icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

mariuskaa
6. mar 2014

@mallak
Par si mala moznost spoznat a podla par negativnych skusenosti sudis cely narod ehmmm rasu?
V com si potom ina od tych "rasistiek" ako si ich sama nazvala? Tie tiez maju par negativnych skusenosti.
Ok uz sa k tomu nevraciam ale kole mi to oci prehodnot si to.

erjona
6. mar 2014

@mallak No ja mam takeho hnusneho Albanca doma a veru nevymenila by som ho ani za nic na svete 😉

kuwait
6. mar 2014

@eloe asi urcite nie,slovensky oni nerozumeju zato maju dobru skolu v mesite a doma v rodine,tam ich ucia o kafiroch o svatej vojne o nevercoch ako viest vojnu proti nim.Od malicka deckam krivia character vlastni rodicia.Bola som toho svedkom ked stara babka vnucikovi co este ani poriadne hovorit nevedel vysvetlovala a ukazovala na mna ze sme harami kafiri.Chori narod su.

vevesh
6. mar 2014

@aliza s inym obcianstvom sa mozu zenit...ale iba 1x a s jednou zenou... 😀
...polopatisticky povedane, ak muz ma ich obcianstvo, moze byt ozeneny s nanajvys 4 zenami sucasne (zalezi samozrejme aj od statu, kedze nie vsetky krajiny akceptuju mnohozenstvo)...ako nahle nadobuda obcianstvo eu alebo inej "monogamnej" krajiny, nemoze sa uz viac ozenit s inou zenou sucasne...to iste plati o vztahoch, ktore su "multikulti"v (predtym nesmie mat manzelku a po svadbe sa uz nemoze ozenit s inou sucasne) 😉 .....napr. i ked ma iba povolenie na pobyt urcite/neurcite a ozeni sa so zenou, u ktorej sa v jej krajine uplatnuje monogamne pravo - tak okrem trestu basy mu ho vezmu, a zvacsa dostane aj zakaz opatovneho vstupu na uzemie danej krajiny v lepsom pripade, vyhostenie v tom horsom... 😎

erjona
6. mar 2014

@aliza Moja klidek, nadychni sa a precitaj si s priatelskym tonom moj prispevok, hned ho budes inak chapat 😉

erjona
6. mar 2014

@kuwait Ja neviem, ale ja osobne nepoznam moslimske rodiny, kde muz ziape po zene,,, prave naopak, menej si dovoli ako jeho manzelka... 😀

erjona
6. mar 2014

@alice107 A ty mas ake manzelstvo s tym tvojim nemcom, len mi netvrd, ze si stastna, lebo, urcite len priklaslis a nechces nam prezradit, ze vlastne mas velmi nestastne manzelstvo a ak budes tvrdit, ze si stastna, tak urcite nechces povedat pravdu,,, - citaj pozorne, toto je tvoj vyjadrovaci styl 😠

kuwait
6. mar 2014

@erjona zena zjape to je Pravda ale ked zjape moc tak jej da po hube alebo tisko zatvori dvere a odide sa bavit s inou.Oni proste na to co manzelka robi moc nedaju.maju svoj muzsky svet

nivi
6. mar 2014

@erjona u nas podobne. ak niekto obcas zvysi hlas su to zeny a svokra ta po svokrovi a manzelovi aj papuce hadze :D ked sa napaprci.

kuwait
6. mar 2014

Mne je smiesno ked zrovnavam ako sa moj chova tu a ako v Europe,zena ma vzdy pravdu je jeho najoblubenejsia veta v Europe tymto sa prezentuje na verjnosti a tu? Zena nema nikdy pravdu 😀 Aj keby ju mala tak lebo je zena tak ta Pravda je omyl 😀 S nim zit to ako so schizofrenikom,ma dve tvare jednu pre Europu a druhu pre arabsky svet 😀 je to komicke a do placu zaroven.

erjona
6. mar 2014

@kuwait Keby zavrel dvere a siel za druhou, tak by som to vedela, natolko si uz svojho manzela poznam, ze mi hned vsetko zavesi na nos a keby daval po hube svojej zene, niekto z nasich priatelov, tak moj muz by urcite nebol ticho a nepochvalil by ho 😅

kuwait
6. mar 2014

@nivi Vrieskat,kricat oni povazuju za hystericke a nemuzske,preto muzi nezjapu a preto povazuju zeny za slaboduche lebo zjapu 😀

kuwait
6. mar 2014

@erjona nikdy nevies co sa ti deje poza chrbat,aj ja som si myslela vselico a nielen o mojom muzovi ale aj o obycajnych slovakoch,pribuznych a poza chrbat zistenie bolo neraz sokujuce

vevesh
6. mar 2014

@kuwait a vies aka je najvacsia urazka u moslimov...tak schvalne.. 😎

aliza
6. mar 2014

@erjona ja som priatelska, nemaj strach a este viem citat 😎

kuwait
6. mar 2014

@vevesh ked mu priatel spi so zenou 😀

vevesh
6. mar 2014

@kuwait 😀 eeeeeeeeee, vedla...skus este raz.. 😀

kuwait
6. mar 2014

@vevesh tak to je individualne ale na neveru su oni velmi citlivi

aliza
6. mar 2014

@vevesh pozri, neviem presne tieto technicke detaily, nezaujimalo ma to vtedy, ale myslim, ze nase obcianstvo nemali...len pobyt....

vevesh
6. mar 2014

@kuwait to ano...zabiju sa..beru to ako urazku osobnej cti, ale nie je to ta najvacsia.. 😉
a ta najvacsia urazka nie je indivindi (lebo ma co do cinenia s vierou...)
tak este raz skus.....potom prezradim 😀

kuwait
6. mar 2014

@vevesh moj sa urazi ked mu poviem ze ma asi Alzheimera 😀 oni sa urazaju ked im niekto o prorokovi hovori zle o Aishi,tie typicke zalezitosti okolo proroka vtedy su na noze

vevesh
6. mar 2014

@aliza tak vtedy moze (pokial je to v ich krajiine dovolene...ak to bolo pred delenim sudanu, tak vtedy tam platila monogamia... 😎 )....ja som reagovala len ako sa tu hovori o europankach a viaczenstve...az tak jednoduche a caste to nie je, pokial sa chlapci zenia pre viza a chcu tu ostat, tak si sakra davaju pozor... 😉

erjona
6. mar 2014

@aliza Neee, ty mas byt priatelska, ale s priatelskym tonom si to precitat ,,, 😀 😀 😀 😀

erjona
6. mar 2014

@kuwait No jasne, ze nevies, ale ked vies, tak povies, nie a kedze ja neviem, nemam co povedat 😉

erjona
6. mar 2014

@nivi Hehehe - no a mysliet si, ze ako maju manzelky prelepene usta paskou a nemozu ani pipnut, tak takto to uz nefunguje 😀 Aj moslimovia idu s dobou 😉

vevesh
6. mar 2014

@kuwait okej 😀 najvacsou urazkou je ked do cloveka hodis topankou, ktorou si sa prechadzala vonku resp. pouzivas na zachod 😀 😀 (preto aj bush dostal jednu....a vsetci zapadniari pozerali, vsak co, a moslimovia si tu isli zadok vyrehnit... 😎)
a spojitost s vierou ma taku, ze oni uz podla koranu maju vymedzene, ze takato obuv je to najhorsie a najspinavsie co je, ani do domu nesmies vstupit s takymito topankami, nebodaj do mesity a co. alebo sa modlit...a ked to po niekom hodiiis.... 😀 😀 😎 iny kraj, iny mrav.. 😎

alice107
6. mar 2014

@erjona moj vyjadrovaci styl je iny ako ten tvoj. to je samozrejme zjavne. aj myslenie je ine 😉 . pozri na svoj pripsevok. uz v prrvej vete neches pocut moje vyjadrenie. negujes ho este skor,ako by si dostala odpoved. 😀
ja ta nemam ambiciu presviedcat o stasti v mojom manzelstve. keby si dobre citala , vedela by si, ze ja by som sa NIKDY nevydala za muza inej rasy, inej kultury ,inej vychovy,ineho spocenskeho a socialneho postavenia ako mam sama. pretoze dobre viem, ze by to neprinieslo stastne, rovnopravne a vyrovnane manzelstvo. hlavne by som sa nevydala za muza, skrorym by som mala rozdielnu viziu zivotnych hodnot.a ta mentalita rozdielna je tiez velmi dolezity atribut v manzelskom spoluziti.a ma v priamy vplyv na uspesnost manzelstva.

takze z toho vyplyva,ze mam s manzelom rovnake nazory na zivotne hodnoty, mame totznu mentalitu a sposob konania a myslenia. preto ci sa ti to paci ci nie, som vmanzelstve stasna . 😎

moj nazor na zmiesane manzelstva som jasne vyjadrila,nemam na svojom nazore co menit. 🙂
ak ty po mnohych rokoch manzelstva budes moct napisat to iste/spocna vizia zivotnych hodnot, , rovnaka mentalita a sposb myslenia a vychovy/, tak mozeme podebatovat o tvojom stastnom a vyrovnanom manzelstve. 😉

aliza
6. mar 2014

@erjona 😀 no, priatelsky ton maju vacsinou priatelski ludia 😀

aliza
6. mar 2014

@vevesh islo o Pakistan

erjona
6. mar 2014

@aliza Ale priatelskym tonom si nieco precitat, neznamena, ze musis byt hned somnou kamoska na zivot a na smrt 😀