icon

Partner nechce dieťa

alenkaalien
17. aug 2022

Ahojte, písala som sem začiatkom roka, kedy mi po cca 4 rokoch partner oznámil, že nechce dieťa (4 roky stále vyhlasoval, že chce). Po asi 2 mesiacoch keď videl ako sa trápim mi oznámil, že teda súhlasí za podmienky, že bude mať istú prácu a že sa oň budem starať ja (teda, bývali by sme spolu, prispieval by, ale starala by som sa ja). Potešila som sa, nespomínala to a čakala. Nastala situácia pred pár dňami, že som sa ho opýtala, kedy to už v tej práci bude mať isté. No a on sa tváril, že netuší o čom hovorím, dokonca, že si nepamätá, že by niečo také sľúbil!!! Pritom to s jeho prácou sa za tých pár mesiacov načrtlo niekoľko krát a vyzerá to - nie je to isté - že ju skrátka bude mať. Ale teraz dodal, že toto je už posledné slovo, že proste nechce a kvit. Akože, viem, že zarába málo, že má aj problémy so svojimi už dospelými deťmi, ja by som rozdýchala, že už nie, ale nedokážem rozdýchať, že mi pravdepodobne vedome klamal ten druhý krát.

elizabet173
17. aug 2022

@verkaveverka fakt? A to si kde vyčítala, že mu robí slúžku? A poznám veľmi šťastné manželstvo, kde je žena zubárka a muž robí v automobilke, takže ona má príjem oveľa, oveľa vyšší, ako on a?

alenkaalien
autor
17. aug 2022

@luccija zlé podmienky znamená, že otec pije a fetuje a matka pije, takže rodičom ťažko...

lily246
17. aug 2022

@alenkaalien prečo preboha chceš dieťa so starým dedom, čo už má vnúčatá 🤦‍♀️ on nechce! To chceš pre dieťa otca, ktorý ho nechce a nechce sa oň starať? Spamätaj sa, lebo čo veta, to perla.

anjelicek26
17. aug 2022

Ja skutocne nerozumiem, co ti tento vztah dava :( On je komplikovana povaha, deti nechce, ma nad sebou "balik" starosti zo starsimi detmi, vnucatami a boh vie cim este, financna opora tiez nie, psychicka tiez nie, aspon dufam, ze sex je nadpozemsky dobry, ine ma nenapada... Treba sa rozupat a spravit zmeny... ano je tazke opustit rutinu...opustit istotu...ale toto nikam nepovedie.

elizabet173
17. aug 2022

@alenkaalien prepáč, mrkla som do tvojich starších tém a mám pocit, že si sa úplne zbláznila. 8 mesiacov uvažuješ o tom, či mať dieťa s 50 ročným mužom, ktorý má už vnúčatá, dieťa s tebou nechce a keby bolo, tak ti popredu povie, že sa oň budeš starať ty a ako bonus vysedáva v krčme. Ty si masochistka? To prečo si chceš dobrovoľne dokafrať život? Ja so si vždy myslela, že žena pred 40. už má rozum a vie, čo chce, ale zjavne nie. Skutočne ti to ešte nedochádza, že si s ním zabila ďalších 8 mesiacov, odkedy si túto tému na MK načala?

mon29
17. aug 2022

Moj ma 40 tento rok a ma male batola, a obcas tak povzdychne,ze mal mat tie deti skor.. tak ak ma 45+nedajboze 50+ani sa mu necudujem.. lebo fakt nemozes chciet od zreleho muza aby mal dieta hlavne ked uz ma dospele..on si to uz odkrutil,vie co to obnasa ich vypyplat a chce mat pokoj, to ze ty si nestihla,hold smola.. ak chces najdi si mladsieho..alebo akceptuj,ze s nim to nebude.. a mala by si mat aj trosku pohlad do buducna.

danica2711
17. aug 2022

mám len jednu krátku otázku: je to podľa teba fakt jediný chlap na svete?

luccija
17. aug 2022

@mon29 to si povie pri malych detoch ktokolvek🤣aj 30 r.
@alenkaalien tak si deti zoberte vy.Prepac cela rodina divna...chudata deti.To nevie s nimi spravit poriadok?Asi ich financne dotuje...uz chce mat pokoj a nie v 50 tke neprespat noci a zivit dieta do 75 r ved bude 10 r na dochodku a doma mozno VS, stredoskolak...ved to je obrovsky zavazok.Koho je byt kde byvate?si predstav, ze sa mu nieco stane...ma vek byt dedkom jednoducho je medzi vami velky vekovy rozdiel

zmrzlinka2021
17. aug 2022

@alenkaalien
Priatel je k tebe ferovy.
Nepredstavuje si ta ako svoju manzelku, ani ako matku dietata - nema zaujem mat nič s teobu spolocne a velmi pochybujem, ze byvate v spolocnej nehnutelnosti.

Prepac, ale uplne vazne - ty tomu nerozumies alebo kde mas problem?

alenkaalien
autor
17. aug 2022

@zmrzlinka2021 máš zvláštnu predstavu o férovosti. ja by som nedokázala niekoho 4 roky vodiť za nos, následne zase niečo nasľubovať a potom sa tváriť, že som nič nepovedala/nesľúbila. neviem odkiaľ berieš, že so mnou nechce mať nič spoločné, chce so mnou žiť bez dieťaťa.

heleninamama
17. aug 2022

@alenkaalien Prepáč, ale mne to príde ako nejaké sociálne prípady - celá rodina. Chlap žije od výplaty k výplate, vo svojom veku zarába mizerne, do toho chlastá, deti má nevychované, vnúčatá bezprízorné a Ty chceš do toho priviesť ďalšie dieťa (navyše nechcené zrejme nikým okrem Teba), len preto, že Ty chceš.
Tvoj plán nechať sa ním oplodniť smrdí aj cez klávesnicu.
Uvedomuješ si, aké je náročné vychovať dieťa, aby bol z neho slušný človek? Máš dostatok peňazí, bývanie... lebo pri dieťati budeš ako samoziviteľka v zarábaní limitovaná? Alebo sa spoliehaš na štát súdy, dobrých ľudí... Na to, že budeš napokon chlapa výčitkami tlačiť do toho, aby sa o Vás staral? Na jeho mieste by som bežala kade ľahšie... Ak chceš férový vzťah, hľadaj hlavne niekoho v nižšom veku, kto chce to isté, čo chceš Ty. Inak je to celé také tlačenie kocky do trojuholnikoveho otvoru. Proste, nejde to tam a nikdy to nebude pasovať, bez ohľadu na to akú silu vyvinieš.

verkaveverka
17. aug 2022

@elizabet173 Lebo s ňou zametá a ona je žena bez sebaucty, žeby preto som sa len spýtala a predpokladala, že to tak zrejme u nich funguje? Pokojne nech je ta zubárka aj s bezdomovcom, ale nech sa potom nikomu nesťažuje. Mne je to jedno, ja vravím, že s takým by som v živote nebola

mandzula
17. aug 2022

@alenkaalien tak tym staranim sa az od 4 rokov si len potvrdila, ze je totalny tlk.

verkaveverka
17. aug 2022

@vlado818 A čo keď mame rok 2022? Čo tu ty splietaš len kvôli tomu, že zapadáš medzi neschopných mužov, ktorých tu opisujem? Pokojne môže byt aj bezdomovec, nech si ho len žena chová, keď je sprostá a chce takeho chlapa na nič, ale nech sa potom nikomu nesťažuje ako tu autorka príspevku. Aj keď teraz hráš sprosteho, rada ti to vysvetlím. Prečítaj si niečo o testosteróne. Vďaka tomuto hormónu sú muži biologicky oveľa lepšie vybavení schopnosťou postarať sa o rodinu. Okrem toho ste fyzicky lepšie stavaní na vykonávanie manuálnej prace, ktorá je aj lepšie platená, ženu by na takú pozíciu ani nezamestnali. Spolužiak prepadol už na 1.stupni ZŠ, išiel potom na pomocnú, ale naučil sa remeslu a žije si jak kráľ. Nevravim, že každý musí byt mudrc, ale chlap si vie veľa zarobiť, aj ked by bol fakt hlúpy, staci sa naučiť remeslu. Takze výhovorky chlapov, ktorí boli čičíkaní ich opičími matkami, ktore ich ešte aj v dospelosti obsluhujú a ničomu ich nenaučia, iba pohodlnosti a tomu, že žena im ma slúžiť, u mna nijak nezaberú.

luccija
17. aug 2022

@alenkaalien ale otazku ferovosti smeruj na partnera.Je neferovy to vsetky vidime kedy to pochopis ty?dal Ti nejaky termin do 50 tky, lebo Ta potreboval umlcat ...a ty si mu to uverila...aky mal vlastne dovod dat taky termin?vraj, ked to bude mat v praci iste...kedy to bude?ved ma kde byvat...ako prepac, ale vy nemate 25 r, aby ste mohli cakat...jednoducho uz Ti 2xpovedal, ze dieta nechce a potom Ti dal podmienku, ked videl , ze si smutna tak dobre, ale budes sa starat ty...pride Ti to normalne?ved si robi s tebou co chce a len stracas cas...bud dieta chces a hladas novy vztah, alebo sa natahujte.Ved bud smutna nadalej a mozno sa mu Ta utosti co Ti nato napisat?chces vytrucovane dieta? Nahodou si ho vybojujes bude plakat, ci nebude zdrave predsa len chlap a aj ty nie ste najmladsi a chlap povie, ze mas co si chcela a nemas cakat pomoc.Nehovoriac o tom ci mas kde byvat, ak by Ta poslal prec...ty si ides stale svoje.

luccija
17. aug 2022

Dieta maju chciet obaja tu evidentne chces len ty.
On deti ma aj vnucata ma sa komu venovat snad...co ty vies ako on zil, ked mal male deti, ked teraz su rodicmi a ziju ako asociali.Hlavne necakaj dalsie roky...ze zmeni nazor

lelluska
17. aug 2022

@alenkaalien A to ma byt ako pozitivum? Že dieťa do 4r otca nepotrebuje? Tvoj partner ma aspoň tolko rozumu, že si uvedomuje, že otcovský typ nie je. Nechaj to tak, dobre Ti baby radia. Na dieťa treba dvoch, a z vás to zatial nevyzerá ani na jedného.

retatka
17. aug 2022

To si tak zúfalá ,že si sa zavesila na deda ktorý má problém sám so sebou ,či s deťmi ?Aj keby bol posledný na Zemi nechcela by som ho .Ešte máš čas ,aj keď nie veľa,nepremárni si ho.Tvoje šťastie máš vo svojich rukách .

retatka
17. aug 2022

A tvoj partner dostáva bod za to ,že si uvedomil ,že nechce už plodiť deti v jeho veku ,keďže sa v otcovstve nenašiel .Najmenej je splodiť dieťa ,vidno to i tu v diskusiách ,kopec deti narobia,no čo príde potom už nieje med lízať …a trpia len nevinne deti .Nechci nasilu dieťa a neurob ďalšie dieťa nešťastné…bolo by to od Teba egoistické .

majaa81
17. aug 2022

@alenkaalien pekne by som mu ukázala pá pá. Debil, že staraj sa len ty. Premrhas s nim kopu času a potom budeš nešťastná, že nemáš deti

mjk40
17. aug 2022

Keďže má už dospelé deti, už nebude najmladší takže v jeho veku ísť do toho znova? Keby sa vám predsa len zadarilo a mal by sa starať tak ako sa staral o tie už dospelé. Ťažko radiť ak ho máte veľmi rada. No predsa len by si tie vaše potenciálne deti zaslúžili starostlivejšieho otca a vy manžela alebo partnera.

zmrzlinka2021
17. aug 2022

@alenkaalien
Ale on ta nevodil za nos. Po 4 rokoch si len jeho frajerka. K dietatu si dal podmienku ze ty sa o neho budes starat - toto sa ti zda normalny pristup dospeleho chlapa a buduceho otca, ktory ta miluje?
Keby realne chcel mat s tebou dieta, tak s tebou o tom komunikuje a nedava si taketo podmienky, lebo to dieta chce, chce ho milovat, starat sa on - teraz ti jasne povedal, ze no way a asi uz nevie co spravit, aby si to pochopila.

Sorry, co tak odist z toho vztahu, osamostatnit sa, kupit si vlastne byvanie, a pracovat na sebe?
Mas dost zle priklady z vlastnej rodiny, bud mudra zena.

zmrzlinka2021
17. aug 2022

@heleninamama
slova ako "uvedomujes si..." sú pre velmi vela ludi slovami neznamymi, vacsina ludi sa nezamysla, zije pre dany moment

vlado818
17. aug 2022

@verkaveverka Prepacte dobre som sa zasmial vy mate poznate? Som na dochodku od 38 roku zivota. Takze sa mozme porozpravat o zarobenych 100akch tisich €. Ale v jednej veci svami suhlasim. Remeslo ma zlate dno. Len zakladny problem takychto ludi je ze nevedia narabat s peniazmi a nerozmyslaju ze budu mat aj 70 rokov. Mozu kludne zarobit aj 3- 5 tis € mesacne ale co z toho ked to minu na blbosti...

jaskolka
17. aug 2022

@alenkaalien ako sorry, ale sama píšeš, že "komu pôjdu vnúčatá"
Už len to by ta malo zabrzdiť nie ze od dieťaťa ale celkovo z toho bezperspektívneho Vzťahu. Veď je celkom možné že pri takých "super rodičoch" co chlastaju a fetuju, aj tie vnúčatá o chvíľu skončia u vás, teda u svojho dedka, čiže tvojho partnera.
Neviem, čo vlastne chceš, lebo čím ďalej čítam, tým viac mam pocit, že toto je úplne o nicom
Chlso 50 tnik s deťmi, ktoré majú pokafrany život, s výhľadom že a aj vnúčatá sa treba postarať zrejme,zarobí malo, úspory žiadne, pije ešte k tomu, jasne to povie ze dieťa nechce a ty stále ešte budeš tlačiť na Pílu? A ostávať v tomto cudesnom vzťahu?
Poviem to slovami manželovej 96 ročnej babky - dzivce mojo, dze máš ty rozum?

alenkaalien
autor
17. aug 2022

@zmrzlinka2021 Ja mam zle priklady z mojej rodiny? To mas prosim ta odkial?

alenkaalien
autor
17. aug 2022

@luccija Ano, napadlo ma, ze odkial maju taky rodinny vzor...

taga
17. aug 2022

Jednoducha logika:
Ja chcem deti -> partner nechce deti => ja nechcem partnera

Akakolvek dalsia myslienka, lutost, analyza, ktorou dany stav riesis je len strata casu

alenkaalien
autor
17. aug 2022

@zmrzlinka2021
Neviem, odkial mas, ze nemam nic vlastne, zase dohady. Ani netusis ako sa tie 4 roky spraval, este min.rok s radostou sam kupoval teh. testy... A ze len frajerka-o svadbe hovoril x-krat za ten cas, ja som nikdy nereagovala, lebo to teda ozaj nie je zaruka nicoho a uz vobec nie stastia.

alenkaalien
autor
17. aug 2022

@retatka Akoze, je pravda, ze prve dieta mal este v neskorom teenagerskom roku a neplanoval ho... Ale aky bol otec si netrufam povedat, on jasne tvrdi, ze ten najlepsi.