icon

Partner neprispieva na domácnosť

19. dec 2022

Uspokojili by ste sa s tým kebyže vám partner neprispieva na domácnosť, na energie, nájomné skratka nič, ak spolu žijete ale tak, že on chodí na turnusy a doma je dva týždne potom mesiac preč. A odôvodnil by to tak že on kupuje jedlo? Súhlasili by ste s takým financovaním? To jedlo je max. 200€

lilope
19. dec 2022

@sense takže si si vyvodila z vysvetlenia matematického postupu, ktorý si od komentujúcej nechápala, že mi to vyhovuje? Domýšľavosť ako na tomto fóre, tak aj v tejto téme, hrá prvé husle. 🙂
Keď už, tak jej dáva cca 1800€ ročne (18týždňov bol doma po 100€) a keď som si zadala svoje výdaje na byt a stravu aj spolu s manželom (hypotéku autorka počítať ako spoločný výdaj nemôže), tak predstav si, naše výdaje na domácnosť vyšli veľmi podobne. Jeho 15€ na deň a náš(spoločný s manželom) 16€ na deň, čo je 8€ na hlavu na deň. Resumé: keď použiješ matematiku, on platí toľko, čo my dvaja dokopy. Už či je to dostatok alebo nie, nech si rozhodne každý podľa svojho úsudku a schopností.

sense
19. dec 2022

@lilope nemaj starosť aj mojou dedukciu prídeš na ten výsledok na ró nepotrebujem tvoje výpočty, kedze z troch mesiacov je doma mesiac. Napriek tomu 200e na nákupy keď je tam dva týždne a nič viac na byvanie je malo. A ak je to podľa teba dosť, sa čudujem co sa Slováci toľko sťažujú ze je všetko drahé, ved by mali vyžiť aj zaplatiť nájom, elektriku atď za 8e n'a den. A potom neviem co sa aj tu kopec mamixiek sťažuje ako. Sa stať nestará a aký je nízky rodičak kto ma z toho vyžiť, keď ty s mužom vyzijes so 16 e denne

lilope
19. dec 2022

@sense tak nemám čo k tomu viac dodať. Ja som si to prerátala a pre mňa to nie je málo, ale primerane. My s mužom neprejeme 600€ mesačne. Keď máš taký štandard, tak to môže byť pre teba a každého, kto má vysoké náklady, málo. Všeobecne na slovenské pomery to málo nie je.

katka700
19. dec 2022

@elizabet173 Ak je počas tých turnusov na jednom mieste tak by som sa nedivila keby tam mal ďalšiu takú ako je autorka. Dobre to má vymyslené, h****l jeden

sense
19. dec 2022

@lilope pozri nebudem sa s tebou doťahovať ze ty s mužom sa prestavujes aj "pre bývaš" za 16e na deň aj keď teda by ma zaujímal ten jedálniček, autorka by mohla porovnať ci aj jej partner sa tak prestavuje.
Osobne chlap ktorý by toto robil by nebol. Pre mňa partner vhodný do budúcnosti a to aj napriek tomu ze som nebola na mužovi nikdy finančné závislá. A zrejme aj autorka si uvedomuje ze toto nie je to co od vzťahu do budúcna očakáva.

A osobne byt chlapom by ma hanba fackovala, aby ma priateľka živila hoci robím v zahraničí a zarobí niekoľkokrát viac

leskovael
19. dec 2022

S takým by som ani nerandila a nieto žila rok

lilope
19. dec 2022

@sense však si vypočítaj za koľko sa prestravuješ ty so svojou rodinou a prepočítaj to na hlavu a určite zostaneš prekvapená, lebo asi si myslíš, že ty potrebuješ aspoň 30€ na hlavu. Na to nestačí odhad ani dedukcia, ale musíš si to vyrátať. Nerozumiem, čo je na tom nepochopiteľné. Ak autorka platí 200€ mesačne za výdaje na byt a 600€ na stravu mesačne, tak on má platiť štvrtinu, čo aj presne platí. A chcem vidieť či autorka skutočne toľko za byt platí (lebo my napr. máme výdaje 150€ na byt a môžeš sa na hlavu postaviť, ale toľko platíme a ešte som si tam dovolila zahrnúť internet) a za stravu tiež platí 600€ na 1 a pol človeka mesačne? Vidíš, nám stačí 400€ a potom ti to výjde tú sumu na deň, čo som ti napísala. Ak nie si schopná si overiť či píšem pravdu, tak sa ani neunúvaj mi odpisovať a opakovať sa, že tebe stačí dedukcia na to, že je to málo. Potom už nemáme o čom diskutovať. 🙂

cacianka
19. dec 2022

@sasa1310 on si našiel ju, ako pijavica.

ryan87
19. dec 2022

Zdravím, čítam vaše komentáre a neviem ci je to tak správne ze vam bude partner platit z casti hypo. Viem ze pre vás je to prínosné, ale ak sa vztah rozpadne, tak jemu ostane prd a vám ulahcene mesiace ci roky od platenia. V prípade manželstva je to už iné lebo je tam určitá istota, ale brať partnera ako podnajomnika a pozerať koľko dal alebo má dať. Bol som v podobnej situácii kedy bývalá partnerka si zaobstarala byt a aj ked sme v nom nebývali kvôli prerabke, tak hned od začiatku som jej financne pomáhal.... dával som jej polovicu celkových nákladov a prispieval na nákup materiálu, pomahal pri prerabke, platil palivo výlety aby niečo ušetrila keďže ma zároveň syna lebo som si myslel že je to správne a že je vzťah dlho trvajúci , ale omyl. Tesne pred nastahovanim sme sa rozišli a všetko co som do toho dal či časovo, emocionálne, finančne je fuč. Len buďte trošku ohladuplnejsie nič viac... Každý z vás sa na vec pozerá inak, ale každá minca ma dve strany.

sense
20. dec 2022

@lilope dobre tak i ak tiež platíš len polovicu nájmu alebo poplatkov ak ideš na 2 tyzdne n'a dovolenku lebo tam nie si? Lebo ak hej tak zrejme robím niekde chybu kezde ja musím platiť "nájom" resp mesačne platby za byt či v tom byte som mesiac alebo 2 dní z mesiaca. Takisto aj dotyčný musí za svoj byt platiť ci v ňom býva alebo nie. A ak treba vo vzťahu všetko takto kalkulovat nie je to partnerstvo ale obchod. A nemusíš sa unuvat odpisovať.

liljana
20. dec 2022

Zaujimalo by ma, keby ste niektora z vas pracovala v zahranici (a platila si tam byt, cestovne domov,...), bola tam, aby sa co najrychlejsie postavila na nohy a nieco odlozila. A takto chodila k partnerovi na 2 tyzdne u neho/mesiac prec. Kolko by ste mu nechavali? Aka by bola ok suma pre vas? 500 eur? Pricom nevieme, co robi a kolko zarobi, mozno ma plat 2000-2200 eur.
Ti dvaja maju skor problem so vztahom na dialku a toto (nespokojnost s financiami) je len jeden z prejavov skripania vztahu. 200 eur na stravu za 2 tyzdne je ok, mozno by mohol nieco este pridat (pohovorte si o tom) plus by tam mali byt rozne pozvania a pozornosti. Aj tak si asi casom autorka najde niekoho, co bude zit s nou a nie ju iba navstevovat po mesiaci.

orangiiina
20. dec 2022

@sense koľko krat ešte spomenies tu 2tyzdnovu dovolenku? Nebavíme sa o dovolenke, ale o vzťahu dvoch ľudí, ktorí sa stretávajú. Ak majú úprimný vzťah a autorka problémy s financiami, mali by si spolu sadnúť a porozprávať sa, či jej partner nepomôže. Ak autorka nemá finančne problémy a vzťah berie ako príležitosť na prilepšenie finančnej situácie, vzťah nemá budúcnosť. Ak je toto dôvod, kvôli ktorému uvažuje o rozchode, tak nech autorka skutočne žije sama. Píše, že nechce na splátky hypotéky, ale chce pýtať nájom a energie. Keďže som v takej situácii bola, nikdy som takto neuvažovala, ale my sme s mužom mali pekný, vrúcny vzťah, preto sme sa vzali. A som vďačná, že manzel nevidel peniaze ako prvé a tešil sa, ze som sa nasťahovala do jeho bytu po jeho návrhu. Až teraz si uvedomujem ako ma musel milovať, lebo za 7 rokov mi ani slovkom nepovedal, ze som mu neplatila nájomné. Ja len všetkých prajem tolerantného muža a naozaj dobre vzťahy do budúcna. Treba si ale uvedomiť, ze v každom vzťahu je potrebná určitá obeta.

sense
20. dec 2022

@orangiiina presne tak ale v tomto vzťahu to nie je, a spomínam. To preto lebo jide o ten istý princíp keď sa ti obmiela ale ze doma je len 1/3.z mesiaca. A úprimne každá hľadá chlapa o ktorom vie za sa dokáže o rodinu v budúcnosti postarať.
A keď ta irituje dovolenka ako príklad. Tak si vezmi príklad chlap začne chodiť zrazu na týždňovky a doma je len cez víkend. Tak teda načo ma platiť alebo podieľať sa financovaní domácnosti keď ké doma povedzme 8 dní z mesiaca.
Potom sú tu presne tie diskusie ako mam vyžiť z rodičak, muž mi nedá peniaze, muž mi vydeluje peniaze lebo nezarabam, muž chce platiť všetko na polovicu ale jeho príjem je 1200e à ja mam len rodičak.

Keď som mala 20 tiež som verila naivne na neskonale lásku. Kde stačí láska a všetko ostatné ie je podstatne ale o pár desať rokov neskôr a životných skúsenostiach uz viem ze len láska nestačí a tak ako by som ja nežila na úkor niekoho, nedovolím viac aby žil niekto na úkor mňa.
Ale rešpektujem tvoj názor, ja ho mam ale iný. A autorka bude musieť v konečnom dôsledku vyriešiť svoj problém sama. A čo si z ktorého názoru zoberie je len a len jej vec. Ale keby je vo vzťahu šťastná a spokojná nepotrebuje to riešiť a hľadať názory na fore

sasa1310
20. dec 2022

@orangiiina nebola by som s tým v pohode, keby sa k niekomu nasťahujem a neplatím nič. Ale ja by som sa k niekomu nenasťahovala. Trvala by som na spoločnej kupenej nehnuteľnosti pre každý prípad do budúcna, aby som v prípade rozvodu neostala s holým zadkom. Nasťahovanie sa k manželovi do bytu pre mňa nie je absolútne prínosom do budúcna.
A k probléme autorky. Tebe príde v poriadku, že chlap príde ku nej na 2 týždne, určite s plnou taškou špinavých vecí a za tie 2 týždne minie na stravu 200 eur a tam to aj končí. Fakt ti to príde v poriadku? A za tie 2 týždne má full servis a to, čo zaplatí, to aj sám zje.

kiki234
20. dec 2022

@sense ak by som byvala vo svojom podnajme alebo vo svojom byte, tak samozrejme nezaplatim ale ON NEBYVA VO SVOJOM. Nerobim si svoje vypocty ved je to tu jasne napisane ze plati za 1/3 mesiaca 200€. A to je malo preboha? Ja si myslim ze je to moc a nie ze akurat.

kiki234
20. dec 2022

@lilope boze konecne normalny vypocet este s prikladom.. Ja som to skusala vysvetlit tak ze je s nou len 1/3 z mesiaca. Zial sense nepochopila. Mozno ked si to ty uviedla na vypocet 1 roka budu aj nechapajuci rozumiet ucivu zakladnej skoly. Kludne sa vyjadruj za mna, lebo ja tu uz nemienim robit ucitelku matematiky ZŠ 😀

sense
20. dec 2022

@kiki234 pozri pre teba je to veľa pre mňa nie.... Ja ti tvoj názor neberiem, tak skus akceptovať aj ty názor ktorý sa nezhoduje s tvojim. Autorka predpokladám m'a občiansku a svoj rozum a môže sa priklonit ci už k tvojmu názoru ze je to veľa alebo môjmu ze je to málo a rozhodne sa ako chce, v konečnom dôsledku je to jej vzťah a zivot

sense
20. dec 2022

@sasa1310 ako vidíš pre niektoré je to dokonca veľa co dava

sasa1310
20. dec 2022

@kiki234 treba poriadne čítať. On urobí nákupy potravín za cca 200 eur za 2 týždne. Žiadne také, že on platí 1/3 mesiaca akože nájom. Zaplatí si len to, čo "prežerie". Aj tých 200 eur vyslovene na jedlo, na 2 týždne pri dnešných cenách, sa mi zdá málo

akbara77
20. dec 2022

Nezniesla by som vedľa seba chlapa, ktorého musím živiť. Je to vyžierka

dilino
20. dec 2022

Bodaj by chcel ked má full servis zadarmo. A vyciciava ťa. Daj mu zbohom.

kiki234
20. dec 2022

@sense nikde nepisem ze pre mna je to vela! Tak si laskavo nevymyslaj. Pisem ze je zo zmojho pohladu vela na autorku a nie na seba! V tom mas pravdu ze sa moze autorka eozhodnut, tak potom ale nerozumiem co vobec komentujes moj prispevok.
@sasa1310 no takze tie 2 tyzdne nemusi platit autorka jedlo ci nie? Tak zaplati nieco ine. A ako pisem uz vyssie a davam vypocty zakladnej skoly potom neviem co by ste si predstavovali. Este raz nenavime sa o povici mesiaca ale len o 1/3 kedze je asi 200€ za 1/3 malo, teda za cely mesiac by platil 600€. By ma naozaj zaujimalo kde vsade davaju ludia peniaze. Potom ze aka je vlada zla, ako je na Slovensku zle. A 2 dospely ludia nevedia vyzit z 1200eur mesacne bez dietata. O tom ako som prisla k sume 1200€ mate pisane vyssie. Opakovat to uz naozaj nemienim

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
gabika128
20. dec 2022

Spomína sa tu 200€ tam, 200€ sem, nech človek ráta ako chce, tak chlap si príde na 2 týždne, žene zaplatí 100€ v strave, tú druhú 100 preje on sám. Akože, celkom fajn preňho, nie? 100€ a má pohodlie, sprcha, práčka, navarí si, domácnosť moc riešiť nemusí... Niektorý mesiac to je polovica z mesiaca v podstate. Dať za polku mesiaca 100€, aj to nie každý mesiac, aj ja chcem 😁

sense
20. dec 2022

@kiki234 aha tak tebe by to bolo málo ale autorke ma stačiť....

sasa1310
20. dec 2022

@kiki234 Ešte raz. Nepleť tu 1/3 nájom, lebo on na nájomné nedáva ani cent. On dá 200 eur len na stravu. Či z toho niečo zje aj autorka je diskutabilné. 200 eur sa mi zdá málo, keď tam zarátam za tie 2 týždne všetko od drogérie až po obyčajnú soľ. Na kúrenie, vodu, elektriku, teplo, internet, TV nedáva za tie 2 týždne ani cent. Chápem to tak, že zaplatí len to, čo on sám spotrebuje a býva 2 týždne zadarmo a zadarmo sa mu perie, žehlí, kuká na TV a surfuje na wifi...atď.

kiki234
20. dec 2022

@sense ja zijem iny zivot 🙂 a pokial sme 3 roky spolu ako partneri byvali v mojom byte, platila som okrem stravy vsetko ja a ani ma nenapadlo nieco pytat, hanbila by som sa zobrat od neho peniaze na nieco je moje 🙂 a v spolocnom kde sme teraz platime vsetko spolu.

sasa1310
20. dec 2022

@gabika128 asi tak, ale mnohé nepochopili. Načo by on platil riadny podnájom niekde u cudzieho, keď stačí si zaplatiť stravu na 2 týždne. 😎

kiki234
20. dec 2022

@sasa1310 mozem sa opytat kde spominam najom? Mna uz naozaj nebavi vysvetlovat niekomu ze za 2 tyzdne zo 6 tyzdnov mi pride 200eur ok. Ale ked uz mienis komentovat aspon si poriadne precitaj co pisem a nasledne co chces poslat ty ako odpoved.

sasa1310
20. dec 2022

@kiki234 takže tebe sa zdá 1200 eur veľa pre dvoch na mesiac? Lebo mne nie, keď rátam všetky energie + strava + drogéria a iné nevyhnutné výdavky (hypo nerátam)