Partnerky chlapov, ktorí pracujú v zahraničí
Ahojte..Rada by som otvorila diskusiu na taku podstatnú temu zo života.Manželky/partnerky chlapov,ktorí pracujú v zahraničí,prípadne ženy kamionistov,ktorí sú mesiace preč ako to zvládate?Aká je dôvera medzi vami?Nebojíte sa,ze sa odcudzite,ze vás podvedie(alebo aj on môže mat také podozrenie).. Zaujímalo by ma či také vzťahy vedia vydržať aj do konca života..Mám záujem o jedného muža,ktory jazdi na kamióne.Myslim že je to vzájomne ale ešte nebudem predbiehať udalosti..
@kaces77 To si mi teraz pripomenula taký vtip:
Hovorí jedna žena druhej: "Môj manžel je námorník, jedenásť mesiacov v roku je na lodi a potom sa vždy na mesiac vráti domov."
Druhá: "To je strašné, ako to zvládaš?!"
Prvá: "Vieš čo, nie je to také hrozné, dva týždne z toho je ešte u mamy." 😁😁😁
Takto som uz 10 rok. 3 tyzdne je prec a 10 dni doma a ako nepoviem, mali sme aj zle dni, no vsetko sme zvladli a jednoducho to beriem tak ze to takto je. Vela si telefonujeme, piseme, proste da sa to zvladnut ak chcu obaja
Ja mam tiez muza v zahranici... Pracuje v Rakusku momentalne je tam uz 5 mesiac.. a pride domov az v aprili bude doma dva mesiace... A zase ide naspat...ale klape nam to. Ked som sama s detmi tak mam svoj rezim a ked je muz doma tak sa spolocne zladime ;) ale rozmyslame ze sa prestahujeme aj my za nim do zahranicia...ale to je az vzdialena buducnost
My sme tak fungovali cca 4 roky. Ja s malymi detmi doma on za hranicami. Zvykli sme si na to tak ze sme si uz potom aj vadili ked bol doma v zime ale teraz sme uz vonka spolu a lepsie sa asi nemohlo stat lebo si neviem predstavit stravit s detmi lockdawny na SK co by boli vecne doma ziadna skola ja by som musela byt s nimi tym padom bez prace a muz by koli opatreniam prvy rok nechodil domov asi vobec. Boli sme zvyknuti fungovat bez seba ale v podstate deti rastli prve roky bez neho....
@popoluska139 Mozem sa opytat,do akej krajiny ste odisli? My totiz tiez zvazujeme,ze sa komplet prestahujeme,len ja stale vaham.
@tatianaba Rakusko
Ahoj, ako vidíš zaznievajú tu rôzne názory. S mojím chlapom sme 11 rokov a 10 z toho robí vonku, každý rok niekoľko mesiacov v kuse. Absolútne v tom nevidím prekážku. Samozrejme si dôverujeme a keby on alebo ja chceme zahnúť, tak je jedno či je doma alebo ďaleko. Čiže toto u nás funguje. Pre neho je tá situácia super, lebo sa realizuje vo svojej vysnívanej práci a jeho život je naplnený, zmysluplný. Sem doplním že deti nemáme zatiaľ. Výhody pre mňa; keď tu nie je, viac pracujem (robím na seba čiže ako si zariadim tak mám), dopĺňam si vzdelanie rôznymi školeniami a pod., dokážem sa viac venovať svojim hobby, kamoškam, rodine.... Jednoducho ten čas ktorý tu nie je vyuzivam naplno a keď sme spolu, tak samozrejme trávime čo najviac času spolu. Čo rozhodne nehrozí je nuda, rutina, stereotyp...práve s týmto majú problém kamošky ktoré sú deň čo deň so svojimi partnermi. Ale vždy jedným dychom dodávajú že takto by žiť nechceli. Ty poznáš samu seba najlepšie a určite vieš vycítiť, či je takato forma fungovania pre teba akceptovateľná
Žijeme takto s manželom 26 rokov.
Momentálne si užívame jarné prázdniny v Nemecku. Najskôr jazdil na kamióne pre Slovenskú firmu/ 2 týždne vonku a predĺžené víkendy doma / potom pre nemecku firmu každý víkend doma, neskôr zmenil prácu,no stále v Nemecku/ týždeň tam a víkendy doma.
Je to vyslovene o dôvere/ tak ako ma príležitosti on, ma ich aj žena. Dennodenne sme ale v kontakte/ žijeme poobedia po práci v spojení/ kedysi Skype, teraz messenger...
Ak sa naskytne príležitosť / PNka, dovolenky/ trávime čas spolu bez nejakých rozdielov.
Môj manžel je kamionista... niekoľko rokov robil 6+2t ... teraz po svadbe a narodení dcérky, sa snaží byť čo najviac doma (občas robi aj 6t, no teraz väčšinou 4+1t) ....
V tejto téme je jediné riešenie... Dôvera a veľmi veľká... bez nej to nepôjde... nebudem ta strašiť, ale keby vás chcel podviezť, tak aby ste sa to nedozvedeli, to urobí tak, že sa o tom nikdy nedozviete, pretože je to úplne neznámo.... ja som si zvykla, že chodí preč a 100% si dôverujeme