Partner neprispieva na domácnosť
Uspokojili by ste sa s tým kebyže vám partner neprispieva na domácnosť, na energie, nájomné skratka nič, ak spolu žijete ale tak, že on chodí na turnusy a doma je dva týždne potom mesiac preč. A odôvodnil by to tak že on kupuje jedlo? Súhlasili by ste s takým financovaním? To jedlo je max. 200€
@elizabet173 Ocividne ked sa spomenie zahranicie, tak sa tam zbieraju peniaze po zemi a domov ich ludia vozia v privese. 🙂 Dnes tam chodia ludia z hladovych dolin (zvaraci, murari,...), kde su palty 600-800 eur v cistom. IT co tam chodili predtym, ti dnes robia na sk remote z domu pre nemecke firmy.
2200 eur v zahranici su lepsie ako 800-1200 eur doma na sk s perspektivou zvysenia o par stovak. VS IT 2 roky po skole v nemecku zaraba asi 2200 eur netto, postupne sa dotiahne po x rokoch na 3000-3100eur po 10 rokoch projektov, co je 5000-5500 eur v hrubom a povazuje sa za velmi dobry plat. Sestricka zaraba v Nemecku 1500 eur netto mesacne.
Ludia co ziju docasne v zahranici tak dvoma stylmi. 1. Co najmenej minut za byvanie, jedlo, sharovany byt, mini byt, odlozit a co najskor domov. 2. a ti co zarobia, za to si uziju a domov sa vratia so zazitkami zo zuriek a prazdnou penazenkou.
Mne tu chyba vela informacii. Kolko maju rokov, ako dlho su spolu, maju spolu deti, chcu mat spolu deti,...? Celkovo vztah, kde sa mesiac nevidia, je o nicom a vacsinou ani nevydrzi. Zivot nepocka. Ak ma on dospeleho syna, ktory byva v jeho byte, ma asi urcite cez 40.
@gabika128 neviem ake plienky kupujete a ani sunar. Jeden beba sunar kupujem za 7,50€. Vydrzi tyzden.. Takze sunar 30e mesacne, plienky ma v priemere 7 kazdy za den teda 14ks denne a teda cca 420ks, a cena 6€/40ks takze dokopy cca 60€. Nic horibilne a naozaj sa niekedy cudujem co ti ludia nakupuju. A krasne som Vam uviedla priklad toho ako sa to da a nemusime byt ziadny kuzelnici. To ze niekto napise ze za 400eur sa nedaju nakupit potraviny ok, ak to nedokaze. Ale my to vieme a opakujem deti maju maso minimalne kazdy druhy den a kazdy den cerstvu zeleninu a ovocie. Samozrejme nejdem do obchodu ked mam chut na rezney, ale pozriem letak a su v nom kuracie prsia za 5e kg tak ideme kupime 10 balikov a najblizsie 2 mesiace maso nekupim, tak isto aj mlieko ked je v akcii vezmeme aj 3 kartony dam do spajze a pol roka nepotrebujem, to plati aj na cestoviny, konzervyy nepotrebujem banan lebo mam nan chut za 1,69, pockam a kupim ked bude stat 1e/kg, a do vtedy si dame jablcko, mandarinky alebo pomarance. A to je to kuuuzlo 🙂
@gabika128 pri dcerke starsej bol problem s kojenim a dostala silne alergie, do pol roka sme mali sunar HA ten nas vysiel 20€ za ktabicu a mali sme 3-4 mesacne. V tedy samozrejme sme mali viac. Krpec bol kojeny jemu take nebolo treba. Poistovna nam sunar neuznala a nepreplacala. Takze sme ho kupovali. Skusali sme plnotucne mlieko ale deti z neho hnackovali, suseda chova kozicky skusala som aj kozie dat ale ani jeden necgcel, takze koli tomu sunar. Celkovo v nasej rodine nam plnotucne mlieko alebo cerstve nerobi dobre. Takze to nizkotucne len na varenie, puding a do kavy. A na nakupi chodime len 1x za tyzden. U nas neexistuje ze ideme na rozteky alebo sunocku, kupi sa chleba, rozky, niekedy napeciem,a niekedy dam aj do mrazaku. Ale to len nakrajany a ked ma niekto chut vyberie 2-3 platy a nieje ani ziaden odpad, ziadne vyhadtovanie. A doma robim viac od cesta halusky, slize, knedle, buchty...
@elizabet173 Nepoucujem, bozechran. 🙂 Spytala si sa a vysvetlujem pohnutky, preco sa niektorym ludom oplati ist aj kvoli 2000-2400 eur do zahranicia. Lebo su niekde z hladovej doliny (vychod, sever, juh), tam su platy 800 eur,... Chcu si vyplatit rychlo uvery, hypoteky...
Na konkretnu odpoved autorke je malo informacii. Chyba vek, celkove pozadie vztahu. Ci sa uz bavili na tuto temu, ale to autorka este ani nenadhodila, len ju to stve.
Určite by som nechovala sviňu kvôli jednej klobáse 😀
@orangiiina ja som napr svojmu od začiatku platila energie a vodu on hypo a internet..
Buď nech dáva polovicu alebo nech ide k matke tá mu možno umožní bývať zadarmo.co keby býval niekde v prenájme myslíš že by prenajímateľa zaujímalo že tam pol mesiaca nieje?
Už tu je toľko tých diskusii o delení že až. Ja osobne im nerozumiem. Keď raz bývam pod jednou strechou s mužom tak.mame spoločne financie. Nikto nikomu nevypocitava kto ten mesiac zaplatil viac či menej z výplaty.
a tie dva tyzdne co je u teba sa nesprchuje,,neperies mu,,nesvieti svetlo??,,nevyhadzuje odpad??,,polovicu by mal platit urcite ,,teba vobec nemusi zaujimat jeho dospely syn
Zbaliť jeho vsetky veci, odniesť ich k jeho dopeslemu synovy a vymenit zámky , je to tvoj byt, tvpk majetok a tvoje pravidlá,. napísať mu kde si najde veci a kde.ma.ist ked pojde domov a papa
Nechce sa mi to celé čítať, ale viaceré ste tu spomínali, či by v prenajatom byte platil len polovicu nájmu, ak by tam polovicu času nebol. Tak normálni nájomcovia vracajú preplatky za energie, čiže áno, energie by platil len podľa toho, koľko reálne minie.
V partnerskom vzťahu mi príde odveci pýtať nejaký “nájom”, a náklady na energie a stravu je fér deliť približne podľa toho, kto koľko minie. Či je tých 200 eur dosť, to si autorka musí zodpovedať sama podľa toho, aké má náklady (ak je za tých 200 eur napr. len jedlo, ktoré zje sám a zvyšok si potom ešte nabalí so sebou na cestu, tak nie, to určite nie je dosť 😁. Ale napr. pri nákladoch, ktoré máme ja s mužom by mi to v takejto situácii asi stačilo).
Ja by som ho najmä nenazývala partner. Partnerský vzťah z môjho pohľadu vyzerá inak, nie že dospelý muž príde ku mne do môjho bytu na dva týždne, kúpi jedlo za 200€, ktoré predsa za tie dva týždne aj skonzumuje, operie si, oddýchne a dovi, o mesiac zas čau 😃 a dakde vo dverách, keď už ho chcem vykopnúť, mi povie, že sa nechce rozísť, ale ženiť, no bodaj by sa nechcel za týchto podmienok.
@kiki234 to nie je o šikovnosti. Skús dať do bytu 10 balíkov kuracích pŕs a k tomu zo všetkému min. 1 karton mlieka a iných potravín, lebo je akcia. Autorkin partner určite nefunguje tak ako ty píšeš, takže tvoj pohľad na kúpu potravín je absolútne na inú tému a nemôžeš tvrdiť, že každému stačí 400 eur na mesiac. Vieš, väčšina ľudí si ten banán kúpi aj za 2 eurá, keď má na neho chuť a nečaká na akciu.
on plati najom synovy,najom tamkde chodi na turnus a este ma platit aj najom tebe ? vies z jeho pohladu je to uz dost .. u teba je fakt minimalne takze ak by ti prispel cca 100 - viac neminie a plus dalsich 100 na jedlona 2 tyzdne adekvatne by to vyrovnal ... problem ale mate inde-a to ze spolu v podstate nechodite .. sadnut si a porozpravat sa o buducnosti - ak ziadna nieje rozid sa ale natrvalo nie ze on nechce..on si mmusi utriedit v hlave s kym chce byt .. a ak sa mu nepaci nech ide k synovi ved tam zaplatene ma
Ja by som to vyriešila takto:povedala by som mu, ze, keď príde na tie 2 týždne domov, tak nech ide bývať k sebe do bytu(k synovi) alebo nech si prenájme iný byt. BODKA. A ste si na čistom. Každý si bude platiť svoje 😉
Inak by ma zaujímala, hovoríš, ze ste rok spolu... A kde býval pred tým rokom? Sam vo svojom byte, ci so synom, ci syn sa tam nasťahoval až potom, keď už si ho prichylila?
Uvedom si, ze si rok s nim(z toho len 2 týždne v mesiaci a pol) mal by sa chovať ako pravý chlap
To su tie vztahy s benefitmi. Maju svoje vyhody aj nevyhody.
Turnusy nejedno manzelstvo zachranili, tie maju vyznam, ked su zabehnuti, "obkukani", deti v puberte, prichadza mensia kriza...takych manzelstiev poznam vela.. ustali to, vdaka tomuto..
Ale cerstvy vztah, myslim, ze to na teba teraz po roku dolahlo... chces 24/7, tak teda aspon 12/5.. Viem, prichadza obdobie pochyb..
Co sa tyka prispievania, mozno by som mu len povedala, ze pocas 2t si prosim viac zazitkov, ktore zaplati (ale povies, ktore pomozu lepsie rozvinut vas vztah 😊, ze chces mat vuac spolocnych zazitkov)- (wellnes, turistika, shopping, Praha, Vieden, Budapest, vecera, kino, divadlo, nechat si to proste zaplatit)..
A aká je tvoja predstava?koľko by mal prispievať?
Ja to nechápem toto delenie. Myslím to s niekym vážne, tak neriešim financie. Muž ešte ako môj priateľ kúpil byt, nechcel odo mna ani cent za to, že som bývala u neho. Ja som nakúpila, navarila, upratovala byt a peniaze na mojom úcte šetrila. Po 2 rokoch spoločného bývania sme sa vzali a peniaze sú spoločne. Už sme spolu 12 rokov.
Kto rieši a delí financie, podľa mna vzťah neberie vážne. Keď už niekoho k sebe nastavujem, nerobím to hádam po týždni chodenia. A keď k tomu príde, viem, ze je to človek, s ktorým chcem prežiť zvysok života. Aký zmysel potom má si ho nasťahovať?
Ak to a niekym nemyslím vážne, tak ho volám len na prespavacku a tiež nepožadujem od neho peniaze.

@sasa1310 ano zda sa mi to prehnane. My sme 2+2 deti este v plienkach, teda kupujem pre dve deti plienky, sunare plus jedlo a v obchode minieme mesacne tak 400eur,plus cca 100 mesacne v dm na kremy na ritku a kozmetiku, plus mame 3 podlazny dom kde nas vide elektrina 140eur, plyn 10eur, benzin 50eur, internet 20, telefony dokopy 30 mesacne. Mame pestru stravu, deti minimalne kazdy druhy den maso, my dospeli len 1x tyzdenne lebo nam moc neberie, zelenina a ovocie. Vieme hospodarit takze nakupujeme ked je v akcii a vo vacsom. Dalsie vydavky ako poistky, auta a podobne cca 50eur mesacne, resp tak sme to mesacne rozratali. Plus sporenie a investicie ale to neratam to nie je nevyhnutne. A samozrejme 3 uvery. A stihneme si este aj pekne odlozit a aj ist na dovolenku a na vylet. Co sa tyka oblecenia nepotrebujem mat 20triciek, radsej si kupim 5 poriadnych. Oblecenie si kupujeme napriklad na sviatky, na Vianoce jeden druhemu a tesime sa aj z toho.