icon

Partner sa nechce odsťahovať

naduska007
29. aug 2023

Dobrý deň, s priateľom sme kúpili starší dom, nechce sa odsťahovať vyhráža sa,že kým mu nevyplatím polovicu, tak neodíde, lebo polovica je naňho napísaná....Úver som zobrala ja, on je spoludlžnik...Môže žiadať polovicu?? Ako to vyriešiť?

Strana
z2
zuzana76
29. aug 2023

@zmrzlinka2021 ale je na liste vlastnictva, cize je majitelom aj on

zuzana76
29. aug 2023

@zmrzlinka2021 vysporiadat s ada tak, ze obaja uznaju svoju ciastku, co do nehnutelnosti investovali, ano, on mohol platit ine vydavky a splatka za uver isla z jej uctu, to ale neznamena, ze ona je vylucnou vlastnickou, ved na liste vlastnictva je aj on a zrejme zivil rodinu inak, neplatil sice priamo uver mozno, ale ine potreby

zuzana76
29. aug 2023

@zuzana76 doteraz, oprava chyby v komentari

zmrzlinka2021
29. aug 2023

@zuzana76 lenze je rozdiel investoval a platil regulerne naklady na zivot. Ak by napr. vymenili strechu za peniaze, ktore boli vylucne jej, tam by sa to dalo zohladnit. Takto pojdu pravdepodobne na polovicu toho, co sa zaplatilo na tie bezne splatky hypoteky.

kornelies
29. aug 2023

@naduska007 Ty si trosku jednoduchsia, vsak?

zuzana76
29. aug 2023

@zmrzlinka2021 veď to je spravodlivé, nie? Aby dostal to, čo zaplatil, investoval, predpokladám, že zadarmo tam nežil a aj keď neboli manželia morálne by mi nedovolilo sa obohatiť na úkor druhého človeka. Ak teda fakt nebol protivník a nechal sa vydržiavat.

zuzana76
29. aug 2023

@zmrzlinka2021 veď vlastne ja vravím to iste, čo ty. Nech ho vyplatí, alebo dom predať a rozdeliť peniaze

klip0
29. aug 2023

A prečo si vlastne myslíš že on nemá nárok niečo chcieť ?

naduska007
autor
30. aug 2023

@kornelies ako to myslíte? Takto rozlíšiť človeka som ešte "nepočula" ...Vy ste opačne, komplikovaná?

kvietocek87
2. sep 2023

Však žite spolu, navštívte partnerskú poradňu a možno sa nebude treba s ničím deliť ani nikoho vyplácať a ak máte spolu 2 deti ta obzvlášť

Strana
z2