Partner sa nabúral do môjho emailu
Dobry den prajem, bola by som rada, keby ste mi vyjadrili nazor k veci, co sa mi stala, pretoze ma dost tazi a neviem sa sustredit na nic ine. S partnerom mame pekny vztah, aj ked odzaciatku nebol jednoduchy, pretoze ja som don "vhupsla" z predosleho 5 rocneho vztahu, v ktorom sme sa s byvalym ku koncu uz len hadali a ponizovali. Vztah s mojim terajsim priatelom sa vyvijal postupne, najprv to bol len taky osial, kedze obaja sme mali zavazky, resp. ja som sa dlho z toho predosleho vztahu dostavala.. Uz sme spolu ale vyse roka a ja cakam babatko.
Moj problem je v tom ,ze sucasny priatel je dost majetnicky a ziarlivy a stala sa taka vec, ze mi odpozoroval heslo do mailu z prstov a neskor sa mi tam nabural. Prisiel priznal sa mi, spolu sme ten problem riesili, nakoniec sme sa udobrili s tym ,ze on to uz neurobi a ja si prestanem vypisovat s exom, kedze sme sa po polrocnej odmlke nejak spolu opat skontaktovali. Slubili sme si, ze sa k tomu uz nevratime. ale vratili sme sa k tomu opat, ked prisiel cca po 3 tyzdnoch, ze on uz takto fungovat nemoze a vytiahol na mna vytlaceny 300 stranovy lajster z celeho roku, moje pisanie zvyraznene fixou a pri niektorych vetach vykricniky. Podotykam ,ze som ho nepodviedla, ani nic podobne, len som bola obcas nostalgicka, nazyvala som exa zdrobneninami a podobne. Po rozchode s exom sme sa casto hadavali a vykrikovali si cez mail veci alebo som mu vravela sukromne rodinne veci, ktore su pre mna bolestive a bolo mi to velmi neprijmne. Velmi sa ma to cele dotklo, lebo som sa citila ukrivdena, ze to zas vytiahol takto.. prerevala som takmer pol dna. Ale urovnali sme to. LEn musim povedat ,ze neviem ,co na mna vytiahne nabuduce. Viem ,ze je to cele trochu primitivne.. aj zmojej strany (nemam si co vypisovat) na druhej strane mi pride strasne nefer, ze sa mi takto nabural do sukromia, ked ja to jeho respektujem. dakujem za nazory.
treba sa na to pozrieť z opačnej strany... a zamyslieť sa kto je ten ukrivdený, hm?
@sirinka, to som sa nedocitala. ja som sa docitala len, ze si vymenila par (nevinnych) mailov s exom a terajsi priatel jejj vliezol do schranky, maily vytlacil a namiesto toho, aby ho hanba fackovala, ze sa rype v cudzej poste este sa tvari ako ukrivdena strana. O zakladani zvlastnych schranok za ucelom posielania si steklivych mailov s exom zakladatelka nepisala.
@lieskovyoriesok partnerovi nemáš čo vyčítať, on sa ti nabúral do mailu, ty si si vypisovala s bývalým....nikto z vás nie je ten horší....
Nie si pripravená na vzťah... A na margo tvojho bývalého-opakom lásky nie je nenávisť, ale ľahostajnosť. A tebe ľahostajný nie je. A keby som bola na miestne tvojho terajšieho partnera asi sa správam tak isto. A keby mi partner išiel čo už do mailu, alebo na fb-neodhlasujem sa, bolo by to ok. Veď tam nemám nič také, že by som sa mala báť. A dokonca aj konverzácie s bývalými typu ako sa máš, čo nové...
no,ste jeden "zrelší" ako druhý...on,že ťa sleduje,ty,že si vypisuješ s ex-om /iné je raz za rok napísať zdvorilostnú sms na narodeniny,iné vypisovanie a zdrobnelinky/...v záujme vášho dieťaťa sa snažte správať ako dospelí a zrelí ľudia
@lieskovyoriesok ja som sa naburala muzovi do mailu tiež. Tiež mal predo mnou 5 rocny vztah, casto sa aj po rozchode navstevovali, jeho rodicia ju pozyvali casto na navstevy-kde som bola aj ja ( samozrejme na druhom mieste). NAburala som sa do mailu-cielene(doveruj-ale preveruj). Co som tam nasla, tak ma nepotesilo. 😠 Pravidelne pisanie s byvalkou, dokonca si robili srandy zo mna a sexu so mnou. ☹ Ukazala som drahemu jeho mail, povedala, ze je debil, o polnoci odisla ( este vtedy sme chodili spolu asi rok), a neozvala sa viac. po 3 mesiacoch prisiel, odprosil, byvalej napisal, ze uz nebudu v kontakte, aj svojim rodicom povedal, že nech ju nepozyvaju a dala som mu druhu sancu. Teraz sme par rokov manzelia, maily kontrolujem obcas-asi raz do roka 😀 Postupne ta dovera sa obnovila, ja uz nie som taka stihacka, je mi to jedno ci by si s nou pisal(a le nepise )....Takze asi tak. Mozno ta zalubenost vyprcha casom a partner nebude tak ziarlivy... Ja som vychladla a keby si s nou zacal aj pisat ,a si by mi to bolo jedno 😖
@lieskovyoriesok nechapem takych ludi co toto robia- myslim tym teba. 😒 tak bud si sa s nim rozisla ( s ex) a nevolam ho zdrobnelinami ale netahaj terajsieho za nos. naco je dobre toto? ked vam to nevyslo po 5 rokov tak to hod za hlavu, alebo si popremyslaj kto je pre teba dolezitejsi ci ex alebo terajsi priatel. tebe by sa pacilo kebyze ti to robil on - nerob to co by sa tebe nepacilo.
zaujimave je, ako tu vacsina zien drzi spolu v tom ,ze ja som ta najhorsia, lebo som si pisala s ex. Asi to bude tym ,ze lustrovanie a preverovanie mailov a mobilov je skor zenska zalezitost.. Niekto tu dokonca spominal ,ze sme si pisali nieco steklive, no tak nie, nepisali sme si steklive veci, pisali sme si skor normlane ako ludia , ktori sa poznaju dost dlhy cas.Navyse som o tom svojmu partnerovi neklamala.. teda , samozrejme nevedel dopodrobna, co si pisem ,ale to ,ze si pisem znova, pretoze sa mi byvaly ozval- vedel. To bol asi aj dovod, preco sa mi pozrel do uctu.. Ja nie som zastancom takych veci ,akoze majme spolocne heslo alebo tu mas moje heslo, nemam ,co skryvat.. Chcem mat pravo na svoje sukromie. opakujem, ze som nikoho nepodviedla, a to ,ze moj ex je exom ma aj svoj dovod..
@lieskovyoriesok a ako to teraz chces riesit? Rozchodom?
neviem, ti presne odpovedat, ale u nas to funguje tak, ze obaja pozname hesla do mailu, FB toho druheho, je bezne, ze sa prihlasujem ja do jeho, on ku mne ak nieco potrebujeme, niekedy ho dokonca poprosim odpisat na nejake maily, inokedy ma on poprosi nieco, najst, ci vytlacit...., takze z mojho pohladu, by mi bolo cudne, ak by mal utajene heslo, alebo ak by som ho tajila ja.
@lieskovyoriesok Neviem si predstavit zeby som tajila pred manzelom heslo do emailovej schranky a mala pred nim nejake tajnosti cudne
no tak kolko ludi ,tolko nazorov.. mne je cudne ,ze by som mala mat jeho hesla ,aj ked on mi ich povedal, ja som si to o dve minuty uz nepamatala. Proste je to moj ucet, moje heslo. Jeho ucet , jeho heslo a nepride mi to vobec nejake cudne. Ved kvoli tomu , ze sme partneri a lubime sa, nemusime mat predsa vsetko spolocne. Ale samozrejme je to kazdeho osobna vec.
@lieskovyoriesok s exom si bola 5rokov, s novym si rok a z toho takych 5m si pises s exom.... uz aj tehotna si... tebe to vsetko pripada ze chlapec sa mal zasmiat, potlapkat ta po pleci, ze popis si moja, o nic nejde???
Keby si nemala čo pred ním skrývať, vôbec by Ti neprekážalo, že sa Ti "nabúral" do mailovej schránky. S mojim mm som 12 rokov - ja jeho prihlasovacie heslo viem a on moje tiež. Nemám čo skrývať a ani on - tak aký problém? Začni pracovať na vzájomnej dôvere a prestaň sa správať paranoidne!
@lieskovyoriesok osobne by som si nepisala nikdy s ex.hlavne taky cas plus tie zdrobneliny.pride mi to tak ako uz bolo spominane ze si robis zadne vratka.pride mi to ze by si snim chcela byt.na jednej strane prehnal to s tymi vypismi a vyznacit si tvoje odpovede.ale ked prvy krat na to prisiel a slubila si mu ze stym prestanes a neprestala si overil si to.zjavne ti neveri a poprae ak by sa stalo take mne ze manzel si pise s byvalou asi by som sa zachovala rovnako akurat ze vypisy by som urcite neriesila.som ziarliva niekedy prehnane ale to aj moj je ale fakt velmi by ma to zranilo a sklamalo.inak hesla si pozname mame ich ulozene takze ziadne tajnosti medzi nami niesu
@lieskovyoriesok moj manzel sa mi nemusi naburavat do mailu. vie vsetky moje hesla, aj na facebook, aj na mail, aj na modreho kona. vie po slovensky a moze si kedykolvek precitat co si pisem. Ja rovnako viem vsetky jeho hesla. spolocne pouzivame oba nase e-maily na pracu, chodia nam tam aj sukromne veci...ale kto nema co tajit, nevadi mu, ze mu partner lezie do pošty.
Ja nie som ani ziarliva, ani majetnicka, ale keby si moj muz pisal zo svojou ex cely rok a napisal by tristo stran a este aj zdrobneninky, tak ich asi tiez vytlacim a polovicu z nich mu otrieskam o hlavu a tu druhu polovicu napcham do zadnice jeho ex. ... toto sa jednoducho nerobi. ked si nostalgicka za byvalym nemala si si zacinat novy vztah! mozno tvoj priatel nie je ziarlivy bez priciny.
ked je pricina ziarlit, co v tomto pripade je, tak obet to nejako vyciti a zacne sa stavat do obrannej pozicie....
ja mojho nemam ani na facebooku, ani tam nie sme friends. Jeho by nebavilo vidiet nejake utrapene zvierata, co ja zachranujem a sharujem,takze nie je dovod aby sme tam boli prepojeni. Myslim,ze doma mu to bohate staci. A s kym sa bavim je hadam moja vec, na to nemusim podavat hlasenie a vysvetlenie.
Moj si inak pise s jednou byvalou, jednoducho sa rozisli uz pred x rokmi,ale ostali kamarati. Vedeli rpeco to nemoze nikdy fungovat, ale nie vsetko musi vecne fungovat ako partnersky vztah. Neziarlim na nu, viem,ze je pre neho dolezita ako kamaratka a navyse ona je uz vydata momentalne asi pol roka. Ziarlivost je podla mna uplna blbost,lebo to by sa clovek musel dost izolovat.
@lieskovyoriesok Hmmm ak je teký, tak to bude zrejme len horšie... možno o rok, možno o dva, ako to bude pokračovať...e-mail, mobil, sms, výpis hovorov apd, apd, apd.....V extremnom prípade ťa bude doma zatvárať (aby si niekoho nestrela, nerozpravala...) apd... Ale možno nie, možno to tak nebude... Ty by si mala vedieť čo chceš, prečo si s bývalím píšeš také veci? Kludne si píšte, pokiaľ to bude mať tie správne hranice (veď môžte ostať kamaráti), ale aby ti tvoj umyselne čital a atlačil e-mali??? Chápem priridzenu zvedavosť u oboch partnerov, ale toto?????????
v prvom rade si uvedomit, ze ak mam priatela tak si nevypisuje s EX- plus zdrobneninky, nostalgia a podobne,,, z velkej casti Tvoja chybaaa
@lieskovyoriesok moj nazor ano je to nefer a je to aj divne ale je to aj velmi divne od teba,taketo pisanie. Vztah je o dovere ja s mojim manželom sme 6rokov a dva a pol roka sme zobraty. Ja som odpozorovala jeho heslo a on sa ma spytal teda ake ja mam heslo a povedala som mu ho. Ahesla sme si potom nezmenili. Ja viem že mi tam nechodi ked ja nie som pri nom a onvie ze obcas mu tam idem ked si nieco potrbujem poslat alebo to je jedno co. je to o dovere a ked tam nie je dovera tak to nema zmysel.porozpravaj te sa povedzte si hesla a bude to fajn. aked ty sa chces len kamaratit a pisat s ex. vsak ak len o to ide o to tak by ti nemalo vadit že si to cita nie?
@lieskovyoriesok chapes spravne. Ziarlivec moze svoj zaujem preniest na inu osobu a v tom pripade si mozes gratulovat. Aj ked to zvykne urobit ponizujucim sposobom pre teba. Ale ziskas nesmierny dar - slobodu.
Horsie su stavy, kde nemozes odist, lebo ta ma cez nieco v hrsti (casto cez peniaze). Budes sa citit ako majetok, ktory si nesmie dovolit urobit nic, co by on mohol povazovat za svoju urazku, ponizenie a nepomstil sa ti za to (od psychickeho tyrania, cez ekonomicke az fyzicke). Kludne si budes aj v zabezepeceni, v peniazoch, ale budes platit nervami, strachom, stresom, ponizovanim.
aj ked odides, najdes si novy zivot a muza, bude ta prenasladovat. Cez hocico. Najcastejsie cez spolocne dieta, ktore pouziva ako zbran. Uci ho aka vraj naozaj si: zla, pokrytecka, zakerna, falosna, nemilujes dieta ale iba nove deti a noveho muza, nezriedka ho bude kludne ucit ze si kurva, cim bude starsie a chapavejsie, bude ho ubijat tym akym odpadom je vraj jeho matka a obracat proti tebe. Vsetky situacie prekruti tak, ze budes len pozerat.
Viem ze ti to pride az prehnane (hlavne ked u vas zatial urobil vaznejsi vystup len s mailami exovi - co ti asi pride jednak absurdne a jednak aj trosku malicherne z toho robit halo.) Ale Aj takto hrozne a este horsie to vie skoncit. A vzdy to zacina laskyplne, niekedy zdovodnene ze mu ide len o tvoje alebo vase dobro, atd. A zhorsuje sa to pomalicky, nenapadne. Pritlaci tu, potom inde. Slusne a z lasky ustupis ako by si ustupila aj zdravemu partnerovi. Ale ziarlivec to zial berie inak. A zrazu si v tom az po usi.
Vtedy sa modlis, aby si uz nesiel novu obet adal ti konecne pokoj.
Takze nastuduj si o ziarlivcoch a zacni podnikat kroky, aby si ho nepustila za to co urobil teraz. Jednak tym chranis seba a jednak pomahas jemu. Kym bude nuteny sa ovladat, bude u neho ziarlivost postupovat pomalsie. Zit so ziarlivcom sa da, len to chce pevnu volu a pevne nervy apevnu ruku nad nim. Moze sa z nej dokonca dostat.
Nepodcen to. Radsej prevecnia ako liecenie dosledkov.
@lieskovyoriesok tak vsak hej, po odhaleni ... a keby nebolo odhalenia, snad sa aj vratite s ex ku sebe, lebo to s inym nevyslo ze? , ozaj si myslim, ze ti nieco vo vztahu vazne chybalo ked si si pisala s byvalym, to vies len ty, ci taky vztah stoji za to
@tomiholjubavi da sa pochopit ze ho to pohlo k ziarlivosti. Mna zaraza len jedno. Ze to preberali raz. Ona suhlasila, ze to bola chyba a expvi pisat teda prestala. Podla dohody.
O tri tyzdne dosiel terajsi partner zas, doniesol tie maily uz aj vytlacene, podciarknute vety, vykricniky.
Toto je uz chore.
A tam by som spozornela.
Ako dlho bude riesit tu istu vec a vytahovat na nej nove a nove detaily a pitvat ich vzdy v novom svetle podla toho ako sa mu to zrovna v hlave rozlezi? To uz nie je ok.
Ja byt nou, zakrocim a zacnem nastavovat hranice. A postaram sa aby som vzdy mala zadne vratka otvorene. Lebo ziarlivec nie je bezny partner a neda sa s nim tak jednat. Vedomie ze ta nema v hrsti ho vie dlho udrzat na uzde. Aj ked na vonok to nevyzera fer. Ale znova pripominam - ziarlivec nie je ako bezny clovek.
@lieskovyoriesok u mna blikaju brutalne obrovske cervene vykricniky... je zbytocne rozpisovat, ze preco, pretoze uplne presne to vystihla
@moonlight1210 --- ja v tom vidim to iste. A osobne, kedze som si prave presla rozvodom s takymto niecim, ti viem povedat, ze o par rokov si budes hlavu trieskat, ak s nim vo vztahu ostanes - a pojde to cestou ekonomickeho a psychickeho tyrania... postupne, pomalicky....
ako dobre - dala si mu zamienku. Ale tym zvyraznenim viet, vykricnikmi pri niektorych vetach --- tym sa prezradil, ze to nie je normalny clovek a jeho spravanie ma crty sociopata.
@lieskovyoriesok prepáč, ale tieto tvoje slová "Moj problem je v tom ,ze sucasny priatel je dost majetnicky a ziarlivy" nehovoria same za seba? Nechceš si premyslieť, či so svojim súčasným vôbec plánovať budúcnosť?
Je to, že sa ti nabúral do e-mailovej schránky ten najväčší problém? Alebo inak. Nie je žiarlivý preto, že mu dávaš dôvod?
s chorobnym ziarlivcom sa zit neda, zruinuje ta, znici vase dieta psychicky, patraj a studuj, zistis to, co ti hovorim
ak sa odtrhnes, mozes mat este stastny zivot
ak nie, pretrpis ho
Tvoj priatel je ziarlivy, to je fakt. Ziarlivost ma korene v nizkej sebadovere a kym sa on nerozhodne to riesit u psychologa sam alebo v ramci parovej terapie s tebou, potom sa teketo situacie budu opakovat aj inokedy...
To, ze si isla zo vztahu do vztahu a pises ci pisala si so svojim ex je vec, ktore je podla mna bezna a absolutne nechapem baby co tu kritizuju a krutia hlavou ( kto si bez viny, hod kamenom! 😖 ), lebo clovek robi aj veci neuvazene a nelogicke, nie sme dokonale stroje. Velka skoda ze sa tu nemozu davat paceky dole za take odveci vyroky 😠
Kazdopadne vztah ma byt zalozeny na dovere a tvojho priatela nic neopravnuje vburat sa ti do mailu a vycitat ti co si komu pisala. Pisat si s ex nie je nic zle, ak to obaja myslite iba priatelsky a nostalgicky a ak to priatel neznesie, nie je nieco v poriadku s nim a nie s tebou. Ja som vzdy a dodnes v pohode komunikovala so svojimi ex, aj sa obcas stretneme uz iba ako kamosi, moj priatel za tym nikdy nic ine ani nevidel, proste mi veril a ja som ani nemala nikdy v plane jeho doveri zneuzit...tak by to malo byt. Skus sa s partnerom porozpravat o tom a popripade chodte na parovu terapiu...tam sa uvidi ci bude ochotny si priznat ze jeho spravanie nie je uplne v poriadku a zacat to riesit. Drzim palce!

Ako vazne, vyuzit zaheslovanu mailovu schranku na tajnu komunikaciu s osobou opacneho pohlavia a potom nariekat, ze niekto to objavil.... Co
@lieskovyoriesok si si od toho slubovala, co si ocakavala a ako dlho si planovala v takejto cinnostii pokracovat. Kde bola podlateba ta pomyselna ciara, za ktor by si nesla a naozaj by si nesla?