icon

Partnerova neochota zobrať si pol dňa dovolenky

25. máj 2021

Baby teraz sme mali hnusnu hádku s mužom. Som sa spýtala či si mohol zobrať pol dna dovolenky keď pôjdem na korekciu obočia. Inak ho nikdy o nič nežiadam, mala som rôzne vyšetrenia a vždy beriem dieťa so sebou alebo otravujem kamarátky, ale teraz sa to nedalo. Tak mi strašne vynadal či som normálna, že keby to niekomu povedal o čo ho žiadam tak mu každý povie aby takú ženu kopol do riti a išiel preč. Je to fakt také choré že ho žiadam o postráženie dieťaťa keď niečo chcem pre seba? On chodí do fitka alebo do kostola a som ticho. Dovolenku nijakým spôsobom nečerpá,nikam nechodíme pol dňa by mu nechýbalo, a jeho prácu veľmi dobre poznám, keďže som robila za zákaznícku firmu, pre ktorú on robil, tak viem ze tam nehrá rolu ani pár dní, nie ešte pol dňa.

Strana
z7
stevvvka
26. máj 2021

Chápem tvoju túžbu vzťah opraviť a nie hneď z neho utekať. To je ešte ok.
Ale baby ti dobre napísali. Skus si ich príspevky prečítať aj s odstupom času, po týždni, dvoch.
Dá sa aj s takýmto sebcom pracovať. Ale musíš poriadne otvoriť oči, a byť razna v niektorých krokoch.
Napríklad pri tej plienke - prebal ju teraz ty. Ale doma krátko strucne - si otec, je to tvoje dieťa, je to aj tvoja povinnosť. Aj keby som nemala práve prácu, vymeniť plienku ta nezabije. A opýtať sa, či si fakt myslí, že sa ty máš od prace odtrhnúť, umývať od blata kvôli jeden plienke, keď on je k dispozícii.
Ďalej jeho rodičia - obmedziť služby. Ja viem, že ti je ľúto, ale keď spomínal, že ho varenie baví, nech sa činí. A toto ti píšem ako veriaca - v určitých okolnostiach ma skutok lásky (varenie rodičom) v očiach Boha väčšiu cenu ako ísť do kostola.
Akú má on vieru? Ze chodí do kostola a toľko prikázaní porušuje? Láska a úcta k manželke je kde? A ďalšie, k akej manželke, prečo nie ste zobrať, ak je veriaci? Mne nemusíš odpovedať, ale išla by som niekedy do kostola sa pozrieť, či ozaj chodí do kostola. A nie niekde za inou.
Toľko času, koľko má on na fitko a svoje záujmy mimo prace, by som si vyčlenila pre seba.
Ty si na rodičovskej, máš sa starat o dieťa, ale RD nemá pn, nemá dovolenku, nemá víkendy, nemá obednu prestávku, nemá koniec prác Doby... Toto treba jasne priateľovi vysvetliť. Nie si stroj. Potrebuješ čas pre seba. Dieťa potrebuje oddýchnutu mamu.

To, že on ta porovnáva s inými, ukazuje na jeho charakter. Keď je taky pan velkomozny presvedčený, že inde je lepšie, nech sa páči. Vezmi sa k rodičom na dva týždne. Véd nemusíte sa hneď rozchadzat, ale daj mu najavo, že prestrelil.

Ja ti rozumiem, nikde to nie je ľahké, všade sú problémy. Ty vieš dobre, že takto vZtah vyzerať nemá, ale chceš popracovať.
Precitaj si niečo o manipulatorovi.
A po ďalšie, kedy je on sám s dieťaťom, bez teba? Lebo možno si to neuvedomujes, a ta plienka ta preto tak zarazila, že aj keď je s dieťaťom, si pri. Nich,a automaticky sa staráš o všetko okolo dieťaťa. Len by som mu niekedy hodila takú poznámku, že až sa rozidete, a bude dieťa u neho, kto mu bude chodiť prebalivat plienky, keď on nie je schopný a nemá záujem sa starat o vlastné dieťa.

brigelka
26. máj 2021

Ahoj, mnohé mamičky nechápu, že sú chlapi, ktorí pracujú od rána do večera a jednoducho nemôžu alebo nedokážu pomôcť žene s dieťaťom. Buď sa boja, že niečo spravia zle, alebo sú unavený a chcú mať kľud. Ešte nehádž flintu do žita. Keď bude väčší, už sa s ním bude vedieť zabaviť, loptu zakopať bicyklovať... U nás sa to zmenilo vážnou chorobou a to ti nechcem priať. Až vtedy si chlap uvedomí, že keď je možnosť, že žena môže zomrieť a ostane sám na deti, tak sa začne viac zaujímať, veď čo ak zrazu zostane sám, čo bude robiť?

78787878
26. máj 2021

Nemôžeš si zaplatiť stráženie dieťaťa na pár hodín? Bez komentára a bez vysvetľovania. To by s ním nepohlo?

lenkakravcova
26. máj 2021

@joannita Klamstvo nie je riešenie.
Nikdy.
Je to nemorálne, neetické a nízke. Narušuje to dôveru.
"žiaľ treba zaklamať" - nie, netreba. Problémy treba riešiť, nie zametať pod koberec, lebo raz tá špina výjde na povrch celá a to už potom nebude nič čo sa bude dať ľahko napraviť.

januarova
26. máj 2021

Autorka,
aký je to kresťan, keď ženu, ktorej spravil dieťa, nie je schopný si zobrať za manželku?
Jeho rodičia aký majú na to názor? Že nie ste manželia... Prečo nie ste zobrati?
Aj v tom tahas ty za kratší koniec

lujza123
26. máj 2021

Lenže prirodzená deľba práce je fajn, ale neznamená to ze nemôžeš mat ani chvíľku voľna bez toho aby si sa niekomu doprosovala. Zatiaľ čo druhý sa permanentne venuje svojim záľubám bez obmedzenia

Myslím ze tu jeho "pracovitosť" vnímaš veľmi naivne. Na dome a dvore je totižto stale co robit, vymyslat, rekonstruovat.... A bude aj o 5 rokov, aj o 10 aj o 20.
Naozaj nutných je tak 10% prác co tam človek robí, zvyšok je hobby.
Stavať altanok je ZABAVA, pri tom sa hráš ako s legom a na konci vidíš výsledok, niečo čo stojí a slúži ti ešte roky rokuce. Je to činnosť ktorá dava zmysel, mentálne ta uspokojí a naplni pocitom hrdosti, narozdiel od menenia 5389 pokakanej plienky, drhnutia riadov a iných činnosti ktoré proste spraviť treba, ale neprinášajú žiadnu radosť.

Takže to co ty nazývas prirodzená deľba práce žiadnou delbou vlastne nieje. Si to ty co maka a muž ktorý sa venuje svojim hobby ale tebe nedopraje.
Pretože starostlivosť o dieťa ste si proste zabudli podelit

sasitinka
26. máj 2021

Vies ako sa to hovori. V nudzi poznas priatela. A podla toho co si ty pisala tak ty zrovna v tych chvilach kedy jeho pottebujes, on ti nie je oporou ani sa nad tym nepozastavuje, ze ty nieco potrebujes. To je jedno ci to je obocie, doktor alebo cas po nejakom zakroku. Su to chvíle kedy nepotrebujes ani jeho opateru k teba. Ale skratka strazenie k vasmu spolocnemu synovi. A ani to nie je schopny spravit, nie pre teba ale skratka preto lebo je to nutne a to dieta same nemoze byt. To je normalne a patri to k zivotu. A poznamka, ze taku zenu by kopol do riti k tomu sa radsej ani nevyjadrujem

stevvvka
26. máj 2021

@lujza123 trefa! Perfektne napísané.

Autorka, kde pracuje manžel?
Co v tej práci robí?

Ak popisujes vás vzťah, že je celkom dobrý keď on príde až večer a vidíte sa v nedeľu, nie je to vlastne tak, že si spokojná, keď s vidíte iba jeden deň v týždni?

anja27
27. máj 2021

ja ked si citam akych chlapov tu mate niektore tak len krutim hlavou. Naco su vam takyto chlapi? Akoze normalne ma to serie za tie zeny. Vsak zena musi 9 mesiacov nosit dietatko o porode radsej nehovorim a chlap ma problem ako v tomto pripade pol dna byt s dietatom? Aj v inych diskusiach stale citam ze chlapi sa vobec detom nevenuju nezvladaju to par hodin a zena cele dni doma s detmi sama kokos akoze ja mam dost. A este casto takyto chlapi ziadaju doma full servis a sexy upravenu cicu ale niefco pre to spravit to nieee naco. Co to mate za hovada zeny ja by som to kopla do riti a dovidenia radsej budem stara dievka ako toto mat na krku fakt

anja27
27. máj 2021

a este ked si chlap dovoli povedat zene ze by ju druhy kopol do riti tak by ten kopanec dostal on. debilko ach jaj ako co si nevazis samu seba preboha? takato komunikacia nehrozi vo vztahu u mna nieto este v manzelstve kde su uz aj deti

elizabet173
27. máj 2021

@brigelka nehnevaj sa, ale toto skutočne nie som schopná pochopiť, že sú muži, ktorí pracujú od rána do večera a nemôžu alebo nedokážu žene pomôcť. Že sa boja, že niečo urobia zle, je primitívna výhovorka. Ak pracujú od rána do večera, tak zrejme majú taký príjem, že zacvakajú žehlenie, veľké upratovanie a sem tam opatrovanie detí, ďalej to, že žena nemusí denne vyvárať, ale môže sem tam stravu riešiť donáškou. Ak to tak nie je, nechápem, prečo sú v tej prácu od rána do večera. Že by sa tam chodili zašívať a unikať pred starostlivosťou o deti a domácnosť? Netvrdím, že sú takí všetci, to by som si nedovolila. Ale keď sme mali malé dieťa, muž pracoval klasika v jednej firme 8 hodín, okrem toho rozbiehal vlastnú firmu a stavali sme dom. Svojpomocne. Jasné, že som po ňom nechcela, aby umýval okná, keď prišiel večer domov. Ale nikdy sa nestalo, aby mi povedal, že nebude s naším dieťaťom, keď som si ja išla napr. zaplávať. V sobotu sme boli väčšinou na stavbe všetci, v nedeľu som ho nechala pospať si aj do obeda a poobede on zobral dieťa a ja som mala čas na seba - vaňa, vlasy, nechty, alebo len tak sedieť pri kávičke, lebo som tiež chodila do práce, do školy a mala na starosti domácnosť a dieťa prevažne ja. No v príspevku autorky ide o to, že jej muž má toľko času na svoje záujmy a koníčky, koľko chce a ona žiadny, to ti príde OK? Dokonca nebol ochotný si ani zobrať voľno, keď ona potrebovala ísť k lekárovi, k tomu už niet čo dodať.

brigelka
27. máj 2021

@elizabet173 no tak asi nepoznáš dobre ľudí, alebo si takých nestretla. Ľudia ktorí pracujú od rána do večera sú buď podnikatelia alebo živnostníci. Alebo majú aj 2 roboty. Jasne že potom zarobia dosť peňazí na ženu v domácnosti, čo navarí, pozehli, operie, navarí, postrážiť dieťa...ale nie každej žene vyhovuje cudzia osoba v dome alebo potom už nezostanú ďalšie peniaze na iné veci, keď ich minú na slúžku. A si predstav, že existujú aj ženy, čo sa nevedia postarať o deti, tak sú aj muži čo to nevedia. Alebo aj nechcú, no keď sa dohodnú, tak je to ich vec, kto sa stará. Jasne že to nie je ok, že on má koníčky a ona nie. Preto sa s ním musí rozprávať. Kľudne si môže nájsť koníček aj ona a dohodnúť sa s ním. Ale z autorky som mala dojem, že ju baví dieťa a je s ním rada tak, že zatiaľ koníčky nemá. Len potrebuje za čas vypadnúť. A nejdem jej tu radiť,nech ho nechá. Veď ak ju nebije, netyra, negembluje, neoziera sa, prečo by ho mala opúšťať? Problémy treba riešiť nie pred nimi utekať. Aj keď niekedy sa to nedá a útek je riešenie. Ale z tohto mi to nepríde.

elizabet173
27. máj 2021

@brigelka no veď môj muž keď firmu rozbehol tak bol podnikateľ. To ale neznamená, že všetko nechal na mňa. A čo sa týka autorky, je najmä submisívna, preto si s ňou muž robí, čo chce. Ona do toho vzťahu dáva oveľa viac ako on a takmer nič nedostáva

autor
28. máj 2021

Tak si to pekne užívam. Už ma v kuchyni trojdňovú kopu riadu po sebe a svojich rodičoch spolu s odpadom, ktorý nebol schopný hodiť do koša (typu obal z parkov a pod.). A včera som si robila večeru a on prišiel, objal ma zozadu že čo dobré budeme mať. Tak hovorím ze ja hranolky so syrom, neviem ako ty. Už doniesol aj kvety.

mariejenka
28. máj 2021

Autorka... zaujímavé, ale najlepšie si manžela poznáš,tak lennty vieš, či začne viac tráviť cas s vami,alebo je to len dočasné..

brigelka
29. máj 2021

Tak to pekne, čiže si vezme pol dňa dovolenky 😁?

Strana
z7