Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@alice107 pozri sa mi sme tu nerieseli ci mu da niekto robotu alebo nie proste sme prisli na sk pozriet moju rodinu ukazat im vnuka a zostat,skusit zivot tu a mozno sa aj usadit a ustalit,do cudziny kde nikoho nemam som nechcela ist est aj s dietatom.a poznam vela moslimov muzov ktory odisli do zahranicia zit, nieje to o tom ci ma dobre postavenie alebo vie uzivit rodinu,kazdeho laka zahranicie tak ako nasinca tak aj z inych krajijn,manzel mal dobru pracu ake proste dohodli sem ze odideme ked sa vratime bude v tom pokracovat zase lebo bol podnikatel.tu beru ohlad nato aj odkial si a co si zac.dlho sem zili v eu ale veru nik to nedaval najavo a vedeli sme do coho ideme.
ja mam zase skusenosti co zac prislo do zahranicia za pracou a veru boli to rozny ludia.
ja som od detstva bola mimo Sk a myslis si ze mi na ambasade povedali co nas caka?ani moja mama to tu nezistila,brala som to ze automaticky slovenka pride domov a je jedno koho nesie zo sebou su predsa dlho manzelia a maju dieta.asi si nepresadime pravdu nikdo z nas tu, ja si manzela neobhajujem ale vie dobre slovensky a vie aj makat ako podaktory tu nie ale o tom to nieje kazdy sme nejaky a kazdy ma pravo sa obhajit a zit ako sam uzna za vhodne,to ze zijem raz tam alebo raz tam neurobi so mna ze naznasam slovensko a ze iran je super krajina,mne sa pacia obe krajiny iba vidim ake rozdiely robia a veru v irane a top je jedno kde je vela krastanov a moslimov ktori spolu ziju normalne.mozno ti co ziju v cudzine a su drbnuty maju nato padny dovod ale to ze niektori ziju normalny a aj tak su odsudeni hned na zaciatku to sa mi nepaci.
@erjona Ja som v Rakúsku pracovala a ako "Ausländer" som si ich silného nacionalizmu zažila až až. Neviem o čom hovoríš, napr. v Hainburgu je väčšina obyvateľov moslimov a rakúšania ich doslova nenávidia. Jasné, nemôžu to dať najavo, možno z obavy z diskriminácie, ale ten hnev v ľuďoch je obrovský. S mnohými ľuďmi som sa o tomto probléme bavila a majú ich plné zuby. Mám v AT aj rodinu, často sa navštevujeme.V ich dedine blízko Viedne sa začiatkom 90. rokov rozbehla vlna prisťahovalectva, veľká časť je moslimská. Dovtedy kľudná dedinka sa zmenila na miesto kde vyčíňajú vandali, detké ihriská dokázali za pár mesiacov totálne zdemolovať. Domáci obyvatelia ich majú dosť, pretože ich soc. systém živí týchto ľudí, moslimské ženy nepracujú vôbec, majú minimálne 2 násobný počet detí oproti rakúšanom. Aký to má vývoj, pozri sa dopredu, už dnes štatistiky hovoria o hrozbe, že do roku 2050 bude v EU moslimská časť majoritná. Čo si predstavuješ pod pojmom demokracia, pretože to je veľmi podstatné.
@erjona Nad čím ohľadne dvojičiek chceš polemizovať? Tej rozprávočke o 11.09 už dnes snáď nikto neverí. To, že ju stále neúnavne šíri propaganda? Pravda sa nedá umlčať.
@bubulka722 toto je
pravda,rakusaci ich neznasaju,ale je to aj preto,ze s nimi maju problem ako na SK ludia s ciganmi. Cize ta cast,co je bezproblemova aj u moslimov a tom sa velmi nehovori. Ludia mi tu v zasade odporucaju skolky a skoly,kde moslimovia nestuduju,tie co su dost prisne katolicke. S tou ich porodnostou je problem,nakolko to system nevladze utiahnut,je nastaveny na nieco ine. Niekotre moslimky vidis hned,ze su pomerne moderne,pekne sa vedia obliekat,nosia iba satku,ale aj tu maju farebne zladenu s oblecenim,cize su zahalene tak,aby teda bolo. Tiez vidim niektorych,co uz deti a dievcata dalsej generacie nezahaluju,ale stale prevalada to,ze je tu vela negramotnych,rodiacich zien,casto importovanych roznym sposobom. V Hainburgu je tiez vela moslimov,vlastne cela tato cast rakuska je nimi presytena,ale napriklad v takom Tirolsku podla statistik je ich strasne malo, hold tam nie su pre nich podmienky. Ja v AT zijem,tiez tu mam aj rodinu a znamych a vsetci tuto cast obyvatelstva neznasaju,ako nekricia po nich na ulici,ale nezabudnu to vzdy spomenut,ako im vadia,ako ich nemusia. Je to nieco podobne,ako ked sa rakusakov ci nemcov pytate na Hitlera a cele to co sa dialo, verejne sa malokto k tomu prizna,ale ked sa niekto lepsie pozna zrazu zisti,ze ludia ti stari budu tvrdit,ze sak to aj dobre bolo...podobne ako u nas ludia hovoria o komunizme. Tu vsetko prebieha takou skrytou formou. Ze sa akoze hrame na demokraciu,toleranciu a pritom vieme ako to je....Ale zase aj niektori turci uz na tych dalsich pozeraju skrz prsty,ze tu viac tych svojich nechcu,lebo im beru biznis...a velku rodinu treba uzivit.... 😉
@kiki68 Len taká story, asi týždeň som pracovala s 3 moslimkami. Po 15 rokoch čo sú tam nevedia zadrieť po nemecky, nevedeli sme sa nijako dohodnúť a ja som ich mala pod sebou. Bolo to hrozné, nakoniec sa s nimi horko ťažko vedel dohovoriť Bulhar tiež moslim a ten mi prekladal lámanou nemčinou. Pýtala som sa ako sa sem dostali. Cesta bola taká, najskôr prišiel muž, neskôr stiahol ženu, postupne deti, nakoniec babky a dedkov až po sesternice a bratrancov. Mala som pocit, že oni všetci sú jedna veľká rodina. Na otázku prečo nevedia nemecky mi odpovedali, že oni to nepotrebujú, fungujú si sami pre seba, v ich rodine nemecky vie len muž, majú tam zbehých ľudí z ich krajiny, ktorí im vybavujú po úradoch nároky na rôzne dávky za poplatok. Sú tam pospletaný do jednej veľkej pavučiny. Moslimovia si fungujú sami pre seba, sú naozaj komunitou tak ako cigáni na SK.
Čo sa týka ich postoja k Hitlerovi, tak máš 100% pravdu. Na túto tému som sa s nimi tiež bavila a hlavne staršia generácia má pozitívny postoj voči politike nemecka a rakúska za II. sv. vojny. Oni sú veľmi hrdí a nacionálne založený vzhľadom na Veľké Uhorsko a celkovo celú ich históriu.
@bubulka722 Doplním ich práca trvala týždeň, jedna odišla po 3 dňoch a ďalšie dve na 5., vraj to oni popri deťoch nestíhajú, pritom mali všetky deti od 12 rokov hore.
@irriss
potvrdzujem, zila som vela rokov v taliansku a zacina to tam byt nebezpecne
denno denne v spravacjh krades, znasilneie atd a vcsinou su to prave tto pristahovalci
dokonca uz asi aj predbehli rumunoch a albancoch
talianske vaznice (statistika) su az vyse 70 percent plne nimi a rumunmi a albancami ci srbmi ci kurdi atd
ludia su uz tiez dost nahnevani a zacinaju sa pomal burit
@bubulka722 presne ako hovoris,ja to vidim casto v potravinach,alebo lekarni,pripadne u lekarov, ze tie zeny,casto amju aj okolo 60 rokov (tie starsie sa uz tak nezahaluju) tak nevedia vobec po nemecky nic, alebo len taku trosku,ale vsetko im vysvetluju asi tako ako 3-rocnym detom. Lebo presne ako hovoris- nedohovoris sa s nimi, iba ak vies po ich a to tiez nei je take jednoznacne,nakolko nie vsade je ta rec rovnaka aj u nich. Mne je ich aj luto,lebo sice ziju lepsi zivot tu,ale co z toho maju,ked vlastne ani nevedia ako tento zapadny svet vyzera tak skutocne. Niektore si to doslova musia vydupat,to tiez vidiet,ze sa chovaju tak razne voci svojim muzom. Ale funguju ako hovoris iba v ramci svojej komunity,vsak vacsina z nich ma podobny biznis. Ale co nechapem je to,ze vidim pracovat pomerne male deti cely den napriklad u zeleninara, bezny jav...cize ich asi nedava do skoly...neviem ako to robi,ze to obchadza,ale tie deti uz maju svoj vek na skolu a su tam cely den,ci idem o desiatej rano okolo,alebo poobede,alebo vecer...je to take divne cele...viem,ze vdaka nim sprisnili system vsetkych moznych davok,aby ich to nemotivovalo sa este viac plodit. Ale im je to asi jedno tym chuderkam,podla man ani netusia,co je to antikoncepcia.
Rakusaci a nemci su naozaj velmi nacionalne zalozeni...to tu vidim aj u obycajneho opravara,alebo nejakeho deduska.
@seraa A VIS JAKE RESENI NASLI PANI POLITICI?
AMNESTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
tak si predstav, co se stane, az tato zver bude venku!
Ja bych je bud nalozila a odvezla do sve krajiny puvodu a nebo bych jim dala lopatu, at si postavi nove a dalsi veznice...
Skoly a skolky vypadaji hur nez veznice!!! a zajimaji je veznice..ale to, ze mym detem zakazaly vychazet ze tridy, protoze stropy a omitka padaji, to resi uz 20 let...80 procent skol neni v norme..stat nic nedela a ja MUSIM dat dite do nebezpecne skoly..jinak neplnilo by skolni dochazku a to je protizakonne ..na hlavu ne?? Kdyz je zemetreseni, trpime tu vsichni...vloni to bylo asi 3x, co jsme nevedeli, zda nase deti se vratiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 😠 😠 😠 a budeme se starat o delinkventy?
@demo Vieš láska je slepá, to pozná každá z nás. Keď sa prebudí z toho krásneho sna a tvrdo dopadne na zem, bude mať obraz ozajstnej nefalšovanej moslimskej "tolerancie".
Osobne nič proti moslimom ako takým nemám, len sa hrozím budúcnosti. Vlády EU vedome vytvárajú prostredie vhodné pre islam a pekne krôčik po krôčiku ničia základy starého kontinentu postavené na kresťanstve. Mottom pánov EU je zničiť kresťanstvo ako také a my sa donekonečna na príkaz Bruselu prispôsobujeme, berieme multi-kulti ako pokrok a prichádzame o vlastnú kultúru, alebo tí čo to vidia len mlčia.
@irriss Práca sociálnych inžinierov začína prinášať prvé výsledky. Na SK je veľa ľudí stále hluchých a slepých a pravdepodobne je to lepšie... Uvidíme, budúcnosť ukáže. No nakoniec pobalíš caky-paky a vrátiš sa späť.
Moj kamos, co je z UK bol uplne nadseny Slovenskom,ze tam nemame to multi-kulti vo velkom 😀
No pre neho to bolo ako uplny zazracny objav...dufam,ze SK bude stale take konzervativne v tomto smere. Ale zase o nas nejaki turci nebudu mat zaujem,vsak v nasej republike by sa im nepacilo...to nie ej vhodna poda pre nich...
ach jaj
ale na vine je cela eu,
v taliansku uz boli napady ako to riesit lenze eu sa vzdy postavi proti
ako u nas s rommi
dostali sme sa do stadia kedy kriminalnik je chraneni zakonmi a normlany lud je ohrozeni
ved to je na miech
ked vrazdili nevinnych, pracovtych a vzdelanych zidoch to nikto nemukol a teraz ked sa clovek chce chranit pred kriminalnikom zrasu sme taki humanisti
sami si mozeme za to
@ali08 ved presne taketo zmyslanie maju muzovia tych sloveniek ci cesiek ako ty popisujes. akoby boli kopie. chapes? normalny vzdelany a hlavne zodpovedny muz neopusti istu pracu a postavenie vo svojej krajine a z navstevy neurobi ziadost o pobyt.
ja mam manzela nemca.a neviem si predstavit,zeby toto urobil.jednoducho nezodpovedne sa zbalil na navstevu a zostal na sk,kde vopred by nemal istu pracu a uznane vzdelanie.
toto robia len ekonomicki migranti. to mi prepac. ano,vela ich ide do zahranicia.ale nie preto,ze maju doma dobre postavenie a pracu.ale prave pre ekonomicke vyhody ich laka zahranicie a zial,tak ako tvoj muz ani oni si nikdy neoveruju moznosti ,ake maju v krajine svojej manzelky.myslia si .ze eu je ekonomicky raj.a pre mohych aj je. ale potom sa nechcu prisposobit.ved asi citas tu vyjadrenie zien,co maju skusenosti s moslimami v zap.eu
vies, nielen ti,co idu do zahranicia su ´´drbnuti´´ ako si to napisala. tym slovom si oznacila sposob ich zmyslania,ich postoje a vychovu. a presne taki su aj ti,co zostavaju vo svojej krajine. rozdiel je len v tom,ze tam, nech si konaju ako chcu.ale nie u nas v eu.
a o tom to cele je. ty tvrdis,ako rasisticky sa chovaju k tvojmu muzovi.tak preco nejde do svojej krajiny? a ver,ze to nie je kvoli tebe. muz v moslimskej ideologiii odchovany neda na nazor a pocity zeny.robi len take rozhodnutia,co sam chce a ktore su v jeho prospech. tvoj muz chcel na sk.len asi nepocital s tym,ze to nie je zapadna eu. ze ano?
vies,na ambasade ak sa spytas dobru otazku,tak ti poradia.
ale nie ,ze co ta caka.to si mala ty dobre vediet zo skusenosti zivota na sk ako to dopadne,ked z navstevy sa stane ziadost o pobyt.ked si to nevedela ani ty,tak ak je tvoj muzt zodpovedny,tak mal to predpokladat on.ved pises,ze ma nejake vzdelanie. tak je dospely ,ci nie?
ako dlho vlastne zijete na sk?
ale to je prave u tych migrantov z moslimskych krajin,ze ockavaju nieco ,co nema s realitou nic spolocne.
a vies,je ozaj rozdiel akeho manzela so sebou prinesies na sk. pravne je to rozdiel,aj spolocensky .je ine,ked ten manzel je europan a ine,prislusnik tretej krajiny.
vies,na sk mu ine nezostava,len makat.lebo soc.pomoc pre neho nexistuje. to,ze pracuje nie je zasluha,ale nevyhnutnost.
ja som tym vsetkym chcela povedat to,ze tak ako ty a tvoja rodina tak aj mohe slovenky a ich manzelia s moslimskych krajin maju podobne zmyslanie a konanie a potom podobne problemy.
vies,vidim tie rodiny stale migrovat.raz tam , raz na sk.a nikde nie su doma. lebo nikde to nie je take,ako si v svojej naivite ich manzelia predstavovali.a velakrat aj ich manzelky.
@bubulka722
Na baleni kufru mam relativne malo casu . respective jen do chvile, kdy se mi tu nezamiluji me 3 slecny v pubertalnim veku 😎
@demo cudne to nieje je to vysoka skola biiologicka co znamena laboratorna a doktoranska,je brana aj podla toho v com chces studovat dalej moj manzel studovat biologiu v laboratiu.
manzel odisiel koli tomu so mnou ze by skusil v tom podnikani aj tu ale to ako nas privitala policia bolo smutne nato ake ma postavenie.proste tam daju vsetkych do jedneho baliku.a preco nevyskusat aj inu krajinu,pozri pozemky co ma mu tam stoja a nuk mu ich nezoberie a ked sa nechcel vratit spat a chcel to tu skusit a preco nie tak predsa turisticke viza musel vymenit za pobyt ked tu chcel ostat a podnikat.moj manzel od 18 zije v eu krajinach ale to co zazil tu nezazil nikde a neni sam,poznam doktorov ktori su z azie a maju rovnake skusenosti a doktori boli aj v ich krajinach ale ked mas lespiu prilezitost preco ju neskusit myslim si kedby mal lepsiu moznost tvoj manzel tu tak netrci v nemecku.o to ze nema nazor na pocit zeny sa mylis aj to ze je robi vsetko pre svoj prospech keby robil tak nieje tu ale v inej krajine eu ale koli mne a dietatu je tazke ist do inej krajiny kde nikoho nemas a zacat na nule a este aj s dietatom v rukach.myslis si ze na slov/.ambasade ti poradia,ked som sa pytala tak mi povedal ze on je len konzultant a nieco ako spravca a ze vsetko oklolo takychto veci si mam zistit na sk,on len vybavuje viza a pomaha slovakom v nudzi.
poznam europanov ktori su tu tiez utlacany ale nemiena sa s niekym hadat ked si nik neprizna ze nema z casti pravdu a zastavaju si len svoju mienku,ja tu zastavam vsetkych co sa im krivdi.
a myslis si ze soc.pomoc ti daju aj niekde inde,velke gulove.ano pracuje tak aby uzivil a zil normalne.
my v naivite nezijeme proste chceme sa usadit ale je tu vzdy niekto kto to strpcuje svojimi blbimi zakonmi hlavne ze daky vietnamci su tu vitani len koli dobremu sprepitnemu.my sme sa konecne usadili ale za akych podmienok,neviem co vsetci mate proti moslimom ved je vela vydatych aj zidov,budhov ale o nich nikto nekeca len koli tomu ze sa bojite ze mozlimovia chce zabrat europu a nech zaberu,boh je len jeden a je jedno ci je v arabcine, anglictine ci slovencine.
veru nikde to nieje ako na ruziach vystlane ale pokial mas moznost ucit sa preco nemigrovat a snad sa podari aj usadit sa,co je na tom zle.my sme cestovali lebo sme chceli a proste ostali sme dlhsie, ja viza nepotrebujem lebo mam iransky pas a manzel ma pobyt tak cestujeme.
s vami sa nikto nedohada,pisete len to co vidite v cudzine ale skuste zit v ich krajine a pak posudzujte ze kde je lepsie a kde nie,mne sa paci v oboch.
a nech zaberu ked sa tak vsetci boja moslimov,ved nebolo to tak aj zo skinhedmi a ako to dopadlo.
nei policia nebrala ohlad na nic,len sme vosli dnu uz ho hadzali do smeti medzi ostatnych a az po nejakom case ked zistili ze monzo bude prisnosom pre sk tak zmenili pohlad na neho.
na konzulate nam neublizili len ked som sa chcela informovat co nas caka nevedel nam povedal a pritom len mesiac predtym prisiel zo slovenska a ked sa na to informovali tu na sk tak div ze rodicom nevynadali ze ci dcera nema oci a nezoberie si slovaka.vedela som kam ho beriem ze nic ruzove to nieje ale kde by aj bolo.behat po cudzine nas uz nebavilo hl.ked sme mali dieta.ohladne pozemkov reagovala som na spravu predtym ze ten co ma postavenie v irane a ma tam pozemky preco by isiel zit na sk ale preco nie,ved je jeho zena slovenka
ja nehadzem nic na web ja sa len pripajam do fora kde sa kritizuju moslimovia, ale netreba vsetkych hned brat ze su taki a onaki, treba si vypocut vsetky nazory ved je o tom to forum,ja si nezastavam nikoho len chcem aby si ludia ludi vazili a brali ich takych aki su.
tam kde som zila predtym s manzelom bolo super az pokial sme nevstupili do eu,vtedy tam nabehlo tolko europanov hl.slovak,poliak,rumun,bulhar a to bolo strasne,lacne pracovne sily a to fakt robili za par supiek.predtym ako sa islo do eu tam boli ludia aj z azie a to bola len spodina preco lebo ta krajina bola pre nich blizko, vtej dobe sa lahko dalo emigrovat iba tam a ziadat azyl lebo tam nezili v taboroch ako v inych krajinach ale mohli si najst byt a pracu a potom ako sa islo do eu vsetci nakydali humus len na tych z azie a to ze su moslimovia ale nevideli ten naval europanov preco lebo aziati su hovno oproti europe a ta krajina prave vtedy vosla do eu tiez tak si hadam na bratov nebudu kydat hnoj.

@erjona ..cetla jsi nekdy Nostradamuse??
Vzdyt jeho zpusob psani je "zasifrovany".. 😉
Neni tam doslovne vypsana udalost..je to jako Rebus...ktery padne jako na miru dane udalosti..
Jen napr, zhave koule jsou zhave vybuchy (ve forme koule) ale to je jen neodborne . vysvetleni, prirovnani 😉