Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@mallak u nás je to celkom zaujímavé, sme zvyknutí na to že ľudia dosť po nás pozerajú, pretože je medzi nami dosť velký kotrast nakoľko on je celý tmavý a ja som svetlá a v lete ešte ked sa opálim tiež som dosť tmavá a svietia na mne iba vlasy a oči :D Je to zaujímavé, my sa aj spolu z toho smejeme aký sme zaujímavý pár a aké to je pekné hlavne keď sme boli v arabských emirátoch Dubai na dovolenke a v Thajsku tam sa ľudia nevedeli vynadívať akí sme veľmi odlišní :D aj samým nám je to smiešne :D Veľa krát sa postavíme pred zrkadlo spolu a sledujeme ten veľký fizický rozdiel medzi nami :D
Nikdy v zivote bi som nemohla bit za niekoho vydata len preto ze ma tucne bankove konto bez ohladu ci je katolik,moslim,zid alebo dalsie nabozenstvo.Manzelstvo ma bit predovsetkym o tolerancii,lasky a porozumeni.naco su mi peniaze ak ma chudobne srdce.Musim vazne prehodnotit svoju vieru lebo som sa vobec nenasla v tej tu popisanej.Moj manzel po precitani tohoto tu vobec neni moslim ale se na neho ani nehra nakolko mam slobodu chodit kam chcem a obliect si co chcem dokonca mozem mat za kamaratov koho chcem.zeby som zacala uz konvertovat na katolicku vieru??????som z toho mimo,sorry.Preco je take tazke pochopit ze laska moze vijst aj v zmiesanom manzelstve?Vsade sa najdu nasilnici,netolerantni dokonca aj preljubnici,to je len o vychove a charaktere cloveka.zelam vela stastia.
@mallak Medzi nami nie, tak si ludia nevsimnu, ani ze by sme boli z nejakej odlisnej kultury a ked nepoviem, ze manzel pochadza z kosova, ani na to nepridu,,, na SVK myslim 😀 Takze, za nami sa neotacaju na ulici, sme taky vsedny par 😀 Ale mam kamosku, ktora je vydata za iracana a tam je vidiet rozdiel, maju dceru, ale nadherne dievcatko, s obrovskymi hnedymi ocami a rovnymi lesklymi vlasmi, je taka stara ako moja mala, no radost sa na nu pozerat 🙂
@mallak no, napísať, ze mas toho najúžasnejšieho a najkrajšieho chlapa ja teda za tie ružové okuliare povazujem, to v dobrom 😉. A vieš, darmo pises, ze nemáš problem ho opustiť, ze zistíš, ak sa bude nieco diať a podobne a ja ti chcem napísať, ze sa môžeš velmi mýliť. Ja nie som naivka, ani som ňou nikdy nebola, som dost silná žena a tiez som si na začiatku myslela, ze mna žiaden mMoslim nedobehne, bila som sa do pŕs presne ako ty a bola som presvedcena, ze mam vsetko pod kontrolou. A žiaľ, sklamaniu som sa nevyhla., aj ked som mala cely cas oci otvorene. To je to, co sa ti tu snazime napisat, aby si neverila tomu, ze je taky, aky sa ti momentalne javi, najma ak sa tak dokonale sprava, ako opisujes. To nevesti nic dobre 😖. Pisala si, ze chces ist k nemu domov na dovolenku, ale ze v zivote by si tam zit nesla. Ale ak tam pojdes raz s detmi na dovolenku, nemas ziadna zaruku, ze sa odtial s detmi vratis . Toto bude nad vami visiet cely cas a nemozes mu zakazat, aby bral deti na navstevu k rodicom.
@canerko ja bi som nemohla lahnut do postele z niekim ku ktoremu bi som necitila lasku,nepochopim take zeny.Kazdy ma pravo vybrat si svoju cestu ale isto tak aj z tej ceste odist.ja som sa vydala po troch dnoch znamosti,teraz v decembri bolo 11 vyrocie sobasa,jednoduho sme zhoreli laskou jeden k druhemu a bolo tazkych obdobi v spolocnom zivote.raz musel ustupit jeden raz druhy ale sme spolu zotrvali a sme spolu stastny a spokojni.ked ideme von drzime sa za ruky obijmeme sa ideme spolu na kavu na veceru.Ne sedim doma ako drevo.On je moslim ja som moslimka od narodenia a som cisti priklad moslimke ktora nema obmedzenie v nicom lebo moj manzel mi veri a je to moj priatel,manzel,milenec a vsetko moje.
@aliza hmmm zase ty .. 🙂 Bolo mi jasné, že ty sa ešte budeš potrebovať " ozvať " a reagovať na mňa a moju osobu, vôbec sa nečudujem čakal som ťa s otvorenou náručou. O tebe mi už pár ludí písalo do pošty odtiaľto, že z teba si tu absolutne nemám nič robiť vraj si tu " známa " samými negatívnymi myšlienkami . Jasné, že pre mna je môj partner ten najkrajší a najlepší ako pre každu jednu ktorá je !" čerstvo " zamilovaná ale ak si si všimla tak som aj všade písala že v prvom rade budem rozmýšlať hlavou a nie srdcom . Nedám sa zničiť, je na každom z nás v podstate ako si to zariadime tak to budeme mať, chyba je len v tom, že niektoré na to prídu až neskôr ked už je neskoro presne ako si písala ty, že ani si neuvedomím a už sklamaná . Ale ja neverím, že u mna to hrozí a naozaj si to nemyslím, veľa príspevkov ktoré tu čítam aj beriem na vedomie a berem si z tých žien príklad a snažím sa na to myslieť, pretože nechcem aby sa mi stalo to isté a ani to tu jednej neprajem a každej jednej mi je veľmi ľúto ktorá to manželstvo šťastné nemá . Poviem ti len takto a tým by som debatu s tebou ukončíla pretože ty stále potrebuješ útočiť len na mňa a okrem negatívnej odozvy sa od teba nedočkám ničoho iného : Ako si svoj život človek zariadi taký ho bude mať . Ja viem, že si pomysliš že aká som teraz hrdinka a lahko sa to všetko píše a naozaj LEN píše ale v mojom prípade to nieje tak . Ja sa snažím od začiatku môjho vzťahu ukázať môjmu priatelovi aby si ma vážil a akceptoval ma , vybral si ma ako slováčku ako katolíčku a počítal s tým, že v podstate sme odlišní a rešpektuje to a chcem aby to rešpektoval až do vtedy pokial spolu budeme. Nedovolím mu nidky mi šlliapať na hlavu, nedovolím mu somnou zaobchádzať zle naopak dávam mu najavo každý den že milujem ale pre lásku nezavrhnem všetko to ako som doteraz žila. Chcem aby si ma vážil a bol ku mne tak pozorný ako bol do teraz , tak chápavý a robil všetko tak ako to robil do teraz . Pretože ak nie a bude tomu opak v tom prípade ja sa už nebudem pozeať na toho že niekoho milujem, pretože pre lásku si život zničiť nedám. Vieš čo ? stretla som sa nie s jedným človekom ktorý mi povedal :_ ty si tak krásna a na pohlad tak krehká ale človek ked ťa spozná tak si myslí že si preoperovaný chlap na krásnu ženu. To aká si ty silná a tvrdá a nič ťa nezlomí, snad som ešte ženu s tvojou povahou ani nestretol . To zn. a myslím si to o sebe aj ja a viem, že taká som možno by som dokonca chcela byť niekedy trošku k ľudom aj milšia , nedávam si servítku pred usta som priama a vzopriem sa hocijakej situácii a musím si poklepať, že ešte nebolo niečo čo by ma položilo na kolená vždy som si nejak poradila a našla som spôsob ako vykľučkovať 🙂
@canerko Inak ty si zivy priklad moslimky od narodenia a mnohe dievcence tu, su nazoru, ze ako rodene moslimky ste velmi utlacane a ze vam beru chlapi vsetky prava, tak vysvetli prosim ta dievcencom, ako sa citis, ako rodena moslimka, lebo ja som sa to snazila uz vysvetlit, len akosi mi to nikto nechcel verit 😀
Po 3 dnoch sa vydat???? To musela byt extra rychla laska...
@mallak neviem, preco na mna takto reagujes, nemyslim, ze som ta v mojom prispevku nejak urazila...podavam tu vlastne skusenosti, tak, ako kazda..., za to, ze tu neospevujem Moslimov ako najlepsich muzov na svete, som automaticky negativna? a ake mam mat nazory, ked poznam stovky takychto vztahov a ani jeden nie je stastny? a ze ti druhe pisu do IP? to je teda zbabelstvo, to je charakter, takto poza chrbat druhych ohovarat, to hovori za vsetko a je na tvoju skodu, ze si sa dala na ich stranu. Preco myslis, ze som ti pisala, co som pisala? co by som z toho mala, ak by si sa s nim na zaklade mojich prispevkov rozisla? trosku rozmyslaj 😉. Mne je fakt jedno, kto s kym zijem, ale nedalo mi nereagovat na tie rozpravky, co tu pises...pisala si, ze nikoho v zivote uz tak lubit nebudes, ako jeho...opisujes ho len v samych superlativoch, nic negativne nepripustis...cerstva zamilovanost a rozum k sebe nejdu, darmo klames samu seba. Ale tak v poriadku, nereaguj na mna, mysli si o mne, co chces, je to tvoj zivot, tak nech ti to vyjde 😉. To, ze si taka silna sa ti pri tomto tvojom 'panovi dokonalom' rozhodne zide 😎, to som myslela v dobrom.
@aliza Práveže som kritická a hlavne na svoju osobu. Seba dokážem pred zrkadlom každé ráno skritizovať :D :D :D A jasné, že pre mna je on Páááán užasný , zatial ani nemám dôvod si myslieť niečo iné, pretože je taký o akom naozaj píšem. A ked sa tak nad tým zamyslím tak aj jemu sa dá vytknúť jedna vec a má chybu ktorú som už stihla spozorovať a to je že katastrofáálne žiarlivý ale to tak veľmi .. Ale nevadí, aj na tom sa dá popracovať 🙂
@erjona Zbytocne je niekomu nieco vysvetlovat lebo kazdy ma iny nazor na danu vec.Mi sme vychovani predovsetkym aby sme uctievali starsich,vazili si rodicov a jedni druhych a mislim si ze to isto kaze aj Biblija katolikom.Ked sa u nas dievca vydava ponukne sa jej manzel aj opacne zenichovy nevesta ale ked sa im nepaci nemusia si ho/ju vziat.U nas dievcata normalne chodia do skoly a studuju,jediny je rozdiel ze nevysedavaju po baroch ako 14-rocne ale sa venuju inim veciam.nemozem tvrdit ak je to v Kuvajte,Egypte alebo Sudane,tam som nebola.Ale ak niekto pouziva Svaty Koran ako zbran proti katolikom alebo nevercom tak je z mojho pohladu niekto kto sa vobec islamu nevyzna.Moji rodicia ma ucili ze si kazdu vieru mam vazit a neodsudzovat cloveka podla toho co vidim.Mi sme doma nesmeli povedat ze Cigan ale Rom boli sme za to pokarhani.Ako som povedala neviem ci je to o stastiu ale kazdy si je strojcom svojho zivota a ako moja mama lubi povedat:ako sme si ustlali tak budeme spat.
@canerko No tak taketo hodnoty mame aj my, az na to, ze partnerov si vyberame sami, uz teraz, lebo volakedy boli tiez hlavne dohodnute svadby medzi katolikmi. A mozem sa ta spytat, zahalujes sa, lebo ani toto nevedelo vela ludi pochopit, ze zahaluju sa zeny, lebo je to ich osobne presvedcenie a nie ze su utlacane chlapmi... 😉

@erjona Jasné a ked tie deti zdedia všetko po svojom ocovi, mám na mysli ten fyzický vzhľad tak sú teda nádherne. Ćistá pleť, krásna pokožka, perfektné zuby tak budem najšťastnejšia na celom svete samozrejme v prvom rade nech sa to bábätko narodí zdravé . A ja by som chcela 3 deti ale to je ešte daleko o tom rozprávať, pretože stále mám len 24 rokov a som ešte naivná a hlúpučká :D :D :D asi to vezmem na vedomie :D