Partner sa nedokáže o nás finančne postarať
Vobec nam nevychadzaju peniaze,nedokaze nic usetrit...nakupuje vacsinou on a ja jeho vyplatu ani nevidim 😒
Partner pracoval uz v nemecku,v rakusku,teraz na slovensku na zivnost...ale ja stale ziadne peniaze (usetrene)nevidim...Ked som cakala malu isiel na chvilu do nemecka ze zarobit na nabytok do bytu a dalsie veci..samozrejme neusetril nic...vsetko sa prezralo tak sme isli do zariadeneho bytu kde platime 350 eur mesacne...
Teraz ho mam doma cca 2 tyzdne lebo vymyslal ze on ide do nemecka robit na zivnost vraj tam lepsie zarobi a bla bla..nakoniec to vyzera tak ze tam nepojde ale ostane robit tu na slovensku lebo maju problem s ubytovanim...najhorsie natom ze on je uuplne bez penazi...a nielen tento mesiac...uz viac x sa to stalo..potom si len poziciava od sestry,od kamarata a ked dostane vyplatu musi to vratit..poplatit najomne,stravu a zasa neostane nic(a to je do dalsej vyplaty aj tyzden hocikedy)..
O praci sa nerad somnou rozprava..ked mu niekto telefonuje ja sa musim vypytovat kto to bol co chcel..on sam od seba nepovie nic...
Kolkokrat sa stalo ze tu par dni v mesiaci ani nebolo poriadne co jest alebo mala nemala plienky...Teraz ide jesen treba oblecenie mne..malej.....a zasa mi neostava nic ine len cakat kym mi da. ..Minule vianoce sme ani len stromcek nemali lebo jemu to financne nevyslo!!ziadne darceky..nic.. Kde mam tu istotu ze tieto vianoce to bude inak ?
Nikam spolu nechodime..ziadne vylety,dovolenky....
Teraz mame platit najom do 24 a zasa to nebude zaplatene nacas,nenormalne sa hanbim ked mi pride mail od majitela a upozornuje ze sme mali uz zaplatit...a to sme mali este velke stastie na takeho cloveka..druhy by nas uz davno vysmaril 🙄
Uz som zo vsetkeho unavena..nebavi ma takyto zivot..uz dlhsiu dobu premyslam ze odidem do zahranicia (zila som tam,mam tam pracu)
A potom si poviem ze dam tomu este sancu..... Ja mam skoro 30 a partner tento rok 37..Myslite ze je tu nejaka sanca nato aby sa on zmenil ?? Co by ste robili vy ostali alebo zacali odznova ?Dakujem pekne za odpovede 🙄
Fakt si nemyslim ze som az taka narocna...len chcem zit normalny zivot a neratat drobaky v penazenke.. kcomu mi je taky chlap ktory sa postarat nevie... 😔
Fuuuu, ako hneď väčšina odsudzuje chlapa a pritom ani jedna nevie, ako to reálne je - vieme len jeden pohľad na vzťah a to pohľad ženy, ktorá sa cíti ukrivdená, pretože chlap sa o ňu nevie postarať. Ale pritom sama píše, že nie je to až tak jeho vina, že mu napr. nevyplatili výplatu na čas.
Áno, tiež mám pocit, že tam je problém inde ako len vo financiách. A tiež si myslím, že dieťa ten problém len zväčšilo, ale nemyslím, že je to dôsledok len posledných 9-10 mesiacov. Určite tak museli fungovať už pred narodením malej.
A či by som šla do práce pri 9-mesačnom bábätku? Ak by moje dieťa nemalo čo do úst, tak určite - nech sú okolnosti akékoľvek, nenechám ho umrieť hladom. Že niekedy nie je na plienky? Existujú aj látkové plienky, netreba stále investovať len do jednorazových.
Riešení je veľa, ale riešenie opustiť ho asi nie je správna voľba - keby to bolo také jednoduché, zakladateľka témy by to už dávno urobila, myslím, že potom by sa neomeškávala s nájmom, ale nemala by naň vôbec. Možno požiadať oficiálnou cestou o výživné (čo ale asi bude viesť k rozpadu vzťahu).
@gabrielaslivkova tak myslim ze je to vyrovnane, vela sa tu obulo aj do zakladatelky, ze je leniva ist do prace, ze mala nasetrit na dieta a podobne. 😉
Inak aj ja sa pozastavujem nad tym ze ide o ludi 30 rokov zena , 37 muz... a ze za cely pracovny zivot nemaju ziadne rezervy nic nenasetrili, pritom ani nekupovali nehnutelnost, su len v podnajme. A to este pracovali v zahranici.
keby islo o mladych po skole tak nepoviem ze nemaju ziadne zabezpecenie ci majetok 😕
@jolinka aj ja, keď som to čítala, najskôr som mala pocit, že ide o mladých, ktorým sa dieťa pritrafilo v čase, kedy nemali za sebou žiadnu prax, nič. A tiež ma prekvapuje, že keď už chlap nevie hospodáriť, že sa na to nepripravila aspoň žena (teda, to súdim podľa seba, či už som bola sama, ale teraz ako vydatá, stále sa snažím vytvárať si nejakú rezervu bez ohľadu na okolnosti).
@gabrielaslivkova sak to, mna ako popudzuju vety typu "zarob si na decko" 🙄 🙄 ako by to bol nejaky televizor.
ale som za to ze obaja partneri SPOLOCNE ked planuju dieta, tak sa maju na to spolocne pripravit, ked nie je dostatocny prijem s materskou ci rodicakom, ta si aspon nieco malo do rezervy usporit kym su 2 platy, a keby som nahodou nadabila na chlapa, co takto planovat nechce, chce len rozbijat peniaze hija hoja, raz hojno raz hovno, tak si s nim dieta ani nenaplanujem. 😕 alebo ze bude zatlkat kolko ma ci nema a nevylozi karty na stol ako to spoju zvladneme...tak dovi dopo toto nie je partner do zivota. 🤐
My sme sa brali s muzom 33 a 32 rokov, obaja sme mali vlastny byt, plus nasporene peniaze, teda hlavne muz , lebo ja som mala nizsi prijem a aj mensiu pomoc od rodicov ako on.
@gabrielaslivkova myslim ze u tejto rodiny bolo slabe hospodarenie vzdy 😝 Tusim spominala ze su spolu 10rokov a dieta ma len 9 mesiacov... cize ked doteraz sa plantaju po prenajmoch a nic nie je do rezervy, tak aj za tie predchadzajuce roky museli tiez tak hospodarit.
Lebo kedy neusetris, ak nie vtedy, ked zarabaju dvaja bez dietata.
@jolinka hm, 10 rokov je dosť, teraz mám pocit, akoby boli obaja rovnakí, akurát zakladateľka témy má pocit, že narodením dcérky sa to zmení a chlap nech sa stará - žiaľ v tomto prípade si tiež kladiem otázku, čo robila tých 10 rokov? to nevidela, že sa ten chlap o ňu a dieťa nepostará?
My niesme spolu 10 rokov pozname sa cca 6-7 rokov .mali sme uz aj pauzu potom sme sa k sebe znova vratili..to tu ale rozoberat nebudem..A dakujem za rady este chvilu pockam a ak sa nic nezmeni pojdeme prec 🙂
@fidka79 ako som už písala, asi sú obaja na tom rovnako, nevedia poriadne hospodáriť s peniazmi ani jeden. A aj keď to nie je teda tých 10 rokov, ale 6-7 rokov, aj to je dosť. Akurát @bambina9 má to šťastie/smolu (neviem, ako to mám presne v tejto situácii nazvať), že si to pri malej uvedomila, že peniaze treba odkladať, pretože niekedy je mesiac dlhý a základné potreby je nutné zabezpečovať stále.
@bambina9 v každom prípade, už nečakaj ani chvíľu, začni to riešiť hneď, či už odchodom, alebo daním ultimáta, alebo požiadaním súdu o výživné, akokoľvek, len už nečakaj. Začni konať.
@natalym ☹
Ako môže otec povedať decku, aby si zarobilo na jedlo? To čo máš za lakomca doma?
Nebola som tu 2 dni..vypli nas nakolko moj milovany muz nezaplatil magio a ja som otom ani nevedela prosim pekne!... 😠
Dnes mu vyplatili druhu cast vyplaty asi 800 eur z toho samozrejme dal chlapom co snim pracuju takze mu neostalo nic..lebo platil este magio kupil potreviny atd.....este ma dostat okolo 1000 eur tieto dni..z toho vraj okolo 400 vyplati chlapom 350 najom a zasa je bez penazi ...
Ma ist na 10 dni pracovat niekde kde vraj zarobi 1500 (nieco ako taka brigadka nech ma rychlo peniaze)..takze ja mozme teraz cakat dalsie dni dokym dostanem peniaze aby som malej nakupila co treba a sebe tiez..uz ma to cakanie fakt nebavi 🙄
No a potom ide robit tam kde robil predtym.....ja uz fakt neviem ci mam sediet na zadku a dufat alebo sa rozhybat 😀 🙄
@lusinda3 Ja som v zahranici pracovala uz davno to sme s priatelom spolu ani neboli.. a robila som tak 3 mesiace potom pauza a zasa napr 3 mesiace..zila som tam u priatela a to co som si zarobila som si aj minala sama na seba alebo som poslala domov mame a sestre...
Do prace na slovensku odmietam ist hlavne teraz kym mala nema 3 roky lebo nedam celu vyplatu co zarobim na opatrovatelku....
Vela penazi nepotrebujem, nenakupujem kazdy mesiac handry,kozmetiku atd ale chcem aby boli poplatene zakladne veci a ak potrebujem kupit nieco malej tak nech mam vzdy peniaze po ruke...
Vcera mi povedal ze da peniaze do ruky mne 😀 uvidime..vyskusame a ak to nepojde tak neviem
@natalym Ja vela nepotrebujem ..mozem jest aj 2-3 dni to iste ale u nas PANKO je tak nauceny z domu ze u nich sa varilo aj 2x za den....a skoro stale maso.....
Pamatam si ked prisiel zo zahranicia to sme boli este u jeho rodicov a prezralo sa tam cca 400 euro minimalne za vikend...... 🙄 tak ked niekto takto hospodari s peniazmi je jasne ze nikdy nic neusetri....
@bambina9 na úrade práce vieš požiadať o príspevok na starostlivosť o dieťa (teraz v médiách dosť často sloňovaná téma, kedže od 1.1. sa má zvýšiť na 280 eur mesačne), je to príspevok na to, aby si ty hradila jasle/opatrovateľku (ktorá má však na to živnosť) a ty zatiaľ chodíš do práce. Jasle majú cenník cca tých 230 eur + strava čiže aj keby si šla robiť predavačku za 400 eur tak ti tých 400 eur ostane a nedáš celú výplatu len na opatrovateľku
@petra7777 Tiez si to myslim ze 37 rocny clovek sa asi len tazko zmeni..on jednoducho nevie hospodarit..nevie setrit...aj jeho sestra mi to raz povedala ze oni setrit proste nevedia niesu nato nauceni 😠 tak pockam este maximalne do konca roka a ked nic tak beriem malu a pojdem pracovat..aspon sa nebudem musiet na nikoho spoliehat a od nikoho pytat peniaze..budem mat svoje
@bambina9 inak mala by si nakupovať ty, nie nechať nakupovať jeho a kúpiť len to čo potrebujete. Napríklad ja som minule nakupovala sama a nakúpila som jedlo za 18 eur na 3 mäsité obedy (bolonské špagety s mäsovou omáčkou, chilli con carne a čína z kuracieho mäsa). O dva dni sme šli s mužom do obchodu a už sme nakúpili len sprostosti za 20 eur, lebo taký džúsik, toľko jogurtov, že až, lebo si vyberal príchute pri chladničke 😀, chocapic, potom zas dačo sladké a bolo... A nebol tam ani jeden jediný serózny obed
@bambina9 A neserie ťa to, že kvôli tomu, že on nevie šetriť, Ty musíš ísť do práce, od tak malého dieťaťa? Veď aj pre neho je táto vlastnosť zlá, nemôže takto fungovať večne. Veď ide aj o jeho dobro. Neskúšala si sa s ním dohodnúť, nech Ti dá k nejakému dátumu určitú sumu pre vás, resp. určitú sumu z výplaty ako sporenie, stačí aj 50 €. Je neviem tiež šetriť a keby sme sa takto s manželom dohodli, ja by som bola rada. Skrátka dostanem peniaze, dám Tebe 300 € + 50 na sporenie, Ty kontroluješ a gazduješ. Ostatné mám do práce a pod. Dokonca by som Ti veľmi rada zverila všetky peniaze.
Ale podľa mňa ani jeden nevie šetriť, len ona si to uvedomila teraz. Veď v takom veku a obaja s holým zadkom. Ja som v minulosti nemala bohvieaké práce, ale čosi som našetrila, čosi našetril aj muž, máme vlastný nábytok, čo sme si kúpili... A sme o dosť mladší ako tento pár...

@natalym musia padnut na dno. potom sa mooooozno zmenia 😉