Partner nechce riešiť exekúcie
Dobrý deň želám. Mám partnera, ktorý má viacero exekúcii a nechce ich riešiť, hovorí, že chce, ale nič pre to nerobí.
Čo by ste robili? Odísť od neho? Budúcnosť s ním nevidím ružovo a nepáči sa mi ako sa stavia k problémom.
nevidis s nim buducnost ruzovo, tak je na case ho nechat... podla mna teda.
To nie je zloprajnosť, ale prostý sarkazmus...
@elizabet173 je to hlavne smutné.
@anjelicek26 finančný sprostredkovateľ mu nepomôže. Pretože ak má exekúcie, nedostane úver nikde. Jedine že by si ten úver zobrala autorka, čím by sa stala adeptkou na nobelovu cenu za hlúposť. Jedine Centrum právnej pomoci, kde môže riešiť osobný bankrot. Lenže to by musel ísť do centra osobne.
Ste spolu 3 roky a za tie 3 roky sa to nepodarilo presvedčiť ho, aby to riešil. Koľko rokov ešte potrebuješ, aby si zistila, že máš vzťah s takýmto človekom ukončiť? Ak on vo vzťahu nemá potrebu riešiť exekúcie, to znamená že nemá voči vášmu vzťahu žiadnu zodpovednosť. To je odpoveď.
A nie, poznámka od @stary_ujco nie je smutná. Smutné je to, že za 3 roky ti nedošlo, že si s nesprávnym chlapom.
Na zdravotnej ma dlh ved to ak by sa mu niečo stálo nejaký úraz tak mu poskytnu len neodkladne vyšetrenie ak by mu išlo o život a dosť kvôli dlhom.Raz ho to všetko dobehne a ked chce vyhlasiť osobný bankrot musi aspoň rok pravidelne splacať platby a preukazovať tak že má záujem platiť.Bankrot vyhlasiť nie je len tak to musi platiť aspoň jeden rok a potom súd schváli či mu po roku riadného splacania dovoli vyhlasiť bankrot.Moja rada nenič si život pokiaľ nemate deti vždy je lepšie odisť. ON bude robiť len dlhy a splacať to bude kto ty ako si to predstavuje.Nie je zodpovedný teraz tak si myslim že nebude ani potom.Co ak sa pre dlhý dostane do basy čo potom.Pomôže mu centrum právnej pomoci niekde je to zadarmo ale tam by najskôr musel ísť sám a dobrovoľne.Ukonči to odstup s kratšej cesty skôr ako bude už neskoro a nenič si zbytočné život s nim by ťa nečakalo nič dobre len dlhý stres a pokiaľ ty budeš nahanať peniaze ON bude robiť dalšie dlhy.A ked si ho nepresvedčila za 3 roky koľko to ešte tak chceš robiť a minať energiu ked aj tak to nema žiaden účinok.Odid budeš smútiť plakať ale radšej teraz ako celý život sa trápiť.Ved ty odpoved poznáš aj sama.Ak si rozumna odideš.
nebola by som s takym ani jeden rok. Pri spolocnom byvani alebo detoch budes vsetko tahat sama aby on mohol splacat dlhy ktore mu narastli? Ako si predstavujes vas zivot? Lebo ci chces ci nie, ked s nim ostanes a zacne to raz platit, tak splacas aj ty s nim. Uz len tym ze svojim splacanim ochudobnuje rodinu.
Robim na exekuciach.Ak chces ,mozem zistit vysku dlhu a pod.
Napíšem ti ešte takto...kamoška už mala dieťa s druhým partnerom (prvý žiaľ tragicky zomrel) a zistila že má dlhy...koľko rokov ich mal, netuším, tiež to tajil. Až nakoniec to vzala do rúk, vybavili splátky a splácaju už 10 rokov a ešte 2 budú....netuším aká bola veľká suma ani aké veľké splátky dávajú, ale splácať niečo 12 rokov a reálne nič nemat je sila...to chces? Ja by som bola zbalena a odidena už 2 roky a 11 mesiacov. Daj mu na výber...buď zistí veľkosť dlhu alebo odchádzaš...teda ja by som neostala v žiadnom prípade. V živote s ním nenasetris na bývanie, nebudeš žiť kľudný a spokojný život...a ani veriť mu zrejme nebudeš...tak na čo ešte čakáš?
Načo v živote ti bude taký chlap?
Tu nebude jednoduchší len on, ale aj autorka. Neskutočne nízka sebaúcta. Žiaľ. Však by som ani pokojne spávať nemohla.... Nuž, ako si ustelieš, tak budeš spať.
Ja som mala takého bývalého, a už nikdy by som takého nechcela. Našťastie som si našla zodpovedného muža. Radím ti, odid od neho. On nedostane ani hypotéku, bude bud nasackovany u teba alebo budete po prenájmoch, alebo u rodičov. Okrem toho dlh sa mu zvyšuje každý mesiac čo neplatí. On bude pre teba bremeno, kašli na neho a nájdi si spoľahlivého partnera.
My keď sme začali spolu chodiť tiež som nevedela,že má exekúcie.ale môj muž chcel,kvôli mne sa z toho dostať.tiez som riešila zaňho vyčíslenia.z nejakých 30000korun sme nakoniec zaplatili okolo 5-6tisic eur.bolo to náročné,ale dali sme to.ale povedala som mu,že ak ešte príde nejaká exekúcia balím veci a my sme skončili.odvtedy prešlo cca 10 rokov a poklopem si,dobre je.
ja mam na to taky nazor, ze ked ich nechce riesit on, exekucie si poriesia jeho. co viac na to napisat.
Ak ma stalu pracu, tak exekucia mu pride tam a stiahne sa mu to z platu. Ekonomke do ruk pride list, on musi prist prevziat a automaticky to ide z vyplaty dole.

@stary_ujco To kde sa v Tebe berie toľko zloprajnosti? Smutné.