Partnerova odpoveď na blahoželanie od kolegyne
Prajem všetkým pekný deň,
chcem sa Vás len spýtať na názor (prosím bez hádok, osočovania),ako by ste ako manželky/partnerky chápali odpoveď vášho partnera na blahoželanie od jeho kolegyne. Je to podľa vás v norme, alebo je to cez “čiaru“. Vopred ďakujem za vaše názory.
Kolegyňa: Všetko najlepšie k narodeninám,nech máš každý deň úsmev na tvári.
Partner: Mám ho vždy keď ťa ráno uvidím! Vždy sa usmievaš až sa človeku ani nedá byť nahnevaný.
@sasa1983 to je sice pravda, ale v manželstve slubuješ , že si budeš manžela/ manželku ctiť. A to jej manžel porušuje 🙂
Manžel evidentne flirtuje. Je kočka?
@sasa1983 kazdy vztah ma ine pravidla, jej partner ich nepisane pravidla zjavne porusil. to je problem a nikoho nezaujima kto iny v ktorom vztahu flirtovat moze.
Záleží, ako manžel bežne komunikuje. Môj napríklad je taký žoviálny s každým príjemným človekom bez ohľadu na pohlavie, toto by kľudne odpísal kolegyni aj kolegovi a absolútne to nemyslel ako flirt 😄 ak tvoj tak bežne nekomunikuje, je to na pováženie.
@lucinika podľa mňa ok, vyzerá že v robote dobre pokecaju pri káve.
Podla mna sa slecna tvojmu manzelovi paci a takto jej to dal cez sms najavo. Mozno s nou v podobnom duchu flirtuje aj v praci.
@monkasponka a flirtovať s iným /inou je porušenie váženia si partnera? Mne sa to zdá príliš prísne, mnohé ženy ani nevedia, čo ich muzi robia za ich chrbtom. Netreba byť naivný. Samozrejme sa to týka aj opačnej situácie.ja som s tým naprosto v pohode. A ani si nemyslím, že sme monogamné tvory, hoci to už je asi iná dimenzia. Len stačí mať oči otvorené a nevidieť za všetkým hneď tie najhoršie scenáre.
@monuska112 možno manžel necíti podmienku už do konca života kukať len na svoju domácu. Aj tá najlepšia polievka sa časom zväčša preje..nepočúva sa to možno ľahko, ale je to podľa mňa tak.
@sasa1983 bez ohladu na to ci ma manzel chut papkat cely zivot spagety, prekrocil nepisanee pravidlo a to je problem....tak bud prestavim hranice - akoze draha potrebujem obcas poflirtovat zaflirtuj si tiez, alebo budem zrat tie spagety. a nie ze on tam v praci na svedskych stoloch a ona na polievke.
@monuska112 samozrejme. Tak..
Ja sa pridávam do tímu, že to závisí od povahy manžela.. ak je milý a vyšťastneny aj doma, že je proste optimista, tak úplne v pohode by som to vzala.. ak je doma bručoun, tak prirodzene dedukujem, že v robote ma asi úsmev na tvári práve kvôli nej 😅
@sasa1983 ano, presne tak, flirtovanie je porušenie manželského sľubu.
@monkasponka podľa mňa nie. Nie je to nevera. Nie je to v zdraví a v chorobe, žiadne chudoba ani bohatstvo nie je v hre. Len flirt. Patrí to k životu. Teraz ,keď ten muž náhodou nič nerobí a už je v tom, že ho žena už teraz podozrieva z nevery, tak ju kľudne už môže podviesť, má to za jedno.
@sasa1983 manzelstvo aj kazdy vztah ma pravidla jak pisane tak nepisane. pisane - nepodvedies ma, nepisane zial je to blbost ale nasa kultura tak funguje - nebudes ani flirtovat, lebo mi to ubera z ega. ak to ma byt ok, tak na obidvoch stranach a teda poprosim vykomunikovat - toto sa v tomto pripade nestalo cize je to chyba partnera, ktory pravidlo porusil. nieje to hodne rozvodu ale je to hodne uznania chyby a bud sa teda stiahnut alebo nastavit nove pravidla platne pre obe strany aby to bolo ok v buducnosti. a nie sa odvolavat na to, ze sak som len flirtoval tak ak jej to vadi mozem ju rovno podviest. - pretoze za rozpad vztahu niesu zodpovedni obaja, ale ten, kto neprebera zodpovednost za svoje chybne spravanie.
@lucinika takto poviem - šťastie som nasla až pri mužovi, ktory nemá ani kamarátov, ani kamarátky, drží si odstup od ludi lebo vie, aké vedia byť zmyje, ma gentlemanske chovanie co sa tyka kolegýň ale je to v norme základnej slušnosti a keď by mu aj nejaká napísala odpísal by len "ďakujem".
Na prvom mieste je u neho rodina a nikto iný sa k nemu "nedokáže dostať" a už duplom nie takym spôsobom, že by prejavil k cudzej osobe hentake sympatie ako tvoj muž ku kolegyni....
Tvojho muža odpoveď je čistý nonsens a ublížilo by mi to.
@monuska112 áno. Lenže to tak prakticky nefunguje, že?
@sasa1983 ano prakticky to funguje tak, ze chlap moze vsetko a zena sucha doma nohami....je na autorke ci to mieni akceptovat alebo ona bude ta co nastoli nove pravidla, pripadne sa zariadi podla novych nepisanych neprekomunikovanych pravidiel. ale ked budeme len zatajovat zacne to na seba naberat zrazu male klamstva, zrazu vacsie a vztah pojde do kyticiek....
@monuska112 vôbec nie, vždy môžu obaja všetko. Prečo by len muž. Nemusíme z toho hneď robiť šialené závery, hneď nevera a tak..veď išiel len flirt
@lucinika no samozrejme ze muz z teba spravi chorobne ziarlivu 🤭
Jeho odpoved je za mna flirtujuca, hodil udicu a caka 🙂
@sasa1983 neviem to uz lepsie vysvetlit. v skratke autorka s jeho flirtom nesuhlasi, asi je to pre nu nieco cez hranicu - asi preto, ze ona sa tak nesprava.
@panelacikova správu mu zaslala niekedy mesiac dozadu,v pracovný deň. Slečnu osobne nepoznám, neviem či je zadaná... Vo firme určite nie je dlho, možno tak 5 mesiacov. Manžel má rád spoločnosť,nie je introvert, má veľmi dobré vzťahy s kolegami (mužmi). Som si istá že s dotyčnou nič nemal, v celej konverzácii sa bavili ako kamaráti no zaskočila ma až táto jeho odpoveď na prianie k sviatku. Popravde má to šokovalo pretože takéto niečo by som od neho nečakala.
Ešte chcem dodať,že on v takomto vyjadrovaní podľa jeho slov nič zle nevidí s nechápe, prečo sa ma to dotklo. Na druhej strane viem o veciach, ktoré doslova nenávidí a bral by ich ako niečo čo je cez - napríklad ak by ma cudzí muž chytil za vlasy, podľa neho som asi príliš konzervatívna....
ako si sa dostala k tým správam? sama či ti ich muž pre niečo sám od seba ukázal?

@lucinika no a čo, že s ňou flirtuje? Veď nie je Tvoj majetok, kľudne flirtuj aj Ty. Pokiaľ to je v teoretickej rovine, prečo nie? Veď je to zdravý normálny chlap, môžu sa mu snáď páčiť aj iné ženy, nie ? Mne sa páčia aj iní muzi, okrem manžela. Ja nie som jeho osobný majetok.