icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

kuwait
5. mar 2014

Taky ziarivy priklad chalan z Alghanim rodiny,otec miliardar,chlapec studoval v USA a nakoniec zahynul v Cecensku ako insurgent,cela rodina sa ukazuju ako liberali ale tohto chlapca aj po mnohych rokoch oslavuju ako martyra 😒 u moslimov nikdy nevies kedy im prepne

ellise
5. mar 2014

@kuwait ahoj, jsem ráda že si zpátky. 🙂 cestovali jste?

mallak
5. mar 2014

@alice107
Najprv som rozmýšlala, že prečo vlastne potrebuješ presadzovať svoj názor všade, myslela som že to bude najskôr tým, že ti naozaj musel nejaký ten moslim v minulosti ublížiť a veľmi ta sklamať , kedže máš takéto názory aké máš a v tomto prípade by som ti to nezazlievala nech si presadzuješ tú svoju pravdu, toto robia bežne ženy ktoré sa sklamú a keby som sa sklamala aj ja robila by som to isté . Ale teraz už vieme odkial vietor " fuka " to že si vydatá za aristokrata a sama pochádzaš z bielej aristokratickej rodiny , tvoj manžel je nemec ( škaredý, svetlý, ryšavý, ) mimochodom máš tiež cudzinca ale nemcov som mala tú česť už pár spoznať a práve ich nemá nikto rád žiadne iné národnosti dokonca aj my slováci . To by si mohla tiež vedieť ked sa tak vyznáš , ale mne to je jedno ja niesom ako ty... Ja som dokonca dokozálala a aj som vyšla v pohode a kamarátsky aj s tými ludmi, pretože ja nemám problém s hocijakou národnosťou . Ja posudzujem ľudí podla toho akí su oni sami a nie podľa toho či to je nemec, talian, moslim či slovák . Nezabúdaj, že nikto z nás si nevyberá ked sa narodí kde bude žiť, ako sa bude volať a ako vieru bude mať, možno aj tí moslimovia keby mali šancu sa narodiť znova a rozhodnut o svojom živote oni , tak kopa z nich by ten kmen, ktorý ma ani nechcela . A preto naozaj netreba hádzať všetko do jedného vreca. Ja vidím moju sesternicu tá ide plným príkladom, že sa dá fungovať aj s Moslimom , ja som si Moslima našla aj ked nikdy som to neplánovala pred tým som mala vzťah so Slovákom a nebolo to dobré. Ja som teraz šťastná a nehovorím, ani si nedovolím tvrdiť že to takto bude navždy , môže sa stať hocičo to človek nikdy nevie ale to aj mne ktorá som s moslimom, to aj tebe ktorá si s nemcom a aj slovenke ktorá má slovaka. No momentálne som šťastná, dokonca by som povedala že na vela vecí mi pristupil, napríklad také Vianoce aké som mala tento rok, ani som nespozorovala, že by boli v mojom živote iné ako tie všetky ostatné, tým som chcela povedať, že na tie Vianoce mi pristúpil . 🙂 Jedna vec je nájsť si Tunisana kde to mnohoženstvo povolené nieje a je to už predsa vyspelejší štát ako sú napríklad : Irak, Iran, Egypt či Saudská Arábia a podobne . Tak ako my sme rôzny tak sú rôzny aj oni . Vôbec ťa nežiadam o žiadne rady, pretože aj tak si z toho nič nevezmem len ťa žiadam aby si prestala dávať všetko do jedného vreca. NIektorá tu písala z Vás o europskom občianstve a už narážky toho typu, že možno je somnou len kvôli tomu tak slečny aj to vás musím sklamať pretože ako som už vyššie hned v mojom prvom príspevku písala a teraz sa budem opakovať on je v zahraničí už 7 rokov a europske občianstvo už dávno má, nakolko v Tunisku nemajú povolené dva občianstva takže on sa toho vzdal a už má len naše europske , takže asi týmto to nebude že ? 🙂 A niesom žiadna naivná sliepka a nemyslite si že pred ním klakám na kolena , nikdy to robiť nebudem a ani som to nikdy nerobila . Nikdy by som sa nešla pred ním ponižovať a prosíkať ho a počuvať ho na slovo, on totižto ani takúto nechce. Ak by sa mi aj náhodou stalo to čo píšete že su arabi nevyspitatelní , tak ja mám rozum a nič z toho čo sa tu píše a v mnohých prípadoch musím priznať že aj naozaj stáva tak ja by som to určite netolerovala a nenechala do seba kopať . Mám určitú svoju hrdosť a môj priatel o tom vie, preto sa správa tak ako sa s práva.. Ja som momentálne najšťastnejšia a mám uplne normálny vztah, keby sme spolu nehovorili inou rečou tak mám pocit ako by vyrastal celý život vedla mna a poznala som ho od narodenia . 🙂

mallak
5. mar 2014

@kuwait

VIidíš to, silný moslim by nikdy nedovolil aby boli deti pokrstené a boli to katolíci.... Ale sú a nieje to urobené potajme ako si to ty napísala , ale ešte raz píšem on o všetkom vie.. A asi tak velmi miluje že pristupil aj na toto. Mimochodom ten chlap nebol vo svojej krajine už 15 rokov a ani sa tam nechystá ... 🙂

nivi
5. mar 2014

@mallak tu si zbytocne deries prsty. nech povies cokolvek pozitivne, bude to zatratene. zato ale vsetko negativne ti tu bude schvalene :P

vies je nas tu par co mame manzelov moslimov a sme spokojne, ale to vies po par rokoch aj tak urcite na 1000% budeme tyrane. aj ked v rodine mojho manzela nasilie nieje a ani medzi nasimi priatelmi. ale isto moj manzel ma bude tyrat, ved ono mu to uz nejaky spravny moslim do hlavy vtlcie. mno asi tak.

inak prajem tebe aj tvojmu priatelovi vsetko dobre 🙂

mallak
5. mar 2014

@nivi

Jasné, deriem si tu prsty o tom viem ale nedá mi to sa tu na to pozerať ako niekto potrebuje len furt negatívne zmýšlať . A tebe nerozumiem, prečo teraz ked máš to manželstvo pekné a si spokojná prečo musíš hned myslieť na to, že to tak nemôže aj ostať. Ak ti ešte nedal žiadny náznak toho, že to tak bude tak zbytočne sa nad tým trápiš ked to tak vôbec nemusí byť a môžeš byť šťastná tak ako si bola doteraz

nivi
5. mar 2014

@mallak to bola ironia. jasne, ze to necakam ani na to nemyslim. poznam si muza aj jeho rodinu. ale podla tu par expertiek to tak proste bude a basta. chapes.
ja ti rozumiem, tiez som mala tendenciu zo zaciatku prispievat, teraz uz len citam a krutim hlavou.

mallak
5. mar 2014

aaaa tak .. už rozumiem . 🙂 Toto sú tu rasisti , potrebuju si dokazovať, že sú o niečo viac a práve v týchto prípadoch su len obyčajné h . . . á . Pocit menej cennosti , zakomplexovanosť sú jasné príznaky a inteligencia na bode mrazu . 🙂 Nezvyknem ľudí urážať ale mám pocit, tu asi ani ľudia niesú .. Chúdatká :D

kuwait
5. mar 2014

@mallak chudatko si akurat tak ty,vytesujes sa z ekonomickeho emigranta ktory utiekol z biedy a zije s tebou na hromadke.To si ta teda musi vazit 😀 V Europe zit s moslimom?Za ten posmech europanov to nestoji.Ja mam takeho doma 20 rokov niesom nejaka cerstvo zalaskovana a vidim co sa okolo mna deje ake strasne stastie zazivate,len keby ste sa aj priznali po 10 rokoch manzelstva ako sa dari.Hanbite sa povedat pravdu,trpite a klamete aj vlastnu rodinu,preto sa mnohe z fora vytratili,ked laska aj ruzove okuliare opadli a nastala tvrda realita.Najprv velke ohoho vsetci su blbi rasisti len ja viem o moslimovi co som ho spoznala v Eu vsetko a potom ked sa vztah zmeni tak sa ani jedna nepride priznat ze si pokazila zivot.Taka je Pravda.

kuwait
5. mar 2014

@ellise na Cypre sme neboli isli sme do Bahrainu a tam hotove roshamboo,zas tanky v uliciach,vybuchy zabili demonstrantov aj policajtov tak sme isli do Dubaja a uz sme zas doma.

nivi
5. mar 2014

@kuwait nie vsetci tu mame ekomonickych ci inych emigrantov. moj muz nikdy v eu nezil. bol 1x hrat zapas v Slovinsku a 1x v Litve. na Slovensko 1x prisiel az koli mne, ale nezijeme tu. zatial ja travim cast roka u nich a cast roka tu.
rada napisem po 10 a viac rokoch ak este konik bude existovat.

kuwait
5. mar 2014

Inak ja kebyze zijem teraz v Europe tak sa snazim zbalit bohaca dakde v Monte Carle a nie smudlu ktori utiekol z chudobnej moslimskej krajiny,mnohi sa lepia na europanky kvoli papierom a je im jedno ze ta zena je o 25 rokov starsia alebo mlada a skareda alebo mlada a hlupa,proste potrebuju klofnut babu a zaistit si pobyt a hraju teda take divadlo,v zivote som ich nevidela takto sa strapnovat pred zenou v moslimskej krajine.Osobna skusenost arab smudla nejaky 18 rocny ma isiel balit v Cannes,moj syn je od neho starsi 😀 tak som mu narovinu ze no co hmar papiere ti koncia co???Zavolam na teba imigracnu policiu 😀 v sekunde zmizol 😀 taka je ta ich laska pre pobyt v EU 😅

kuwait
5. mar 2014

@nivi a odkial je ze chcel zit na Slovensku?Mojho tam nemozem udrzat jeden den vraj ma trauma z toho tam a po par hodinach musime ficat do Viedne

nivi
5. mar 2014

@kuwait ale on tu nezije ani sa sem nehrabe a ani do viedne ci celej eu. momentalne ja zijem cast roka tam a cast tu. a ked som tu tak aj on pride sem ale nie na cely cas takze skor na par dni ako dovolenku, kedze ma povinnosti doma.

ellise
5. mar 2014

@mallak v jedné větě si napsala že nezvykneš lidi urážet a hned si se o to pokusila, jsme lidi a žádné chudinky, jen proto že máme na to jiný názor než ty.

ellise
5. mar 2014

@nivi kde vlastně žijete? možná si to tady někde psala ale asi mi to nějak uniklo

kuwait
5. mar 2014

@nivi a z akej krajiny pochadza?Ja by som mojho nenechala ani tyzden tu sameho,bud ideme spolu alebo radsej sedim tu,len co zena paty z domu vystrci uz ide moslim za babami,niektore slovenky to tiez tak robia ze si odidu na Slovensko na 3 mesiace v lete a ti ich muzi uz aj vyskocky do Bangkoku a ked su doma tak cele dni zhanaju baby v malls.Ja som len usta otvarala ked mi jedna hovorila ako mu strasne veri ze on by ju nepodviedol,pritom som ho prichytila na letisku ako s kamosom isli do Bangkoku par dni po jej odchode a ked sme sa vratili z dovolenky tak sme ho stretli v restauracii so zmalovanou arabkou a ta sa tvarila akoze co ved je to moj manzel 😕 a slovenka si doma snila svoj sen.....naznacila som jej to ale ona neverila 😅 alebo dobre vedela vsetko a robila sa stastna manzelka

nivi
5. mar 2014

@ellise turecko-slovensko

@kuwait no mozno beha (ked mu treningy nestacia), ktohovie. ja mozem tiez ked na sk :P. ale urcite nelieta do Bankoku. maximalne za synom ale z ex asi tiez nespava kedze ta uz je 2x vydata. my sme kontakte denne niekolkokrat a nestalo sa mi, zeby nezdvihol alebo promptne neodpisal. Koniec koncov co tu na koniku citam, tak nevera je na sk in

kuwait
5. mar 2014

@nivi nuz kazdy v medziach svojich financnych moznosti jeden do Bangkoku iny na Rivieru dalsi do NY iny hen k susede ,nemala by si ho nechavat sameho

vevesh
5. mar 2014

no a zase sa tu rozrastlo to zovseobecnene : podla seba sudim teba 😀...........baby, kazdy clovek je indviduum s vlastnou hlavou a prioritami a takisto od toho sa odvija to, ze kazdy vztah je individualny...... to co robi moj mm, urcite neurobi tvoj, a uz duplom sa nebude snazit urobit mm tej tretej.... :-P

nivi
5. mar 2014

@kuwait tak jasne. ono je to ale tazsie, za posledne dva roky 4x menil team. ja mam skolopovinne dieta, nemozem sa vkuse stahovat z mesta do mesta :P
ale riesime to aj ze ukonci sportovu karieru . momentalne dokoncuje studium. ma uz sice jednu vysku ale kedze sa tomu nevenoval, tak by sa mu tazsie hladala praca v tom obore. a chce pracovat v oblasti sportu tak studuje inu.
na druhej strane ak chce chlap podviest prilezitost si vzdy najde.

kuwait
5. mar 2014

@vevesh ak je to napisane v korane tak sa stav ze to bude robit aj tvoj muz aj vsetci ostatni,pre nich je viera sposob zivota,to ako sa chovaju vyplyva z ich viery ak ziju mimo moslimsku krajinu tak mozu niektore svoje sposoby umyselne potlacat aby si nekomplikovali zivot.Je Pravda ze medzi arabmi z bohatych krajin a arabmi z chudobnych krajin je rozdiel ale skor ten financny,trosku mentalita ale to co ich spaja je islam,na to by sme nemali zabudat,su inak vychovani ,vedeni k niecomu inemu ako europania,mnohozenstvo napriklad,je pychou moslima moct si dovolit viac zien,europanka sniva o tom ako je jej moslim verny,lebo bola tak vychovana ze manzelia by si mali byt verni,u moslimov musi byt verna jedine manzelka,muz moze mat az 4 zeny ak si ich financne moze dovolit,na tomto pada cele manzelstvo,on si mysli ze verny byt nemusi a ona si mysli ze musi a je 😀

nivi
5. mar 2014

@kuwait ale no tak mimonazelesky sex je v korane zakazany, to predsa vies aj ty. a ano moze mat 4 manzelky ale su tam podmienky. a nie vsade je mnohozestvo povolene. aj napriek tomu, ze je moj muz moslim, v jeho krajine moze mat len jednu zenu.

kuwait
5. mar 2014

@nivi niesu ziadne podmienky moze mat aj 4 ak rovnako financne zabezpeci kazdu,potom su rozne formy sobasa pre sexualnu rozkos MYSYAR a URFI,to je vlastne prostitucia,okrem toho mozu mat sex s otrokynami nemoslimkami co sa v dnesnej dobre preklada ako sex s nemoslimkou kedze otrokyne niesu 😀 v Turecku ano tam nieje mnohozenstvo ale vacsina moslimskych krajin mnohozenstvo ma.Aj ked teda nie kazdy moslim si pod jednu strechu nasackuje babinec aby sa tie zeny navzajom vrazdili 😀 V modernej dobe manzelky ani nevedia ci ten ich muz dakde nema dalsiu manzelku.

vevesh
5. mar 2014

@kuwait dobre stavme sa...ale ako sa to dokaze, kto vyhral...???? 😎
ja viem co mam doma, takisto ako ty vies, co mas doma.....ale ty nevies co mam doma ja, takisto ako ja neviem, co mas doma ty...a usudzovat a domnievat sa nebudem (lebo tak ako vsetko na svete,tak aj vztahy su individualne...) 😉
a nie neda sa vsetko zvalit na nabozenstvo resp. kulturu...to ako keby si povedala, ze vsetci katolici alebo vsetci slovaci su nemravnici a podvadzaju jedna radost (ked sa pozries do temy rodinne problemy, tak ta to len zasype...) 😉
a to ako sa kto drzi koranu, je kazdeho osobna vec (to iste plati o bibli, tore, atd...) a vernost je o individualnom vztahu, nie nabozenstve (nabozensto len upravuje danu moralku v krajine, kt. mozes ale nemusis akceptovat...) 😎

kuwait
5. mar 2014

ja napriklad 20 rokov patram ci ten moj nema dakde nejaku kratkodobu manzelku,nic som nezistila,kebyze ma uradnu tak to zistim na matrike ale pri tych ich roznych mysyaroch sa to zistit neda a on sa neprizna ani keby ho mucili,dufam ze mi raz na dvere nezaklope banda multi kulti,multi etni deti ze chcu vidiet otca 😅

nivi
5. mar 2014

@kuwait no asi tak. sama ale vidis, ze ten tvoj aj ked tu moznost ma ju nevyuzil. cize neda sa povedat, ze do bodky vsetci teraz hrrr budu mat 4 zeny a sex s dalsimi xy. proste nie vsetci maju potrebu takto zit. tu na slovensku je nevernik asi kazdy druhy mam pocit a keby u nas povolili mnohozenstvo, som presvedcena ze by si viaceri dali povedat.

kuwait
5. mar 2014

stalo sa jednej americanke ze filipinka prisla so sikmookym deckom po dedictvo,muz umrel a filoska chcela dedit,americanka 😕 sokovana...nakoniec zistila ze ten jej mal vela manzeliek filipinok aj thajky v Bangkoku,dokopy s nimi 8 deti (vsetky typicke sikme oci)tak sa zena nedala a DNA deciek sa dalo robit ANI jedno z tych 8 nebolo jej muza decko ale platil na ne tisice dinarov lebo veril ze su jeho.Asi by znova dostal infarct keby sa toho bol dozil 🤐

vevesh
5. mar 2014

@kuwait ja napr. viem, ze mi druhu manzelku neprivedie (jeho dovody tu nebudem rozoberat, ale ma vazne...a je zasadne proti mnohozenstvu..)
bdw. iranci su tiez zo zasady proti mnohozenstvu..(i ked zopar vynimiek najdes..tak ako vzdy...napr. ja poznam chlapa, kt. ma 6 manzeliek a 72 deti 😎 na ukazku toho, ako sa (ne)porusuju pravidla moralky 😎

kuwait
5. mar 2014

@6 naraz urcite nema,s 2 sa musel rozviest 😀 aj v Emiratoch SAE je mnohozenstvo velmi rozsirene a tam ziju vsetci pod jednou strechou aj v Saudskej,v Kuwaite su take pripady vynimocne tu sa to robi ked zena zostala vdova tak si ju bratranec vezme a casom si takto moze zadovazit viac sesternic a tym ich akoze vytrhne z nudze(hovorime o beduinoch) liberalni ti taja dalsie zeny lebo si beru rozne arabky filipinky,popri prvej zene a to je manzelstvo pre sex ,zabavu hanbil by sa ukazat na ulici ze jeho zena je filipinska sluzka napriklad.