Partner zrazu chce deti, hoci predtým nechcel.
Ahojte baby, aby som to objasnila, som zatiaľ pomerne mladá baba. Mám muža, ale staršiu maminu, ktorá by už najradšej chcela vnúčence. Mnohokrát som jej vysvetľovala, že sa nevidím ako mama rodiny a priateľ mal donedávna podobné razenie. Sme spolu 9 rokov (z toho 2 roky manželia). Mamina túžba by mi nevadila, vždy som jej vysvetľovala, že som dlho študovala aby som mohla pracovať, že plienky meniť nechcem. Každej žene, ktorá chce ale deti zo srdca prajem. Akurát v mojom živote na také mesto nie je. Svoje dôvody vysvetľovať nechem. Problém ale nastal v partnerovi, začal pociťovať, že on by deti aj chcel. A musím povedať, že ja som sa nezmenila, veľmi ho .ilujem a hoci viem, že kopa z vás deti má chcem sa spýtať čo si myslíte, že takáto túžba vie prejsť? Nemám sa moc kde inde poradiť, rozhodne o neho nechcem prísť. Ale zmena názoru nepripadá do úvahy. Veľmi ma to mrzí a zožieram sa tým odkedy mi začal naznačovať, že by sme mohli prestať používať antikoncpciu.
@modrykoniicek necitala som tento traktat, len uvod-Ty si vobec nepochopila moj prispevok, takze je uplne zbytocne pisat Ti dalej. Nauc sa citat s porozumenim, potom nebudes musiet vypisovat take dlhe prispevky, budes mat viac casu.
@modrykoniicek precitala som teda Tvoj cely prispevok a musim povedat jedno-Ty vobec nereagujes na moj prispevok, Ty si tocis len to svoje, sice chaoticky, ale o to dlhsie. Isto, nikomu nepomoze, ak sa bude divat do minulosti (aj ked z minulosti sa da poucit, ale asi nie kazdy to dokaze), ale rozhodne nikomu nepomoze bedakanie nad tym, ako sa nieco neda a neda a neda. Keby som mala financny problem, tak zdvihnem zadok a prestahujem sa tam, kde ho mat nebudem-samozrejme, treba aj nieco vediet, aby si mohla mat dobru pracu, ale to je zase o tom, ci to clovek chce, alebo nechce. Takze zbytocne je plakat, ze sa nieco neda, treba sa snazit, aby sa dalo, alebo ak sa nesnazim, tak sa potom nestazujem.
@dskjhfdlkdjhl Wau... Si predstav, že som sa presťahovala a chodila som ešte + ďalších 30km do práce.Mám dorobené vzdelanie na výkon tejto práce.
A idem si dorobiť ďalšie.Ja sa nesťažujem 🙂 Ja sama dobre viem, že sa snažím.Ale to nemá nič spoločné s tým, že hypotéku neschvália každému.Muž mi má 2 roboty a má vysokú školu.Ja si idem dorobiť vzdelanie aby som mala tiež druhú robotu.A tu fixnú nemienim meniť.Nerobím u súkromníka a túto prácu si vážim pretože ja viem čo je to mať krvavé nohy od roboty.A tu si moju prácu vážia.A zaplatia mi za ňu toľko čo u súkromníka som nezarobila ani náhodou.Ale tiež to nie je nič moc.Na východe sme radi keď nemáme minimálku.
Ja neplačem.Ale nevidím dôvod blokovať hypotéky keď mládež deti chce.A kopu ďalších podrazov rok čo rok nám to sťažujú.
@modrykoniicek ja o koze, Ty o voze, ale aspon uz to nie je kilometrovy traktat. 😉
Na tomto fóre sa asi ťažko dočkáš pochopenia. Ja som vždy vedela, že nechcem mať deti. Mám 32 a stále deti mať nechcem a nie je to kvôli niečo ušľachtilému ako napríklad ty. Pre mňa nie sú zázrak a ani najväčší dar a ani nič podobné, takže sa nemusíš báť, že si v tom sama alebo že ťa nikto nepochopí. A rečami typu "ostaneš sama" a "kto sa o teba postará" si nelám hlavu. Poznám veľa prípadov, kde sa o rodičov vlastné deti nechcú starať. Čo sa týka otázky, ťažko radiť. Úprimne si však myslím, že to neskončí dobre. Pri najhoršom si nájde niekoho, kto mu to decko dá a pri najlepšom ti to bude vykrikovať do konca života. Máš iba 27 zatiaľ by som to neriešila. Uvidíš, či sa to utrasie.
@dskjhfdlkdjhl Ale ajtak je to jedno 🙂 je to fórum a každý si tu ide ajtak svoje.
Hlavné je nech autorke to manželstvo vydrží alebo nech nájde riešenie.
každý vzťah je iný. Odporúčam tú poradňu. Inú možnosť zatiaľ nevidím, žiaľ, kompromis v tomto nie je možný. Buď bude dieťa alebo nie. Poznám 1 ženu, ktorá tiež každému tvrdila, že deti nechce. Najskôr si muži mysleli, ž to iba tak hovorí, aby ich neodplašila, ale časom, keď muži chceli deti, tak vždy sa s nimi rozišla, lebo názor nikdy nezmenila. Je to super žena, žiadna zatrpknutá. Má svoju prácu, ktorú má rada, venuje sa svojim záujmom, dosť cestuje. Asi do 40-ky bola sama, alebo teda schádzala a rozchádzala sa s mužmi, lebo väčšinou oni deti chceli, nejaký čas bola sama a po 40 sa jej podarilo nájsť partnera, ktorý už mal dospelé deti a netlačil na ňu. Sú spolu doteraz. Ona má vynikajúci vzťah aj s jeho dospelými deťmi.

@dskjhfdlkdjhl O čom ty zas píšeš.Ja píšem o ťažko získanej hypotéke teraz nie 10 rokov do zadu.O tom, že je na východe ťažké nájsť prácu a platiť 600€ výdavky z 500€ výplaty.
Ak si myslíš, že každý si môže dovoliť dnes žiť s hore nosom si na veľkom omyle.Niekedy mi ostane 30€ keď zaplatím všetko.
A to som sama.
Ako potom chceš plánovať deti? Kedy? Po 40tke? Keď sa k bytu dostaneš až vtedy?
Ja fakt nechápem čo ty furt pletieš.
Ako môžeš vôbec ty aj ostatné porovnávať dobu z pred 100 rokov.
Tak žij tak ako veľa rodín na východe, že ledva vyžijú a potom niečo píš o dnešnej dobe aká je úžasná.
Na to aká sme už vyspelá civilizácia sme 100 rokov za opicami.To čo je potrebné sa nerieši ešte sa sprísnia pravidlá na hypotéku.Úžas.Viac sa mladým pomôcť ani nedalo.Zamysli sa nad tým koľko rokov prešlo a do dnešnej doby ľudia otrokárčia.Volá sa to novodobé otrokárstvo.Ak by si nevedela.Máš umývačku riadu.. super.A čo z toho keď človek ťahá 12stky za 500€ deti si nevidíš.Si v depresiách či máš z čoho vyplatiť šeky.
Pozeraj sa na terajšiu problematiku a čo sa dá zlepšiť.Nepolemizuj o tom čo bolo.Takto sa nepohneme nikam.
Toto je život?
Chodiť do roboty.Počítať centy a furt to isté dookola? Vždy bola ťažká doba ale nevidím dôvod si život strpčovať.Nech každý robí tak ako uzná za vhodné len mi prosím neplačte na koňovy všetky, že ste prišli o robotu alebo o byt a všetci vám kakajú na hlavu.Lebo takto to je.Stačí jedna blbá životná situácia a pochopíš, že nie vždy sa dá všetko zvládnuť.Hlavne ak ide o deti.Na tie treba mať peniaze...z tvojej lásky ich nenakŕmiš.
Sa pozri okolo seba koľko ľudí má deti lebo šak... Dajak bolo dajak bude.Toto sedlácke zmýšľanie už niekoľko rodín priviedlo k rozpadu a na ulicu.
Manželstvá sa rozpadávajú lebo muž robí v zahraničí aby rodina prežila.
Sa na to konečne pozri reálne ako to je.Tí ľudia nežijú ale prežívajú.
Ja chcem žiť nie prežívať!!! Aj teraz by som mohla porodiť.Ale čo by to bol za život.Dlhy, dlhy a dlhy.Aby sme to všetko utiahli.
Fakt ti nedochádza, že tie dnešné vymoženosti sú ti na prd platné keď nie je práca? Keď nevieš zohnať bývanie?
Nežijeme v dobe kamennej a stále je kameňom úrazu bývanie a práca.
Ale to by sa trebalo pozrieť ďalej než za svoj prah dverí.Ako žijú rodiny z 500€ výplaty.Fakt úžasné.Presne po tom túžim.
Fakt asi nemáš tušenia o čom píšem.Ani dnešná doba nie je stvorená na plodenie detí.Možno je lepšia v iných veciach ale decko z 500€ neuživíš.Ani dvaja po zaplatení všetkého.A málokto ti dnes toleruje, že máš deti choré atď atď.
Sa začnite konečne pozerať na to z akých dôvodov si mladí ľudia nezakladajú rodiny.A nie tu porovnávať neporovnateľné.
Dnes z 500€ si môžeš vytrieť zadok a nie zakladať si rodinu.Nežiješ v dobe kde ti decko behá polonahé.Dobe sa prispôsobuješ a pokiaľ dnes nemáš peniaze tak tvoje dieťa ti odoberie sociálka.
Je totálne choré porovnávať minulosť a prítomnosť.Dnes riešiš iné problémy ako v minulosti.A pre tento moment je to táto doba ktorá na ľudí kladie nároky.
Ako pardón.Ale pozerať sa neustále do minulosti ešte nikoho neposunulo ďalej.
Žijeme v roku 2019 nie 200.Nemyslíš, že bývanie pre mladé rodiny by malo byť lepšie pristupné? Že matky s deťmi ktore chcú pracovať by nemali byť utláčané? Veď sama píšeš, že žijeme v lepšej dobe tak prečo nikde nevidím zlepšovanie podmienok.
No lebo veď všetko sa dá zvládnuť....no určite.
Ale ako... Práca deti práca deti práca deti... jedna šichta za druhou.
Ten istý kolotoč ako prežiť z výplaty.Sa nečudujem, že mládež deti nechce.Nikto totiž nechce skončiť na tabletkách a riešiť peniaze.
Nedá sa porovnávať doba keď ľudia plodili o 106.Mojej prababke umrelo 6 detí počas vojny.Prežívala zo dňa na deň.
Dnes sú prezervatívy a HAK.
Človek dnes dokáže zvážiť životnú situáciu a podľa toho sa zariadiť.Nikto sa nevyhovára prečo nemať deti.
Existujú len 2 skupiny ľudí :
Tí čo nechcu trieť ústa ale najprv si vybudovať zázemie.Kedže väčšina nezarába viac ako minimálku.Len debil si urobí decko keď ho nemá z čoho uživiť.Alebo človek ktorý je spokojný s tým, že jeho život sa točí len okolo roboty a domácnosti a počítania koruniek a fňukania na internete o sociálnu pomoc pre 8 člennú rodinu na deň detí.
A tá druhá skupina jednoducho má asi iné poslanie.Nechcú deti z osobných dôvodov.Necítia sa na deti.Neboli by šťastní.Nie každého fascinuje mať deti ani keď má milióny na účte ale veľa z tých ľudí pomáha inde.Aj taký ľudia musia byť čo svoj život obetujú pre cudzích pretože to je to čo ich napĺňa.
Nie je to sebectvo.Len ušetrenie trápenia nenarodeného dietaťa a šetrenie vlastnej psychiky.Nie každý je rodičovský typ.
A nie nikde nepíšem, že ma nútiš mať deti.Neprekrúcaj moje slová.Bavíme sa o možných príčinách prečo niekto dieťa nechce kvôli financiám a áno aj táto spoločnosť tomu prispieva alebo prečo niekto nechce deti vôbec.To je zas psychológia.
Som to nejak nepochopila.
Prečo by pojem ,,dnešná doba,, mal byť výhovorka.Každá doba bola pre niekoho ťažká pre niekoho dobrá.Nebavíme sa tu o časovom úseku ale o problematike ktorá postihuje väčšinu mladej populácie.
A nie je to výhovorka.Niektorí ľudia jednoducho nechcú priviesť dieťa do sveta kde je všetko len o peniazoch.Dieťa je aj investícia nie len radosť.A pokiaľ na to nemáš je lepšie ostať bezdetný ako sa pozerať na dieťa.
A už sa mi tu fakt nechce vypisovať.Miešate tu jednu dobu cez druhú pri tom sa to nedá zrovnávať.Dnes sa môže každý rozhodnúť či chce mať deti či nie a každého je prd do toho, že prečo.Pre niektorých ľudí je aj táto doba ťažká.Pochopíš keď na staré kolená ťa nikto nezamestná.Aká je to úžasná doba.Žiadna nebola ideálna a preto sa každý zariadi podľa svojich možností.
Je milión ľudí ktorý chcú mať deti za každých okolností takže určite ľudstvo nevyhynie.
Majte sa tu pekne.
Ajtak diskusia nie je o tom prečo autorka nechce mať deti ale prečo jej muž zmenil názor.Bodka koniec.Viac už nereagujem.Nemám na to čas.