icon

Partner neprispieva na domácnosť

19. dec 2022

Uspokojili by ste sa s tým kebyže vám partner neprispieva na domácnosť, na energie, nájomné skratka nič, ak spolu žijete ale tak, že on chodí na turnusy a doma je dva týždne potom mesiac preč. A odôvodnil by to tak že on kupuje jedlo? Súhlasili by ste s takým financovaním? To jedlo je max. 200€

0kristina0
19. dec 2022

@veronikaszabova nevieme kde pred tym jej partner byval, mozno keby s nou nebol, zije s rodicmi takze byvanie ma zadara

vroni
19. dec 2022

Mne by pripadalo fér, aby platil maximálne štvrtinu nákladov na byt mimo hypo. To mi vychádza v mojom byte tak na stovku. Ak ťahá tie dva týždne kompletnú stravu a občas ma niekam pozve, donesie darček a pod, tak by som za bývanie nechcela nič. Ak je škrob a platí stravu len za seba a inak nič, tak by som od neho nemilosrdne 100 - 150 Euro mesačne pýtala.

alanko20
19. dec 2022

@orangiiina ja keď som sa sťahovala ku chlapovi (noe vlasntý byt), hneď som sa ja sama pýtala, koľko platí, dohodli sme sa na tom, koľko budem platiť atď. Neviem si predstaviť, že by som tam bývala zadarmo.

jaroe
19. dec 2022

@veronikaszabova ja neviem, tých 125 eur mesacne by ho hadam nezabilo. Aj ked tam nie je celý mesiac, má sa kam vracať, oprať si veci.....

autor
19. dec 2022

@veronikaszabova mám hypotéku ale tu nechcem aby platil. Raz povie že bude prispievať potom aj tak z toho nič nie je. Občas zaplatí aj večeru tak raz za polroka. On ma ešte aj iný byt v prenajme, ktorý platí, ale tam nebýva, tam býva iba jeho dospelý syn. Mám z toho celého zmiešané pocity nakoľko často hovorí o svadbe, ale neviem či to chcem za takýchto okolnosti… uz som ho viackrát poslala preč ale nechce sa rozísť.

ukulela
19. dec 2022

Nuz, si jwho vyhra. Nic ho nestojis a ma z teba len benefity.

cacianka
19. dec 2022

Toto mi smrdí. A veľmi.
Keď máš také pochybnosti, a stavy že ho posielaš preč, tak vám asi svadobné zvony nezvonia, nie je to pre teba primeraný partner, asi aj iné problémy vidíš vo vašom vzťahu nevztahu.
Asi cítiš, že si pre neho " parkovací dom", má sa kde zložiť keď príde z turnus, kde si oprať trencle aj tú ktorá mu ich operie, má teplo domova, full servis, do svojho plateného prenájmu nejde lebo syn, tam si prečo nejde tie trencle oprať a sušiť, veď to platí ?!
2 týždne v kuse používa tvoju elektriku,plyn,vodu, tvoj televízor, nábytok, posteľ aj posteľnú bielizeň (aj tu treba prať), uteráky osušky, zariadenie kuchyne sa tiež viac využíva keď je tam. Všetko.
Ty to máš ťahať sama, používať a zodierat aj on ?! Svoje veci viac vážiš a šetriš ako cudzí chlap.
A druhá kapitola - že sa nechce rozísť? Riadne zrozumiteľne mu poviem že končím, nabudúce nech sa z turnusu nevracia do môjho bytu,.
Vymením zámok a kluce .ak nepochopí, blokujem informácne kanály

sense
19. dec 2022

Tak jeho syn by mu trenky neprial a neposkytoval full service à ešte aj zadarmo. Úprimne a takýmto chlapom by som do budúcnosti nerátal a keď sa vráti najbližšie z turnus mu povedz ze bud prispeje na domácnosť alebo teda nech ide k synovi. A o svadbe vPrava preto aby ta uchlacholil

kiki234
19. dec 2022

Pises ze za 1/3 mesiaca prispieva 200€. Takze ak by byval polovicu vychadza to 300€ a za cely mesiac by to bolo 600€. Ste dvaja takze za cely mesiac 1200€. A to by ma zaujimalo ake naklady mate 1200€. Aj ked ratam jedlo, energie a urcite aj hypoteku na taku sumu sa nedostanem ani ja a to mam este 2 deti a nie byt ale dom. Dufam ze z tohto vypoctu je jasne ze prispieva viac ako by mal. Komentare kde odsudzujete jeho dieta kde a ako byva a kto mu vo plati, cgcela by som vidiet vase ratolesti v mama papa hause

sense
19. dec 2022

@kiki234 píše ze zaplatí stravu max 200e, čiže len keď tam. Neviem kde si prišla k tým výpočtom. Pretože napr môj chlap preje určite tých 200e za 2 tyzdne a to je len čisto strava a len pre neho

sasa1310
19. dec 2022

si si našla dobrého priživníka

liljana
19. dec 2022

A kde teda byva? Tam to ma a byva zadarmo? Ak maju dvaja kazdy svoje naklady na byvanie, tak tazko cakat ze jeden bude druhemu este prispievat na najom. Ale kedze 2 tyzdne u teba byva, mal by ti to nejako vynahradit. Cez vecere, dovolenky, natankovanie, pomoc pri prerabke,...

kiki234
19. dec 2022

@sense ak by si citala poriadne prispevok pisem to tam a aj to ako som prisla k tej sume. Ak je 1/3 casu u nej da 200eur a ak by bol 1/1 dal by 600eur. matematika 2 rocnik ZŠ. Cgcela by som vidiet tie vydavky 600€/osobu. My sme 4ria a teda 600€ nedame mesacne ani na stravu ale 600€ dame na stravu a energie. Jasne pise ze je tam 1/3 casu a bie polovicu casu. Takze v prvom rade citat s porozumenim az potom hodit bezzmyselny komentar

sense
19. dec 2022

@kiki234 na bývanie jej neprispieva nič, keď je u nej tie dva týždne da 200e na stravu. Takze problém čítať s porozumením máš ty. Okrem toho píše ze je tam 2 týždne a potom mesiac nie. Čiže je tam 1 mesiac 2 týždne druhý mesiac dva týždne a tretí mesiac tam nie je a to jej neplatí nič.
Takže mi ukaz kde píše autorka o tretine mesiaca ze tam býva.

kiki234
19. dec 2022

@sense nepise to autorka vypocitala som si to 😀 ako pisem matematika 2 rocnik ZŠ 😀 ano spocitaj to este raz ci to neni 1/3

sense
19. dec 2022

@kiki234 à nereagovala som na sumu ku ktorej si prišla ale na čas. Alebo si to vezmi z iného hľadiska, ides na 2 tyzdne n'a dovolenku. Tiež zaplatíš len polovicu nájmu? Lebo veď si tu 2 týždne nebola ?

sense
19. dec 2022

@kiki234 jaaaj takže ty si robíš svoje výpočty mimo kontextu. Už teraz chápem. Toľko na tému čítanie s porozumením. Pekny večer prajem

katka700
19. dec 2022

Čiže si zaplatí potraviny pre seba a zvyšok financujes ty. Na čo ti je taká pijavicu?
Byt je tvoj takže pýtať na hypo by bolo divné ale polku nákladov snáď zaplatiť môže. Keď sa pokazí práčka chladnička ktorú používal tiež to zaplatíš ty?
Celkovo by som povedala, že je lakomec čo ťa využíva a nevhodný pre rodinný život.

orangiiina
19. dec 2022

Žasnem! Ženy, prosím vás, čítajte a spočítajte si to. Ja už len z princípu by som si radu cudzích žien, ktoré nevedia základnú matematiku, neprijala.
Podľa toho, čo píše u nej strávi chlap každé dva týždne po mesačnom turnuse, t.j. cca 16 týždňov z 52 týždňov v roku. Čiže reálne 4 mesiace z 12 mesiacov v roku, o akej polke tu všetky splietate.

orangiiina
19. dec 2022

@kiki234 ešte napísala výpočty mimo kontextu a to som v matike ani nevynikala a viem, čo píšeš.

mikadooo
19. dec 2022

To je jedno. Ak to tebe nevyhovuje, tak to rieš.

alantroj
19. dec 2022

Pozri ak dal svoj byt synovi a chce chodit aj na SR tak ak by si platil najom, ziadny majitel by sa nepytal kolko dni ci tyzdnov tam je. Proste by si vypytal mesacne najomne. Neviem kde byvas ale isto vies kolko sa u vas pohybuje. Plus by si za tretinu mesica cize 10 dni platil aj stravu. Takze u teba to ma isto lacnejsie a full service. Ked nezohladnujem nic ine len naklady. A ak ta chce nech sa sprava ako partner 1:1

lienka.7
19. dec 2022

By som mu povedala, ze potom nech si ked je tu platí nejaký prenájom na ubytovni. Ci si mysli, ze pri prejamne povie ze on zaplati len pol mesiaca lebo zvyšok tam nie je? 🙈 asi ťažko. Netvrdím, že ti ma platit komplet všetko, ale toto je extrem.
len potom otázne je, aký mate vlastne vztah, resp.nevztah.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lavinis
19. dec 2022

A prečo je to ešte partner?

autor
19. dec 2022

@elizabet173 presne ste trafila 👍

lilope
19. dec 2022

@sense ach, nechápem čomu nechápeš. 2 týždne je priateľ u autorky a následné 4 týždne je preč. Dokopy to je 6 týždňov, ktoré sa stále opakujú, a teda 2/6, resp. 1/3 času je u nej, 2/3 je preč. Za ten čas 1/3 prispieva 200€ na stravu (to je jedno na čo prispieva či stravu alebo energie, dôležitá je suma). Z toho vyplýva, že keby bol celý čas tých 6 týždňov doma, alikvótne to vychádza, že by prispel 600€ do rozpočtu. Za 4 týždne (teda mesačne) by to bolo 400€. Autorke sa to zdá málo, kiki píše, že jej to príde dostatok, ak sa môžem za ňu vyjadriť. Toť vše

dilino
19. dec 2022

Obyčajná pijavica. Ako píšu baby prečo nejde k synovi za ten čas čo je doma. Tam by musel prispieť. U teba nemusí. Ak by išiel len na ubytovňu koľko by zaplatil. Na 2 týždne môže ísť na hotel. Ale či ubytovňa alebo hotel za 14 dní to bude okolo 200 eur. Načo by išiel u teba to ma zadarmo. Len ťa využíva a svoje peniaze šetrí a TY svoje míňaš. A ako bonus
úplný servis. Vyhovuje mu to. Ale mu povedz že nech ide k synovi za ten čas čo je doma a stretávať sa môžete. Ako by zareagoval keby si mu toto povedala. Mal by TI dávať nejakú časť energie drahé. Tie peniaze ktoré by mal dať tebe tak si odloží. Využíva ťa ako pijavica. Nepochopila som načo TI je si sebestačná. Never ani si ťa nevezme pochybujem. A aj keby si ťa vzal platiť budeš čo TY všetko. Bude chodiť na týždňovky a povie TI že chodí domov na pár dní tak že zaplať celú réžiu. Už keby TI chcel dať peniaze tak TI dá ako píšeš iba o tom hovorí. Takže je to lakomec. Viac by som ho pri sebe nechcela. ON svoje peniaze šetrí a TY budeš míňať a ON sa priživovať. Neblázni kašli na neho načo TI je. Takých ako je ON je veľa na Slovensku. Obzri sa za nejakým iným.

sense
19. dec 2022

@lilope takže tebe keby da chlap 1600e za rok (najomne à strava) tak ty by si mu bola ešte aj vďačná ze u teba spi, stravuje sa a ešte mu aj s láskou a vdacnostou operies, ozehli a navaris.... Aj nabalis...
Ja byť autorkou tak vám takého chlapa s radosťou pre nechám.... Možno by po roku aj tebe zasvietila kontrolka ze toto asi nebude partner do buducna
Pootm sú tu denne témy ako žena musí vyžiť s rodičak a nemôže si kúpiť na seba alebo deckunnove topánky lebo chlap jej nedáva peniaze a všetko je na jej pleciach. Alebo ako aj po 3 spoločných deťoch platia všetko na polovicu len s tým ze chlap buduje kariéru ma par tisíc mesačne, žena doma so 400.
A takisto keby byva vo svojom alebo v prenájme alebo na ubytovni tiež by neplatil len 1/3 lebo je doma par týždňov z roku ale by musel platiť celú sumu plus stravu. Rovnako ako keď pôjdeš na dovolenku na 2 tyzdne tiež musíš doma zaplatiť celý nájom napriek tomu ze si 2 týždne na dovolenke.