icon

Partner neprispieva na domácnosť

19. dec 2022

Uspokojili by ste sa s tým kebyže vám partner neprispieva na domácnosť, na energie, nájomné skratka nič, ak spolu žijete ale tak, že on chodí na turnusy a doma je dva týždne potom mesiac preč. A odôvodnil by to tak že on kupuje jedlo? Súhlasili by ste s takým financovaním? To jedlo je max. 200€

Strana
z5
nurielka
21. dec 2022

No, tie 200€ nech si nechá a pekne spí u syna. A po roku vzťahu toto riešite? Aj keby ste sa vzali ten chlap ti viac ani "neprispeje". Lebo byt nie je jeho. Si sebestačná. Poohliadni sa po niekom, kto ti bude opora, pri tebe, nie celý život po turnusoch.

pesmaxipes
21. dec 2022

@kiki234 koľko je jeden kartón mlieka? 12 ks? Lebo to sa u nás minie za týždeň, na pol roka by sme nemali asi ani miesto v garáži…

kristiii
21. dec 2022

Mne to celé príde nejaké divné. Jeho syn má koľko rokov? Študuje či pracuje? Kým nezačal priateľ prespávať u teba, býval so synom? Je u teba stále alebo trávi čas aj v prenajatom byte? Vieš, koľko zarába, koľko platí nájom (a hlavne prečo) a koľko ubytovanie v zahraničí? Pre mňa je v tejto story v tvojom podaní veľmi veľa otáznikov a premenných

barbora18
21. dec 2022

Boze to je trkvas

lb1984
22. dec 2022

Nie

marlene
22. dec 2022

Neviem sa vyjadrit, kedze u nas je to opacne. Moj muz platil roky uplne vsetko ( hypotheku, vsetky poistky, celu reziu domu)a ja len stravu a naklady na moje auto🙈az od minuleho roka platim aspon cast hypotheky aj ja, kedze mi to bolo blbe😊zarabam o nieco menej ako on.

zoeeoz
22. dec 2022

Ja neviem ja som toto nikdy riesit nemusela, nerandila som so zgrlosmi a nestahovala si ich do bytu

karolina196
22. dec 2022

Ked je 2 tyzdne u teba a 4 tyzdne prec,zaplati stravu cca 200e,tak to znamena,ze sa vlastne stara len o seba.To co chlapi dokazu prejest za 2 tyzdne,tak je mozne,ze mu aj tak este mozno ty doplacas na jedlo.
A ani by som velmi neverila tomu,ze si momentalne jedina v jeho zivote...

orangiiina
22. dec 2022

@marteenka konečne niekto s ďalšou skúsenosťou. Ja mám taku istú a fungovali sme úplne rovnako so vy, sme spolu 7 rokov a nazývame sa manželmi a to je možno aj ten dôvod. Že sme takto neriešili financie. Väčšinou sa tu vyjadrujú ženy, ktoré si tým neprešli a filozofujú a my, čo mame reálnu skúsenost, presviedčajú o opaku. Ďakujem, že si napísala, lebo som už naozaj myslela, že som sa na svojom mužovi priživovala ako to tu niektoré píšu. Momentálne mame spoločný byt a spoločne peniaze a čakáme spoločne druhe dieťa ;) ak je skutočne fungujuci vzťah, peniaze sa takto neriešia. Ak je autorka vo financne zlej situácii, treba to komunikovať.

alexandrahaspi
22. dec 2022

@liljana prosim ta to v ktorej krajine je 5000€ brutto 3000€ v cistom? Lebo napr v CZ je zo 4300€ 3300€ netto. V Nemecku su take velke dane, ci to si len z brucha napisala? A toto ma vazne zaujima 🙂 dakujem

karolina196
22. dec 2022

@orangiiina no,ale podla mna,nejde az tak o taketo fungovanie a financie,ale o to ako sa celkovo sprava "milujuci" partner.Ak ju pozve raz za pol roka na veceru,to tiez o niecom svedci.Keby sa k nej choval ozaj ako chlap,ktory ju neskutocne miluje,tak by toto ani neriesila.Autorka sama musi citit,ci ju vyuziva alebo je to uprimne.A to nema s podobnymi skusenostami nic spolocne.Ak autorke chyba nejaky prejav lasky,tak je normalne,ze zacala takto zmyslat,aby jej prispieval.

alexandrahaspi
22. dec 2022

Autorka, citis ze to nie je ok, preto sa chce rozist ale teda smutne ze ho vlastne nevie vykopnut. Ked sa chcem rozist tak moze “prosikat” kolko chce. A btw neviem co z takehe chlapa, ktory plati byt synovi, sam nic nema a prizivuje sa na mne 🤷‍♀️ Aka ta s nim caka buducnost?

@marteenka ale tento tvoj pripad tiez nie je zrovna ako super priklad pre niekoho, lebo v takychto pripadoch, ak sa rozvediete, byt je jeho. A nikoho nebude zaujimat kolko si do toho dala. Alebo usetrila a to ste spolocne minuli ako manzelia.
Ja chapem, nikto nechce ratat s rozvodom, ale bohuzial potom casto zeny koncia bez koruny a pritom prispievali na “cudzi” byt.
Preco si manzel kupoval sam byt a nie spolu?

My sme si kupili byt spolu este ked sme spolu chodili. a to kolko kto zarobil a dal do toho, sme neriesili. ani doteraz neriesime chvalabohu. Ale ak sa nieco stane, polovica vsetkeho co mame je moja.

marteenka
22. dec 2022

@alexandrahaspi nepodstatné, ale už sme kupili väčší byt ako manželia, ten je nás spoločný. Otázka je, prečo musím pred kúpou bytu rozmýšľať, čo ak sa raz rozvediem. Toto je smutne na zmýšľaní dnešných ľudí. Taka smutná je doba celkovo. Ľudia si vzťahy príliš komplikujú, neudrzuju a potom to aj tak vyzerá.
Ďalšia vec, ak mám s nejakým partnerom problém, asi to nebude ten pravý a nebudem to riesit, že pýtam peniaze na byt, ale sa proste rozídeme, kým nie je neskoro. Ušetrí čas aj nervy.
Ale to už je na ľuďoch, ako si život vyriešia. My do toho nevidíme .

orangiiina
22. dec 2022

@karolina196 autorka je hlavne zvyknutá, že s predošlým partnerom to mali na polovicu. Takze jej tento nájom a energie určite chýbajú.

alexandrahaspi
22. dec 2022

@marteenka ja som nad tym tiez nerozmyslala, bolo to 10r dozadu, ale za ten cas co tu citam a pocuvam po okoli, same rozvody a problemy 🤷‍♀️Inak suhlasim so vsetkym, je to tak. Tito dvaja nemaju zrejme buducnost.

alexandrahaspi
22. dec 2022

@orangiiina tak ja by som mu to normalne povedala a dohodla sa na postupe ako to vyriesit. Bud nebude chodit prec, alebo si najdu nieco spolocne a ten svoj da do prenajmu. Ale tam je iny problem asi.

sasa1310
22. dec 2022

@kiki234 to, že sa to dá neznamená, že tak všetci chcú a hľadajú výhovorky. Pochop, že niekto chce aj normálne žiť a nie kukať len po letákoch. Si myslíš, že on príde na 2 týždne a nebude nič iné robiť len v letákoch hľadať kde sú aké akcie. Čiže splietaš úplne o inom

sense
22. dec 2022

@sasa1310 asi tak à dva týždne jest kurčaťa lebo sú v akcii

sasa1310
22. dec 2022

@sense alebo si dieťa vypýta v obchode banány a poviem mu, teraz nie, až keď budú v akcii za 1 euro😅 Toto pre mňa nie je život

kiki234
23. dec 2022

@pesmaxipes a teraz si myslite ze ked vy 1karton miniete za tyzden tak musia vsetci? Napisala som svoj priklad kedze som reagovala na vetu: ako sa da vyzit zo 400eur na potravinach.

kiki234
23. dec 2022

@sasa1310 pokial to pre vas nieje zivot budis. Ale nestazujte sa potom ako sa pri dnesnych cenach neda usetrit a ako zivorite. My si radsej pockame na tie lacnejsie banany, usetrime si aj nejake euro a radsej minieme napriklad na dovolenku 🙂 vy si radsej kupujte drahsie, a minajte priebezne. A ano, vysvetlila by som to tomu dietatu ze je ten banan drahy a viedla by som ho inak od malicka, aby sa nestalo ze bude rovnako preflakavat peniaze 🙂

kiki234
23. dec 2022

@sasa1310 odpovedala som na otazku ako sa da vyzit zo 400€, lebo tak ozatka znela. Nikto sa nepytal a ani nenapisal ze ma lustrovat letaky. Tak prosim ta netrep a nevymyslaj si. Este raz pre teba extra, otazka znela: ako sa da vyzit zo 400€!

sasa1310
23. dec 2022

@kiki234 nechápeš stále. Ty, že tak žiješ, tak si tak ži. My ostatní žijeme inak a autorkin priateľ evidentne nežije tvojim spôsobom. Čiže v prípade autorky sa nedá vyžiť zo 400 eur. Okrem toho býva v byte, takže tam určite neškrečkuje akciový tovar, aby vyžila zo 400 eur.
A áno, dá sa vysvetliť deťom všetko, ale prečo by som mala, keď mi napríklad vypýta banán, tak prečo by som mu nekúpila. Na základe rozdielu 10 centov na 1 banáne?

cacianka
25. dec 2022

@sense prečo by mali jesť 2 týždne v kuse kurence ? Dá do mrazničky a behom pár týždňov priebežne vyťahuje balicky a robí rôzne recepty, pomedzi to uplne iné jedlá,
Zeny čo máte v hlave ? Tak ako sú dáme do mrazničky iné sezónne potraviny, dáme si aj akciové

sense
25. dec 2022

@cacianka to bolo na margo toho ze príde domov a urobí nákup na 2 tyzdne za 200e. A na druhej strane nemá každý neviem koľko x litrový mrazak alebo nemusí mať ani naň miesto.... Čiže keď tam da 10 balíkov lacných kurčiat tak tam nič iné nezmestim... Ale zrejme ako píšeš nemám v hlave lebo nie som odkázaná študovať letáky a hľadať kde sú potraviny v zľave Ab som robila také veľké zasoby

pesmaxipes
26. dec 2022

@kiki234 veď sa nemusíš hneď ježiť. Nemusí každý vypiť 2 litre mlieka za deň. Iste sa dá vyžiť zo 400 Eu, len to chce dosť práce a času. Uži si Vianoce.

kiki234
28. dec 2022

@pesmaxipes ja sa nejezim 😀 jezia ma ine veci, skor ma to tak zase nadnieslo ako sa hladaju vyhovorky namiesto cesty 🙂 tieto komentare ma skor povzbudzuju a nie ze jezia 😀 niekto sa pytal ako sa da vyzit tak som napisala 🙂

Strana
z5