Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@alice107
@yanni
Fiiihhhaaa, no niekto sa tu citi byt dotknuty 😀
Rozmyslajte nad tym co pisete vy dve:
fuj vsetko pliaga - ako sa maju citit manzelky etnik, ktore si vymenovala? - akoze chladny kamen je mierne pomenovanie a takto ich pausalizuju vsetci - tvoj nie je jediny, co sa hra s detmi - robia to aj nasi manzelia - predstav si, nesedia len na gauci a udeluju prikazi a nepohnu ani prstom -ako si sa o nich vyjadrila, ze su lenivi a vyuzivaju socialny system, tak moj do toho systemu uz vyse 20 rokov bez prestavky plati, bez vyuzivania....
taktze ja sa len zasmejem na tom nezmysle. nema nemca, nezije v nemecku, ,ziaden ju o ruku nepytal,ale vie ,ze je ´´studeny kamena nechela by ho. - no veru nechcela by som nemca, ani zadarmo, jednoducho nie su moje typy a ja som nebola ani pobehlica, aby ma 10 roznych etnik o ruku ziadalo, a ja sa by som sa rozhodovala medzi nemcom a albancom, nepocitovala som tuto potrebu. A v nemecku som bola, takze ano poznam nemcov a vidim dokonca aj rozdiel medzi nemcom a rakusakom - rakusaci sa mi zdaju, ze maju väcsi zmysel pre humor - ale posudzujem podla osobnych skusenosti,,,,
Takze pri poznamkach nepoznam ani jednu vynimku, ci su stastne a podobne hlody - ked budete vy dve pausalizovat, toto dokazeme aj my - manzelky moslimov - takze pozor na to co pisete - u vas je to v poriadku a vy sa pre obycajnu hlupost citite take dotknute, ze to mate zapotreby rozorberat na 6 stranach - normalne na smiech!!!
@andy04 a co mam teraz robit? Prekaza ti moje prispievanie, tak necitaj... toloko k tomu... na rypanie si najdi inu obet... Moj manzel ma nenuti prejst na moslimsku vieru a ja by som mala nutit jeho? Co to mas za zmyslanie? No a u nas prevlada slovenska kuchyna, ked sa chce najest po svojom, ideme na obed svokre, asi tak.. Ked sa na jednej stranke bude vypisovat, ake zvery su ludia z etniky tvojho manzela, tiez by si nebola ticho.. takze asi tak,,,
Mala som manzela moslima, nevyslo to, a poznam niekolko bab, ktorym to tiez nevyslo ale poznam aj take, ktore su stastne. Cize, je jedno ci je to slovak, madar alebo arab, kazdy clovek je iny. Mozno prave tento jej bude fajn. Moj nazor, kusni si radsej do jazyka
@krejzinka11 presne ako vravis... dakujem
@ellise ty pise o niecom inom,ako som ja pisala. tu nejde o intorverta ci extroverta.ale znaky mentality roznych etnik. ale ide aj o roznu kulturu, vychovu a ideologiu nabozenstva.
asno, ,ze kazdy si vybera, zvycajne,co mu vyhovuje a vela krat aj to,co sa mu ponuka
ja za roky ,co sa zaoberam takymi to zmiesanymi manzelstvami vidim,ze europaqnky uzatvaraju manzelstva a partnerstva stykymi muzmi z inej kultury , ked ich zivot je nejak problematicky. a to v roznych formach. aprve preto,ze si neuvedomovali ci prehliadali tie priepastne roz dielly vv mentalite,vychove asposbe zmyslania azivota,malju vzdy v takychto partnerstvach ci manzelswtvach problemy
oni si vzali muza inej mentality,ale cheli,aby sa choval ako europan.to sa nikdy nechoval ani jeden
avtom bol a je vzdy zakladny problem tychto zmiesanyxch manzelstiev.
a vekom s nemeci osbnos tcloveka. meniia sa len situacie v zivote cloveka ana tie clovek reaguje rozne. preto tie zeny mylslia,ze on sa zmenil. nezmenil,len reagoval na zmenenu situaciu
naprklad taky muz z inej kultury poklada pretvarku za dobru vlastnost .aj ulisnost. precitaj si,co pise o svojom muzovi kuwait. to nie je jeho os0bnostna crta.to je crta mentality teho etnika.
takze pred svadbou sa kazdy /aj ked to potrebuje nadalej / pretvaruje. zena europanka mysli,ze aky je on poeuropsteny.ale po sobasi /alebo ked potrebuje pre viza ,pobyt ci inu vec/ sa pretvaruje dalej. .ale ked to nepotrebuje,tak hned sa ´´zmeni´´. a uz zeny europanky maju prblem. to ja pisem,ze kazda si ma dobre rozmysliet, ze si neberie europana ani vychovou,ani mentalitou ani sposobom zmyslania. tak nech necakaju apotom netrvrdia,ze ten ich je ´´iny´´.cize europsky zmyslajuci.lebo to klamu sane seba.amusia prjat potom fakt,ze si vzali orientalca so vsetkym ,co k tomu patri.ak keby takeho adoptovala europska rodina a vtlacala mu eu vychovu a zmyslanie,jeho mentalitu nezmeni.
ty nepoznas vobec mentalitu tych ludi. preto tvoje nazory n nie su z praktickeho zivota. 😉
@kuwait lenze este si nevyskusala ,ako by to bolo,ak by si bola robila nieco proti jeho voli. napriklad odviedla syna do europy a rozviedla sa s nim. ved vies. to by si videla,ze nie je submisivny voci tebe. potrebuje ta,tak ta nebije a viditelne netyra. vie,ze chce zit v eu.
vodcovske typy oni nie su. to je pravda.a emocne labilni su to je pravda tiez.. preto ale tu nahomadenu frustraciu
skryvaju velmi casto tou ulisnostou. a ta je velmi nebezpecna. to je ich sposob myslenia . to je pre nich dobra vlastnost. cakaju a zautocia odzadu. tja,to je orient. 😉
Admin za to ze ma urážas a provokujes netolerantnym vymazavanim príspevkov sa odhlasujem z konika. Samozrejme nazývať človeka s co ma problém z alkoholom alkacom ti asi urážlive nepripadá...
@demo ja nepoznam moslimske umenie.maju nejake? viem ,ze malovat podobizne je v islame zakazane. no a architektura je na moj vkus precackana..... zaluba v umelych kvetoch... pestrach farbach......... emocie su v ich ponati n inak vnimane,ako u nas europanov. oni si nevazia ludsky zivot /ak nejde o moslima/,pozri ako sa chovaju k ´´nepritelom´´,podrezavaju ich, bicuju, kamenuju..... odrezavaju ruky.a to iste robia zvieratam.. podrezu a nechaju vykrvacat.........
ale ked treba,ak placu ,lamentuju.ale ak vidia,ze to nema ucinok, hned kuju pomstu ci kricia ci su agresivni. to proste to je ina mentalita.. a tak asi aj v umeni sa potom prejavuju.
@andy04 mne sa tvoj prispevok nezdal urazlivy, ale dal sa napisat aj obozretnejsie. Napr talto: ked zeny veria, ze ich alkoholik prestane pit po svadbe alebo po narodeni deti, ide o podobny mechanizmus myslenia, ako ked zeny moslimov uveria, ze muz nebude v manzelstve uplatnovat moslimske zvyky. Niekedy to vyjde a velmi casto to nevyjde 🙂
@alice107 myslím že tvrzení že žádná evropská žena nemůže být šťastná s mužem jiné mentality je velmi odvážná... to je stejné jako by si tvrdila že slovenka může být šťastná jen se slovákem.... rozdíl v mentalitě je dokonce mezi čechmi a slovákmi... a to jsme žili ve společném státe přes 70 roků
@ellise ake ty mas skusenosti takymi manzelstvami? 😉 ak ziadne,tak nepis,ze je to odvazne. ja sa s nimi zaoberam roky a pisem zo skusenosti.
a mealita medzi ceschmi a slovakmi nie je ziadna podsatatna. ale medzi europanmi a arabni ci perzanmi,ci aj balkanskymi narodmi je teda velka.
ty si v skutocnosti nikdy nevidela v realite spoluzivanie europanky a muza inej kultury,ze? 😉
@alice107
🙂 😎 . Ak sa Nahodou zaoberas takymi manzelstvami, co presne tam uz roky ako hovoris sama, robis? Aka je tvoja uloha prace alebo pomoci? Co moslimky chodia za tebou a pytaju sa o radu?Ak by si chcela napisat, co sa ta pytam za sukromne veci, vobec sa nepytam nic osobne alebo doverne, chcem vediet, ako ta ako "pravy zdroj" maju brat ostatni na MK. Kedze sa za "pravy zdroj = skusenosti z prvej ruky" pokladas.
Ak chodia za tebou moslimky, chodia len tie, co potrebuju radu/pomoc/co maju problemy, nie? Nestretavas sa s priemernou vzorkou obyvatelstva z vyspelejsich miest, ale stretavas sa s tymi problematickymi!? A kedze si nebola nikdy v "tych krajinach" ako vobec vies ako vypada priemerna vzorka obyvatelstva?
@mariuskaa nie moslimky/no niektore su pravda navlecene aj do ´´vreca´´ ,ci maju satku okrutenu okolo hlavy a predstieraju,ze su moslimky/ale predovsetkym su to europanky/ ,co si vzali muzov z inej kultury a potom sa cudovali,ze ich muzi sa nespravaju ako europania.
to znamena v reci pravnej, hladaju pomoc v otazkach rozvodu,starostlivosti a zverenia deti do vychovy, riesia otazku uteku pred muzom,ktory si mysli, ze zena je jeho majetok/ako bol vychovany /, otazku odnatia deti ich muzmi, dlhy co narobili ich muzi pocas pobytu v ich krajine, vyzivne,ktore nikdy neuvidia,lebo casto ti muzi ujdu do krajiny svojho povodu,kde je pravo nevymozitelne, riesia problemy nasilia pachanych na nich tymi muzmi atad atd.
ja nemusim ist do krajiny tych muzov. v eu a v de sa ich povaluje aj vdaka sobasom s tymi europankami dost a problemy ,ktore maju tie europanky s nimi su totozne.ako cez kopirak. . rozdielnost mentality,sposobu vychovy a myslenia oboch partnerov je taka velka,ze nie je mozne,aby manzelstvo bolo funkcne. a uz nehovorim,ked pridu do toho vychovne prpblemy spojene z rozdielnym ponatim vychovynych metod oboch partnerov. to je osobitna kapitola tiez.takze aku vzorku mas na mysli? vzorku coho konkretne?
@alice107 no,tak ja som mala tu moznost vidiet ze ti chlapi su vodcovske typy,doma.Zena cus ja som tu boss.Dokonca v mojho muza rodine som to videla jeho otec,niektori bratia uplne ini ako moj muz,jeho stryko a najmladsi brat su taki ako on,inak vela takych nepoznam.Ti chlapi su autoritativni,prisni,rozkazovacni.Moj muz zacal vyplakavat ked som chcela odist az mi to bolo smiesne.A potom mi za chrbtom nahodil chovanie Cagliostra 😖 Co ja tu vidim tak ti chlapi su otvorene konfrontacni voci zene,nie poza chrbat ale priamo ukaze hnev,nenavist,nakrici,zbije zenu,nepojde poza bucky a snovat podrazy.To skor zeny su tu take.On je maly drobny mozno podvedome sa boji konfrontacie z ludmi a preto im robi poza chrbat,to je mozne,aj jeho stryko bol este mensi a tiez tak ale brat maly nieje a tiez je takyto,totalne pod papucou u svojej malickej drobnej zeny(vzali sa z lasky,niesu pribuzni)Ten moj urobi co chcem neprieci sa mi do tvare ale za chrbtom zle robi.Asi sa jeduje a pomsti sa.
Ked tak nad tym rozmyslam ten jeho stryko malicky on bol politik,minister,teraz je emirovi po boku a doma sa zeny boji 😀 On uplne kusuje ked ona zaveli (oskliva stara babka)a celu krajinu viedol a v parlamante ked hovoril aky mudry rozhladeny a doma je pod papucou 😀 a ti co najviac doma vrieskaju a zeny biju su v spolocnosti uplne hovno 😀 .Vysvetli mi toto niekto?Mozno je to tym ze jeden sa vybesni v praci a druhy doma???
@alice107 A ty si pri kazdom zmiesanom manzelstve, robis im sviecku v domactnosti, ked si dovolis tvrdit, ze ziadne manzelstvo nedopadne dobre? Alebo mas nainstalovane kamery u takychto parov, aj u mna? Su stastne zmiesane manzelstva, ci sa ti to paci, alebo nie, to len ty by si chcela, aby neboli, len nechapem co stoji za tvojou nenavistou? Ako ty mozes pomahat v moslimskych rodinach ako tvrdis manzelkam, ked ich tak strasne nenavidis,,,,???
@kuwait lukrecia borgia viedla svätý život, bola dcérou pápeža Alexandra tzv. nehodného, počas obdobia renesančných pápežov. Pápež ígnoroval celibát a oženil sa. Lukrécia viedla cnostný život, aj napriek bohatstvu, ktoré ju obklopovalo, zriekla sa svetských pôžitkou a z kláštora pomáhala chudobným. Len toľko na obranu svätice Lukrécie Borgiou!
@alice107 Ked sa budes napriklad zaoberat pripadmi sikanovanych zien nemcami, zacnes aj vsetkych nemcov hadzat do jedneho vreca a nenavidiet ich ako moslimov? Len taka retoricka otazka a netvrd prosim ta, ze nemci netyraju zeny, taketo tipky sa najdu v kazdej kulture, ci nabozenstve... 😀 😀 😀
@alice107 a ty máš zkušenosti se všemi manželstvími, nebo jen s těmi špatnými, znáš snad všechny smíšené páry na světě, že tady hážeš takové tvrzení? ty si ve své praxi nejspíš potkala jen ty kde byli evropanky nešťastné, v pořádku, ale jsou třeba ženy kterým toto vyhovuje, třeba jsou submisivní, mají málo sebevědomí a život s autoritavním mužem jim vyhovuje. Jistě, je hodně evropanek pro které manželstvím s mužem s jinou mentalitou je nepředstavitelné, třeba proto že vyrostli v demokratické rodině a společnosti ale tvrdit že " žádná" nemůže být spokojená je odvážné.
Ano mezi češima a slovákama jsou sice nepatrné rozdíly ale jsou, a dokonce jsou i mezi slovákama a němcama a ty si přesto šťastná.
@stasten Lukrecia Borgia bola vrahyna,travicka a smilnicka 3 krat bola vydata zakazdym jej manzelstvo bolo zanulovane ked si nasla milenca,odkial to mas preboha ze bola svatica??? 😀 Nosila prsten vzdy pri sebe v ktorom bol jed alebo omamne latky a tym ludi travila.Teda trepes riadne,8 krat bola tehotna,zomrela po porode dcery vo veku 39 rokov
@erjona ja som raz davno videla document o nemcoch ako si beru thajky za manzelky aby ich tyrali ,sexualne,psychicky,fyzicky a vraj niekolkotych zien bolo aj zavrazdenych (bez stopy zmizli)jasne ze toto nerobi normalny chlap ale sexualny zvrhlik ale to znamena ze aj medzi nimi sa taki najdu
@ellise je rozdiel v mentalite,zmyslani, zivotnych hodnotach a sposbe zivota medzi europanom a muzom z tej inej kultury.a od toho sa potom odvyja ten neuspech v zmesanom vztahu. ja nepotrebujem poznat vsetky zmiesane vztahy na svete. staci ked poznam rozdiel u tych zmiesanych parov vseobecne. ti muzi z tej inej kultury sa spravaju vsetci v podstatnych zalezitostiach mentality ako cez kopirak.
medzi slovakom a nemcom nie je ziaden rozdiel v mentalite ,aky je medzi slovakom a muzom z inej kultury, nemcom a muzom z inej kultutry a tak by sme mohli pokracovat dalej.
moje zivotne hodnoty,mentalita,sposob konania a zmyslania a kulturny zaklad ,z ktoreho som vzisla je rovnaky ,ako u mojho manzela nemca. preto sme stastni a to roky.
pochpolila si princip, kedy moze manzelsvo fungovat? ze nemoze fungovat na prncipe rozdielnosti takej velkej,ako je eurosky ´´svet´´ a svet´´orientu´´?
je zrejme,,ze ty si nikdy nemala moznost v realite poznat sposob konania, chovania a mentalitu celkovo muzov z inej kultury. inak by si vedela,,o com ja pisem. 😉
alebo akoby si to stale nechela chapat.
takze prepac,ale ty si teoretik a preto aj tvoje nazory su take,ake su. ja to aj tak chapem. 🙂

alebo taky Cagliostro z neho ma moj muz tiez nieco z povahy a cinov 😖