icon

Partnerka nechce ísť pracovať

rol76
19. mar 2023

Ahojťe.
Po rozvode žijem už 5-tý rok zo ženou,teda s partnerkou.Problém je v tom,že odvtedy,odkedy ku mňe prišla-našli sme sa cez zoznamku,nepracuje.Rodinný dom,s velkým pozemkom,10 árov,je len môj.Kým nezabudňem,som na ID,na 50%,depresie,úzkostné stavy,a beriem AD-čká,anxiolitiká,a lieky na spánok,takže mi pracovať neni ľahké.Napriek tomu slušňe zarábam,a v prvých rokoch mi ani nevadilo,že nechodí pracovať.Prišla sem od 200 km,kde bývala ťiež po rozvode, s bratom,ale jej brat pije,tak som ju oľutoval,a hňed som prikývol,že môže sa ku mňe nasťahovat,pritom sme sa ani poriadňe nepoznali...Prišla s jednou kabelou...Je inak šikovná,dobre varí,okolo domu,v domácnosťi porobý všetko.Aj sex,všetko funguje.Lenže nedávno som zisťil,že neplaťí zdravotné,(cca,3500eú má nedoplatok)pritom mi tvrdí,(klame)že to jej plaťí jej jediná dcéra,ktorá tu za tie roky ani raz tu nebola svoju mamu navšťíviť.Co potom ja spravím,ak sa jej niečo staňe,(nedaj Bože) a všetko budem musieť zacvakať ja.Inak poviem pravdu,zaľúbený do nej neni som,lebo moja exmanželka ma podviedla,nie raz,a odvtedy ženám nedokážem veriť.Ale mám ju rád,velmi.
Ja som človek(mám 47,bezdetný),ktorý má rád poriadok vo svojom živoťe.Nemám žiadné pôžičky,nič.Mám veľkú rodinu,partnerku prijali v pohode,kedže je to môj život,a moJa rodina mi do môjho života nezasahuje,len vidia,že ma niečo trápí,ale mlčia,na môj príkaz. Som začal túto tému vyťahovať asi pred troma rokmy,že by bolo dobré ísť pracovať...Inak nepotrebujem jej peniaze,keby robila,ale predsa by každé euro v týchto časoch je dobré.A aj ona by mala,a aj roky by jej išli.Povedala,že ok,nájde si prácu,ale odvtedy nič.Dostala odo mňa pc,tablet,mobil,šaty jej kupujem,ved nemala nič.Neni nikde evidovaná,a má 52 rokov.Teda nedostáva ani cent.Roky jej neidú...Aňi to som jej nedovolil,aby sa nahlásila sem na moju adresu.Aby ma tu ešte exekútori začali nahánať...teda ju.Lebo cíťim že mi klame,načo som aj došiel,čo som hore písal.
Ja viem že by som mal ukončiť tento vzťah,ale nemám srdce ju poslať naspäť bratovy,alkoholikovy...A neviem,že čo mám robiť...Trápí ma táto situácia,lebo do obeda porobý všetko,potom len vysí na nete.Druhá vec je,že je domased,A ja mám rád turistiku,a musím tam chodiť bud sám,alebo s kamarátkamy,s ktorýma chodím do kostola.Im zase klamem,že náš vzťah je ok,lebo oni k nám chodia sem tam na návšťevu.A ona im zase klame s mojím súhlasom,že pracuje,lebo nechcem vyzerať trápňe pred nima.Viem že je kopec žien,ktoré by dali všetko za to,aby mohli žiť v pokojnej dedinke,tichej,s ťichým dobrým mužom,ako som ja.Nepijem,nechodím do krčmy,len občas kamošom na narodky,ale ak som písal,alkohol nepijem.
Budem vdačný za každú radu od vás,aj ked viem že aké budú...A nemusíťe ma šetriť...
Dakujem.😢

Strana
z7
panonia
Autor odpoveď zmazal
rol76
autor
24. mar 2023

@teleskop Dakujem,máš pravdu!!!❤

rol76
autor
25. mar 2023

Milí diskutujúci,bude to moja posledná správa ohľadom mojej témy "partnerka nechce ísť pracovať".
Ja som prečítal doslova všetky Vaše príspevky. Neviem, prečo niekomu vadí napr. môj pravopis. Písal som,že som maďar. (Slovenský občan,ale materinský jazyk mám maďarský)Ak chcem byť zlý, nájdem tu kopec príspevkov od slovákov , ktorý tu pekne miešajú mäkčene,aj mäkké i a tvrdé y. Ďalšia vec,ja som sem úprimne napísal,že trpím psychickou chorobou. Stredne ťažké depresívne stavy,nprl.na jar,na jeseň. Úzkostné stavy,lebo som oveľa citlivejší ako zdravý ľudia. Hlboko ma dotklo, že niektorí z Vás napísali ne pekné príspevky o mojom duševnom stave. (že som hlúpi, že živím ženu, ktorá nepracuje) Písal som, že s touto chorobou trpím už 18 rokov a automaticky po roku na PN ma zavolali na posudkovú komisiu,kde mi uznali hneď podľa lekárskych záznamov ID,s poklesom vykonávať zárobkovú činnosť na 50%..( ak Vás zaujíma, dostávam 158 eú mesačne)A prečo? Lebo som pracoval od videnia do ne videnia, kým kvôli prepracovanosti som sa zrútil psychicky. Rok som s menšími prestávkami bol hospitalizovaný,na psychiatrii x krát,kým mi ne našli tie správne lieky. Antidepresíva,antipsychotiká,lieky p.potreby na ukľudňenie,na úzkostné stavy.a lieky na spánok. 3 druhy antidepresíva beriem denne.S dohodou môjho dobrého psychiatra,beriem najmenšie dávky zo všetkých liekov.Aby som vedel s čistou hlavou pracovať. Som SZČO už dlhé roky,a všetky papiere robím ja sám,čo potom odovzdám mojej účtovníčke. Dovtedy som svojpomocne,bez cudzej finančnej pomoci postavil r.dom,v ktorom žijem,a patrí mne! Opakujem, nemám,nemal som nikdy žiadne pôžičky!Ďalšia vec že poznám x ľudí, ktorý majú duševnú poruchu,chorobu,ale o psychiatra počuť ani nechcú. ( neberte to ako urážku na Vás,ale poznám príznaky duševných chorôb,a tu na MK som ich našiel dosť, ktorý by potrebovali pomoc)A čo robia? Berú drogy, pijú alkohol,lebo im to pomáha. Ale ja viem, že len dočasne!( tiež opakujem seba,že ja nepijem alkohol ani drogy) No, fajčím...😱,max10ks.Vlastne zarábajú na dennú dávku alkoholu,alebo drogy. So mnou na psychiatrii na izbe bol jeden lekár,Ing.a jeden vrchný manažér raz.A aj vysoko vzdelaných ľudí. Som úprimný človek,za svoju chorobu sa nehanbím,ale riešim. Pracujem,moja práca je stresujúcá,ale ja to chcem robiť aj napriek tomu, že väčšinou stretávam s ľuďmi v bytoch (som vodár), ktorý sú na úrovni 10 ročného decka zo svojim správaním voči nám majstrom, ktorý tam chodíme im opravovať zastaralé potrubie, ventily, atď.,teda im chceme pomôcť,lebo oni není sú schopný ani žiarovky vymeniť.Cez bytový podniky robíme,mi od nich peniaze neberieme,ide im to zo spoločného. Ty ktorý bývajú v panelákoch,vedia o čom píšem.

Na ZÁVER,na to čo ste boli zvedavé, porozprával som sa s partnerkou. Nemá žiadnu zlú minulosť. Bývalého manžela mala alkoholika,a pár krát od neho dostala facky.Všetko sme v pohode ujasnili,aj sa priznala že posielala z mojich peňazí dokopy svoje dcére 300 eú,po 50 eú,6 krát,a už to veľmi ľutuje, že to urobila za mojím chrbtom. Keby mi o tom povedala,tak nepoviem nič. A na kolenách mi sľúbila, že si nájde prácu,a splatí svoj dlh v zdravotnej poisťovni.
Priznala sa aj to, že sa hanbila mi o tom povedať,lebo život so mnou bol pre ňu
vykúpenie z toho zlého,čo mala predtým. Ja som dobrý človek,s dobrým srdcom,tak som to pochopil,a chápem ju.Viete čo som tu písal, takže začneme náš život s čistými kartami. Pod jednou mojou podmienkou: ak zistím že mi niečo tají,alebo klame,tak okamžitý rozchod.
Ľudia,ženy, milí diskutujúci,na budúce si rozmyslíte čo odpoviete autorovi, ktorý prosí o Vašu pomoc, názor!Každý človek má šancu na nový začiatok,nech bol predtým taký aký bol,a ja som človek,kto si to rešpektuje,a dáva ľuďom druhú, možno aj tretiu šancu.
Ďakujem, že ste sa zaoberali s mojou témou, už som v pohode.❤️

PS: a tým ktorí mi ublížili zo svojimi komentármi,prajem aby sa nabudúce písali len naozaj zo srdca,a nie z rýchlej reakcie, všelijaké prehnané slová.🤗

mam1na
25. mar 2023

@rol76 Som rada, že ste sa porozprávali a dosť otvorene, tak to má byť. Nech sa vám darí a váš vzťah sa viac upevní smerom k úprimnosti a férovosti z oboch strán, a tiež, že sa nanovo oživí k lepšej partnerskej intenzite v peknom harmonickom spolužití.
Som rada, že si svoju družku nevyšmaril, ako ti tu radili. Krok po kroku, nech si dáva život do poriadku a zamestná sa. A možno bude tiež fajn, ak sa porozpráva s psychológom, keďže si prešla nepekným žitím. Dal si jej šancu napraviť chyby. To dokáže len človek s veľkým srdcom. Lebo vie, že ľudia chybia. Držím vám palce, obom. 🍀🍀🍀🍀👍🤗

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
morgane1975
25. mar 2023

@rol76 nemáš srdce ju poslať odkiaľ prišla a ona nemá problém sprosto ta využívať.

kristiii
25. mar 2023

@rol76 mne je úprimne ľúto, ako si jej opäť naletel. Mne si už v dávnejších diskusiách prišiel ako fajn chlap, ktorý by si zaslúžil dobrú a naozaj milujúcu ženu. Táto ťa len využíva. Ale tak je to tvoje rozhodnutie..

rol76
autor
25. mar 2023

@mam1na Ďakujem,si milá ❤️

mpg
26. mar 2023

@kristiii Tam bolo treba dať jej termín - napr. do leta si nájsť prácu a ísť si dohodnúť do zdrav.poIsťovne splátkový kalendár, a potom sa toho držať. Ako vidieť, tu píšu muži, ktorí majú partnerky rozhľadenejšie ako sú oni a potom si tie partnerky robia, čo chcú a svojích partnerov ľahko vybavia nejakou výhovorkou.

rol76
autor
26. mar 2023

@morgane1975 Ano,nemám srdce ju vyhodiť,lebo každý človek si zaslúží druhú šancu od života.A ja som človek!!!Nie nijaký zakomplexovaný magor,ako je tu väčšina ľudí na tejto diskusii!!!A že "sprosto" ma využívá,to som ani nebral na vedomie.Takéto slová píšú len zo svojim životom nespokojný ľudia!!!

lamar11
26. mar 2023

@rol76 Podľa mna si skvelý človek,buď na seba hrdý. Držím vám palce.

rol76
autor
26. mar 2023

@lamar11 Dakujem ti.❤

apolka77
26. mar 2023

@rol76 ja Ti držím palce ak je všetko ako píšeš mala by ti ruky nohy bozkávať , teraz uvidíš, keď sľubovala na kolenách či aj dodrží svoj sľub...musíš ju mať veľmi rád , keď ti nevadí až tak že nepracuje " iba" že ti klamala.
Možno by vám pomohli nejaké spoločné sedenia , trávenie spolu aktívne čas ...mne trošku bliká kontrolka že si písal že sa ani nebavite, ona je v kuse na mobile alebo seriály...úprimne bola by som zvedavá čo ťa až tak veľmi na nej priťahuje aj teda asi viem ale nebudem to rozoberať...želám aby si bol v živote spokojný...a zaslúžiš si mať partnerku ktorá rada s tebou bude tráviť čas...

lenka13021
Autor odpoveď zmazal
rol76
autor
27. mar 2023

@apolka77 Ano,to že mi klamala,to u mňa vyhodilo poistky.A kedže mi to hanbila priznať,preto sa sťiahla často sama do izby,(povedala že mala kvôli tomu depresie,čo ja úplňe chápem,kedže sám trpím s depresiou,ale ja to rieším.Niekto neni schopný problémy hňed riešiť,preto sa stiahnú do úzadi)a rozmýšlala ako sa s toho von...Ale ja som na jej problém došiel,a už aj riešil s ňou.A dúfám že aj vyriešil.
A dakujem ti,si milá😍

morgane1975
11. apr 2023

@rol76 chcel ste radu tak ste ju dostal. Rôzne rady a to neznamená že my čo mame iný názor sme magori 🤦‍♀️ však to je pekne že ste človek a asi ju máte rad. Ale nie každý by take niečo toleroval vo vlastnom dome.

rol76
autor
11. apr 2023

V pohode,ale fakt som dostal ne milé správy,čo mi len zhoršily náladu.Ale túto tému som už uzavrel,takže tak.🙂

Strana
z7