icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
8. jún 2014

@canerko Ved prave,,, nic, absolutne nic pozitivne nevedia pripustit, to uz hranici ozaj s nenavistou,,, 😖 😖 😖

zuzitko74
8. jún 2014

@erjona Tak ale dievčence, s tým musíte rátať, toto je otvorená diskusia. Mrzieť by vás to však až tak nemuselo, názory sa najlepšie utužujú v konfrontácii.

eva8
8. jún 2014

@dalal pred svadbou sa toho narozprávalo, nasľubovalo ☹ ... Dokonca i pri našom zozačiatku ešte len fiktívnom chodení. No keď prišlo na lámanie chleba... Formálne sú deti moslimovia, nie sú tak vychovávané, no otec už min. rok dcére "navrhol" ramadan.

maca_p
8. jún 2014

@erjona mylis tie, co si nechavaju urobit novu panensku blanu?
http://doma.nova.cz/clanek/laskaasex/opravy-pan...

http://zena.centrum.cz/clanek.phtml?old_url=zen...

http://relax.lidovky.cz/tunisanky-chodi-na-plas... .............

ako sa hovori u susedov, za penize i v praze dům 😉

maca_p
8. jún 2014

@eva8 nebojis sa, ze pre dcerku dovlecie manzela podla jeho predstav? 😖

erjona
8. jún 2014

@maca_p Ja som pripustila, ze su aj take, tak teraz si na rade pripustit, ze tych pocestnych je viacej ako Europanok,,,, ok,, 😝 😝 😝 😝

canerko
8. jún 2014

@erjona Vies ono sa to stava,ja nehovorim ze nije,dokonca poznam pripady ked mlade baby isle na znovu obnovenie panenskej blany do Slovinska abi bole v svadobny den panne a je to zname ze je v Slovinsku klinika pre taketo pripady ale tvrdit ze su moslimke hentake alebo take a odtrhnute z retaze tak mi to pride trocha zvlastne pocut to od zien ktore pochadzaju z krajiny ktora nema neaku renome.To je moj nazor.mozno sa milim.Poviem ti priklad trocha suvisiaci s pobehlicami:Jedna znama mala rada len exotiku.Sama sa mi priznala neskor.Kym som ju nepoznala a raz sme boli v meste z muzom on mi hovori na nu:Tuto sme volali macedonska ambasada!Ja som to nepochopila,hovorim ze preco tak? a on mne :lebo kazdemu kto prisiel z Macedonska dala peciatku na pobyt.Vies ako to mislim?!?Nasi sinovia chodia spolu do triedy a raz mi rozpravala ze lubila jedneho Turka ale ze bola velmi mlada a nechcela sa vydavat.Ale ze jej je luto ze ho nezobrala.

erjona
8. jún 2014

@zuzitko74 Nic v zlom, ale len zhadzovat niekoho kvoli nabozenstvu je ubohe, to uz nema nic s normalnou diskusiou spolocne,,, lebo na diskusiu treba dvoch a ked jedna strana pripusti ze ano deje sa to a druha strana nepripusti ziadnu pozitivitu, tak to je uz podla mna zadubenost a od diskusii to ma velmi daleko, lebo na komunikaciu treba dvoch a striedavo nie len sa vyjadrovat, ale aj prijat nazor druheho,,,

maca_p
8. jún 2014

@erjona nemam co pripustat...
mne je jedno, kto a ako zije, nemam predsudky.... toto tebe chyba 😉

erjona
8. jún 2014

@canerko Ved jasne,,, najdu sa aj medzi moslimkami take aj take,,, ale teraz neuznat nic a davat ich na jednu uroven s europankami mi uz trosku smiesne pride,,, 🙂 🙂 🙂

erjona
8. jún 2014

@maca_p Ty nemas predsudky? Keby si ich nemala, nesnazila by si sa pozitivne veci tak vehementne vyvratit,,, jasne ze nepripustis,,, to by si konecne musela aj nieco pozitivne napisat 😠 😠 😠 😠

canerko
8. jún 2014

@erjona Suhlas.V kazdej zahrade rastie aj burina nielen uroda 😉

erjona
8. jún 2014

@canerko Super si to vystihla 😀 😀 😀

maca_p
8. jún 2014

@erjona ake pozitivne veci?
ty vsetko okolo moslimskeho sveta sperkujes, sofistikujes, glorifikujes.
ja vidim aj tu odvratenu stranu. nie len to pozlatko. a myslim si, ze ak by si mohli tie moslimske zeny vybrat, urcite by si vybrali iny sposob zivota nez maju moznost zit.
nepausalizujem, ked vidim jednu, dve, tri moslimske rodiny, ktore ziju volnejsim sposobom nez tie moslimske rodiny, v ktorych staci len jeden pohlad a zena je v rukach, v moci, v ohrozeni zivota a smrti, tyranie...

ja s tym nic neurobim, ale prosim ta, nevykresluj a nepausalizuj zivot vsetkych moslimov, ako zivot v luxusnom palaci, kde len posuchas na aladinovu lampu.

zuzitko74
8. jún 2014

@erjona Druhú stranu neovplyvníš, ale tým sa natráp.

dalal
8. jún 2014

@maca_p no ja som teda nepostrehla ziadnu chvalu od teba na ich sposob zivota... len hanu... takze v ziadnom pripade nemozme hovorit o objektivite...vies velmi dobre ake su volne mravy v zapadnej europe aj v nasich koncinach... podobne spravanie najdes aj v islamskych krajinach ale je to podstatne menej rozsirene... a ci by bohate moslimky z kataru/ bahrainu/ kw s tebou alebo inou europankou menili to sa budes cudovat ale nikdy... chudobne moslimky z krajin sev afriky by menili z financneho hladiska ale nie z hladiska nabozenskeho.... ak nesuhlasia s niecim tak su to kulturne praktiky ale nikdy nie nabozenstvo... chapes zo ze oni by svoje nabozenstvo nikdy nevymenili lebo je to nieco velmi pevne zakorenene v ich zmyslani...
takze idey typu chudinky ktore by s nami hned menili si vyhod z hlavy... a k tomu este s nami z vychodnej europy, s takou povestou aku mame???

erjona
8. jún 2014

@maca_p Niekto si ich aj zastat musi,,, inak s tvojou objektivitou si ma teda pekne rozosmiala, ty sa aj citas,,, ved co prispevok, to pausalizovanie,,, 😝 A suhlasim s dalal, ved tu mame moslimku @canerko, sa jej spytaj, ci by menila svoj zivot za tvoj napriklad, podla mna je ako rodena moslimka so svojim moslimskym manzelom velmi spokojna 🙂

eva8
8. jún 2014

@erjona pozitvne pripúšťam, vy neviete pripustiť negatívne skúsenosti iných 🙂 a všetko vzťahujete na vaše šťastné manželstvá, iný názor, či iná osobná skúsenosť podľa vás nie je prípustná

maca_p
8. jún 2014

@dalal ale okej, ved ja im to neberiem. bohatym nezavidim a chodobnou by som byt nechcela 😉

ale povedz mi, kolko zien z pakistanu, z iranu, zo somalska, z nigerie ma moznost volby? ma moznost cestovat? ma moznost si vybrat partnera? ma moznost studovat? ma moznost pracovat mimo domova?
niekde dokonca nemozu ani volit, niekde nemozu ani soferovat ani auto, niekde musia chodit par krokov za manzelmi. maju tieto zeny moznost volby? moznost nazoru?

a teraz nehovorim uz o europskych moslimoch, ani o prachacoch s ropneho priemyslu.

maca_p
8. jún 2014

@erjona berme to tak, ze ty vypichujes pozlatko, ja sa na to pozeram z poza rohu chudoby

dalal
8. jún 2014

@eva8 tak to mas tazke... ak je dcerka moslimka oficialne sa nikdy nemoze vydat za nemoslima... a tvoj ex ostava na SR? a deti sa s nim stykaju??? ak ano je to podla mna velmi nebezpecne kvoli jeho agresivnemu spravania k Tebe... pretoze hrozi ze bude dalej vyvijat tlak na deti... mas to velmi velmi tazke...

erjona
8. jún 2014

@eva8 Evicka, tak si precitaj predchadzajuce strany ,,, kto nevie co pripustit,,, ty si hned zacala pisat o moslimkach ako o pobehlicach,,, a prave ty vies, ze to tak neni,,, tak nechapem toto obvinovanie z tvojej strany 😒

maca_p
8. jún 2014

...z...

erjona
8. jún 2014

@maca_p Berme to tak, ze ja napisem pozitivum a ty uz aj hladas negativum a zpausalizujes ho hned na vsetkych, mne toto lepsie pasuje 😀

eva8
8. jún 2014

@erjona nepísala som o pobehliciach ani o moslimkách 🙂

dalal
8. jún 2014

@maca_p mas vo vsetkom pravdu co spominas... lenze sama vidis ze to ( mozno s vynimkou saudi) je funkciou ekonomickej zavislosti a kulturnych zvykov... preto napr bohate kuwajtanky studuju na najlepsich univerzitach na zapade, chodievaju do londyna na zaplatanie blany, a pod... na rozdiel od chodobnej somalcanky ktora dobrovolne podstupi obriezku pre dceru ... lebo to vyplyva z ich tradicii... obe su moslimky.... islam ti nediktuje spravanie ale kultura krajiny hej... treba rozlisovat...

erjona
8. jún 2014

@eva8 jaj, ty si cudnost moslimov spominala,,, 😎

eva8
8. jún 2014

@erjona keď som bola šťastne vydatá a mala menšie deti, mala som iné záujmy ako internet. ani teraz nemám mnoho času

eva8
8. jún 2014

@erjona presne 🙂 a o milencoch a milenkách v domovských štátoch bolo popísané tiež a nie mnou. Ty si reagovala v zmysle "to je perné"

canerko
8. jún 2014

Ja bi som nikdy nevymenila svoj zivot za neaky iny zivot.Ja som spokojna s tym co mam az nadmieru.Mame co jest,kde byvat deti su zdrave.S manzelom si rozumijeme,zdielame spolocnu domacnost,postel.....Ono to je tak ze ta zivot nauci.Vo vojne v Chorvatsku sme stratili vela co na majetku co na zivotoch,manzel ako osemrocni zostal bez matky,zomrela,rok na to zomrela sestra a dalsi rok dedko.Vytrpel si az az.Preto si aj rozumijeme najlepsie.Vieme sa spolu aj smiat ale aj plakat.A uz ho nebudem ospevovat lebo to vyznie ako chvala ale ja som naozaj stastna a ked bi bolo inak tak bi som nemala problem to povedat.