Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@kuwait ved to neber tak osobne. ja samozrejme neviem o situacii tvojho muza ani dovody,preco si vzal teba. takze neber to doslova. to,ze mu rodicia vybrali nevestu arabku je jasne. ukazdeho araba je to tak. len ja viem,ako oni ponimaju vztahy amanzelstvo.ako obchod. a zvycajne je nevestou niektora z rodiny.
nechem tu pisat podrobnosti,ale ty s spominala nieco ohladne straty rod. biznisu .preto som predpokladala,ze nema mozno na veno pre nevestu. to je vsetko.
ja nehladam vo vseko zle. ja ale vidim realitu aka je. ja nevidim na manzelstve s araba a europanky nic dobre. ty ano? prepac,ale ved ty sama si oznacila svojho muza za trulka. cize si ho nevazis,nemas ho rada. popisal asi presne jeho mentalitu/a toak sa chovaju vsetci/.
ktora zena ,co nemusi pocitat peniaze a byt zavisla na muzovi by toto zniesla ,ako oni sa achovaju? ved jeto hrozne,tak zit.to nie je manzelstvo.to je obchod. a kto ten obchod potrebuje? len ten,kto nema peniaze. pretoze luxusne s ada zit aj ked nebude mat jmuz miliardu dolarov. a nemusi mat zena na krku niekho,kto si ju ako osobnost nevazi
alebo byt druhou ci tretou metresou nejakeho sejka ci emira...... boze...... prepac,ale to nemyslis vazne......
predstav si ,ze aj europanky nepracuju mohe.a nemusia. a ziju v pohodli a maju manzelov europanov. a takch ych ,ktorych si vazia a maju si s nimi co povedat,zdielat rovnake hodnoty zivotne. o tych som ja pisala,ze by nikdy araba si nevzali. no ved povedz. .ake spolocne zaujm ymate smuzom.ake zivotne hodnoty? o com debatujete spolu? ci je to len o tom,daj mi peniaze,ja idem do nakupneho centra a ty spi ? ci chod za kamosmi ci pripadne inou zenou?
a co deti z takych vztahov? ved onmi nemaju normalny zivot europsky.idu od obchodneho domu. to je ceela ich zabava. ve dpovedz? ako trevi tvoj syn casvolny? aako si uzva korem kupovania veci vobchode zicot ako pubertiak? cewtuje posvere skamosmi ci kamoskami? studuje ,ci zije spolu snejakou slecnou uz sam?
nic z toho.. o tom ja pisem ,ze tie zeny by pre svoje deti taky zivot nechceli.aj preto by si araba /ani princa z orientu / nevzali.
no, ja nepoznam gatesa,preto by som si nedovolila ho nazvat trapkom ani posudzovat jeho finacnu sitaciu. 😉
ten pan je inde ako nejaky arabi z gulfu . ver mi,ma obrazy ,aj akcie,ak nehnutelnosti .no anabytok z versailles ak myslis ten ,co pochadzal z o zbierok lud vika strnasteho apo revalucii bol na roznych drazbach,tak to ma vela ludi zneho nabytok.aj tu de sa najdu zberatelia. 😉
stale pises o zenach ,co robia muzom poskoka a pracuju . o akych zenach je vlastne rec? lebo ja poznam aj zeny,co pracovat chcu.aj ked su bohate. a nerobia poskoka muzovi.lebo to nie je arab, co mysli,ze zena je len na sec, rodenie a poskuhovanie. je to muz zzdelany,ktory vie,ze zena mu je roven, ze na pracu ma sluzky aprcuje,lebo chce. ani ta nenaqpadlo,ze zena moze mat ambicie? 😉a ak poda muzovi na stol veceru aj mapriek tomu,ze ma vedla sluzku na to,je to preto,ze toho muza lubi?a naopak vies, takto nasa debata je zaujimava., kde beries taketo predsatavy o zivote v eu ci usa? ved si zila isty cas v usa? tam si videla v tej spolcnosti ,kde si zila,ze zeny chudery by robili poskoka muzom americnom a museli pracovat? ty si nevidela u tych zien,zeby mali upratovacky, varovkyne apod?
a a uz ked sme pre tom. ty nemusis fyzicky skakat okolo tvojho muza? kto mu dava jest? kto upratuje dom?kto vari?
vies, cele je to o tom, ze ak si zena vyberie araba,musi vediet ,ze sa ten nestane europanom.a nech ma akekovek bohatstvo,nikdy ta zena pre neho nebude znamenat viac,ako tovar. ze jej nikdy nebude verny. ze jeho myslenie akonanie vzdy bude ine,ako europske.
a preto si uz zena musi uvazit, ci to chce. viem,ze je tazke prjat fakt, ze nie je nico take,ako sme cakali.
a tento moj pohlad na vec nie je videny cierne ci biele.ale realisticky.
vies, arab je arab,/a moslim je moslim/. ci je royals kuwiat ci nie . aj kuwait royal podporuju svojimi peniazmi a zbranami terorizmus.
ide o mentalitu a ideologiu islamu .ta je rovnaka slebo velmi podbna u kuwaitana, ci , katarcana . , ci libyjcana ci tunisana.....maju rovnake reakcie na urcite konkretne situacie
no a co sa tyka titulu,tak v europsskych aristokratickych kruhoch nejaky kral z orientu neznamena nic. ,je to moslim a inej rasy. vies, u takych nejde len ak ide o manzelstvo a potomstvo o mnozenie milionov.ale o to,aby mali biele potomstvo.
takze je nemyslitelne vziat si hoci aj arabsku princeznu.
a o to ide. o to,ze pre niektore kruhy ani tie pertodolare nic neznamenaju.
ide o viac. a o tom ja pisem.
@sisaka asi som jesitna ale nahnevalo ma ze nechcel ist na mesiac na vianoce do Francie s nami tak som penila,nakoniec samozrejme ze isiel a uz som spokojna,Ja som taka ked neni po mojom tak hromy blesky udieraju 😀 a ty si ta z Kanady co si sa tak strasne vadila ze nikto sa za boha nenauci cudzi jazyk?Tak sa ho hybaj ucit namiesto vysedavania na slovenskej stranke 😀 😀 😀 ty kanadanka 😀 vraj pucujes v nemocnici umyvas tam zachody tak hybaj nech ta psychiater prehliadne,ty to potrebujes nie ja.Bola si tak neskutocne trapna v tej diskusii o jazykoch 😀 tam si sa dokonca priznala ze si na nervy.
@alice107 orientalny kral neznamena nic?Prosim ta?Ved on vladne na rozdiel od tych aristokratickych figurok v Europe,Oni nemaju ziadnu moc,su len ako dekoracia,vladne parlament a premier voleny ludom, 😀 Arabski vladcovia maju ABSOLUTNU MOC! a europski aristokrati ich nemaju za nic?Ved s nimi podnikaju! Nepodcenuj tu arabskych aristokratov ved aj Obamu podplacaju aby robil to co chcu a on ako ovecka len prikyvuje raz kuwaitskemu raz katarskemu emirovi 😉 Ty nepoznas Billa Gatesa?Jeho majetok nejakych okolo 50 milliard $ je vycislovany kazdy rok vo Forbes.Ako travia dni europski tinedzeri ?Videla som to ,vdaka bohu ze moj syn take veci nevystraja a stravit cas v malls a oplieskat tam kazdy den par tisic eur je ozaj lepsia zabava ako makat niekde 8 hodin denne za par eur,v tom je ta krasa arabskeho sveta ze tito ludia robit nemusia a ani nechcu,platia si ludi ktori pracuju za nich.Taka arabka ani vlastne decko neprebali.nenavari,neperie,NIC! Na vsetko je sluzobnictvo a ked uz dakde pracuje tych 5 hodin denne doma ju necaka dalsia smena ale relax,vsetko je doma porobene.Muz ju nebuzeruje ze zo spolocneho uctu vybrala 30 eur aby si kupila topanky tak ako europan ani sa ho nemusi prosit ci si moze novy kozuch kupit.Videla som ja a nielen slovakov.Kamaratka prosikala od svojho svajcara tricko za 10 eur,nekupil ho! Mna by porazilo z takeho niecoho.A teraz ju kopol domov a decko sud prisudil jemu,predsa chudobna slovenka decko z 3800 frankov neuzivi(zubarka je)tak pohltala prasky a chcela sa zabit(Vtedy sa mi otvorili oci a vidim co mam doma,oproti nej moj muz je poklad lebo je tvarny a vzdy nakoniec urobi co ja chcem(slovenky vraj neocenuju makkych chlapov 😀 ,tak vidno kde zasla s CHLAPOM! ),ten jej svajcar typicky chlap,hlava rodiny,vsak beduni z puste sa tak chova k zene.Vodca! Pravy chlap,zena nerozhoduj,pocuvaj a drz! 😀 .A ako sa naparovala pred rokmi ona ma svajcara,krestana,teraz jej decko 20 rocna frajerka byvaleho vychovava.Ja som jej hovorila hned na zaciatku aby si ho nebrala,lakomy blby nemec pre neho slovenka bude vzdy len lacna alternativa.
A Islam?Ved hlupana si vezme takeho co sa viery drzi a nie rozumu a hlupaci politici v EU si ich hufne pustaju do EU 😀 a potom vyplakavaju.Este im aj mesity stavaju.Naco? Mne to pripada ako forma masochismu europanov 😀 ze Europa starne?Vymiera?Naco musia vsetky zeny robit?Keby deti rodili 3-5 na rodinu,nemuseli si do EU navlacit ludi z Pakistanu,Egypta,Turecka a A friky.Co cakali?Ze ti sa pototo od stastia a zacnu makat a zit ako europania?Svata sprostoto 😀 .Europanky chodia z vyplazenym jazykom ,ustvane z roboty a su rady ked sa vobec na nejake decko zmozu,potom sa mu nemaju cas venovat a narkoman,grazel z neho vyrastie.A arabska spolocnost je zas zhyckana sluzobnictvom a mamky sa nevenuju deckam ale sluzky,,tiez chyba a tiez vidno dosledky.Kazda spolocnost ma svoje minusy,naco hadzat spinu ?
zeny, co to vystrajate. takto sa napadat? to nemozete povedat svoj nazor bez toho,aby ste sa takto urazali?ved je to len debata. boze. 😕
@sisaka ja by som z obsahom tvojho prispecku tiez suhlasila,az na to osobne napadanie.
@kuwait chapem,ze vzhladom na tvoju situaciu si pisla,ako si pisala.lenze ato nabudilo dojem,ze si protirecis. ja samozrejme akceptujem tvoj nazor na vec,ak ked ja mam iny. len mi tiez prlo cudne,ze zrazu si akoby zmenila nazor na vec.
a tiez to napadanie je ozaj nevkusne.naco to?
prekvapilo ma aj to,ze zrazu si zistila,ze konto na tvoje meno nemoze on stopnut,hoci predtym si tvrdiila,ze len muz v podla zakona za zenu vykonava tam rozne ukony.aj co sa tyka roznych ´´popierovaciek´´ . tak ma teraz prekvapilo,ze az po tolkych rokoch si si zistovala ako to je s tvojim postavenim tam ako cudzinky.
ale som rada,ze mas ako cudzinka ine postavenie pravne,ako by ho mala arabka v podobnej situacii.len aby to bola pravdiva informacia.
no len vies, ak by si sa muzovi znepacila,ta to moze nahrat tak,ze ti konto zmrazia uradne. ich zakony su koncipovane na ochranu muza,nie zeny.a uz vobec nie cudzinky. ty si aj ked j cudzinka jeho manzelka a podliehas pravnemu poriadku jeho krajiny a to aj co sa tyka manzelstva a zakonov s tym spojenych ak si tam uradne registrovana ako jeho manzelka,tak by si velmi nic nevyhrala oproti nemu,ak by ma to prislo. ale ty to vies,ze?
vies,nazdavam sa,ze taketo veci treba prwae tym moznym buducim nevesstam muzov z inej kultury pisat.aby nemali tie ruzove okuliare.ze staci si najist bohateho araba, vsetko o.k.a budu sa mat lepsie,ako pri europanovi
lebo je nebezpecne ,aby si toto niekto odniesol z nasej debaty.
@kuwait ja som to myslea tak,ze osobne nepoznam majetkove pomery gatesa. ty ano? ale o nom imo som chcela pisat.
vies,ty nie si arisrokratka, tak vo vsetkej ucte nevies nic o tomto stave. nevies,ze miesanca decko by ani jedene nechcel mat .to je holy fakt ak narazas na konstitucne monarchie v eu,tak ano,nemaju vykonnu moc krali v eu. ale v spolocnosti maju rang,ktory prezidenti nemaju. a uz vobec nie nejaki arabi,nech uz su aj orientalni krali. dalsia vec je ideologia islamu tam nikto do rodiny moslima nevezme.
toto su fakty.
no a to,ze europanky nerodia vela deti je pravda.aristokraticke rodiny to maju ine trosku.tam je tradicia . vies,ta retorika o tom vymierani a potrebe deti sas zrodila v lavicovych kruhoch. 😝 eu nepotrebuje vela deti.eu staty potrebuju uzatvorit hranice pred prlisnym pristahovalectvom uusi ,co nevedia v eu vytvarat hodnoty len rodit. deti. a to,ci v eu statoch zeny robia je len na nich zvycajne. teda bolo,pokial arabi a ni pristahovalci nezacali tak zatazovat soc.system,ze ekonomika to uz nestaci udrzat a tym platy idu dolu, aj to,ze globalizaciou sa zvysuju naklady na zivot a zeny preto robit musia.no ale nie vsetky, niektore chcu.my mame ministerku obrany ,co ma vys .lekarskeho zamerania, aristokratka, a ma 7 deti.no a predstav si,nie je udrena zena,ani nezije v nedostatku a nemusi pracovat ak nechce.ale vies co ?ona chce. a ma aj deti. a tak to poznam aj ine zeny podobne tejto. su vo vysokych funkciach ci podmnikatelky,a maju viac deti a nie su udrene,ani neposluhuju manzelovi . 😉 maju sluziobnictvo a nemaju za muza araba.
mas uplnu pravdu v tom,ze eu pusta tych pristahovalcov sem .a to je jeden zakladny problem celej eu.pre ich mentalitu a sposob zmyslania .
lenze predstav si,zeby potom ani tvoj muz nemohol do eu.,ak by sa politika zmenila.
a z akej spocenskej vrstvy ma tvoja kamoska svajciaira? ale este lepsie? to ona nema svoje peniaze,ze prosi manzela? nemaju spolocny ucet? ona nepozna zakony che,ze ma narok na jeho plat,ak aj nerobi? 😀 no ,ale ma biele deti,co je vyhoda v che. ver mi. keby mala raba/aj bohateho/ tak ma problem. ved to vies sama.to na odlahcenie.
no vies,zase sme pri tom z akej vrstvy ta zena je a z akej muz. a ty nemusis prosit muza,aby ta laskavo vzal do europy? pozri sa na to realne.ak by si isla sama, co myslis ,zeby sa stalo? uz by si svoje konto nevidela viac.
takze vies. ja to pisem ozaj tak,ako to je. uprimne. obe ste na tom s tou kamoskou rovnako.ona sa boji kupit topanky,ty nemozes ist kde chces.lenze ona ,ak by na to prislo by podla zakona v ch ak jej muz pracuje mala vyzivne,,ale ty by si o konto prisla.ziaden sud v jeho krjine by ti za pravdu nedal.
aj o tom treba pisat. a pravdu,ako to je.
kazda spolocnost nema svoje minusy.ale ta islamska nema plusy.v tom to cele je. 😉
@kuwait Tvoj príbeh je zaujímavý. Nie každý by zvládol taký osamelý život ako vedieš ty, na to treba mať povahu, byť rada že je muž vačšinou preč, nestýkať sa s miestnymi ľuďmi ....... máš v sebe istú dávku cynizmu, neviem posúdiť či si si to vypestovala ako obranný mechanizmus aby si sa nezbláznila alebo to máš v sebe a vyhovuje ti život "všetci mi dajte pokoj, mne stačia iba peniaze". Verím, že život v takom luxuse, ktorý si vačšina z nás nevie ani predstaviť môže byť prvé mesiace či roky lákavý. Neviem si však prestaviť tú prázdnotu dní, keď nechodím do práce, starám sa o jediné dieťa, lezie mi na nervy krajina v ktorej žijem a ľudia s ich mentalitou. Vieš, sadlo by mi to na nejakú ženu bez ambícií a vzdelania, ktorej mama nikdy nepracovala, ktorá nemá ambície, nemá dobré výsledky v škole, ktorá je proste lenivá a je rada že nemusí pracovať, prípadne na nejakú bohatú dcérenku typu Paris Hilton, čo vždy všetko mala. Ale ty si podľa všetkého do tejto kategórie nepatrila, súdim podľa toho, že si to dotiahla až na medicínu, čiže si bola pracovitá a ambiciózna študentka/človek a ambície z človeka nevyšumia zo dňa na deň. Je pre mňa zvláštne, že si toto (čo nedosiahne hocikto) zahodila, neviem čo sa stalo, možno si to ani sama pred sebou nepriznáš čo to bolo alebo to nepovieš nám. Ospevuješ ako je super keď nemusíš pracovať, naozaj ťa to neťahá pracovne sa realizovať? Kde sa stratili tvoje ambície z mladosti?
@namornicka praveze ja som si nedokazala predstavit ako by som toho chirurga robila 😀 zvolila som si zly obor to za prve,studium mediciny nieje to iste ako stadium architektury 😉 vies,nie kazdy vidi jedine stastie v tom ked musi kazdy den rano vstat a utekat na 8 hodin do roboty,prave ze som to videla na mame ako bola ustvana z toho kolotoca,praca,domacnost,Mne to vobec nechyba,mna skor bavilo ked som tu podnikala,ked som bola ja sef,nemam rada poziciu ked mi niekto diriguje 😀 a musim robit co mam v naplni prace.Avsak tu ti zamestnanci su dost velky problem,jedovat sa s nimi?Naco!Mne to vyhovuje ako zijem,niesom uz najmladsia,som rada ze nemusim rano o 7 hasit do roboty,casto cestujeme po svete,proste mam inu napln zivota ako mnohe zeny ,Keby mi taky zivot nevyhovoval tak by som bola urcite odisla ale co by ma cakalo?Nic lepsie ako tu.Ked vidim tie upachtene strhane europanky tak im teda vobec nezavidim.Lepsie tu medzi tymito divochmi ako zit divokym zivotom 😀 Zivot nieje len praca,neraz zle platena,da sa zit a uzivat si zivota aj inak ako v kolektive pracovnikov.Vy to neviete pochopit pretoze ste vychovane rodicmi ktori zili v komunizme (moji tiez zili v komunizme ale nepodporovali ten system kedze povodne boli z opacnej strany systemu)ale ludia zo zapadu na to hladia trochu inak,preto Tolko americaniek a zapadniarok si berie arabov odtialto lebo takyto pohodlny zivot sa im paci viac ako denodenna makacka v robote a potom doma 😉
@kuwait
Ešte raz ako je to tam s tym občianstvom?
Kamoska Indka sa v Kuwaite narodila indickým rodičom co tam žili od puberty (jej rodičia sa narodili v Indii)
A teraz ked jej otec išiel do dôchodku museli sa odsťahovať po 60 rokoch z Kuwaitu do Indie lebo kedže nemal pracu nemohol tam legálne ostať. Tym pádom asi ani Kamoska co sa tam narodila nemá občianstvo. Zvláštne. I ak Kamoska ani po arabsky nevie a narodila sa tam trochu hanba. A divne.
Jej rodičia vedia.
@mariuskaa ano ti co tam len pracovali nikdy obcianstvo neziskaju,ta indka by sa musela za kuwaitskeho obcana vydat aby za vela rokov manzelstva obcianstvo dostala(nie vsetky chcu obcianstvo americanky a obcianky EU zvacsa nechcu,chcu si nechat otvorene dvierka keby nieco,ako cudzinka je chranena viac ako domaca v urcitych veciach,ambasada jej moze pomoct keby sa nieco stalo)Teraz priravuju taky zakon ze ti co tu pracovali 5 rokov musia odist,iba obcania EU a ameriky na tych sa to nebude vztahovat,a tiez ze si nebud moct priviest cele rodiny,Chcu limitovat emigrantov z chudobnych krajin zvlast Indie,Egypta,Bangladesha,filipin,syrie,Libanonu,bolo ich tu vyse 2 milionov,chcu chranit povodne obyvatelstvo.Takze obcianstvo vylucne len sobasom s kuwaitskym obcanom inak ho len tak nikto nedostane za to ze tu roky zil a pracoval ako je to v Amerike a EU
@mariuskaa nie ,bohuzial je to tak aj ked sa tam narodia pokial OTEC nieje kuwaitan tak obcianstvo neziskaju,dokonca ani keby matka bola kuwaitanka,obcianstvo je len po otcovi.Tu ich je velmi vela a kuwaitanov malo,preto nedavaju obcianstvo tym co tu pridu pracovat.Keby boli byvali v Bahrajne tak tam sa da ak by dlhe roky tam pracovali a zvlast pre vladu alebo krala tak by obcianstvo mohli dostat.
@vevesh no ona je Američanka. Takze domov ma aj tu.
Ale prežívala somto s ňou ked povedala ze prepustili jej otca do predčasného dôchodku v auguste. A museli. Sa jej rodičia vysťahovať do mesiaca naspat do Indie po 60 rokoch. Predať domy vsetko. Jej rodičia sa tam nenarodili ( ale v Indii) ale ona Kamoska a jej súrodenci sa narodili v Kuwaite. Takze. Chodievali tam s rodinou z Ameriky do Kuwaitu - na navtevy rodín na mesiac dva tri. No bol to jej domov rodisko. Takze nie, ze návšteva. No a bola cela smutná, ze teraz ked pôjde k rodičom ide do neznáma do Indie. India jej domovom nie je. Ale bude si musieť zvyknúť.
Je to stale zvláštne. Ze akonáhle tam uz nepracujes a aj zijes 100 rokov musíš sa s celou rodinou vysťahovať všetky putá prerušiť známi rodina priatelia. Vsetko.
@mariuskaa toto caka mnohych ak ten novy zakon prejde.Cudzinci tu nemohli ani kupit domy a byty alebo ine majetky a dochodok tiez ziadny ani po 30 rokoch prace,vypocitali im jednorazove indemnity co bolo par stoviek alebo tisic dinarov a good bye.Ak si neboli schopni nasetrit z vyplaty tak nebudu mat z coho zit na starobu.Ja sa tym ludom cudujem ze za takych podmienok sem isli pracovat,mnohi sa snazia potom odtialto ist do EU, Ameriky ale nie vzdy sa im to podari.Ked je kamaratka v Amerike nech si vezme rodicov tam,zivot v Indii nieje sranda.
@mariuskaa v Kuwaite ale cudzinec nemoze vlastnit dom ani byt(oni vsetci ziju v prenajme),to zrejme len nabytok predali.Tak ked su zabezpeceni tak nemaju problem zit hocikde.Kuwait zas nieje az tak super aby sa nemohli prestahovat do Ameriky a chybal by im.India to je uz ina vec.Ja by som urcite Kuwait za Ameriku vymenila a to tu zijem vyse 20 rokov (radsej mam Europu ale tu je rec o porovnavani s Amerikou).Ti indovia tu aj tak nemaju velmi dobre postavenie,vobec na vsetkych z tych krajin kuwaitania hladia cez prsty a zle im robia kde mozu takze urcite si v Amerike zvyknu,tam si najdu svojich a americania ich nebudu prenasledovat tak ako tu kuwaitania. Tu napriklad ludi delia podla toho odkial su,najvacsi respect maju americania a europania zo zapadu,potom europania z vychodu a ludia z azie a afriky su tu brani ako spodina co sa pracovneho zaradenia tyka.Taky indicky lekar ma 2 krat mensi plat ako lekar zo zapadnej casti EU
@mariuskaa urcite mali prenajaty dom ale taky dom ak je pekny stoji aj 1000 dinarov mesacne a viac,mensie domceky sa daju aj za 200 prenajat a sluzku to ma kazdy aj ti co byvaju v cinziaku,40 dinarov jej platia to si moze kazdy dovolit ale ja to nechapem ze niekto ma 2 izbovy byt a sluzka mu v kuchyni spi.Ja som sluzku mala ked bol syn maly ale potom som s tym prestala,mne to vadilo cudzi clovek v dome,furt vsade som ju videla akoby mi za zadkom sliedila 😀 ja to robim tak ze si raz do tyzdna vezmem taku cleaning catu zien,upracu,poriadia a za par hodin vypadnu a je pokoj.
Mna tu sokovali niektori slovenski lekari co sem prisli pracovat,oni nevedeli ze odtialto nedostanu dochodok,myslia si ze ked tu budu pracovat vela rokov ziskaju obcianstvo a neskor dochodok tak ako je to na zapade.Nuz neviem ako sa tvarili ked zistili ze nie,mozno si setria z platu,vsak 3000 dinarov mesacne nieje nejak malo a ked byvaju v lacnych cinziakoch a neminaju na nic tak hadam aj usetria na horsie casy.
Kuwait, strasne rada citam Tvoje prispevky,fakt by to bolo na knihu...🙂 aj ked zarabat asi nepotrebujes.
Ja by som sluzku brala, aj o nej uvazujem o nejaky cas,ze si ju poriadim. Alebo aspon nieco,co mi pride upratovat.No ani sa tym zenam nedivim,ze sa chcu dobre vydat, ktora by sa nechcela...lebo makat v Europe a USA nie je ziadna sranda. Maloktory muz je v dnesnej dobre k zene velkorysy, ale zase vacsina c by bola,tak nema coho,ti co maju z coho,tak tam je vacsina lakoma. Vidim to tu v Rakusku, tie baby,co su tu vydate za rakusakov,tak podla mna ich drzia manzelia velmi skromne oproti napriklad bohatym slovenkam,co sa dobre vydali na SK. A aristokracia si ani v Europe len tak niekoho nevezme. Ti sa tu stale krizia medzi sebou. Som zvedava kedy im docvakne to,co v tych bohatych arabskych krajinach,ze je treba premiesat lepsie genetiku. Lebo ta aristokracia,co tu vlastni dost vela majetku,podnikov,tak ti si medzi seba tiez nejaku slovenku len tak nepustia. Ale sranda,ze americanky maju taku dobru povest tam u Vas. Lebo mne pride vacsina americaniek strasne divna tou mentalitou,ale asi su holky cielavedome,ked uz tak silno studuju 😉
no damy, ked uz je rec o tom upratovani,tak predsa upratovat treba kazdy den. nielen raz za tyzden, kezdy bozi den aj viackrat ak sa vari treba umyt podlahu v kuchyni minimalne.prach tiez velmi sada.
tak si ja osobne neviem predstavit,aby ho niekto denne neutieral.
tak ak niekto na to ma, tak hadam nebude pocas tyzdna upratovat sam. 😕
inak, mne nevadi pritomnost zamestnankyne v dome.treba si len starostlivo vybrat. ;- to myslenie,ze vadi pomcnica v dome panej domu, je uvazovanie ci argument pochadzajuci este z kom. myslenia ci vychovy.
no a co sa tyka tych americaniek,tak
@kuwait ved vies sama,ze sa cudovali,ze kto si moze vziat moslima za muza v spolcnosti ,kde ste byvali. americnaky z dobre situaovanych rodin takto totiz zmyslaju. ako su aj vychovavane. tak pochabujem,zeby nejaka taka si vzala muza moslima. bohateho,ci nie.
ozaj mozem sa spytat, ci ta paula ,co si pisala ma deti s tym muzom?
a ti princovia si beru zväcsa svoje sesternice ako prve manzelky.ak nejaky si vezme americanku,tak ako druhu,tretiu zvycajne. a ak ta ma stastie,tak je aj niekedy rozvedeny .ak si teda nejaky taky americanku vezme.
samozrejme su americnaky ,co sa vydaju za moslima. ako ta mahmoody z toho povestneho filmu.lenze take pochadzaju zo skromnejsich pomerov.
a nakoniec usa normalne ak je zena potom v problemoch pre takyto vztah tak im nepomozu. varuju ich,ze taketo manzelstva su rizikove.
@kiki68 ako pises,ze v rakusku co si beru baby rakusanov ti su lakomi.ozaj,z akej spolocneskej vrstvy tie zeny su ?a z akej ti muzi?
lebo ja mam z at /mame tam priatelov/ aj z de aj na zaklade vastnej skusenosti uplne ine poznatky. 😉
samozrejme poznam aj slovenky ci cesky, ktorych si zväcsa rozveden/i nemci vzali a niekdy aj detmi , a tie zeny majetne predtym neboli. no a stalo sa,ze ich muzi samozrejme kontoluju s vydavkami. pre rozne pi
ja z uzasom citam niekedy tie prispevky tu.
manzelstvo nie je podla eu meradiel obchod.ako je to podla moslimskeho prava. nenapadlo tym zenam niekdy,ze ony prisli nemajetne a potom nariekaju,ze muz je lakomy. 😀 ?takze socialne uzatvorili nerovne manzelstvo.a preto si mali dohodnut pravidla hry pred sobasom. cize spolcny ucet, spocne vlastnictvo nehnutelnosti a pod.
inak zena v moslimskej krajine ma malo prav. aj po financnej stranke. ked zomrie muz , ona dedi velmi malo. bud dedia synovia/dcery obmedzene/ ak nie su deti,tak znacna cast pripade muzskemu pribuzenstvu porucitela. cize nech by bol ten arab akokolvek bohaty,tak ta zena nema v konecnom dosledku bez neho z toho vela.a to iste aj co sa tyka dochodku.a ti princovia si toto dobre osetria,aby tie pripadne cudzinky nesiahali na rodovy majetok.
takze ako su nauceni arabi davat veno,tak tam potom je otazne,kolko jej pri sobasi ten muz da. tam exixstuje totiz pocas manzestva deleny majetok.
takze ta zena je odkazana na milost muza,co jej ten da.
.
@alice107 to neboli americanky z dobre situovanych rodin ale middle class baby ktore mali to stastie ze ich muzi robili v petropriemysle a v nom mali arabi 50 % podiel,(TEXAS )proste sliepky,ich muzi mali uroven lebo robili pre arabov a na mna pozerali tie obtlstle skaredky divne.Mozno aj preto ked som povedala ze som zo Slovenska ani by som sa nedivila nedavno Slovensko bolo az 2 krat odporne napadnute v US TV shows.Pytali sa ma ze ci mame na Slovensku TV a DVD ci mame splachovaci zachod.
Ja ked varim tak to je sviatok kvoli tomu netreba kuchynu umyvat kazdy den a kvoli tomu netreba v dome trpiet sluzku 😀 my mam,e restauraciu a ti nam varia co chceme a co si importujeme.Zistila som ze to je najlepsi sposob ako importovat cokolvek vo velkom mnozstve ak clovek vlastni restauraciu moze importovat na tony namiesto na kufre 😀
@alice107 ti princovia daju zenam Rovno hotovost prave preto aby nemala problem s jeho rodinou,to nieje ako lakomy europan.Moslimova povinnost je o zenu a deti sa financne postarat takze ak zena povie ze chce 50 milionov eur veno tak on jej ich da su to len jej peniaze a pocas manzelstva jej musi kupovat VSETKo co si ona zaziada.Je hriechom manzelke odmietnut financie(asi toto je jediny dovod preco slovenky konvertuju ale on musi rovnako zivit aj nemoslimku ak je jeho manzelke).Dochodok?Ta ktora je nanho odkazana je chudera co je to 800 eur mesacne?Moslimky necakaju na rovodove vysporiadanie ani na to ze budu vdovami,ony dostanu od muza vela penazi hned pred svadbou MAHR sa to vola.Niekde ten mahr je aj MILIARDA libier ako v pripade Saudskeho krala ked si bral anglicanku.Ona sa uz potom nestarala co zdedi.Dcera zdedila urcitu ciastku ale dolezite je to co dostala mama pred svadbou.Nuz a tie co si vzali chudobnych maju proste smolu,nikto im nekazal brat si chudobneho moslima.
Ta ich sobasna zmluva vyzera ako kupna smluva 😀 pekne je tam uvedena suma kolko jej za sobas zaplatil 😀 chudobna arabka berie 30 tisic eur ak pocitame ze jeho plat je 1000 eur a bohata tak to su sumy v niekolkych milionoch.Americanky zvyknu pytat aj palace po svete,auta ,lode a private jet a dostanu to a tie co si beru saudov maju podmienku ze ich NIKDY nebude nutit zit v Saudskej.Volakedy v 50- 60-70 rokoch tu bol uplny boom neviest zo zapadu a teraz uz sa zenia len ti co maju mami zo zapadu,ti ostatni volajako ich chut opadla,zrejme pod vplyvom toho ako vidia sa zapadniarky chovat.One night stands,drogy,alkohol,promiskuita AIDS.Tie zeny v 50 rokoch boli predsa len ine ako dievcata teraz.
ti co maju americanky ti nemaju vobec ine manzelky tu v Kuwaite.Tie americanky si vzali aby sa vyhli sobasu so sesternicou,ti co im neva sesternica maju sesternicu a popri tom libanonky,syrcanky egyptanky,filipinky.Ten co nechce sesetrnicu berie zapadniarku a z tou si zije.Zapadniarka by totiz si nemohla vziat do pravoplatneho zvazku ZENATEHO MUZA! VSADE aj na Slovensku je podmienkou k svadbe potvrdenie z jeho matriky ze NIEJE zenaty! Sam moj muz musel toto potvrdenie priniest,bez toho by nas na Slovensku neboli na urade zosobasili!Tam som videla cierne na bielom ze nikdy predtym zenaty nebol.Takze nieje Pravda ze americanka je 2-3 manzelka.Skor arabka by mohla byt po americanke a ktory by to riskoval ze ho americanka v Amerike da zavriet za bigamiu? Mnohozenstvo je u nas trestny cin.Pokial jeden z partnerov nieje moslim a ma obcianstvo nemoslimskej krajiny.
co sa tyka europy,vsetky tie slovenky po rozvode prisli o svoje deti,muzov mali chudobych aj starych dochodcov a sud prisudil deti im a nie slovenkam.To je dost varovny znak.Boli to zeny vselijake aj lekarky,inzinierky a ich muzi mali podobny plat ako ony z oboch platov pozicka na dom a aj tak sud dal deti otcom.Co ma velmi prekvapilo dokonca aj slovensky sud a tie zeny zapasia o ziskanie svojich deti a zbytocne.Raz si slovenka nevies ako dopadnes v pripade rozvodu 😖 Ta moja kamaratka zubarka a on IT technik,mali podobne vysoky plat a predsa dieta dostal on .A ze bol lakomy?Ano lebo nemal na rozdavanie,cely svoj plat setril a ona nakoniec z toho nic nemala.Moslim nesmie na zene setrit 😀 to je jediny benefit.A ako sa k sebe chovali?Musela fajne kmitat okolo domacnosti,moj muz sa smial ze to je jeho sluzka ?Ja ze nie manzelka 😀

@kuwait aj veris tomu, co pises, alebo sa snazis sama seba o tom presvedcit? Coraz viac si v svojich prispevkoch odporujes, kedze som to tu necitala pekne davno, tak len cumim, co tu pises
Este nedavno si balila kufre, ked bude syn plnolety, dnes oplyvas stastim ako ti je dobre a ako ti mozu vsetky europanky muza zavidiet. Alebo si sa spamatala a dobilo ti,ze bez muza by si bola 0? Snazis sa tvarit, ako ty sama pises, ze si na urovni tych vzdelanych Americaniek, ktore si bohati Kuwaitania udajne nasli na prestiznych americkych skolach, cize ziadna spodina ale, ako to jeho rodina hned pochopila, ty sa k nim zaradovat nemozes a aby sa uplne v spolocnosti nestrapnili musia okolie klamat. Darmo sa tvaris, ze si nieco viac, si len obycajna zlatokopka z Vychodu, ktora nema ani vysokoskolske vzdelanie, nie to este prestizne, aby sa mohla aspon tym chvalit a priemerne vnimavemu cloveku to musi byt okamzite jasne, co si zac.
A tie sny o tom, ako sa isli/idu vsetky europanky za nim a jemu podobnym "pozabijat" - no neviem, toto uz zacina hranicit s nejakymi bludmi. Nechcem ta urazit, ale mozno je nacase vyhladat psychiatricku pomoc 😔