Partnerovi vadí, že nosím náhrdelník od bývalého
Mám vzťah, a od môjho bývalého som dostala na narodeniny náhrdelník s mojim menom. Je to len obyčajná bižuteria, ktorú nosím len preto lebo sa mi páči ako šperk/doplnok, ale môjmu terajšiemu to dosť vadí, neviem veľmi čo s tým, asi si niekto povie, že je to maličkosť ale zase mne sa ten prívesok dosť páči a zase keby sa jedná o snubný prsteň tak pochopím, i ked ten by som nenosila ani ale zase obyčajný náhrdelník? Neviem...
@petedea a už vyššie som dala dôvod prečo som mu povedala pravdu
@bessie12 Tiež nerozumiem prečo si niekto myslí, že veci od ex treba odstrániť uplne, isté veci ešte pochopím, ale veci typu darček, oblečenie alebo veci čo reálne nič neznamenajú, lebo je to niečo čo môžem dostať od hocikoho aj. Lebo zase taký snubný prsteň mi asi rodičia a kamaratka nedá, ale knihy, oblečenie...neviem čo je na týchto veciach hrozné ich mať
Ty budes zrejme pekne blba, ked nechapes jednoduche veci, preco mu to vadi.
Nejaka blba cetka ti je prednejsia, ako tvoj partner?
Ked to pre teba nema citovu hodnotu, tak to proste zahod.
Alebo, o co ti vlastne ide?
Prides o tom tocit sem, namieso toho, aby si sa so svojim partnetom porozpravala, preco mu to vadi.
A mozno by si ho pochopila a nemala blbe reci, ze to nosis len preto, lebo sa ti paci a nic ine za tym nie je.
To ti totiz moze verit, aj nemusi.
A stoji ti nejaka blba cetka za viac, ako tvoj partner?
co ti poviem. Tiez tomu nerozumiem. Su to veci, ktore je mozne normalne pouzivat a ked sa to jedneho dna znici, tak sa to proste potom vyhodi. Su to materialne veci, ku ktorym sice nemas ziadnu citovu vazbu, ale na druhej strane ti je luto ich vyhodit, lebo sa ti to paci a pouzivas / nosis to denne. Tam vobec nejde o to ci to je od ex, matky, Katky, otca alebo neviem koho.
@petedea Ja ale potrebujem niečo viac ako len odpoved,, nemám rad ked to osíš, lebo je to od ex"
@petedea a mne príde že ty máš problém so sebavedomím a sebaistotou
s takou odpovedou by ani u mna nepochodil 😂
Podla mna to tiez nie je dobre... Je to osobne, nosis to stale na tele. Ale navrhla by som mu, ze ked budes mat sviatok, tak to mozes vymenit za nieco od neho.
Nejde tu o náhrdelník, ja neviem aký by to musel byť TOP kúsok, aby mi toto stálo za hádku s chlapom. Skôr by som premýšľala, ak by to bolo opačne, prečo ma problém sa zbaviť nejakej " čačky " ktorá patrí do minulosti.
@bessie12 😂 a zase ked on môže mať tie ponožky a mikinu od ex tak ja môžem nosiť prsteň, ja tam nevidím rozdiel
vsak aj on to ma od ex 😂 ste si kvit
@nikolka1986 Lebo sa mi to páči, rada to nosím, vždy som niečo také chcela
Ale podľa komentárov si strane ješitný človek, asi by som ťa poslala do prdele aj s náhrdelníkom.
@bessie12 či prsteň božeee :D prívesok pardon

neboj, pochopila som 😀
@nikolka1986 v čom?
On ti povie jednoduchým spôsobom, čo mu na tom prekáža. Ty potrebuješ neviem aké argumenty od chlapa? Chlap sa nevyjadruje ako žena. Ak takto bude musieť obhajovať všetko, dlho ho to veru baviť s tebou nebude. Ak si našla dobrého chlapa, tak by som kašlala na celý náhrdelník od bývalého. Čo ty vieš aké traumy si nesie z minulých vzťahov a pod. Ak mieniš fantovať, ver tomu, že sa nájde taká, ktorá si ten náhrdelník kvôli nemu dole dá, len aby si nebanovala.
@nikolka1986 Tak ak si nesie nejakú traumu, kľudne mi môže povedať, ja nemám problém s debatou, a ak niekto proti niečomu dosť bojuje tak tam asi za tým bude niečo hlbšie a ked mi nepovie ako to mám ja vedieť, a keby má traumu z minulých tak to asi potom bude niečo so sebaistotou a, že si neverí, vzťah je o dôvere.
Vidíš, proste somariny. Tebe chyba taká pohoda, strašne všetko riešiš a preháňaš. Dôvera je jedná vec, to aké problémy riešil v minulých vzťahov je druhá, to sa ťa netýka, nemá ti čo vysvetľovať. V živote prídu iné problémy ako trápna retiazka a to s tebou veru nebude mať ľahké riešiť. Neviem či je to tvojim egom alebo čím, že nevieš ustúpiť, ale to sa rýchlo nauč, inak ostaneš sama.
@nikolka1986 Nemusí ale zase ked má problém a prejavuje sa to aj u nás, tak by sme sa mali porozprávať, nájsť riešenie. Ja nemám problém ustúpiť keby mi to vysvetlí v čom je ten problém alebo mi človek podá dosť dobrý dôvod ustúpiť
Čo je pre teba dobrý dôvod? Jednoducho mu to prekáža, asi je žiarlivý, Či ti ma napísať slohovú prácu na dve strany aby si bola spokojná? Je taký aký je, retiazka je blbosť. Už len to je podozrivé ako ti na nejakej veci záleží, veď si kúp nejakú podobnú a vyriešené. Ja som veci po bývalom vyhodila, bez toho aby to niekto po mne chcel, ako načo by som ich mala? Čo si ich vyložím v spoločnom byte, dome? Veď ak ťa on bozkáva a pred ksichtom má stále ten dárek od bývalého, tak mu je to asi blbé. Alebo ak pôjdete niekam a jeho známi to pochvália ten slávny náhrdelník a ty sa pochváliš od koho ho máš, tak sa bude cítiť ako totálny ch.j.
@nikolka1986 žiarlivosť je problém čo treba riešiť, ak by bol dôvod žiarlivosť, že mi to povie tak by som sa to snažila riešiť a ubezpečiť ho, že je to zbytočné, nemá dôvod,
a zase ako som písala, on má od ex ponožky a neriešim to
*aj mikinu
Šperk je iná záležitosť ako mikina a ponožky. Ty si chcela počuť čo? Napíš to v presnom znení a my ti to tu skopírujeme, lebo odlišné názory vôbec neakceptuješ. Nech ti tu ich obháji ktokoľvek akýmkoľvek spôsobom, tak si ideš svoje.
@nikolka1986 pre mňa to je to isté, čiže je to vec názoru
@nikolka1986 ona si proste musi ist to svoje. Povedal jej, prečo mu to vadi. Ale to ona neakceptuje. Byt nim ju pošlem do prdele.
Aby jej nejaká cetka od ex bola presnejšie ako ja?
Asi musi mat vo všetkom posledné slovo a všade hladat nejakú logiku.
Je to vec názoru, ja rozlišujem tiež knihu, sveter alebo kvet a šperk...chápem, že každý môže mať toto nastavené inak (preto som písala už na začiatku, že to je individuálne.. vôbec si nemyslím, že treba vymazať celú minulosť a všetko rituálne spáliť)... nečítala som úplne všetko, takže ak už sa niekto pýtal, prepáč, ale tie ostatné veci, ktoré máš od bývalého tiež tak vadia partnerovi? alebo o nich nevie, že sú od ex? keby vedel myslíš, že by mu vadili tiež tak? je žiarlivý aj v iných veciach alebo je toto jeden jediný problém? ... toto sú podľa mňa celkom dôležité otázky... ak vám to inak vo všetkom fajn klape a len toto je problém, odložila by som to... ono tou logikou, že je to len obyčajná vec, ku ktorej nemáš žiadny vzťah, by nemal byť problém ju nenosiť, keď to partnerovi vadí a nie je to taký ústupok, že by z teba ubudlo... keby toho bolo viac, tak už zvažujem, kde je ten skutočný problém, lebo toto by bol zrejme len dôsledok iných nevyriešených záležitostí...
Už je to trápne, ako autorku hejtujete a útočíte, inokedy ženy podporujete aby si stáli za svojim, aby sa nedali manipulovať, vydierať, aby nepripustali nezrelu žiarlivosť od frajera, a tu ženu huckate aby zahodila vec ku ktorej má vecný vzťah, nie nejaký citový spomienkovy

@bessie12 O com tocis?
Nieco ine je ukazat fotky a nieco uplne ine nosit nieco od ex.
A okrem toho, nevidim dovod, preco by som mal svojej novej priatelke ukazovat svadobne fotky s ex, nieco take, by mi ani vo sne nenapadlo.