icon

Partnerský problém

28. jún 2021

Ahojte baby, v prvom rade chcem podakovat vsetkym Vam, ktore mi poviete svoj nazor. Ide o to, ze s manzelom sme spolu 10 rokov. Pred 2 rokmi sa nam narodilo dietatko. No stale pocitujem akysi zvlastny pocit, ci je to to spravne. Manzel malo zarobi, je zivnostnik, podla mna si nevie zadelit cas. Stale sa len stazuje, ze musi varovat malu ( s malou mi pomahaju rodicia a svokrovci), denne je s nou max. dve hodiny, ked mu ju dam do ruk. Stale len musi pracovat. Ok. Ale kebyze ma aspon nejaku pracu normalnu. On napriklad teraz spi. Vecer este ale 3 hodiny bude pracovat. Neviem, ci je to normalne. Neviem co na to povedat. Ak sa ho to spytam, vyleti na mna. Za vsetko mozem ja. Ja sa priznam, ze okrem materstva mam jednu vec na cely uvazok a popravde som vyhoreta ako fakla... mali ste nieco podobne?

malva123
28. jún 2021

Zmazala si informaciu ze si doma..teraz pises ze pracujes..tak ako to je?Podla potreby?

malva123
28. jún 2021

@sissy27 kde? V diskusii 14 36 pisala ze je doma...uz to zmazala...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
28. jún 2021

@slovakboy ved to, ja mu aj poviem, pod s nou, ale na vsetko v depke. Zo mna si robi srandu. Moja mama mi uz naznacila, ze ved ona tu malu stale varuje. Jej to nevadi, mala sa tesi, ale ja ked vidim, kolko makam ja a kolko on. Proste ja sa zatnem a je poprane, vycistene, varit nestiham, ale vecery, ranajky pripravujem. Ano, nalozila som si toho na seba vela, ale nie je mozna ina cesta zatial. Ale toto co robi...proste si je vedomy, ze ma full servis:(

autor
28. jún 2021

@malva123 nepisala som, ze som doma...pracujem.napisala som, nie som doma...zmazala som to preto, lebo sa mi to aj potvrdilo, ze si jedna z tych, co si chodi ventilovat svoju zivotnu mudrost...

autor
28. jún 2021

Napisala nie som doma...to znamena, ze nie som doma, pracujem...

autor
28. jún 2021

Tie baby, ktore mi poradili, dakujem,aj som si myslela, ze budem musiet zvolit iny pristup v komunikacii s mm, pripadne nejakeho nestranneho pozvat do diskusie. Nakolko naozaj sa neda niest vsetko na pleciach. Diskusiu odmieta, no podla mna je potrebna. Mozno ju len zle komunikujem/zacinam.

zuvelyn
28. jún 2021

zacni sa mu aj ty stazovat ze stale mu musis strazit malu a pomahat mu s nou ;)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
number19
28. jún 2021

Vypusti vecere. Nemozes aj pripravit veceru a aj byt s malou vonku. Nech si sam spravi prazenicu. Ak chce tvoju veceru, on vonku s malou...ty maso do hrnca a nohy na stol pokial sa dusi...(aj maso a aj tvoj muz vonku s malou...)

andreatytler
28. jún 2021

Autorka, to ze bude pomahat s domacimi pracami si mozes vydupat ale to ze sa bude venovat dietatu asi nie. Aj ked ho posles s malou von, tak bude sediet niekde na lavicke a ignorovat ju a ak ho nechas doma s nou sameho, tak jej zapne mobil aby mal od nej pokoj. Je to nesmierne smutne takyto pristup chlapa. Ved on nie je ziadny otec.
To uz potom radsej ak by robil cely den ale nech zarobi.
Skuste manzelsku poradnu, alebo nejaku parovu terapiu.

autor
28. jún 2021

@andreatytler on ju povaruje max.2 hodiny, ale tu sprsku tych slov a vycitiek, ze on mal pracu a nerobil a varoval..pritom bud spi, alebo sa snazi pracovat aj cely den ale ked ho tak pozorujem sa mota a potom mi vycita ako on nema na nic cas :/ a ked mi to uz vycita je agresivny

3009
28. jún 2021

Hoď s ním vážnu debatu, buď ti bude pomáhať s dieťaťom keď sa vrátiš z roboty, alebo nech si robí pre seba večeru, raňajky, nakupuje, rob veci len pre seba a dieťa. Neper pre neho, žiadny full servis. Treba byť v tomto zásadový, lebo ináč bude celý život všetko na tebe a on bude chudáčik celý život len nariekať.

autor
28. jún 2021

@elizabet173 ja viem, len ako zacat s nim tu rec aby sa neurazil? Vzdy ked mu chcem povedat, hned je v prevahe...a ja nemam sil s nim argumentovat...a naozaj si musi uvedomit, ze ja nesedim na zadku, ale makam...na druhej strane mam taky time managemet, ze sice vsetko stihnen, ale nemam cas na seba

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
28. jún 2021

Ja len dufam ze dcera nepocuje tu sprsku vycitiek zato ze ju varoval.
Normalny chlap by si nasiel cas aby mohol byt so svojim dietatom. Sam od seba, iniciativne by si nasiel cas. Mne to pride ze pre neho je praca vyhovorkou. A v skutocnosti nepracuje, len sa tak tvari. A ked zacnes na tu temu, hned je utocny, lebo tusi, ze ty o tom vies a mas ho prekukuteho... tak zacne byt agresivy, aby ta umlcal.
Nedaj sa.

malva123
28. jún 2021

Ak ti nepritakavam tak sa chodim ventilovat?..smutne..ale aspon rozumiem,preco sa tvoj muz sprava tak,ako sa sprava.

malva123
28. jún 2021

@andreatytler a vies co jej muz vlastne robi? To autorka nenapisala..len ze malo zaraba...

kassandra25
28. jún 2021

Mna zaujalo: ked sa ho spytam, vyleti na mna, za vsetko mozem ja. - nie ste v zaciatku konca, uz ste zaciatok konca presli, blizite sa k stredu.

andreatytler
28. jún 2021

@malva123 Nie neviem co robi muz. Nepotrebujem vediet uplne kazdy detail, aby som si urobila nazor. Ak sa autorka s nami podeli, tak budem rada ale zatial mi stacilo, co povedala, aby som si o nom urobila svoj nazor. Vsetky diskusie su tu take, ze dostavame pohlad len z jednej strany. Je to len virtualny svet. Vsetko treba brat z rezervou ale tak ako je napisane, lebo vsetko ostatne su len domnienky. Podla toho co kto napise a ako to ja pochopim, si urobim nazor a ak mam chut, tak sa s nim podelim.
Vidis v tomto nejaky problem, alebo len zabrdas?

malva123
28. jún 2021

@andreatytler no dovol...

dankanka
28. jún 2021

Tebe by velmi odlahlo starat sa iba o seba a dieta. Male dieta toho tolko po skolke ci po nevsteve babky nepotrebuje,staci,chlebik,mliecko s cerealiami,jogurt,sem tam polievocka a Ty ani nehovorim,tuez daco rychle.. lenze uz ied je tam chlap tak musis vymysliet aby mal co aj cez den,uz treba viac nakupit a po nom popratat.. ozaj by ti bolo lahsie bez neho. Ak nezarobi,nerobi ti aj dlhy? On sa vyhyba akejkolvek zodpovednosti. Teba vycerpava skor ten stres z neho,ta dusna atmosfera doma.lebo ozaj,jedno dieta po praci,brnkacka,viem podla seba..

sashabb
28. jún 2021

Keď nevieš ako s ním začať debatu, tak to daj na papier. Dve kolonky ty a on, a tam rozpíš koľko zarábate a čo kto robí. Potom mu to len strč pod nos, alebo pripni na chladničku.

autor
29. jún 2021

@dankanka ano, muz siel na tyzden na nejake skolenie, za ten cas nam vobec nezatelefonoval, vecer radsej sa socializoval v bare s inymi ludmi. Ja som nemala z nicoho stres, zmanazovala som si to, bolo nam s malou velmi dobre. Nechcem vsak rozbijat rodinu. Som s nim uz len kvoli malej.

autor
29. jún 2021

@andreatytler tu pani si nevsimaj, zabrda..kazdopadne dakujem za rady a vyppcutie

autor
29. jún 2021

@sashabb dobry napad, skusim tuto cestu. Snad mi zase nevynada. To mam za to, ze sa neviem hadat :D

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
malva123
29. jún 2021

Mila autorka..takze na rovinu...ty chces len pocut ze tvoj muz je na figu...a aka ty si urobena..a ako ti tu mnohe radia...lepsie by ti bolo samej...Ty vsak velmi dobre vies,ze toto nie je cesta pre teba...su v manzelstve zle chvile...Toto je ta chvila..ty sa citis sama ,mas pocit ze na muza "robis"..on mozno citi nieco podobne...pozalovala si sa...a myslim ze riesenie musis najst sama...Mnohe ziju podobne...ale ostali s partnerom..tu kazda radi..odist..odist.......ale vazne zacni od seba,zmenou...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
dankanka
29. jún 2021

Aj ja by som robila prve posledne pre zachranu.. len ozaj ked si to tak uvedomis,tak on je jediny problem.. lebo ty s dietatom to v pohode davas.. treba s nim rozhovor,bez vycitiek. Povedat,ze takto si spoluzitie nepredstavujes,ze takto zit odmietas. Na niektorych to plati.. bojovat o rodinu ale musia obaja