icon

Partner sa so mnou už tri dni nerozpráva

21. jún 2020

Co robiť keď sa s vami partner nerozprava už 3 dni? Po hádke. Ani ja sa s ním nerozprávam lebo som sa rozhodla ze zas prvá neprídem za ním, ale už uvažujem že hej.

daganov
21. jún 2020

a deň otcov by som úplne odignorovala. Takto sa správa otec? Že ignoruje svoje maličké deti? Oni za niečo môže? Veď nič nechápu.

tykat
21. jún 2020

Prave naopak, sestra ani rodina ti nic neurobili...ja by som sa s nimi bavila normalne. Ved za to nemozu. S nim by som sa bavila tak ako by sme na tom boli, ak sa zduva tak nie ak bude OK tak OK (ale nie ze 5min pred navstevou bude hrat chrumkaveho). A ked chce aby si niekam isla alebo nieco chystala tak pekne komunikovat, inak by som nerobila nic. Aj keby mali prist k nenachystanemu "prepacte, nevedela som kedy pridete, muz mi nepovedal, od minuleho tyzdna sa so mnou nebavi, ale rada s vami stravim cas, aspon nieco prijemne v tychto dnoch" a ponukla by som kavu, keksiky alebo prechadzku do restiky na obed ci do cukrarne.

pribinak
21. jún 2020

@ciernysokol Hádky sú vo vzťahu normálne, niekedy aj potrebné. Ale len keď sú konštruktívne, nie je v nich násilie a niečo sa nimi aj vyrieši.
Ale toto čo on predvádza už v poriadku nie je. Je to manipulácia a tyranie
On to vie

kristiii
21. jún 2020

@daganov presne takto by som sa správala ja, v podstate s tým mám aj skúsenosť, akurát nie s partnerom, ale s kolegom. Za každú blbosť sa so mnou prestal baviť a myslel si, že ma tým vytrestá (nebavil sa potom ani s ostatnými kolegami-to ako tento s deťmi) a ja som ho vždy nasrala ešte viac tým, že som sa veselo bavila s ostatnými a tvárila sa, že on neexistuje. Ale autorka bacha, je to naozaj forma agresivity, ktorá nemá ďaleko aj od fyzickej, mňa nakoniec ten kolega v práci napadol, keď tu svoju debilitu už sám prestal znášať a vybuchlo to v ňom

maminkasisa
21. jún 2020

Nechala by som mu starsieho, a odisla na cely den prec....

pribinak
21. jún 2020

Ježiš baby nieeee, dieťa nepoužívajte ako zbraň. Hentaky idiot je schopný osrat aj to decko z vysoká. Nechá ho vyrevat aby keď ona príde domov videla čo spôsobila.

To by si tu celu hádku odskákalo to dieťa, takto ten krpec má stabilnú oporu v matke, keď už otec je hovado

daganov
21. jún 2020

@kristiii aj ja mám s tým skúsenosť s bývalou kolegyňou, najlepšie je, že sa odmlčí a ty ani nevieš prečo, asi som mala mať vešteckú guľu. Tiež som jej dala najavo, že mi je srdečne jedno, či sa so mnou baví, alebo nie, vedela som, že som jej nijako neublížila. Bavila som sa veselo s ostatnými, jej sok sa absolútne neprihovárala, iba som pozdravila, keď som prišla a ju to po čase prestalo baviť. Zistila, že so mnou nepohne, ale v manželstve a kde sú maličké deti je to trocha iné.

@maminkasisa neriskovala by som, že ho bude ignorovať celý deň, podľa všetkého je schopný to urobiť. Išla by som s obidvomi deťmi.

autor
21. jún 2020

Išla som sa akurát prejsť som zvedavá kedy mi zavolá ze kde som, deti som mu nechala

daganov
21. jún 2020

si si istá, že ich neignoruje, keď si odišla? Asi by som to nerobila, prečo si nevzala aj deti? Lebo ho chceš vyprovokovať, aby ti zavolal? A keď nezavolá?

kristiii
21. jún 2020

@daganov samozrejme, že je to iné, je to oveľa horšie, ja som tým len chcela povedať, že ako sa poznám, presne tak by som sa ja chovala, lebo si mi tým svojím príspevkom úplne pripomenula tú dobu. Neviem ako to majú takí ľudia v hlave, keď trestajú aj ľudí naokolo, obzvlášť malé deti, ktoré to nedokážu chápať.

pribinak
21. jún 2020

Mala si ísť radšej tej babke.

autor
21. jún 2020

@daganov preto lebo som sa chcela ísť proste náchvilu sama prejst a odreagovať sa trochu

daganov
21. jún 2020

@kristiii ja by som sa tiež chovala, akoby sa nechumelilo, a pri tej sestre tak, ako opísala @tykat, žiadne chystanie, žiadne hranie sa na to, ako si úžasne rozumieme, nie kydanie na manžela, iba skonštatovanie, že momentálne so mnou ani s deťmi nekomunikuje.

autor
21. jún 2020

@pribinak idem jej volať.. Len keď ja nechcem aby to celá rodina vedela ona je klebetnica a všetci ma budú ohovárať

daganov
21. jún 2020

to je tvoje rozhodnutie, ale keď vieš, že deti ignoruje, neviem, či v súčasnej situácii najlepšie. Či ma bude rodina ohovárať, by som mala v paži, inak prečo by mala ohovárať teba? A nemusíš predsa babke na nos nič vešať, prišla si na návštevu, manžel niečo má (zdutú hubu), vybavené.

autor
21. jún 2020

@daganov ja si myslím ze len predomnou to tak je no sak uvidím doma co bude, ja som len na pol hodku zbehla, ak bude doma totálny bordel tak na ne sral ak nie tak dával pozor

tenerifka
21. jún 2020

kedze sa to nestalo prvykrat, kolko dni dokaze drzat, 3 alebo 4? A potom sa zacne bavit akoby nic? Musis to utnut raz a navzdy. Ked sa po 4 dñoch bude chciet bavit, nebav sa s nim ty dalsie 4 dni, komunikuj len stroho, staraj sa o deti a svoje veci, normalne navar a tak. Po tych 4 dñoch si ho posad, a povedz mu, ze jeho spravanie je skryta agresivita, forma trestu, tyrania (najdi si o tom dopredu nejake clanky a posli mu linky), a bolo to naposledy, co take nieco urobil, lebo to nevedie k nicomu a len tym vsetci trpite a situacia sa zhorsuje. Povedz mu, ze nabuduce ho dopredu upozornis, ak zacne byt naznak toho, ze zase prejde hadku mlcanim, ale ak to nakoniec urobi znova, tak tie iste dni mu ty vratis tym istym sposobom, aby vedel, ako sa citis, plus ked to prejde, budes to este v sebe nejaky cas spracovavat, budes nevrla a nespokojna, smutna, budes komunikovat rezervovane, lebo potrebujes cas dostat sa z toho. Nech si vyberie. Proste inak sa nenauci, ak s nim normalne komunikujes hned, ako ho prejde rapel, davas mu tym vlastne za pravdu, ze to co robi je ok

tatiana1329
21. jún 2020

Taketo hadky poznam... Pohadame sa o nicom a potom sme ticho navzajom... 😂 Ani jeden nechce ustupit, ani pusa nic a potom sa to nejako strati v case (samozrejme si to vykomunikujeme)... Necitala som vsetky komenty ale na tvojom mieste by som uz konecne just vydrzala... Ber to tak ako keby nebol doma... 🙈 Ako pisali baby nenechaj sa a vydrz to... Nemozes byt stale ty ta prva ktora zacne... Ani nanho nepozeraj... Ako si pisala niekde ze si dal vankus na hlavu, este by som mu povedala: dufam ze sa tam nezadusis nechce sa mi to po tebe upratovat... 😂🙈 (Samozrejme zo srandy) my ked mame toto doma vzdy si podobne do neho rypnem a vacsinou sa tomu zacne smiat a sam potom dojde... No co ti poviem 🙈😂

karmen118
21. jún 2020

No, tak toto nie, tento jeho prístup ma normálne naštval. Keby som sa s chlapom pohádala a on sa na mňa zdul a nebavil sa so mnou, oka...dala by som mu čas, ale aby ignoroval vlastné deti, a ešte k tomu také malé..tak to by prestrelil a riadne! Je to nechutná manipulácia a psychické týranie a o to hnusnejšie, že vy ste sa síce pohádali, ale on aby ti ublížil ešte viac prestal komunikovať aj s deťmi, ktoré za nič nemôžu! - to je už iné psycho. Dala by som mu ultimátum buď sa sa začne chovať ako normálny dospelý človek, a vykomunikujete si normálne vaše problémy, alebo nech páli do prdele. Deti by som si nenechala deptat. Deň otcov ani nerieš, po tomto si nezaslúži. A jediný kto by mal ísť preč niekam je on, aby sa oddul niekde, aby si ty ani tvoje deti nemuseli toto znášať a vidieť jeho zdutý ksicht...fakt ako zo škôlky to jeho správanie...

daganov
21. jún 2020

na bordel by som sa vykašlala, bála by som sa o deti, veď ročné nemôžeš pustiť z očí. A ani náhodou by som sa s ním nezačala baviť, aj keby začal on, teraz by som mu to dala vyžrať. Blíži sa tá návšteva sestry, tak predpokladám, že v utorok večer, najneskôr v stredu ráno sa s tebou bude baviť ako keby sa nič nestalo. Neskoč mu na to, nekomunikuj s ním. Snaž sa ho poraziť jeho vlastnou zbraňou, teraz si to trošku blbo načasoval, tak to využi. A potom mu povedz, že môžete takto pokračovať aj do budúcnosti, ale k čomu to vedie? Pár dní doma dusno, zle to vplýva na deti, ktoré nič nechápu a ešte si berú zlý príklad, ako to v rodine funguje. A zabíjate drahocenný čas. Nikto vám nevráti tento víkend, dnešný deň, ktorý ste mohli stráviť úplne ináč. Môže hocičo prísť, vážna choroba, úraz, po ktorom už nič nebude ako pred tým a vám bude ľúto každej minúty, ktorú ste zabili tichou domácnosťou. A povedz mu aj to, že ak to bude pokračovať ďalej, tak to povedie skôr či neskôr k zániku vzťahu. Ak mu to nie si schopná povedať (nie teraz, až keď sa unormálni, keď budete po pár týždňoch komunikovať bežne, vtedy to ej treba riešiť), tak mu to napíš. S tým, že si ochotná podstúpiť napr. párovú terapiu, aby bol váš vzťah kvalitnejší.

biela_sova
21. jún 2020

@pribinak Autorka, presne ako puse Pribinak, ignoruj nefundovane laicke nazory, toto je nazor odbornika. Ja nemam k tomu viac co dodat, opakovala by som len jej slova.
Ak dokaze mlcat kvoli zachodovej doske, a este navyse do toho psychickeho tyrania a deprivovania zaangazovat aj DETI, isla by som s nimi kade lahsie.
Ak deti ziju v psychickom dlhodobom tyrani tohoto druhu, tak z dievcat vyrasta v dospelosti handricka, ktora nepozna vlaatnu cenu a ma silnu potrebu vnucovat sa prvemu chudakovi, co prejde okolo.
Taketo dievcata sa casto stavaju uz v skorom veku dobrovolne sexualne obete, inak povedane ponuknu sa kazdemu, len aby neostali odignorovane. Po psychickej stranke cely zivot hladaju sebadoveru, ktora je stratena v detstve. Castokrat ju nenajdu. A tak ako chlapci, ked su taketo deti dospele, su neusoesne vykonavaju pdoradne roboty lebo si na fundovanejsie entrudnu. Mysli na deti, kym nie je neskoro.

katkati
21. jún 2020

@daganov S tou kolegyňou ako by som čítala o sebe. Presne. Len moja si uvedomí a o týždeň sme zase tam ako predtým. Trochu mimo témy, ale aké podobné povahy a situácie sa v živote vyskytujú. 😊

ciernysokol
21. jún 2020

Preboha, autorka, vyries si to s nim nejako, najma nech nezatahuje deti do vasich hadok. Ale snad sa kvoli tomuto nebudete rozchadzat, ako tu radia niektori 'odbornici'..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
daganov
21. jún 2020

@miriam11 zabudni na to, že by si on niečo uvedomil. Maximálne do ďalšej hádky a možno ani nie do hádky, ale do niečoho, čo sa mu znepáči. A hrať sa na niečo, lebo je Deň otcov? Keď on ignoruje deti?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
jankapepe
21. jún 2020

Ste manželia. Autá ste kupovali počas manželstva? Tak sú vás oboch.

biela_sova
21. jún 2020

@ciernysokol Cierny sokol zvacsa s Tebou v diskusiach suhlasim sle tu nie. Asi si necitala vsetky autorkine prisp3cky ale puse, ze takto vie partner mlcat casto aj za nezdvihnutu zachodovu dosku. Robi doma dusno a odnesu si to deti. Keby boli sami dvaja ani do didkusie neprispejem. Jej chyba nech sa masochisticky trapi s nim sama. Ale akonahle niekde stradaju deti, neviem to odignorovat. Na takychto labilnych jedincov neplati ani dohovor ani vydieranie. On akratka taky je a tresta za svoje vrtochy nevinne deti.
Co uz, ked za nim pridu s tabulkou najlepsi tatko na svete a on ich posle so r.ti aj s tabulkami? Tie5o krivdy z detstva si so sebou ludia nesu cely zivot a cyklia sa.

anita6666
21. jún 2020

Ja len k tej ignoracii. Mala som tú česť s mužom,ktorý aj keď urobil chybu,trval na tom,že sa žiadnej žene ospravedlňovať nikdy nebude a nikdy to ani neurobil lebo na to vraj nikdy nevidel dôvod a že bude radšej sám,ako by sa mal ospravedlňovať a priznať chybu. Dodnes je sam. 😎

retatka
21. jún 2020

Takéto správanie sa vekom bude zhoršovať ...ked teraz mlčí 3 dni,onedlho to bude týždeň a pauzy sa budú predlžovať .Poznam to ,žial s týmto veľmi ťažko pohneš ,pokial on si ozaj to neuvedomí a nezapracuje na sebe .Obyvykle oni chybu nevidia ...takže náprava zvyčajne žiadna ....nuž len prajem ti pevné nervy.Kolko má rokov?