icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

bubulka722
17. okt 2013

@irriss No z toho mi je do plaču, tých vyrehotaných smajlíkov by som tam určite nedávala 😝 Každopádne to poukazuje na ich vysokú vzdelanostnú úroveň zvlášť keď sa jedná o IT, ktorá od Slovenska nie je tak ďaleko. Vidno ako to tam upadá...

demo
Autor odpoveď zmazal
kuwait
17. okt 2013

@irriss my sme mali tiez skoro presli chybali 4 dni a bola by ho poslala naspat do Kuwaitu pre novy papier,viem ze je ten papier treba pri vsetkych sobasoch len ked sa tu pise o moslimoch tak som zdoraznila to ze moslim musi priniest papier.V Kuwaite musi mat kuwaitan k oficialnemu sobasu s cudzinkou povolenie ministra zahranicnych veci a ten to nevydava vobec,musis mat niekoho v parlamente,vo vlade kto tvoju ziadost sejkovi da podpisat.Moj vystrojil stryka on bol politik ale ten sa moc nehrnul to dat podpisat,muz ho musel dost tlacit aby mu to dal podpisat,preto mnoho kuwaitanov sa sobasi tak vselijak islamsky v EU v mesite a potom tu v mesite a potvrdit da na awqaf(islamskom ) urade lebo justicny palac mu nezapise bez povolenia ministra . prenho je sobas platny ale pre cudzinku nie a to mnohe nase baby nevedia ze aby bol sobas platny v EU musi byt iny postup

irriss
17. okt 2013

@bubulka722
@demo
No a jejich predstava, ze mame pouze jednu pracku na cely panelak, je opravdu genialni 😀 😀 😀 😠 😠 😠 😠 (pardon @bobulka722 ) 😝 😉

demo
Autor odpoveď zmazal
irriss
17. okt 2013

@kuwait
Kdyz to ctu, prijdu si jako Jasmin na letajicim koberci 😅

irriss
17. okt 2013

@demo 😀 😀 😀 No ja se asi nezastavim..smeju se tu uz nekolik dni...a nemuzu se odlepit od MK..
Nevim, co zere, co do neho davaji, ze tolik lepi..
ale k tomu "spoznavani" Orientu... 😀 😀
Moje dvojky maji spoluzacku Cinanku a ta nosi super svaciny..kachni tlapu nebo jeste chlupaty kravsky jazyk..samozrejme vse peclive susene 😀 😀 😀 😀

demo
17. okt 2013

@irriss sa dosmejes, ked take zacnu podavat v skolskej jedalni - v ramci zblizovania kultur

seraa
17. okt 2013

@kuwait

ale ved hocijaky sobas sa aj tak musi nechat zapisat a nahlasit tu
treba list sobasny prelozenyx overeny , pootm este daco
ked s zena ci muz vyda /ozeni v zaharnici tu na slovnesku nie je zenaty ci vydata az po nahlaseni a zapisani
cez ministerstvo vnutra, nie?

seraa
17. okt 2013

@demo

fihaaa tak o tom by som moha pisat kolko talianov aj s diplomami nevedeli kde je ceskoslovensko a ze neexistuje uz atd
aj na uradov aj na cudineckej
naopak bolo velke prekvapenie ak to vedeli
a to ze si mysleli ze nemame cesty a len vozy to je druha vec
a to som zila na severe, milano nie juh, kde by sa to dalo cakat !
po eu , to uz je rokov sa to stale moc nezlepsilo

kuwait
17. okt 2013

@seraa ano ale islamske sobase uzavrete v mesite v moslimskej krajine niesu platne pre nasich obcanov.Nase urady vyzaduju dokumenty o zenichovi a velmi dolezity je ten document ze nieje zenaty v case svadby s inou zenou.Ak by si priniesla nejaky papier z mesity tak to ti nasa ambasada ani nesuperlegalizuje,musis mat oficialne papiere z uradu.

seraa
17. okt 2013

@irriss
ach jaj presne viem o com hovoris
albansko slovensko rusko to je to iste pre nich
a samozrejme ak je slovak v taliansku lebo je strasne chudobni a musel odist
a pritim v milane viditi dnes tolko mladych ludi co tam idu len na shoping
ale oni vobec nevnimaju tu zmenu ale ziju v tom ako to bolo pred 10-20 rokmi

irriss
17. okt 2013

@demo Ke zblizovani kultur mam take jednu, kdysi byla v mem fotoblogu... 😉
Moje Verunca prisla ze skoly a rika:
Filip mi rikal, ze "Francouzi se libaji jazykem a eskymaci rybou"

kuwait
17. okt 2013

@seraa tak ja nemam az take skusenosti ze by nevedeli kde je Slovensko ale zato maju prehnane predstavy o kuwaitanoch,kazdy je podla nich sejk,multimiliardar a podla toho im aj uctuju,neviem kde pobrali tie farebne opisy ako to tu vyzera ako by sa vsetci kupali v zlate 😀

irriss
17. okt 2013

@seraa Nepotkavam ani Slovaky a ani Cechy 😉
ale Polaky, Albance, Rumuny, Sri Lanka, Equador, Mexiko, Cina, Egypt, Ukrajina, Rusko, Moldavie, .......................................a obcas i Itala 😀 😉

irriss
17. okt 2013

@kuwait 😨 a ty sa teda nekupes??? 😀 😀 😀 😀

p.s.

.."samozrejme v zlate som myslela"

seraa
17. okt 2013

@mariuskaa

ja si myslim ze nie je problem nabozenstvo a k comu sa klanaju ved svet takto fungoval
ide o politiku tam uz je problem ak je hlavne taka extremna ako u arabskych statov
nikdy neslo o turban ci satku
v amerike su ine pravdila tam si moc nemoze dovolit jedna chyba je spat v svojej krajne
tu v eu je to ine tu ich toleruju a zivia
v amerike musi makat aby prezil
v eu zije z obcanov a to je co ludom vadi
amerika nema socialny system pre svojich o to viac pre cudzincov

kuwait
17. okt 2013

@irriss to ich zlato je tak zlte ze by si to nechcela....drahe kamene to uz je ine 😀

seraa
17. okt 2013

@irriss
kde myslis?

seraa
17. okt 2013

@irriss

asi sme sa nepochopili,
myslela som tym ze ak je slovak v taliansku tak talian ho automaticky berie ako chudaka co nema doma na jedlo
to ze je tam plno ludi co maju viac tu nez oni tam a idu kvoli, rodine, studiam alebo len ze sa im paci je ine

irriss
17. okt 2013

@seraa v Italii

irriss
17. okt 2013

@seraa ale ano, pochopila..jen jsem Ti chtela naznacit, ze ani na ty nakupy tu nikoho nepotkavam, a mozna lepsi tak..jinak bych hned vsechny tahala domu na kafe 😀 😉 jak se mi tu styska a citim "sama" 🤐 😵 😵 😵

seraa
17. okt 2013

@irriss

ano? ja viem o strasne vela slovakoch a cechoch
ale viem ze mali doma co jest a nebol toto dovod preco sli tma
ale talianovy to nevysvetlis
aj ten najskaredsi , uplne vsetkymi zenami odvrhnuty si myslel ze po 3 slovach mu padnes do narucia a budes
rada ze ta zachranil z chudobi
no des len si spomeniem
uz to tam neni moc taky extrem
problem je ze to asi kedysi tak aj bolo a hlavne rusky a rumunky a oni nevedia ze to nie je to iste

kuwait
17. okt 2013

@irriss no to ta viem pochopit ja tu tiez nemam ziadnu kamaratku,slovenky co sa tu povydavali konvertovali na islam 😨 tak s nimi sa velmi bavit neda,ony uz prebrali iny sposob myslenia a domace zeny su este horsie,zapadniarky su fajn ale nepustia si medzi seba niekoho cudzieho

kuwait
17. okt 2013

@seraa mne sa toto nestalo,mna skor isli zachranovat ked videli ze ten moj malicky osmahli za mnou cupita,mysleli si ze ma nejaky emigrant obtazuje 😀 podla vzhladu nevies aky pas ma vo vacku

seraa
17. okt 2013

@seraa

ja som mala particku sloveniek a bolo to uzanse proste je to ine
s taliankami sa nidky nedalo naozaj pokecat alebo vytvorit kamaratstvo
proste ina mentalita
ako ist na kafe s koleginou a tak ano ale je to ine ako so svojimi
@kuwait

seraa
17. okt 2013

@kuwait

😀 😀 😀 😀 😀 😀

seraa
17. okt 2013

@irriss

dala som seba miesto teba to bolo aj pre teba tam hore

irriss
17. okt 2013

@seraa PRESNE jsi to vystihla,..ale ta doba uz je pryc.. 😉
V roce 1993 jsem lezela na plazi na Sicilii - v mesici duben (april) a neustale mne sledoval chlap z blizkeho sadu ..
Pak dostal odvahu a prisel za mnou..mela jsem u sebe maleho synka..ale to mu nevadilo..nesl sebou kasu citronu ale duvodem nebyla sklizen, ale "nakup"..chtel me - s tim, ze mi da tu kasu citronu 😀
Takto pod cenu mne odhadl.. 😅 😀 😀 😉 😠 😠 😠 😠 😠 asi vedel z televize, ze citrony jsou u nas drahe a stojime na ne fronty na Vanoce.. 😀

seraa
17. okt 2013

@irriss 😀 😀 😀

irriss
17. okt 2013

@seraa ani mezi sebou se nekamaradi, nezvou se na kafe..max. se potkaji v parku a tim to konci..a i kdyz jsi z mesta vzdaleneho 7km, uz nejsi z jejich mesta a i kdyz jsi Italka , jsi "cizinka" 😕