Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@kuwait to neznamena,ze ked je ten muz nadradeny zene,ze je vodcovsky typ.on len vzisiel z kultury,ktora ho vychovala tak,ze zena ma pocuvat. tak to palikuje aj na zenu.ale inde by na to nemal cize v prci nie,v sposvnosti silnejsieho atd. a mimo domu je panom vzdy on.a to aj u teba.ak dovoli,tak ty do eu pojdes.ak nedovoli,tak nepojdes,lebo by ti zavrel kohutik financii.
vodcovky typ znamena,ze clovek je uspesny vo svojej kariere, at som nevidela u nikoho z tych orientalcov. ani vzdelanych. oni sa citia silni ,len ked su v skupine rovnakych.
takze ak zena sa podvoli a on ju na nieco potrebuje,tak nemusi byt na nu agresivny. naco? dosiahne to aj ulisnostou.a tie zeny vedia,ze muz je pan. mimo domu je vzdy pan. zena je zatvorena v ramci domu amaximalne moze rozhodovat o veciach tykajucich sa domacnostia deti.
chapes? na to zeny v rodine tvojho muza sa nemuseli ohiadat ti muzi.nepotrebovalui ich nat o,aby isli do europy a a ako barlicku tam.
ta ulisnost prchadza vtedy,ak nemoze pouzit nasilie. a to je nebezpecne tiez.
Pre tych mudrych tu, ktori tvrdia, ze len moslimovia su hlucni 😀
@erjona co myslis pod tou sikanou? myslis domace nasilie? no vies, ak nemec bije svoju zenu,tak to nemecka spocnost aj zakon povazuje za trestny cin.a muzove spravanie za poruchu osbnosti. pretoze europan ,kory ma osbnost vporiadku,sa nechova agresivne
ked bije moslim zenu,tak ich spocnost to povazuje za bezny jav ´´vychovy zeny´´ azakon v ich krjinach to povoljuje a.tie samozrejme ideologia islamu. nikto z ich nepovazuje agresivneho mza ,co zenu tyra za poruchovu osobnost a zakon mu za to nevymeria trest
chaoes u z ten rozdiel
ak by sme isli podla meradiel europy ,tak vsetci ti muzi z inej kultury by mali poruchu osbnosti.lebo ich mentaluita je taka,ze menia nalady, reaguju agresivne na podnety, je tam viditelna labilita osbnostna atd
ale v ich ponimami v ich spolcnosti su ti muzi pokadani za normane zdravych jedincov.
takze dokazes uz pochopit,o com ja pisem?
a a ze je to o antagonistickm neprekonatelnej rozdielnosti mezi europanmi a muzmi z tej inej kultury? 😉
ze kazda europanky si musi byt vedoma,ze si vmuzovi z inej kultury neberie europsky zmyslajuceho a konajuceho muza. 😎
@alice107 No a kolko je tych krajin, kde je legalne mlatit moslimom zenu, chapes o com ja pisem? Pozri si mapku co sem hodila mariuska, tocis dookola tymi istymi argumentami a hovoris o krajinach, ktore sa daju na jednej ruke spocitat a aj v tychto krajinach sa uz pracuje na pravnom systeme a posilneni prav zien. Ako toto mozes trvrdit o krajinach, kde nie je pravny system zalozeny na zaklade nabozenstva? Nemozes porovnavat hrusky so slivkami a tvrdit, ze toto je jediny obraz, ktory existuje, ja chapem velmi dobre rozdiel a som za to, aby sa prava zien zlepsili a keby som mala moznost, ako som pisala, by som bola prva, ktora by sa za tieto zeny postavila, ale ty stale opisujes urcite percento moslimov, ja tuto moznost nevylucujem, lebo viem co dokazu niektori zadubenci, ale ty nechces pripustit, ze ta väcsina sa sprava inak...
Staci ti kliknut na you tube a napisat Stichwort NAZI - ako nejaky cudzinec, co nepoznam kulturu tohoto naroda, by som si myslela, ze cele nemecko je obsiate takymito hroznymi ludmi, lenze ja si nevytvaram moj nazor na zaklade niecoho, co som videla v dokumentoch, alebo citala, ja pozeram na problematiku globalne a toto je rozdiel medzi nami dvomi - uz to konecne chapes, lebo ozaj neviem ako by som ti to este vysvetlila... 😅
@alice107 no tak zas napriklad arabski businessmeni taki co nevlastnia ropu tych je vela milardarov a vedu si svoj obchod sami,Al Khorafi je dolarovy miliardar,Habtoor tiez plno saudov, kuwaitania Al Shaya,Alghanim emiratci,ti maju miliardy z roznej obchodnej cinnosti a vdaka svojim napadom su miliardari.Potom arabski vladcovia ti peniazmi ovladaju cely svet aj Obamu aj EU lidrov.Taky saudsky kral Abdulaziz to bol vodca,nikto sa mu neodvazil priecit.
Ja kebyze do Europy sa chcem vratit tak mi nemoze zabranit,tu nieje zakon ze zena nesmie vycestovat bez muzovho suhlasu,dospelym detom tiez nie a nejake peniaze nasetrene mam takze na europske pomery by som celkom slusne vyzila lenze som si povedala ked to s nim tiahnem 20 rokov tak sa len tak nedam vykopnut z tohto vsetkeho aby potom nejaka druha baba dosla a mala sa dobre?Ked som neodisla dokial som bola mlada,naco teraz?Na stare kolena si zacinat niekde s niekym vztah?To ma absolutne nelaka a zas by to nemuselo byt dobre,clovek v mojom veku zvazuje nie sa len hlava nehlava vrhat do niecoho,on je somar ale ja ho uz poznam ako svoje ponozky,viem ako nanho,aj ked som zmyslala tak ci tak,kto by uz chcel staru babu ?Este by ma volajaky europan do roboty nahanal a zili by sme s 3000 eur mesacne 😀 Ked som sa dala na vojnu tak sa ju budem snazit dotiahnut do vitazneho konca,toto mi pripada ako najlogickejsie riesenie
@alice107 Jaj a este som zabudla - to ze su to 2 rozdielne kultury, tak to sme tu asi nikto neni blbi, ze by sme to nevedeli, pises to sem v kazdom prispevku, uz si najdi inu frazu - trik je v tolerancii, ked sa dvaja ludia navzajom dokazu respektovat - tak tymto 2 kulturam nestoji nic v ceste k spolocnemu a stastnemu manzelstvu!!! 😀
najbohatsi a najvplyvnejsi arabi(SU MEDZI NIMI AJ ZENY ZO SAUDSKEJ ARABIE!)http://gulfbusiness.com/lists/top-100-arab-powe...
nechce sa mi to sem dat postojacky 😀
@kuwait No tak ani so stojanom to nie je velka vyhra, ja som minuly rok kupila za 50 eur jeden, kde vies napustit vodu, aby strom vydrzal dlhsie, a utahuje sa to takou packou, na principe oceloveho lana, ale moj muz sa s tym najedoval, kym stromcek upevnil a tiez sme chodili po spickach pri nom, aby sa neprekotil, takze ako vidim, vyhra neni ani crepnik, moja mama ma taky zelezny uz 20 rokov a tej je super, len mi ho nechce dat, co je logicke, kedze nema iny a nechce ani za ten moj vymenit 😀 Taky uz nekupis 😀
@erjona my stromek pro jistotu přivazujeme, nejčastěji k lustrháku
@alice107 ale já velmi dobře chápu co tím chceš říct a chápu i rozdíl v mentalitě, nemysli si že si tady nejchytřejší, a i bez osobních zkušeností vím že 90% evropanek by nemohlo žít s muslimem právě kvůli kulturním rozdílům, jinému způsobu života, a spoustě dalších věcí, ale určitě jsou ženy kterým tohle nevadí... nic víc nic míň.
Erjona, mariuska a vevesh jsou toho důkazem že to někde funguje. Já se muslimů nezastávám, nejsem ani zastáncem multi kulti, ani jsem nezměnila názor, a budu dál stát za svým, ale nebudu tady vyhlašovat věci jako ... nikdo nemůže být šťastný, všechny, jsou týrané.....atd.
U nas sa to neda dat k oknu a mame bodove svetla nie luster,nebudem tam liat vodu mozno preto ked sa zemina zvlhla sa nahol
@kuwait tak toto je zlatokopectvo najvyssej ligy 😀 po tom vsektom co si o nom napisala, ine zeny, psychicky chory schizofrenik, ci bopilar, tyran, ulisny ci jaky, cierny chlpaty, nechutny tvor 😀 atd mas zaludok s nim ostavat aby si ostala dostatocne zabezpecena aj keby si vyzila aj sama v klude...hmmm...osobne nechapem...
@leishmania nieje cierny chlpati 😀 take nieco som nepisala ani ze by mal ine zeny praveze som mu na ne neprisla ,nuz ano vyzera ako dieta(postavou,myslou)a ty si nezanadavas ked ta tvoj naserie?Keby bol blazon tak asi by nemal poziciu aku ma.Btw.vsetci chlapi sa niekedy chovaju ako by neboli normalni 😀 ty by si sla dakde na prahu patdesiatky?Vyzit sa da ale s nim je to ina liga 😉 kto mi zaruci ze druhy krat by to nebolo este horsie?Z nejakym starym europanom ?Zlatokopky su sikovne zeny chyti si jednoho chlapa s peniazmi a ma vystarano, 😉
@leishmania preco zlatokopka? @kuwait je s muzom uz 20 rokov. Urcite si za tu dobu coto preskakali. A ked jej to tak vyhovuje ako to je, preco by sa mala obzerat po niekom inom? Mne sa zda, ze ona ho mam dobre "pod palcom" ;-D

@alice - ako si si stratila argumentaciu 😀