Partner sa nabúral do môjho emailu
Dobry den prajem, bola by som rada, keby ste mi vyjadrili nazor k veci, co sa mi stala, pretoze ma dost tazi a neviem sa sustredit na nic ine. S partnerom mame pekny vztah, aj ked odzaciatku nebol jednoduchy, pretoze ja som don "vhupsla" z predosleho 5 rocneho vztahu, v ktorom sme sa s byvalym ku koncu uz len hadali a ponizovali. Vztah s mojim terajsim priatelom sa vyvijal postupne, najprv to bol len taky osial, kedze obaja sme mali zavazky, resp. ja som sa dlho z toho predosleho vztahu dostavala.. Uz sme spolu ale vyse roka a ja cakam babatko.
Moj problem je v tom ,ze sucasny priatel je dost majetnicky a ziarlivy a stala sa taka vec, ze mi odpozoroval heslo do mailu z prstov a neskor sa mi tam nabural. Prisiel priznal sa mi, spolu sme ten problem riesili, nakoniec sme sa udobrili s tym ,ze on to uz neurobi a ja si prestanem vypisovat s exom, kedze sme sa po polrocnej odmlke nejak spolu opat skontaktovali. Slubili sme si, ze sa k tomu uz nevratime. ale vratili sme sa k tomu opat, ked prisiel cca po 3 tyzdnoch, ze on uz takto fungovat nemoze a vytiahol na mna vytlaceny 300 stranovy lajster z celeho roku, moje pisanie zvyraznene fixou a pri niektorych vetach vykricniky. Podotykam ,ze som ho nepodviedla, ani nic podobne, len som bola obcas nostalgicka, nazyvala som exa zdrobneninami a podobne. Po rozchode s exom sme sa casto hadavali a vykrikovali si cez mail veci alebo som mu vravela sukromne rodinne veci, ktore su pre mna bolestive a bolo mi to velmi neprijmne. Velmi sa ma to cele dotklo, lebo som sa citila ukrivdena, ze to zas vytiahol takto.. prerevala som takmer pol dna. Ale urovnali sme to. LEn musim povedat ,ze neviem ,co na mna vytiahne nabuduce. Viem ,ze je to cele trochu primitivne.. aj zmojej strany (nemam si co vypisovat) na druhej strane mi pride strasne nefer, ze sa mi takto nabural do sukromia, ked ja to jeho respektujem. dakujem za nazory.
@marionmarion kto ziarli, ten miluje......u vas vypada byt ,ze ste par zalozeny na principe velkej dovery...doveruj, ale preveruj.....a o chorobnu ziarlivost sa nejedna, zeby sa to muselo takto riesit...horsie, keby jej priatel zakazoval sa stretavat s kamosmi , alebo kamoskami.....ked ist do vztahu, tak mat uz vsetko v hlave vyjasnene a usporiadane.....ak sa nevie odputat od svojho ex, preco zije so svojim muzom? sama pisala, ze sa pol roka nerozpravali a zrazu si pisu zdrobnelinkami a tak, cela nostalgia....ale to jej muzovi moze byt tak ukradnute, musi sa rozhodnut, bud expriatel, alebo on.....a keby uz bola taka uprimna, sama by mu povedala, ze sa zas skontaktovali, nemusel by sa jej naburavat do mailov, to za prve, a za druhe, naco si vypisovat s ex?? ked sa nahodne stretnu na ulici, tak nech sa pozdravia, porozpravaju, a moze byt pri tom aj jej muz.....ale viest tajne siahodlhe debakle o niecom, o com jej muz nema ani sajnu, az tak, ze musel urobit tajnu akciu? no, samo, nostalgia, a popol dalej hori.... 😠
@lieskovyoriesok hm, takze vedel....citam teraz dozadu prispevky, mohol jednoducho povedat, ze mu to vadi.....a nebol by uz nikdy problem...uf, take jednoduche....inac aj mi si vzajomne vieme hesla, dokonca si ukazujeme, co komu piseme.....ziadne tajnosti... 😠
@lieskovyoriesok ahoj, len ti chcem povedať že ťa chápem, prežila som si v minulosti identickú situáciu so všetkým aj nabúraním počítača aj s komunikáciou s ex-priateľom, my sme to ale s vtedajším priateľom neustáli a rozišli sa a úprimne ti poviem, že pre mňa práve toto bol signál že jeho majetníckosť a miera žiarlivosti prerástla do niečoho čo už nemienim znášať ( nikto nie sme bez viny ale každý máme právo na súkromie!!!! ) ... keď chceš, kludne sa mi ozvi do IP, popíšeme viac 🙂 odsudzovať ťa rozhodne nebudem 😀
@lieskovyoriesok Tak, ako vzdy Ty sa pytas na problem "A", ale vsetky dievcata maju proste nutkanie preberat problem "B" . ( Okrem @moonlight1210 ktora jedina pise o probleme "A" )
Keby tvoj frajer nebol chorobne ziarlivy, tak problem B by sme tu ani nerozoberali. To, ze si si pisala s ex je uplne mimo, bezpredmetne. Ked si nemozes byt ista tym, ze partner ti da urcite sukromie, tak budes stale podvedome premyslat pred kazdym ukonom len o partnerovi: " mozem ist von -nebude ziarlit? mozem si obliect toto- nebude ziarlit? mozem povedat tento komentar-nebude ziarlit? mozem sa usmiat- nebude ziarlit? mozem sa namalovat -nebude ziarlit?
Dobre si ho vsimaj, prestuduj si informacie o chorobnej ziarlivosti este pred tym, ako sa to dieta narodi.
@zvolsiinylogin stojim si za tym, co som napisala, vztah ma byt zalozeny a fungovat na dovere. Ten kto miluje, partnerovi doveruje, ten kto chce vlastnit ziarli. Milovat a chciet vlastnit je dost zasadny rozdiel. Laska je takisto o respektovani toho druheho. Kto ziarli, ten nerespektuje. A na co sa stretavat s ex? Preto lebo ex nie je iba byvaly milenec, ale moze to byt skvely clovek a skvely kamarat..na to ovsem treba byt zrelou osobnostou a nebrat veci ako pubertak stylom " ked sa uz nemilujeme, nikdy ta nechcem vidiet"
Nechapem normalne. Nikdy som nemala rada zeny, co do druhych v roznych temach rypali, atd. Ale taketo temy uz teda vedia pobavit aj mna. Akoze stale to iste dokola 🙂. Deti chcu vychovavat deti 🙂.
@marionmarion ano, aj ja som za, keby sa nahodne - to zdoraznujem, stretli, pokecali.....ale sto ludi, sto chuti.....mne osobne by to bolo proti srsti, keby sa moj stretaval s byvalou, vynimky samozrejme beriem, ked ide o decka, ale inac nie......niekto to berie sportovo, myslim, ze sa stava , ze po rozchode sa ide s novymi partnermi po chatach, pripadne na lyzovacku,alebo si posediet do pubov.....kazdy sme nejaki......ale, ak by niekedy este nepreskocila iskra,bola to potom laska? no, neviem......
@veronicka1901 okis, berem....sorry..... 🙂 ale berem to ako debatu.....ci v prispevkoch sa ma reagovat iba na zakladatelku temy?
@zvolsiinylogin sorry, ak to niekoho uraza, ale taky je moj nazor. Neporiesene vztahy, atd. a drobcek na ceste. No nic moc podla mna.
@zvolsiinylogin vies, nie kazdy vztah je skutocna laska...tiez som zazila taky, ze sme sa dali dokopy lebo sme si rozumeli ako kamosi, prave sme boli obaja dlhsie bez partnerov a chvilkovo sme mali pocit ze by to mohlo fungvat...ale nefungovalo tak sme sa rozisli...ja som si potom nasla noveho partnera a s byvalym si obcas vymenime mail, sms, aj sa stretneme...ale nie z dovodu, ze by sme chceli nieco ozivovat, ale preto, lebo mame rovnake zaujmy o ktorych sa s partnerom moc neda hovorit, lebo sa nevyzna. Tak absolutne nehrozi ziadne vzplanutie, berieme to cisto kamaratsky...ide o to, kto sa preco s ex stretava...ak je to z dovodu, ze stale nieco citi a dufa, ze vztah sa obnovi, tak potom je to nefer voci sucasnemu partnerovi a urcite som proti takymto tahom...ja som za uprimnost...ak mam nutkanie utekat od partnera k byvalemu, tak v tom vztahu nieco nefunguje a mali by si to ti dvaja zucastneni vydiskutovat...takze zakladatelka to asi mala povedat partnerovi sama a on zas mal respektovat jej sukromie a nevburat sa do jej mailov...
necitala som vsetky reakcie ale ja by som nebola k dievcine taka kriticka. tiez som si po case zacala pisat s byvalym a znelo to kamaratsky, spominali sme minulost, robili zo seba zarty a tak. bola som vtedy single ale srdcom zadana 🙂 to ze si niekto pise s ex neznamena ze od neho nieco chce. ked som zacala chodit s terajsim, zrusila som stretnutie s ex (prve od rozchodu), lebo mi to prislo blbe takto na zaciatku noveho vztahu. ale to neznamena ze sa nekontaktujeme a nenapiseme si obcas aj dovernejsie veci (o ktorych vie aj priatel, kamaratky, ale susede by som to na nos nevesala). ze sa ti nabural do mailu je neeticke, ale stava sa, asi mal fakt podozrenie. no vydiskutovali ste si to. preto by som ho este nevrazdila. ale vytlacit si tvoje maily (ak som dobre pochopila, aj z minulosti, kedy on este nebol v obraze), robit si poznamky a este ti ich trieskat o hlavu, to ho musel vazne chytit amok, znie to, akoby bol nepricetny a nevedel sa ovladat. a toto ma uz desi.
@marionmarion ja som nikdy nesla do vztahu,ze sa citim sama,proste, ze som single a dlhe roky mi to tak vyhovovalo, az terajsi ma ukecal,ale chcela som tiez aj ja........takze okolo mna su vsetci kamosi, a to, co bolo kedysi, je zaviate uz vetrom....ja som chcela mat vzdy vztah vytvoreny z lasky, co sa mi, bohudik, ze je to vzajomne, aj nakoniec podarilo - predtym to bolo dost jednostranne....
no ako písali vyššie tvoja chyba.....páčilo by sa Ti ak by si ty našla poštu tvojho súčasného s jeho ex? Asi nie...
@zvolsiinylogin nuz sme vselijaki...reagujeme rozne...ale jasne ze ked ides do vztahu s niekym nie je to cisto iba z osamelosti, je tam aj nieco viac, aj ista pritazlivost a v tej chvili chces verit ze je to ono...ale to som bola o 10 rokov mladsia, bez zavazkov a veci som brala inak...
Nečítala som ostatné komenty, len tvoju úvodnú správu.. Ja sa tvojmu drahému nečudujem. Asi mal patričný dôvod ti to heslo odpozorovať. Ak máš čo skrývať, máš si dávať väčší pozor na svoje heslo a ako ho ťukáš. V kažom prípade, podľamňa to určite nie je fér takto sa poza chrbát kontaktovať s ex a ešte ho nazívať zdrobneninami 😠 padlo by to tebe vhod, keby si takto vymákla priateľa? To že to mal vytlačené budiš, to je jeho spôsob ako sa s týým chce vyrovnať. Al mne keby toto spravila moja polovička, tak má čo robiť aby to vyžehlil.. a ver tomu, že by som si občas čekla opäť. Len tak pre istotu ... nostalgia??? a to ti je načo ? a práve teraz? hmm.. 😅 pusti si straré rozprávky..filmy s priateľom.. a preži nostalgický večer ale nie svojho ex. Máš čo žehliť... 😀
@lieskovyoriesok ahoj pride mi chore ako tu niektore zeny mudruju za to ze si prehodila par viet s ex priatelom je normalne ze mlade zeny maju nedoriesene vztahy a je normalne ze si si uvedomila az neskor ze to je vazne a ze ho milujes....
myslim ze si konala ferovo nieco sa priatela dotklo tebe na nam zalezi takze vtom nepokracujes
skor mi pride velmi velmi zvlastne co spravil tvoj priatel, naozaj nie je normalne odcitavat z ruk heslo a nabuurat sa niekomu do uctu, este izarnejsie je ze si to vytlacil a podciarkoval
naozaj si myslim ze toto clovek ktory je ok nespravi
nechcem ta strasit najma ak si pisala ze cakate babatko ale ak sa ti len tak nabura do uctu, ked nemate ziadne problemy a on ho vlastne cely vyrobi co bude robit dalej a najma ste spolu velmi kratko za taku dobu nevies o partnerovi vsetko a ked spravi toto je to pre mna velmi varovny signal...
pprosim pozri sa na to triezvo a daj si dokopy ci to ako sa chova nie je patologia

@lieskovyoriesok no moja, tvoja chyba, ale nie ty mas byt na prasky, ale tvoj sucastny priatel.....sa divim, ze este je stebou, uprimne...a to, co sa dozvedel, to by si mu akoze zatajovala,ale dokedy, a uz budete mat dieta....mala si mu to sama povedat,a nie,aby vedel z tvojich vypiskov s expriatelom.....bud rada, ze sa ta drzi, ja by som takyto vztah poslala davno do pekla.....len aby ta nabuduce neprekvapil, ze sa chce rozist..... 😠 moj nazor, prispevky ostatnych som necitala....