icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

zuzana76
6. dec 2013

inak minule tu jedna baba dala, ze najsexy gynekolog, je spaniel, ale ten sa mi teda vôbec nepaci, taky chlapcek http://feminity.zoznam.sk/c/892321/najsexi-gyne... prave taketo uhladene, modelovske typy ja nemusim

yanni
6. dec 2013

No tak baby, skaredy nie je to je pravda, ale u mna tmavusi nemaju sancu. Mna vobec neberu ani len ked maju le trosku juzanske crty. Ja som vzdy inklinovala len k svetlusom 😀

Inak Saudis su hrozni. Preto je tam len muz. Predsa on ako muz si tam moze viac dovolit. Ja keby som nemala stopercentnu osobnu oslobodo, tak by tam to tam nevydrzala. Inak nebol by problem ist tam. Aj s detmi. Je tam dobra medzinarodna skola ale ani deti by neboli slobodne. Hlavne ako deti cudzincov.

kuwait
6. dec 2013

@yanni Saudska je hrozna ja mam uplnu traumu ked tade prechadzame(na ceste do Bahrajnu) mam k tomu taku averziu ze v poslednej dobe sme radsej isli lietadlom

alice107
6. dec 2013

@yanni presne ako ty pises,ani ja netiahnem k juzanskym typom. a nielen kvili vyzoru.ale aj tej mentalite.
a tiez by som nemohla zit v moslimskej krajine. a uz vobec nie s detmi. nejdem tam,kde nesuhlasim s pravnym poriadkom krjainy,zvykmi a sposobmi chovania sa.
muz o vseobecne ma samozrejme tam vyssie prava ako zena. ale aj ako cudzinec a inoverec ma iste obmedzenia tiez. . a to tiez kazdy europan neznesie.

kuwait
6. dec 2013

Ja som zistila ze zeny a deti tych co pracuju v Saudskej (zvlast Khobar,Dhahran,Dammam) ziju v Bahraine a muz chodi do roboty-z roboty do Bahrainu,oni tam maju aj zvlastny priechod na hranici kade chodia tito aby nemuseli dlho cakat na hranici

ellise
6. dec 2013

@kuwait proboha to ne, 😀 mně nenapadlo že je to pre západniarov 😀

ellise
6. dec 2013

tak ten turecký herec je hezký ale ne můj typ, mně se líbí spíš někdo takový

ellise
6. dec 2013

@kuwait mně by moc zajímalo, jak si tam v začátku žila? šla si dobrovolně? syn se narodil tam? jak si si zvykla na lidi, mentalitu, prostředí, teplo, absenci kultury? na opuštěnost, samotu? nechtěla si druhé dítě? litovala si svého rozhodnutí?

stasten
6. dec 2013

@lulka12 Ako vieš, že s Egypťanom neuzavrú manželstvo v katolíckom kostole? Je to šikovná baba, určite ho presvedčí.

eeffka
6. dec 2013

@ellise jj tak toot ja mooozem 🙂 , nieco obdobne mi sedi na gauci a masti xbox 😀

yanni
6. dec 2013

@ellise jeeeej Till Schweiger. Toho aj ja mozem. Moj chlap je nieco podobne 😉

yanni
6. dec 2013

Kto tvrdil, ze Nemci su bezcitni, ako kamen atd.? Tak moj chlap urcite nie.

mariuskaa
6. dec 2013

@yanni ty mas 3 chlapcov? zlate...

yanni
6. dec 2013

@mariuskaa noooooo 4 😀

ellise
6. dec 2013

@yanni no koukám že máš děti jako schůdky po sobě, jinak guláš jsem dovařila, už se těším na zítra 🙂

yanni
6. dec 2013

@ellise 😀 aj ja som rezne obalila aj zemiakovy salat urobila, kupelne vypucovala, dve pracky vyprala, ticho v dome a uz si mozem hadam aj sadnut 😕

alice107
6. dec 2013

@yanni pekni chlapci 🙂 . a co sa tyka toho prirovnania,to mohol na pisat len ten,co v zivote ziadneho nemca sukromne nepoznal. neboj, nemusis nikoho presviedcat ,ze je to nezmysel. kazdy realne uvazujuci clovek to vie.
u tej pisatelky to bol pokus o zufaly protiargument.nic viac.a ako vidiet, uplne zbytocne.lebo je nepravdivy.

yanni
6. dec 2013

@alice107 dikes. Aaaale ja sa uz nejdem rozculovat. Len mi to odobera energiu, ktoru viem aj inak vyuzit. Ja viem co mam doma 😉

nivi
6. dec 2013

@yanni to iste aj u nas na druhej strane. pricom ja si nemyslim, ze su vsetci nemci bezcitni 🙂 nakolko ich par poznam aj osobne

alice107
6. dec 2013

@yanni obe vieme, ze rozdiel v mentalite,sposobe vychovy a spravanie je rozdielne na jednej strane medzi europanmi vseobecne/da ja nemcami a / na druhej medti arabmi, ,ci balkancom na strne druhej.

a na to sme obe poukazali. no a odpoved urcitych pisateliek /prve co maju muza ten inej mentality/ je potom presne to tvrdenie ,ktore je uplny nezmysel.
taktze ja sa len zasmejem na tom nezmysle. nema nemca, nezije v nemecku, ,ziaden ju o ruku nepytal,ale vie ,ze je ´´studeny kamena nechela by ho. 😀 ako male decko argumentacia.
my balkancov a ich spravanie sa amentalitu v de pozname. vidame to na uliciach.pozname ich ako problemovych profesne. takze vieme,ze takeho by sme nechceli. vieme, ze akych manzelov mame .a vieme,ze distingvovanost nie je chlad. a väcsi temperament albanca nie je prejav lasky.
to je cele. a ja som ani nemala potrebu o tom s dotycnou debatovat.naco? to akoby si malemu decku vysvetlovala 😀
mn asa jej prispevok nedotkol. zasmiala som sa na nej a bolo.

nivi
6. dec 2013

:D :D D my vieme co mane doma. a sme stastne len tolko. tak ako vy. tak budme radi, ze je to tak. peace

nivi
6. dec 2013

http://www.rtvs.sk/tv.programmes.detail/archive... nesledujem tuto relaciu casto ale aj medzi romami su vynimky. co mne je jasne lebo tiez poznam vela rodin co su " hm " ine ako to co sa prezentuje.

alice107
6. dec 2013

@nivi to je uplne v poriadku , ked v ies,aku mentalitu ma tvoj muz a suhlasis s nou a si stastna s takym clovekom. ale je to ozaj tak? 😉
nepoznam jedinu europanku,ktora by v takomto vztahu vola stastna a.ze ich poznam vela. v tom je problem. 😉
ak si prebehnes taketo fora,tam na zaciatku take tiez pisali,ze ten ich je ´´iny´´. a nebol......
a o tom to cele je. o tom,ze tito muzi z inej kultury maju ,mentalitu a sposb zivota,ktore ziadna europanka neakceptuje.ci to prizna na fore,ci nie.a tam je ten zakladny problem.
ze v skutocnosti ziaden muz z tej kultury nikdy sa nestane europanom a europanka sa s tym nikdy nezmieri.
a to je cely problem takeho miesaneho vztahu.

nivi
6. dec 2013

tak som asi nie som europankou. pravda je ze som sa tu nikdy necitila az tak dobre. mne moj muz vyhovuje napriek tomu, ze nespada to tvojej skatule.

ellise
7. dec 2013

@alice107 myslim ze nemas uplne pravdu. Kazdy si vybira to co mu vyhovuje. Ticha introvertka si nikdy ne vezme veseleho extroverta. A naopak . Ten kdo byl zvykly z rodiny na spolocensky zivot bude vzdy inklinovat k temperamentnim jiznim typum. A navic kazdy se hlavne vekem meni. Ja byla vzdy horka krev vybusna a muj chlap klidny tichy. Casem jsem se sklidnila a on rozveselil , hrany se obrousili a dnes po 23 letech jsme naladeni stejne. I kdyz ten zaklad tam porad zustal, nekde v koutku zasunuty a obcas povystrci ruzky.

Mimochodem v noci u nas nasnezilo, prvni snih na jizni morave.

kuwait
7. dec 2013

@ellise no ja som vodcovsky typ a vzala som si submisivneho ale on je taky submisivny ze sa da oblbnut hocikomu,to je uplne zufalstvo kebyze mu kamarat povie skoc z mosta tak to spravi,on normalne vyhladava vodcovske typy aj medzi kamaratmi asi mu to robi dobre alebo co a potom ked sa na vodcu nastve tak mu kuje pikle za chrbtom,taky maly ulysak 😖 .Ja temperamentne juzanske typy ludi nemam rada,ja som skor taky chladny manipulator a emocie neprejavujem,to juzania su plni emocii ,moj muz sa rozplace aj nad obrazkom tyraneho psika ,on sa niekedy vseobecne chova ako zena s PMS 😀 nastastie mi tu nehulaka na plne usta ako juzania zvyknu.Ja preferujem taku domacnost kde sa hlas nezvysi,emocie minimalne,ziadne navstevy,nikto ma neotravuje,pokoj klud 😀 S temperamentnym chlapom by som nevydrzala 😅
Hotovy odlud )))

mariuskaa
7. dec 2013

@nivi
Ak sa nemýlim tvoj manzel sa predsa narodil v Európe nie? Takze ak niekto napíše ze nie je Európanom čím je?

mariuskaa
7. dec 2013

Inak zvláštne. V 10 témach uz píše len zle na @erjona manzela (a iných) a pritom si (Slovenka v de) vytvorila svoj názor nie návštevou tej krajiny (lebo do takých krajin necestuje) ale na základe nejakej vzorky imigrantov de. Imigranti nie su pravou vzorkou obyvateľstva z kade pochádzajú. Dôvody emigrovať zo svojej krajiny sa rôznia. Existenčne dôvody sa nerovnajú dôvodu vycestovať za štúdiom sa nerovnajú utečenckym dôvodom sa nerovnajú túžbou po slobode. Aj ked ani jeden dôvod neznamená lepšiu alebo horšiu "mentalitu", charakter človeka.
Takisto ako moslim extremista sa nerovná moslimovi, ten sa nerovná nepraktizujucemu moslimovia ten zase sa nerovná inovercovi/ateistovi národnému v prevažne moslimskej krajine. Pričom ak vylúčim extrémistov ani jedna z týchto skupín nemá prevahu nad druhou.
Erjona napísala jeden príspevok, nemyslela to ani vážne lebo pisala len o "typických predsudkoch" ako obranu a uz je zle.
Asi 500 nepravdivých príspevkov bolí manželku každého zmiešaného manzelstva rovnako ako jeden. Hlavne ak to nie je pravda. Lebo my sme si všetky rovné. Co mame spoločne? Sme manželky manželov z iných krajin. Sme na Tom rovnako. Ci žijeme v manželovej krajine, doma alebo v tretej krajine. Všetky chceme jedno - byt šťastne a mat šťastne rodiny.
Nemá sa zovseobecnovat. Nie každý je typický Nemec, nie každý je typicky slovak, nie každý je typicky priemerný zastupiteľ vzorky obyvateľstva z kade pochádza. O Tom ze všeobecná mienka nemusí byt zhodná s pravdou ani nemusím rozprávať.
O Američanoch sa hovorí ze su hlúpi. To je všeobecná mienka oeuropanov o Američanoch. Z 10, 9 vedia o Československu , a 7 vedia ze sme sa rozdelili a možno 1 sa ma opýta ci mame stale komunizmus.

mariuskaa
7. dec 2013

@kuwait takze ked ti manzel vyhovuje (viac-menej) v com sa potom zmenil. ? Si hovorila ze sa pretvaroval ked ta lákal a potom sa zacal chovať zle. V com?

kuwait
7. dec 2013

@mariuskaa on sa tvaril inak ked sme spolu chodili,ze je intrigan to neukazoval,ja nemam rada ludi co robia druhym podrazy poza chrbat,on by bol perfektny partner s Lucreziou Borgiou