Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@alice107 Paula je krasna zena aj 60-tke,americanka vystudovala Harvard,otec podnikal so ZBRANAMI 😀 (nie vo velkom)proste niektore zeny tuzia sa stat princeznami 😉 a ked sa sanca ponuka? Ine su tie co sa dali nalakat plazovym kovbojom v Egypte atd alebo emigrantov v EU.To je ich chyba ze nerozmyslaju hlavou ale inymi castami tela a videla som tu baby ktore maju arabov a niektore boli velmi pekne (mali tu na MK fotky)az som bola prekvapena ze take pohladne baby a tak sa vydali zle.
@kuwait princeznou sa mohla stat aj v europe. 😉 ak by ju nejaky chcel. lenze je to tak,ze ti arabi sobas ponukaju hned. co u europanov tak nie je.
ja chapem,ze niektore chcu byt princeznami. len potom musia samozrejme za tu svoju tuzbu byt ´´orientalna princezna´´ aj zaplatit.
to,ze jej otec podnikal nevypoveda nic o tom, ci mala nejake ponuky na dobre partie v amerike. a to iste,ci ona mala Harvard vystudovany.
je jasne,ze iny trosku zivot co sa tyka materialneho postavenia ma zena ako ona vmanzelstve,a iny zena egyptskeho plazoveho povalaca.
ale to len co sy tyka materialnej stranky v zivote.mentalitu maju ti arabi rovnaku.aj to,ako pozeraju na postavenie uzeny v rodine a spolcnosti a v prav,systeme krajin,kde ziju.
ved sa pozri na kuwait ako stat.
ake tam maju prava zeny? ake ty ako europanka/zena/, ty tam mas prava,aj ked tvoje materialne postavenie je dobre? mysli si tvoj muz,ze si mu pravne,spolocensky rovna? o com mozes rozhodovat? o spolocnom ucte? o tom kedy a kdebudes zit? o tom, ci sa chces zes rozhodnut bez jeho mienky a schvalenia bez nasledkov financneho ci ineho postihu?
a tak to maju aj ostatne zeny europanky s arabmi.
jasne,ze niektore tie zeny aj tu na mk sa vydali za nemajetnych arabov a este aj tyranov.. nepoznam jedinu,co by sa vydala dobre.a to po vsetkych strankach. to, ci su pohladne je pre araba vedlajsie ,ak chce viza,ci je nemajetny.,taky nepozera na to,ako ta zena vypada. bud chce do eu,alebo nema n a veno pre arabku. alebo neiste postavenie doma.
no a tie zeny ak ked su pohladne nezname to, ze maju ponuky na sobas. maju rozne osudy a ver,ze keby mali ponuky na sobas so serioznym europanom,tak beru toho. vsade je to rovnake,aj v zap.eu aj v usa.
je dore byt racionalista.ale bez osobnej slobody, vaznosti ktoru ti partner prejavuje v manzelstve,bez pravnej istoty rovnopravneho postavena s muzom aj majetnost nema svoju vahu velmi.lebo sa neda vyuzit naplno.
@kuwait česko už dělá osvětu
http://zpravy.idnes.cz/samkova-vydala-prohlasen...
@kuwait toto je typicky pohlad aky maju arabky aj s tym zivotnym stylom. 😀 vies,mohe to deklaruju,lebo nemozu nic zmenit..... su nemajetne osobne... tak sa musia drzat penazi ci zivenia toho muza. co by robili po rozvode? 😕 mnohe maju deti..... co by robili stymi detmi? ak by im ich ten ich nevzal?
@alice107 tak v EU to asi neprosadí, ale je na čase dělat státní politiku tak aby vyhovovala nám. Možná když tady nebudou migranti z afrických nebo asijských zemí, přijde sem třeba hodně poláků, slováků, ... protože se u nás budou cítit bezpečně a ti budou pracovat v hospicech, či kde všude
@alice107 nuz ja nastastie mam vlastny ucet,nemusim sa zodpvedat muzovi ked si nieco kupim(tu je zvykom zene dat vo financiach uplnu slobodu(pokial si to muz moze dovolit) a rozhodujem si o vsetkom co sa doma deje a co sa deje v tejto spolocnosi ma uprimne povedane nezaujima niesom obciankou takze ich zakony sa na mna vztahuju malo,a nezaujima ma ake postavenie tu kuwaitanky maju,ja si zijem svoj europsky zivot a nemiesam sa s miestnymi a muz tak to som ozaj radsej ked mi nesedi pri zadku.Myslis ze ked maju zeny ponuky na sobas od nejakych Jurkov ci Jankov tisickarov tak sa idu pototo?Pride bohac arab a toho si vyberu.Ja som sa vydavala v 24 rokoch a ponuky som mala ale zit tak sa mi nechcelo,praca,domacnost proste kolotoc a nic extra ked sa mi vopchal do cesty bohaty aj ked truhlik tak dostal prednost.A keby sa mi bol,vopchal do cesty este bohatsi tak by som bola skakala ako kengura od radosti 😀 .Europsky aristokrati ti si beru predavacky,trenerky a podobne,oni ani nerozmyslaju,vacsina su gay splodi 2 deti a zenu len na fotografovanie ma,a ta ich kralovska etiketa???Tie zeny nemaju ziadnu volnost ani na ulicu vyjst.Ked arabska princezna si to dohasi do Vegas tak ani nikto nevie kto to je 😀 Lulu al Sabah dcera Pauly zaslobodna vymetala vsetky 5 * bary a nikto nevedel ze je to vnucka kuwatskeho emira,cely zivot lieta po svete v Kuwaite travi tak 5 minut v roku 😀 ako jej mama,ved preto muza skoro nevidi ze furt lieta po svete sama a muz tu musi sediet a peniazky z ropy pocitat.Nuz ale Sabahovci su rarita,v inych emiratoch to tak nieje.Akurat Dubajska prinezna Haya(polovicna britka-otec bol jordansky kral)ta sa nezahaluje jazdi dostihy,lieta po svete ale jej muz emir Dubaja ma aj ine manzelky :-Takze nema sa ako Paula.A Saudsky kral Fahd mal manzelku(jednu z nich)britku,dceru s nou ma a ta si povedala ze v zivote do Saudi nohu nevlozi(stretali sa v jeho palace v Marbelle a jej palace v Geneve) a nekonvertuje na islam a on ju zasypal sperkami peniazmi 20 rokov az kym neumrel aj dedicstvo jej zanechal 1 milardu libier.(neviem co maju s tou jednotkou vzdy 1 miliarda libier $ eur 😀 ) Tusim by som mala o tychto zenach napisat knihu (lenze asi by ma viac do domu nepustili ,ony su kamartky alebo by som nakriatla ostatne zhanat si princov 😀 ) sama osobne ...bala by som sa takeho vztahu.Saudsky kral 😕 mordije 🙄
@kuwait fakt by si mala tu knihu napisat. 🙂 to by bol ozaj slager. siroke masy<nieco take zaujima.fakt. ale co s tyka toho ako zijes v kuwaite, prave si to napisala.doma maslobodu,nikde inde.si uplne izolovana. to,ze mas svoj ucet neznamena,ze mas moznost zit slobodne. ano,mozes nakupovat . ale su aj dolezitejsie zivotne rozhodnutia,ktore treba nieked yurbit a preve to nby si nemohla. ak by si nieco urobila proti boli muza,moze zmrazit tvoje konto. a to v eu by ziadne muz urobit nemohol svojej zene.
ano,ja rozumiem,ze sa neches miest s domacimi azijes si svoj zivot. ale preve preto si odsudena na tu izolaciu. to by si nebola, mat tak europana. jasne,ze ty si si vybrala podla toho,ako si chela zit. v tom veku u teba bolo dolewzite mozno zit bez prace, nekupovata moznost osbnej slobody ti vela nehovorila alebo skor,maivne si verila jeho fasade,ze on je´´iny´´. apotom si zistila,ze to tak nie je.ani tusenia si nemala,co ta caka z arabom. ze jeho svet je tak odlisny od toho tvojho,ze je to nemozne zit normalny zivot. a na to si odsudila aj svojho syna. ako rad,nemoze zit normalny zivot europskeho pubertiaka. no povedz,keby si mala dnesne poznatky,vydala by si sa za neho?
nie,nemyslim si,ze ked maju zeny ponuky od jurkov ci jankov ,tak uz vyhrali.ale to sa tyka prave tych predavaciek. nie zien vyssisch vrstiev. ta araba neche ani za nic. .tie maju ine ponuky. a co sa tyka europskej slachty, tak tam ti sa beru sice zvycajne medzi sebou.ale preve preto,ze taka aristokratka ma vlastne dedictvo, postavenie, a je vychovana v europskej kulture ako je aj jej muz ,tak su si rovnocenni. ani ju muz neobmedzuje,ze jej zmrazi je vlastne konto napriklad. 😉 taka zena z tej spolcnosti vie,co znamena urcita etiketa. to je vsetko.a co s atyka ist do ulic,tak to je uz riziko pre kazdeu verejne znamu osbnost. cim viac postavena,tym väcsie riziko. taka arabska prncezna vsak v eu ci usa neznamena nic. taki ako si pisla. nikto o nej nevie.takze ju ani ludia nepoznaju.lebo ony sa musia utiahnut pre verejnostou zvycajne v ich kraiinach. su to zeny.len zena marockeho krala je viac znama. lebo chodi do kralovksych spolcnosti europskych dvorov. ata je ozaj strazena,ked je v eu,neboj.ato iste kazde clenka arabskeho kralovskeho dvora ma ochranku. a len o nu sa paparazi na verejnost nezaujima.preto ide do vegas nepoznana......nie je denne v eu ci usa v tv,ci v magazinoch .a dma sa tiez nepretrca pre dmediami. je len zena...
inak vegas je lacne aj pre bneznu klientelu ak sa chce. 😉 je to busines. takze hotely su lacne...
no ako sipisla o tom fahd... ma britku jednu z niekolkych...... 😀 ona je jeho akoby metresa.. 😀 za peniaze aj so starym arabom isla.......... vies, je ine normalne manzelstvo europske atoto ich moslimske ponatie manzelstva a rodiny.. ved to vies.....
inak, preve si spominam na jednu slovenku ci ceska to bola? bola raz v nejakej sow v tv..... tam mala sex s kde kym.. naha as prdvadzala..a potom sa vydala za nejakeho bohateho araba.. zakrutrena do satky ci cadoru... je tetar........ nejaka lenka.... 😀 tak aj takto dopadaju vychodoeuropanky......
@ellise no uz v sade v zap eu sa vzmahaju sily,ktore poukazuju na tuto prblematiku a tito politicci maju uz realnu sancu dostat hlasy.a uplne s tebou suhasim,ze je nacase uz nieco zmenit.ale to musisme chciet vsetci.dat hlas tym strnam,ktore slusne,ale rozhodne chu riesit dany problem.
ja vidim jedinu moznost, zavriet hranice opät. a zaviest pracovne ap obytove viza opät.
@alice107 bohužel migrační politika je velmi kontroverzní a populistické téma. A je to jen jedna část která mně v politice zajímá. Tou druhou je ekonomika a bohužel tady nacionalistické strany silně pokulhávají. Možná kdyby se našel nějaký kompromis, tak by byli úspěšný. Nejspíš si budu muset založit něco vlastního 😀
holky něco pro zasmání,
http://vetvicka.blog.idnes.cz/c/393538/V-srdci-...
@ellise no uplny suhlas opät s tebou,ze v cr a aj ked na to pride na sk je malo migrantov kvoli slabej ekonomike. 😉
no vies,migracna politika je citliva len preto,ze z toho politici chcu mat citlivu otazku. co sa tyka ekonomickych otazok,tak neviem ako v cr/nesledujem velmi politicku scenu tam/,ale v de netreba na to,aby niekto myslel vlastenecky a ekonomicky byt populistom v politickom spektre. to len media casto podsuvaju toto vysvetlenie. staci len zdravy rozum,ze mix statov s rozdielnou urovnou ekonomiky do jedneho celku eu nemoze fungovat.
a tiez nemoze fungovat prjimanie stale novych migrantov z chudobneho sveta. aj tak je ich v zap .statoch uz dost.
@demo no ano,socialny system v de je velmi stedry. a velmi zneuzivany.preto aj hufne migranti utekaju do de.a to aj z inych juznych statov eu. tam vlady im aj daju peniaze na odchod,aby sa ich zbavili.a do de sa to hrnie vsetko vo velkom. 😝 no aj tu uz sa chystaju zmeny. vylakali ich vidiny hufneho pribudania ekonomickych migrantov z chudobneho bulharska a rumunska.
a pritom je to uz len odrobinka problemu,co de ma s pristahovalcami ,co uz su vde a to aj niekolko generacii.
@alice107 Nuz ja som zistila v banke ze mi moje konto na moje meno zmrazit nemoze a to z toho dovodu ze som cudzinka 😀 ja tu slobodu mam ja mam pocit ze tu zijem ako Robinson Crusoe,Sam vojak v poli 😀 muz cele dni nieje doma,rano praca poobede business a v noci je tak vycerpany ze spi.Ja si zijem ako by som bola slobodna.Akurat ked ideme mimo Kuwait sme cele dni spolu a to mi za par dni uz kvalitne lezie na nervy 😀 ja som typ introvert preto mi vyhovuje ze sa nemusim furt osobne potykat z ludmi.Ta Paula tu poznam cez muzovu rodinu to sme si spolu sedli s nou sa da ale inak?Ja skor preferujem chat cez internet ako osobne kontakty.Takze mne to absolutne vyhovuje ze mi tu vsetci daju pokoj.Vsak poznam tu slovenky co su tu vydate aj lekarky co tu pracuju a nekontaktujem sa,necitim potrebu sa stretat s nimi.Obcas sa stretnem s americankami co su tu vydate a to mi staci.Moj muz je hlupacik,truhlik toho sa da ukecat a moj najvacsi nepriatel jeho mamka tu som nestretla 17 rokov takze problem vyrieseny.Ked sa da vsetko sa spravi.Minule som ju videla v obchodaku,videla nas ja som ju zazrela tak bokom boli sme so synom,slzi sa jej skotulali z oci taku lutost mala v tvary az mi to prislo luto,hadam sa na stare kolena spamatala ,ja som sa robila ze ju nevidime .Pre svoju zlobu ani vlastneho vnuka roky nevidela asi jej to prislo luto.
@alice107 Vies ked to vidim ako vacsina europaniek zije a ako ziju tu tie stastne co maju bohacov tak tym europankam nezavidim.Ak nema bohaca tak ten zivot je o nicom.To ze arabske princezne malokto podla vzhladu pozna je preto ze ony sa nevystrkuju do zapadnych novin,nikto nevie kto su ale tu ich vsetci poznaju(ale ked vedia kto su tak sa pred nimi ti europania ci americania plazia doslova dokonca aj businessman,kazdy tuzi mat kusok z ropneho stastia a ako sa ponizuju tu ked pridu pracovat?Arabovi by aj do zadku vliezli a Vegas?Ved to je najlepsie miesto na zabavu to nejde o cenu hotelov ale o zabavu,to nemas nikde,bola som vo Vegas v Eu nic take nemas.
Ja ked vidim ako sa europanky pchaju mojmu muzovi (co teda ozaj uz teraz fesak nieje,ked bol mlady a bol pekny v tvary rakusanky sa za nim uplne besnili,stretali sme sa zo zaciatku vo Viedni,pchali sa mu,isli za nim po ulici putali na seba pozornost a jemu to bolo divne take chovanie,on sa na tom pohorsoval,ja som sa mu lubila medicinu som studovala,bola som taka chladna odmerana az nepriatelska,prehltol to ze som slovenka preto ze moja babka bola rakusanka 😒 neviem co tak strasne mali proti ludom z vychodu vtedy bolo pol roka po revolucii nasi sa dalej ako do Juhoslavie nedostali predtym,slovaka clovek nestretol na zapade bezne ) alebo ako v Cannes obliehaju Carlton a ti princovia tam na nich kaslu z vysoka 😀 kazda by velice rada vymenila europsky stereotyp za bohatstvo keby bola sanca.Ti nasi shejkovia z Kuwaitu maju za zeny aj bohate zo zapadu,dcerky podnikatelov,nepoznam jednu co by bola predavacka alebo low class a mala arabskeho princa,pre nich napriklad Slovensko je podradne to je dovod preco muzova mamka ma neprijala,vraj keby som bola americanka tak nema namietky,vraj vychodna Europa je spodina preto ma oni prezentuju vsade ze som americanka proste nestravili to ze som slovenka a hanbia sa povedat ze ich syn ma zenu z vychodnej europy.V ich kruhoch nepoznam jedinu vychodoeuropanku vydatu(mozno aj su ale su prezentovane ako americanky)a tie ozajstne americanky tie sa s nimi zoznamili na prestiznych VS v Amerike.Podradnu zenu si zoberie len beduin lebo je sam podradny a to je aj dokaz lebo ju obliekol do abaye,bohate zeny tu sa nezahaluju takto len beduinky.Beduin chudobny nema na mahr(veno) pre zenu na urovni tak si aj K urvu vezme aby sa vobec mohol ozenit a potom jej da masku cez tvar aby ju nikto nepoznal.
Moj najvacsi problem tu bol ze som bola slovenka a jeho rodina to nemohla stravit a postvavali muza proti mne a moja nepriatelskost voci cudzim ludom je dovod ze ma nevymenil za zenu podla ich gusta pretoze mi veri 😉 ze by som si z inym nezacala
nechcem tu posobit ze by som baby nahovarala aby sa vrhli na lov kuwaitskych shejkov preboha,dnesna generacia je uplne ina ako generacia ich otcov,tito mladi teraz su divosi 😀 a zhanat saudskych princov to je skoro sebevrazda a emiratci ti su hlavne na chlapcov 😀 boli casy a tie su uz prec ked sa dalo najst slusneho cloveka v Kuwaite z tej upper class,to boli casy kedy nabozenstvo upadalo,drogy neboli tak popularne a sissi boys sa rodili v mensom mnozstve 😉
@alice107 tady vidí za migrační politikou hlavně ukrajince a rusy, kterou jim berou práci, nemyslím že mají z migrace muslimů strach, spousta lidí to prostě neřeší, ale naše špatná zkušenost s cikány, u nás vyvolává vášně. Hlavně u nižší třídy je vidět sklon k nacionalismu, a je jen otázkou času kdy se naplno projeví, jako na Slovensku.
politici zatím mají práci sami se sebou, jak z té zubožené politiky vysát co nejvíc pro sebe. Tak nemají čas řešit přistěhovalectví. Nikdy jsem se o to moc nezajímala, tak nevím jak lehké nebo těžké je pro cizince dostat u nás víza, nebo trvalý pobyt.
nestabilita jak politická tak i ekonomická ochraňují naši zemi, ale je jen otázkou času, kdy bude všude kolem přeplněno a dojde i na nás.
@kuwait tak to je super dobra sprava stym tvojim kontom. 🙂 to keby si vedela,tak sa inak mozno zariadis. no vies,ti rabi ci uz cz chudbnych statov moslimskych ci bohatych maju taku tu predsavu,ze vychodoeuropske staty si shit. a teda aj vychodoeuropanky. stretla som sa s tymi vyrokmi tych muzov na adresy svojich zien casto. ale to im nebrani sa s nimi mozenit,lebo ich potrebuju. 😝 myslis,ze zapadoeuropanky si vazia viac? nie, su to podla nich pobehlice rovnako ako vychodoeuropanky. len tie vychodoeuropanky je lahsie dostat. teda tym priemernym arbom.
tvoj muz zrejme mal dovod, preco .,tak by mu ani arabku nedali. tak to bol mozno dovod, preco vzal vychodoeuropanku. ty si bola mlada, pekna, a nivna. tak ta obalamutil. to,ze si bola studentka mediciny bolo mu asi volne. aj to,ze mas babicku rakusanku.
jasne,ze pric z gulfu si nevezme vychodeuropanku za zenu. lebo snou nema istotu a zazmie je rodiny a vplyvu jej rodiny ci statu,. na to si oni potrpia. aka by to bola dcera prezidenta ci clena parlamentu,tzak araba nechce. to mi ver.ale zapadoeuropanka co toto maj,za neho zase nepojde,naco? ved si moze vybrat muza europana a so svojej vrstvy. nemusi mat chudobneho europana.
A mas pravdu vt om,ze casy spred 40 a7 20 rokov su ine ,ako teraz. vterdy ani zapadoeurpanky nepoznali tak mentalitu atrabov,ako dnes.
ti muzi sa inak nespraavali ani vtedy.,ako to popisujes ty o spravani svojho muza,. rovnako to bolo u zanej ,co sa vydala do jednej diplomatickej rodiny spred vyse 30 rokov..len ona nesuhlasila stakym zivotom .a mala dobu,milujucu rodinnu na sk,tak chodila casto. ata rodina nesuhasila sjej vydajom aj ked ten arab bol bohaty. preto si kupila byt vo svajciarsku.a tam zila s detmi casto.
no to s tou, tvojou svokrou je smutne.
, chapem tvoje pocity.aj je smutne,ze takto syn nemohol poznat lasku svojej babicky. ze mu nedala tu moznost. teraz na starost nieze by si to mozno uvedomila.ale skor ten postoj vyplyvajuci z jej veku sa zmenil. aj poznala mozno,ze uz vela casu nezostava.
jeto fakt smutne. a aj trapne pre teba iste to bolo.to fakt chapem.asi nema ziaden vztah k nej. to tiez je jasne.
vies, ja tiez nemam rada velku spolocnost. ale vo vegas sme boli.. poznali sme tu atmosferu.ale ja davam prednos radsej komornejsej v eu v kasine,ked uz chcem. havne tam niue su ti arabi .tak casto. aj ked bohatzi velmi,ale tie ich sposby je nemam rada. a priatelstvo pestujem skor v realite. ja skor davam na stretavania normalne.travenie dovoleniek , ci male party . cize normalny kontakt s ludmi co poznam . asu zmojej vrstvy. a mame si co povedat.🙂lentze chapem,ze v krajine kde zijes , sa to neda.
vies, ja prave chcem aby tie zeny tu poznali,ze ide o mentalitu a sposb zmyslania a zivotneho stylu tych arabov. ci su uz majetni ci nie. aby si to uvedomili tie,ktotre chcu mat takeho muza. ze to ,co aj ty popiisujes tak budu musiet zit. ako cez kopirak.len s tym,ze ak su najdu nemajetneho,tak to budu mat este aj finacne problemy. ielen kulturne,mentalne a nabozenske rozdiely.
c chybou je,ze tie europanky chcu mat europsky zmyslajuceho araba.a taky neexistuje,ci je majetny ,ci nemajetny.ty si takeho tiez chcela.ze?
no vies,, neviem akych ti arabi maju podnikatelov c´dcery zo zap.eu za zeny. ale ja som videla,ze prve ti bohati sejkovia,princovia maju arabske manzelky v drviväj väcsine. a vysvetluju to tak,ze tam si uvedomuju rozdiel kulturny,mentality a sposobu vnimania zivotnych hodnot ,ktore europanky /aj americanky / maju ine ako arabky.ak si taku zenu vezmu,jeto druha,ci tretia zena.cize vlastne metressa pre ne. 😀
a este jeden dolezity fakt je,preco maju rabky a este z vlastnych rodin.kvoli majetkom,ktore musia zostat v rodine.
ato dcery bohataych eu a merickych rodin nepotrebuju araba pre majetok.tie maju svoj majetok .a beru si serovneho europana ci americana.
dcera jedneho tureckeho multimilionara /miesanka ,matka europska juhoamericnaka katolicka/ sa vydala do jednej nemeckej slachtickej rodiny.ona bola katolicka /nie moslimka/ a stala sa samozrejme evanielickou podla ich rodiny .ale aj tak syn co si ju vzal,, stratil narok na dedicny titul. lebo bola miesanka.
takze ti menej bohati/ale stale majetni/ arabi si beru nie bohate a vplyvne zeny zo zapadu,ale tak priemernu strednu vrstnu mozno. a veru aj casnicky, ci podobne zeny.
v tych statoch gulfu je totiz len par rodin velmi bohatych.tyi ostatni su len priemerne majetnejsi viac ci menej.
ty si studovala medicinu? 🙂 skoda,ze si ju nedostudovala.
vies, je jasne, ze je rozdiel v zivotnej urovni a sposbe zivota roznych tried. takze na to sa aj tak musis pozerat. ci uz v statoch gulfu,ci europe ci usa na spicke luxusu zije len spicka spolocnosti.ostatne je stredna trieda/s roznymi stupnami/ a nizsia trieda.to co ti opisujes zivot tych europanie ,ktore ziju v tej nizsiej triede ci nizsej strednej vrstve.
aj odtial studuju zeny na predstiznych us uni. to ete nie je meradlo,ze patria k tym vyssim vrstvam a su bohate. lebo existuju nadacie tych uni,kde mozno ziskat stipko na studium.aj us prezident tak studoval. 😉
@ellise no ano,zatial ludia maju strach z toho,co poznaju a coho je tam viac. v de napriklad teraz sa boja a to aj politicke spicky /kedze tlak verejnosti silnie/ prilevu mi´grantov/hlavne ciganov/ z rumumska ci bulharska.tak sa pripravuje zmena zakona o soc.davkach pre cudzincov.
akonahle aj vcr bude viac moslimov,mienka obyvatelstva sa zvrtne proti nim samozrejme. lebo ludia zistia,co to znamena mat v state moslimov. a mozno to ani nepotrva tak dlho. 😝 tak ako si napisala.
@alice107 preco by mojmu muzovi arabku nedali?Ved mu mamka uz vybrala nevestu a ja som jej skrizila plany,ty mas divne predstavy o nom ,on kebyze chce tak nema problem ani teraz sa s arabkou ozenit aj mladou ale kedze vidi co za stetky tie ich zeny su nechce arabku.Arabi z tychto krajin naozaj zeny z Eu ani ameriky NEPOTREBUJU ak chce viza dostane ich ak chce podnikat tak nema problem .Beru se cudzinky preto ze po tom co sa starocia brali medzi sebou zacalo to byt vidiet na ich detoch,preto sa chcu pomiesat ,Mnohi vlastnia vily a palace po celej Eu take ze vacsina europanov o nich ani nemoze snivat.V Eu mnoho podnikov,fabrik,hotelov je vlastnictvom arabov z Gulfu a europania pre nich robia.Ty sa pohybujes len okolo arabov z chudobnych krajin a myslis si ze kazdy je taky? Europania sa idu pokakat od radosti ked im tam kuwaitania Katarci, Saudi skupuju podniky.A tie ich arabky?Predstav si ze sa VYSMIEVAJU chuderkam europankam ze sa zoderu v robote a ze doma robia sluzky ,nemenili by svoje pohodlie za zivot europaniek,to mi ver! Nezrovnavaj ludi ktori cez svoje peniaze hybu celou Europou a svetom s emigrantmi z Egypta a Maroka.Maroko aj ked je kralovstvo je to zaostala chudobna diera odkial ludia utekaju.Ja ked som si tak zrovnavala ako europanky ziju a ako zijem ja,tak som vlastne rada ze som toho svojho nasla a ze aj napriek tomu ze som len z vychodnej europy sa ma drzi.Moje kamaratky so slovakmi,svajcarmi to teda nevyhrali,bud su chudobne ako kostolna mys a pucuju zadky dedkom v dome seniorov v Nemecku alebo sa Rovno zblaznili ked im svajcari pobrali deti a vykopli ich naspat na Slovensko.Predtym sa mi smiali ze mam araba teraz mi zavidia,kazda jedna sa mi ho pokusila zviest a on? Povedal mi aby som prerusila kontakty s ludskou spinou(kamaratkami)
@alice107 ty hladas na vsetkom len zle ale ja tie zeny poznam co su tu vydate za elitu a ony boli doma v Amerike elitou ale proste neboli multimilardari ale len multimilionari a aristokraticky titul tiez nemali a to im tito princovia dali.Co by robila s americanom?Mnozila cely zivot miliony aby ich mala na konci zivota az desat? 😀 . a Kolko je v amerike tak strasne bohatych ludi a kolko zien aby mali sance mnohe?Byvali emir ked umrel zanechal 200 milliard $ v hotovosti. a hodnoty v starych obrazoch,vacsina starych umeleckych diel bola v jeho vlastnictve,Versailles casti nabytku tiez.Bill Gates je oproti nemu len trapko,myslis ze ked sa zene naskytne moznost vydat sa za syna takehoto muza tak povie nie lebo ona chce robit poskoka cely zivot v praci a muzovi doma?Take sance sa neodmietaju a nieje ich vela.Ja sa tymto zenam vobec nedivim,v zivote nemuseli nic robit a maju sa kralovsky.Co sa tyka tych co maju kuwaitske royalty tie sa maju vsetky dobre lebo Sabahovci su povahovo dobri ludia,makki,neagresivni,dobraci,keby vsetci arabi boli ako oni nebol by problem na svete.

@inkinka ano ,presne.ja toto chapem,preco napisla tu knihu. jasne,ze to nebol ciel sobasa. 😉 naivna zena, co nedovidela na nasledky svojho rozhodnutia. no a knihy taketo vznikaju prave preto,ze tie zeny citia potrebu nie mozno varovat,ale povedat svetu svoj pribeh.a taketo pribehy sa ludom pacia. tak na tom aj niektore zarobia,ak najdu dobreho nakladatela.