fakt. On ju respektovat musi, ona jeho nie🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️👍

cimage
20. feb 2022

Tu pomoze vacsi byt. Ste 2 pracujuci, tak snad by sa dalo poriesit. Inak nevidim dovod vstavat rano o 4 a cestovat niekolko km do zodpovednej prace. Snad by si ju mala mat aj primerane ohodnotenu.
Chapem aj teba, ze potrebujes klud na spanie, ale zas nemozes od neho chciet aby ticho lezal vedla teba ked sa mu spat nechce. Moj chlap je tiez viac nocny ako ja, ale ja si este ani poriadne nelahnem a uz spim 🙂.

liljana
20. feb 2022

Otazka je, co znamena 1izbovy byt? Je to garzonka, jedina izba na vsetko? Alebo je to 1+1, kuchyna a spalna. Lebo potom staci vymenit 1+1 byt za 2+kk, rovnaka vymera. Obyvak s kuchynou a spalna.

betulinka1
20. feb 2022

Mne nastastie nevadi telka, ja zaspim a kludne moze pozerat. Ale skor by sa dalo zvazit, ci sa neda dat telka do kuchyne. Pripradne pozerat ine byty. Niekedy je rozdiel medzi 1 a 2 izbovými bytmi 50€. Ked ste dvaja pracujúci tak sa to da. Alebo nech pozera telku a da si sluchadla.

leskovael
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
20. feb 2022

Ja tiež neviem spať pri svetle a pazvukoch a som velmi neprijemna, takže hadky by boli každý deň a tiež som ohladuplna k ostatnym..v takomto pripade, ked neviete najst kompromis, by som do jednej izby nešla. To, že nemate financie, je vaš problem, hladajte možnosťi, kde by sa dalo ako byvať aspon 2 miestnosti Ked to on nechape, že ma byť potichu, trebars malu lampu a sluchatka, a nemate financie, čo tam akože chcete riešiť? a hlavne ako? Už ked ste išli do jednoizbaku ste vedeli, že to neustojite...

Strana
z2