icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

alice107
12. mar 2014

@kuwait prste arabi su lenivi a mnohi neschopni.jednou vetou povedane. 😀 vies kolko je v de milionarov a multimilionarov v eu a maju mnoho sluhov a sluzby ,ale chovaju sa inak,ako arabi. arab aj ked skoro nic nema,tak chce mat sluhu. 😀
no ved ja som si pomyslela svoje o tom hoteli,ako si pisala. ze v 5 hviezdickovom hoteli by nemali na urovni hlavicu /Masaznu./ tam musia mat aj masazny sprchovy kut,nielen vanu ci dokonca hlavicu. chapes ,co myslim?
no ine je, ak do hotela po suhase obojstranom si das doniest svoje prestieradla...... poznam vystrednych ludi co to maju.aine je,ked bez vystrhy nieco odmontujesa namontujes tam nieco ine.
ja naprklad nechem mat zavessy na izbe/kvoli alergii/ hlavne nie tazke a srtarozitne. a napriklad v taliansku mavaju dost casto v lux. hoteloch take izby . tale jasne,ze by som zaves sam nedala dole. je to vzdy o poziadavke klineta.a v dobrom hoteli sa snazia kientovi vyhoviet.
no vo francuzku co ja som bola v hoteloch, mali vzdy profesne chovanie.diskretne, aj hlavice masazne boli standart. ak niekdena izbe bola izba v rokokovom ci inom podobnom style,tak na to upozornili
cize zalezi od urovne hotela. je jedno, ci je hotel povodne 100 rocny.ale aku ma teraz uroven. ako ty popisujes hygienu na hoteli,tak to je hnus. to je hotel nizkej kategorie. to v de by bola tazko jedna hviezdicka. alebo zatvoreny
ja som nikdy okrem slovenska takyto zazitok o zlou hygienou v eu nemala. ani v karibiku, nie. ☹ to je hruza. ja by som okamzite sa stazovala a hned hladala iny hotel.
na tom juhu v canes kde je vela tych pristahovalcov asi aj uroven je taka hotelov tam.
ja v o ferbes ci na okoli toto som nikdy nezazila ,naozaj
no co satyka zivotneho prstredia,tak ty sama si pisla,ze tam je zla voda, prostredie. takze ja vychadzam z tvojho poznania veci. na sk zivotne prostredi bolo znicene tiez. ale cernobyl ho neposkodil tak ,ako sa povodne myslelo.to skor jedovate fabriky za komunizmu. ale teraz to je uz tosku ine. to sa neda porovnat so spinou arabie. to uznas aj sama.
no povedz u primne, ak by si si mala vybrat /ak by si bola financne nezavisla uplne od muza/ , kde by si zila radsej? na sk ci v kuwajte zostala?
a zdravotnictvo na sk je take,ake si zaplatis. 😉ja ked tam som, tak mam spisckovu starostlivost.lekar mi aj domov pride aprnesie , co potrebujem.ak by som potrebovala hospitalizaciu,tak nema problem s kvalitou
sk lekari su dobre vedomostne vybaveni.aked si zaplatis,tak aj materialne aprstojovo a pri)stupom k pacientovi. ;-
ale v arabii teda ja kuwaite ako sama si aj napislal, je to hrozne. sam asi pisala,zeby si sa nedala arabovi osetrit ani za nic.a ja ti to verim
vo dfrancuzku ked som,mam spickovu starostlivost tiez. neviem a,ko ty si tam hradis ju,ak si tam a potrebujete. ci mate uzavrete poistenie, ci si platis sama.ja aj sama si platim,ak chem. ale urven je ozaj dobra. testy za par hodinkrvne, hygiena na vysokej urovni,aj pristup
to veru v kuwaite nenajdes. to vies aj sama
no ten bobyt to je trosku zlozitejsie. tam musi nat nielen nehnutelnost urcitej hodnoty,ale aj musi preukazat solventnost pre zivot tam.ak che viza napobyt.alebo pfreinvestovat tam urcitu velku sumu. tak kolko znich to dokaze splnit? ked bohatstvo v tych krajinach ma v rukach hrstka vladnucej rodiny ci klanu?
vies, oni miluju svoju ni ekrajinu,ale kulturu asposb zivota.ten nas nenavidia.sama si to pislala tiez. su tomoslimovia. s ich doktrinou. ved to sama poznas. oni nemaju povedomie narodne,ale ideologicke .allah ma prednost pred vsetkym. aeu neberu ako spestrenie. ale ako vyspelsiu civilizaciu,ktoru oni nemaju.darmo maju naftu,ked nebyt europanov,tak sa este premavaju na tavach 😀 .
takze to zhrniem, ze arabske krajiny aich obyvatelstvo vychadza z toho pomyselneho testu zle. :-
pisme ozaj tak,ako to je.aby nejake naivne dievcata ci zeny tu nepomysleli, ,ze vydat sa za araba-moslima je pre europanku ´´terno´´ sama si to raz napisala. a ja som z tebou len a len suhlasila.

alice107
12. mar 2014

@digysa ja mam ine poznatky z tych firiem pravnickych v usa. tam to bezi na principe spolocnikov. tak aj imanie tych firiem je znacne casto.a to ja znacka firmy. takze ak zomrie spolumajitel, tak dedici dedia cast znacky, imania firmy. a udobrych spolocnosti je to ozaj velke imanie.a aj bohatu klientelu, pretoze meno firmy to zarucuje.
tam musis totiz zlozit isty podiel ,ak sa ches aj stat spolocnikom. velmi z riedkavo pracuje pravnik sam tam .ak tak len mali podnikatelia.-pravnici komercni, .nie advokati.
a dobre meno firmy znamena aj kvalitnu a bohatu klientelu. preto kto absolsolvuje kvalitnu uni,tak uz ho hladaju vyhadavaci talentov pre dobre firmy a ak je uspesny,tak mu ponukaju partnerstvo.
jasne,ze sukromny majetok sa im potom rozrasta a mozu investovat od inych odvetvi tiez. ale nemusia. nie su na to dobri advokati odkazani v e usa.ozaj nie. tak ako dobri advokati ani v eu. ;-
aky pravnicky titul mas na mysli? v usa nedostavajuu titul absolventi prava pos konceni ,tak ako aj v na sk ci v eu nie. musis robit skusky rigorozne na to.......
.

ellise
12. mar 2014

@digysa díky za odpověď, pro mně dostačující

@erjona k tomu článku,.. Původně jsme chtěla napsat ví, ale čas mně tlačí a tak k tomu hlavnímu. A ještě se oprostím od peněz a konspiračních teorií.Nemyslím si že by lidi měli přehnané obavy. To už není jako za komunistů, že pokud chtěli aby si lidi něco mysleli, tak to napsal ÚV v Rudém právu nebo Pravdě a tak to bylo. Dnes je dostupných spoustu různých periodík, nevyjímaje internet, , kdo ovládá jazyk může běžně sledovat CNN, BBC....atd. Lidí cestují dál než jen k Balatonu. byla by chybou si myslet že lidi jsou hloupí a nevidí jak to je.

Američani byli rádi že mohou pojmenovat teroristickou síť , ono se lépe bojuje proti něčemu konkrétnímu co má jméno než jen proti vizi. proč si ale organizace vymyslel ten Al Fadl, a potom i samotní teroristi se ní zaštítili. Proč asi? Možná chtěli nahnat větší strach lidem kolem, protože jednoho teroristu se lidi budou bát než organizované skupiny. Fakt nevím
A jestli jsou teroristi organizovaní, určitě. Těžko by mohli nezávisle na sobě 11.9. spadnout 4 letadla. A že by nezávisle na sobě byly atentáty v Bostone, Madridu, Londýně? odcituji ti jiný článek:
---a právě sebevražedných atentátnic se Rusko bojí víc než al-Kajdy. kdykoliv v minulosti došlo v zemi k většímu útoku, byly u toho černé vdovy. Obvázané výbušninami, povzbuzené drogami, znechucené psychickým týraním v přípravných kempech, ochotné zemřít.
Rok 202: teror v moskevském divadle Dubrovka - 130 mrtvých,
2004: masakr ve škole Beslanu - 330 mrtvých
2010: sebevražedný atentát v moskevském metru - 38 mrtvých
2013: výbuchy ve Volgogradu - 36 mrtvých
opradu si myslíš že to jen jednotlivci? žádná organizace? Že ty ženy při vaření šašliku si řeknou ... tak dnes někoho zabiji, vytáhnou ze skříně vestu s výbušninami, a jdou se jen tak odpálit?

alice107
12. mar 2014

@eva8 ani ja nechem odbocovat od temy . debatuje sa tu vsak na roznych urovniach tem a zaujimave je, ze nitky smeruju predsa len k teme. 😉 tu ide o zaujmy nadvady a moci. aj ja dufam,ze obyvatelia hlavne europy sa spamätaju,aby nase deti a vnucata este v nejakej civilizovanej europe zit mohli.

digysa
12. mar 2014

@alice107 TO je vsetko pravda, co si napisala.....Ja netvrdim, ze pravnici su chudobni 🙂 Ale ja pisem o terajsich detoch-studentoch a buducich pravnikoch ako nesmierne tazke je sa uchytit,lebo uz ich je PLNA PRDEL, ako som uz povedala.

PRed nedavnom tu davali taku reportaz, ze je znepokojujuce, kolko mladeze chce studovat pravo.
Jeden profesor sa na to vyjadril jednou vetou: "tolko mladych mudrych mozgov vyjde navnivoc"
Nie je tolko pravnickych firiem, aby sa stal kazdy partner, spolumajitel, ci spolocnik.......Bohuzial.

Nas pravnik sa 2 krat popalil a na partnerstvo sa uz s nikym v dohladnej dobe nechysta.....(bola som predvolana, ako svedok vypovedat )

Aky pravnicky titul mam na mysli? Nerozumiem. Ten pravnicky titul som pisala iba v tom zmysle, ze ak ma Jeden clovek vlastnu pravnicku kancelariu (bez partnerov), tak zdedit ju moze v rodine iba Pravnik. Cize bud ma manzelku pravnicku, alebo deti sa stanu pravnikmi. Clovek, co nema pravnicky titul, nemoze mat pravicku firmu.

digysa
12. mar 2014

Opustam vas na 5 dni......... ODchadzame do Indianapolis. Manzel tam rozbieha biznis, tak si ideme okrem ineho urobit aj maly vylet.

Idem sa balit 😎

erjona
12. mar 2014

@ellise Ak si pozorne citala, on to tam napisal na konci, ze prave toto vyzdvihlo chut teroristom, lebo zbadali, aku to ma moc. No je zaujimeve, ze 4 lietadla z letiska vyleteli, kde Bushov brat pracoval a ziadne vysoke zviera v ten den nebolo v praci a ziaden pes, ktory hlada bomby, nad tymto visi vela nezodpovedanych otazok,,, na toto ja mam svoju mienku, ten americky reziser, neviem ako sa vola, to super vo svojom dokumente vystihol, ten co vykrikoval na oskare silne slova proti Bushovej vlade.... 😉

alice107
12. mar 2014

@digysa co saa tyka toho pravnickeho titulu, tak ja som to pochopila skor ako rygorozny titul. 😉 no ale mylis tsa vtom,ze dedicky titul je obmedzeny na pravnicke povolanie. decicom je zakonny dedic.ale PREVADZKOVAT ju moze len pravnik,co ma na to vzdelanie a prac a skusky. to je rozdiel. dedici si tam davaju ak chu udrzat formu pravnika, ktoreho zamestnaju
ale jasne,ze toto moze urobil len dedic, co zdedil firmu dobru a teda moze si dovolit platit silu-pravnika
ma spravdu, ze treba si studioum vyberat podla toho,co trh potrebuje.ale ja viem z praxe, ze ak uz je to dsobra firma so spolcnikmi/tak im zalezi na dobrom nmene firmy. a to kvoli prosperite.samozrejme nie kazdeho pravnika ja chu za spolocnika take dobre firmy
tam je to bezpecne.ale samozrejme ak nejaky pravnik chce sam vytvorit firmu a vybera si spolocnika,musi byt opatrny.hlavne ak este nema on meno, ani ten spolocnik.
ale tato problematika je ozaj uz mimo temy. 😉 ale mna to zaujalo,preto som reagovala. 🙂

kuwait
13. mar 2014

@alice107 Nuz na Slovensku by som nechcela zit nikdy ani nad ty nerozmyslam 😀 to Kuwait je naozaj lepsi na zivot az na to horko 6 mesiacov v roku a preto arabi chodia v lete do Europy lebo tam tak teplo ako tu nieje,je to jedine miesto kam mozu ist,vsetky arabske krajiny maju v lete horko,preto tam kupuju vily,byty na letnu dovolenku ako oni hovoria pied de terre.A hoteli nuz niesu uplne super neda sa to zrovnat s 5* v Dubaji,tam je luxus a sluzby .Jedinu masaznu vanu ktoru sme nasli v hoteli v EU bol 4 * hotel v Zaandvorte.Inak je to tam dost obycajne aj ked mramor a velke zrkadla ale stare.Hotel de Paris v Monacu zacnu opravovat ,novy majitel si uvedomil ze smradlave izby a hrdzava sprcha ho moze stat zakaznikov 😀 Tak uz aj ten katarec co vlastni Carlton by mal urobit podobneNa Riviere je praveze NAJMENEJ emigrantov.Je to tam aj vidiet ze ich tam moc nieje vidiet.Nie natolko ako v Parizi,Lyone a pod.Oni sa zdrzuju vo velkych mestach a Riviera si male mestecka ani Nice nije velmi velke.A na Riviere su najmensie platy preto tam emigrantov Tolko nenades.V Parizi zarobia ovela viac.Kto chodi na Rivieru vie ze tam zije farebnych najmenej.Kedze som na Sk medicinu studovala viem co sme sa ucili a ako,slovenskym lekarom absolutne nedoverujem,niesu spickovi odbornici 😀 Tu v Kuwaite sa moslimskych lekarov boji!A preto s nim spolupracujem formou stanovim si vysetrenia neskor diagnozu a on podpise lieky ktore som si vybrala,kedze ja tu nemozem recepty vystavovat.Zatial super!Kebyze naozaj potrebujem lekara tak jedine klinika v Amerike,to je uroven,v Cedar Sinai mi sesternicina dcera robi lekarku.Slovenske nemocnice su oproti tomu vysmech pacientom.Vies oni ani trvaly pobyt v Eu nehladaju kedze oni tam natrvalo zit nemienia.Vo fr je to 100 tisic ak chce trvaly pobyt teda 12 mesiaciv v roku.Ziaden z tychto by tam cely rok zit nechcel.Oni prave naopak zosmiesnuju nasu spolocnost ze europania su skazeni,nemoralni,chudobni a co ja viem co este,proste nemaju nas za nic.Lezu do EU aby sa im sunky nevyskvarili v lete a to je vsetko.Polopatisticky povedane.Ja som v Eu videla bohacov v Monacu je ich plno ale teda oni sa veru predvadzaju co maju,RR,Bentley dizajnerske oblecenie,drahe sperky,kazda tam ma Hermes kabelu,proste luxus.Toto som nevidela v ziadnej inej krajine EU.V Kuwaite a Dubai tiez je to bezne luxus,drahe veci.Proste ked pridem odtialto do Nemecka ci Rakuska tak mam pocit ako by som prisla medzi chudobnych ludi.Malicke auticka,lane saty,ziadne platinove ci infinite karty,penazenky plne zlavovych kart,kupuju len to najnevyhnutnejsie.Urcite tam su bohati ludia ale ich na ulici nevidno a nieje ich ani Tolko ako tu a nemaju ani Tolko ako tu,Skutocny luxus vidis ked si v Emiratoch,v Rijade,Kuwaite.Nie v EU,preto ti europania tu idu a pracuju tu,v Dubaji mnoho z nich aj podnika(musia mat za partnera miestneho)Ja mam taky pocit ze ty zrovnavas kuwaitskych bedoonov(ludi ktori nemaju kuwaitske obcianstvo su utecenci)ktorych si videla dakde v Kosiciach a myslis si ze Kuwait su bud oni alebo vladnuca rodina.Bedooni niesu vobec kuwaitania su to iranci,iracania,syrcania,jordanici ktori ked sem prisli zahodili svoje pasy v nadeji ze ziskaju kuwaitske obcianstvo a ti nikdy neziskali a ziju tu z criminality lebo bedoon nemoze studovat ani pracovat vynimkou su urcite podradne miesta.Tito potom ked vystuduju na SK a ziskaju SK obcianstvo idu robit do EU,pretoze tu by nemohli.Normalny kuwaitan s kuwaitskym obcianstvom by v EU robit nikdy nechcel pre prilis nizke platy,preto ze by v EU natrvalo zit nechcel.Tu je im sveta zit este aj domy dostanu od statu ak chcu,ani robit nemusia ak nechcu,dostanu peniaze v nezamestnanosti po cely zivot bez toho ze by niekto zistoval preco nechce robit.Ich domenov totiz nieje pracovat ale podnikat pretoze uprimne z prace este nikto nezbohatol.Ja ked si zrovnavam ten svoj maly biznisik co tu mam s tym kolko by som zarobila keby som tu pracovala ako lekarka tak ma vobec nemrzi ze som VS nedokoncila 😀 Z podnikania sa zbohatnut da,z vyplaty NIKDY! Kazdy by mal skusit podnikat ak ma dobry plan tak zarobi vela,pracou by Tolko nikdy nezarobil ani keby mal 3 vysoke 😀 Zuckerberg je VS dropout a za 10 rokov zo svojho napadu zarobil 28 milliard $,keby tu VS skoncil bol by vdacny za 150 tisic rocne.(plat)Ak si pozrieme Forbes tak z prvych 10 najbohatsich 5 zhohatli cez svoju internetovu stranku 😉 Ani jeden nieje europan 😀

kuwait
13. mar 2014

@digysa no presne preto pravnik nejak extra nezbohatne to by musel vyhrat process s nejakym vysoko postavenym vrahom ze by mu ten dobre zaplatil.To je vsade tak aj tu,pravnici tu vlastnia restauracie,fast food a podobne aby naozaj zarobili.Z ich titulu sa vela neda.Je tu plno sukromnych kancelarii ale ak ten pravnik uz nieje znamy nejakymi pripadmi tak zbankrotuje.Tu je pomaly viac pravnikov ako zlocincov 😀 a ich VS vzdelanie sa neda praktizovat nikde inde len v tej krajine kde studovali kedze kazda krajina ma ine zakony.Kto studoval pravnika na SK moze praktizovat len na SK napriklad. Kto v Nemecku ten v Nemecku.A medzinarodne pravo to je hlavne o politike to sa da praktizovat aj inde ale len v politickej sfere.Lekar ma podstatne viac moznosti.V Amerike plasticky chirurg alebo psychiater je zlata bana.

namornicka
13. mar 2014

@kuwait Ty si sa už za tie roky obrnila vysokou dávkou cynizmu a veci vidíš hlavne cez peniaze, to ti nevyčítam, to konštatujem. Preto napr. hovoríš, že radšej žiješ v Kuvajte ako na Sk. Ja žijem na Sk, nie je to žiadne terno čo sa ekonomickej situácie a aj niektorých iných vecí týka, ale ak by som mala teoreticky možnosť žiť v Kuwaite (situáciu hodnotím z tvojho rozprávania) bála by som sa o seba aj o deti, nezniesla by som aby na mňa na ulici pľuli, aby moju dcéru spolužiaci nazývali štetkou, aby ju šikanovali preto že je biela, aby nemohla robiť šport čo ju baví v zmiešanom kolektíve, aby nebodaj príbuzní na mne uplatňovali nejaké čáry-máry. Ono dospelý človek si vie rozumom niektoré veci vysvetliť a konať aj účelovo, ale ak dieťa vyrastá v takejto divnej spoločnosti a zažíva nebezpečné situácie tak ho to ho negatívne poznačí podľa mňa na celý život. Ty si už môžeš povedať že si syna vychovala a prežili ste to, ale raz si tu spomenula že ho v škole bili kôli odlišnosti tvojej rasy, ja neviem ale ja by som sa veľmi trápila ak by toto zažívali moje deti, proste život kde nevieš kedy ti kto nôž vrazí do chrbta. To, že sa tvoj syn nehrnie študovať do EU je podľa mňa aj jeho podvedomý strach, že zas by bol iný, zas sa presadiť medzi odlišnými ľuďmi a inakosť sa trestá. Nie je to sranda, musí mať v duši zmätok akokoľvek hrdinsky sa tvári a navonok to maskuje. Veľmi mu želám aby mu to v živote vyšlo a bol šťastný, či s bohatstvom alebo bez, pretože jeho východisková situácia je dosť komplikovaná.

ellise
13. mar 2014

http://zpravy.idnes.cz/muslimove-chteji-ucit-na...

což už k tomu říct? snad podpisy nedají dohromady

kuwait
13. mar 2014

@namornicka Ja som nikdy neuvazovala o tom vratit sa na Slovensko,tam som tiez zazila cary-mary zo strany kamaratiek a rodiny, zavist,nenavist,tiez rasizmus,neznasanlivost to co sa mne stava v Kuwaite sa muzovi stavalo na Slovensku takze aj syn by si bol uzil svoje medzi rasistickymi slovakmi,,proste z lasky k synovi som tu zostala lebo viem ze tu ma kvalitnejsi zivot.Co by z neho bolo keby vyrastol na Slovensku?Ani VS by mu nezarucila dobry prijem a co by robil?Isiel by pracovat na zapad za minimalnu mzdu ako vela slovakov?To by sa mi asi nepodakoval za take rozhodnutie.To sa stavim ze by usiel za otcom do Kuwaitu,Ja som chcela zit vo Francuzsku na Riviere lebo sa mi tam paci a vidim ze tam ludia nemaju ziaden problem ,niesu rasisti ako na Slovensku ale syn preferuje Amsterdam a muz Cyprus takze sme sa nezhodli,preto chodime do EU na dovolenky tam kde si kazdy z nas pride na svoje a ak sa raz rozhodnu podnikat v EU tak viem ze tam zit natrvalo nebudu chciet ,lebo EU je fun na dovolenku zvlast v lete ked je tu horko ale niektore veci im tam chybaju,ved aj mne ked som zvyknuta na sluzby a servis .

kuwait
13. mar 2014

@ellise tak nech cesi urobia ako tu.Hinduismus a ich chramy su tu zakazane,bahaiska viera tiez

alice107
13. mar 2014

@kuwait ja som mrkla na ten hotel. keby si bola pozrela nan ked si si rezervovala miesta, vedela by si,ze on nemas urven 5 hviezdickoveho hotela. ja som mmrkla aj na recenzie. vsewobecne zle recenzie. 😀 hotel oblubuju arabi so saudskej ci kuwaitu.aj tam pisali. a je tam aj plno ruskej klientely. nemci ci ci svajciari co tam pisu tak vseobecne pisu,ze jedqalny listok aj v rustine. vidia aki kienti tam chodi na ranajky . vraj aj v 😀 tielkach. tak aj podla toho vidia,aka urven klientely navtevuje ten hotel. dobre obleceneho cloveka tam nevidiet.
male izby, toalety male, na obrazku masazne vane su. v de je toto v takomto hotely standart.aj vo svajciarsku.
no a ceny izieb samozrejme ked som videla,tak mi bola jasne,zenezodpovedaju 5 tim hvierzdickam. zacinaju od okolo 280 eur za klasic dvojpostelovkku. samozrejme su tam suity aj za vyse 3 tisc eur.. takze zalezi aj od izieb.ale celkovo vidim ,ze ozaj ten hotel nema uroven ,na aku sa tvari. ako to ,ze si si toto nevvsimla,ked si izby rezervovala?
vies, ty posudzujes zivcotnu urven ako vidim ocami rabov. co s apbisti, je super. prepac ,ale je to tak. vies, vde ci svajcairsku ci aj v fo francuzku je bonton, ze musis posbit prrodzene alegantne.anevystavovat na obdiv soju solventnost.
takze ver, ze aj vysoka slachta vde co ma mejetky,ake sa ti ani nesnivali, posbi uplne prrodzene,ked ich stretnes.a kreditky ty nevidis.
ty nevies,ze ked ides do obcooduhlavne luxusneho, ,tak krediitku nevidi nikto zo zakaznikov. plati sa diskretne. ato iste aj v hoteloch,restikach apod. adavaju sa ucty a tie sapotom teraz uz platia online
tu je faux pas ,aby saty boli napadne. kto sa v tom vsak vyzna, vie ze ti bhati maju kvalitne saty, od dizaineraa aj drahe. ale kde by si ty ich stretla na ulici? co by tam robili?
vde je ina zivotna urven ako v kuwaite.sama si pisla,ze si boila sokovana naivitou,ze ti bolo povedane ,ze kuwaitje ako svajciarsko. ale nebola anie je to pravda. vsetky arabske krajiny posbia spinavo.aj kuwait,akj sa .. len nietore priestranstva su vvybudovane.aobchodne domy.ale sulkromne sedia vsetci na zemi ajedia rukami. co sa nepamätas? ;-
takze tak je to aj stym ponimanim chudoby.v moslimskych krajinach hrstka vladnucej spicky ma moc apeniaze.ostatni su viac menej chudaci. neexustuje stredna vrstva.
mne sa zda,ze ches presvedcit, ze v moslimskej krajine sa nebodaj lepsie zije asu tam bohatsi ludia. to hadam nemyslis vazne. zijes tam vyse 20 rokov. si tam nestasnna, nepaci s ati tam.ale tu niekdy tak pises,akoby to bolo naopak. preco? =-
normalny kuwaitan nikdy sanevie prsposbit euroskemu sposbu zmyxslania.tak ani nemoze uspesne zit v eu. chapes ,ako to myslim
je arab, a zostane arab v jeho mentalite az myslani,nech sedi na miliardach dolarov. :
a ich do0menou ni eje rpacovat,lebo to nevedia sau lenivi. on su storeni napodnikanie.ako to oni chapu. :-
uz si niekdy nmala jednanie s nejakym takym arabom? aj na vyssej urvni? videla si ich pravidla podla akych sa spravaju? nie ako europania realisticky hned k veci.oni maju cas. ze sau neuspesni zistia za potom. najskor same ´´omacky ´´ookolo. nic konkretne.nikdy nepovedia na rovinu reralny stav veci
mne sa zda, prepac mi,ze si to vsetko akoby ches idealizovat
pozri sa na ti niektore naivne zeny co tui pisu. tie zpodobney ragument pouzivajuna ´´obhajobu´´. ale ty dobre vies,ko to je v skutocnosti. len sa mi zda, akoby si nechcela to teraz priznat.
vies, ked pises ,ze ta nemrzi ,ze si sekla so skolou, tak ma napada, ze ci si si predstavovala takto svoj zivot
zavisla na muzovi, ci ta raci vziat do europy. mat len peniaze,co si odpozis , co ti on da na domacnost. byt nanom zavisla aj pravne v jeho state. lebo na teba ako jeho manzelku aj ked si cudzinka sa vztahuje pravo kuwaitu
kazdy pravnik co sa zaobera rodinnym ptrawvom a aj kazdy clovek, co realne uvazuje,ti povie,ze tavislost na muzovi do konca zivota je ozaj velke nestastie pre zenu
ak by si bola vystudovala medicinu,tak by si urcite nebola chcela byt zavisla na muzovi. to pises teraz,lebo nemas inu moznost. lebo coi si pocnesv tvojom veku a bez vzdelania? atakto su na tom aj ine rabky , a ine slovenky vydate za arabov. aj ked ich muzi zarabaju dost, tak tie zeny su na ich zavisle velmi casto
ale samozrejme ja ti tvoj nazor co prezentujes neberiem. ale viem,ze to tak ako pises,nie je.
prertoze ine by bola,ak by si sa vydala za muza, co je bohaty, respektuje tvoju osobnost. ze by si nemuslela pracovat, ale bola by si ty sama osbne tak zabezpecena, ze si uplne nezavisla na muzovi.ale to ty nie si. zial. ani sluzky nemas
avidis, v tej´´ chudbnej´´ eu je bezne, ze maju europanky sluzky, vyuzivaju rozne sluzby .a to aj ked nepracuju.ver, ze mnohe ma to maju. ale svoje bohoatstvo neoprezentuju na ulici.
vies,ked si spomenula tie ´´male ´´auta. tak sa musim smieat,ked si spomeniem na arabov,ze ich snom je mat veke auta.kupju ich na splatky . 😀
vnemwcku nemaju bentley. tu mame mercedey a porche. a chod s pozriet/uz som to pisala/ na parkoviska obchodnych domov. kolko zien ich vlastni.ale tu sa majetok neprezentuje ako som pisla na ulici. to,a ko si bohata vie len danovy urad a prezradza tvoja adresa
vies, este dodam,ze som si prebehla tvoje pisanie namornicke. no, amsterdam je pre zivot europanna to najhorsie.ale jasne,ze chapem tvoje dovody kvoli synovi
ale na sk vco by bolo z neho? aco je tez zneho?
pisem ze si zvyknuta na full srvis.kto ti ho v kuwaite poskytuje? mne to len nejde do hava obrazne povedane, ze v kuwaite mas na luxusny zivot a v eu by si nemala? tam skor najdes slusnu sluzku euroskeho povodu ako v kuwaite.aj luzby su to na vysokej urovni
ja som ozaj z toho zmätena. ze ty akoby si zacinala obhajovat prednosti moslimskej krajiny, hoci si tam nestastna. :-
uprmne, nie je to tak,ze vies, ze tvoj syn ema dobry zaklad v skole /zlaurven/, preto vies,ze studium na vsdokej skole v eu je nemzne pre neho uspesne absolvovat.a podla toho,ako je vychovavany vymi dvama/ co videl doma/ tak eu hodnoty su mu nezname? abojis saozaj ,ze v eu cisto bielych obyvatelov bude ozaj tahat za kratsi koniec? je to tak? ak ano, chapem potom tvoj postoj.

ellise
13. mar 2014

15 nejdražších hotelů na světě a jen 3 z toho jsou v SAE, tak bůhví jak to bude 🙂

http://cestovani.idnes.cz/nejdrazsi-hotelove-po...

mallak
13. mar 2014

@alice107 Alica to je sen s tebou. :D :D :D Tvoje príspevky čítať su čím viac tým zaujímavejšie.. Kuwait píšeš ako máš z nej pocit, že chce presvedčiť že nebodaj tam sa lepšie žije ako v EU .. Mne nesedí len jedna vec ako ty môžeš presviedčať ju o niečom aký je alebo aký nieje moslim ked ona je tá ktorá s ním žije 20 rokov a nie ty . Ty máš nemca a žiješ si s ním a tak si aj ži a môžeš súdiť nemcov ked si myslíš, že vieš toho tak veľmi veľa ale nerozumiem prečo neustále útočiš len na tých moslimov .. ach jáááj ty asi nedostaneš nikdy rozum

kuwait
13. mar 2014

@alice107 nuz ja mam skusenost ze bohati europania svoju solventnost ukazuju,ako autami tak drahymi satami.Preco by sa skryvali a chodili v handrach?To by urobil tak clovek na Slovensku lebo tam su ludia zavistlivi ale vo Francizsku?Tam je to vec prestize,ludi posudzuju podla obelecenia,tam sa nikto neboji ukazat co ma.A nerobia sa skromni,to vobec nie.Mozno ked niekto zije v chudobnej stvrti tak zo strachu sa neukazuje aby ho neprepadli alebo nevykradli.Preco by to robil medzi seberovnymi?A kreditky?Tie ukazuju okato na odiv ked platia v butikoch,nic neskryvaju,zvlast ked su majitelmi tych prestiznych kariet.To co pises mi pripada ako by si opisovala Slovensko a nie Francuzsko.Ja mam ine skusenosti .Chod sa pozriet do Monaca ako sa tam ludia ukazuju.Aj v Nemecku v Mnichove sme videli nemcov na Lamborghini,Bentley v znackovych satach.Proste kto na to nema ako sa moze ukazovat?Bentley stoji nove 300 tisic eur,luxusna vila od 10 mil eur nahor,maly 4 karatovy brilliant vyse 1 mil eur ak ten clovek zaraba par mil rocne tak si tieto veci dovolit nemoze,preto ma veci v medziach svojich moznosti.Nechci mi trdit ze nemec multimilionar jazdi na volkswagene a saty si dava sit u krajcira 😀 To by musel byt pripad extra lakomeho hlupaka 😀 ale klamara ktory rozprava ze je bohac ale na to aby to mohol ukazat nema. 😀 Kto ma ten ukazuje,tot moja skusenost.O tej cistote a vyspelosti,nieje vsetko Egypt kam tak radi nemci a slovaci chodia,Chod si pozriet Abu Dhabi,Dubaj,tam je tak cisto ze sa mozes zo zeme najest.Carlton hotel je stary hotel s historiou je na Croisette teda na najlepsom miestev Cannes,preto tam ludia chodia.Najdrahsie apartmenty stoja niekolko tisic eur co si teda nezasluzia kedze su prilis pozivane,je treba oprava.Nemecke hotely tiez niesu bohvieco,chceli sme v Mnichove a tam tie 5 * hotely mali tiez hrozne review,pokial ten hotel nieje novo vybudovany tak to nieje uplne bezchybne.. nikde.v Amsterdame detto,ja som nikde v EU nenasla tak luxusne hotely ako v Emiratoch a Rijade..
Moj syn vobec nemieni pracovat chce podnikat a VS chce skoncit takeho oboru aby si vedel dobre manazovat svoj business.Tu nikdy neslo o to ze by on chcel ist pracovat do EU.To by musel byt ozaj potrhly keby tam isiel pre niekoho pracovat..Teraz napriklad ja podnikam v Kuwaite s nim ako jeho partner licencia je na jeho meno ja som v nej partner a tam jasne vidi ze jedine podnikanie mu zabezpeci zivot na aky je zvyknuty,moze raz pokracovat v tom co som ja zacala a on ma plany na nieco vacsie globalne preto chcel EU domenu a stadium by mu len pomahao dosiahnut svoj podnikatelsky gol.Takto zmyslaju ludia tu,podnikat v com sa da a maju recht.V Europe sluzku mat europanku?To hadam zartujes.Ja nepotrebujem doma babu co mi sliedi za zadkom,ja potrebujem sluzby vonku .Urcity standard ako su veci urobene,vybavene.Na upratovanie sa tam da najat upratovacia cata,taki tam su ,profesionalne v tom podnikaju.Ine veci a privilegia mi tam chybaju.
@ellise najdrahsie este neznaena najlepsie.Ja som videla obrazky prisernych hotelov v Prahe a Moskve a tie ceny?Vysmech.Zrejme su jedine 5 * tak chcu zarobit na tych par hlupakoch co im naletia.Hotel Hermitage v Monacu je 5 * nieje vobec extremne drahy,izby pekne servis super az na to ze tiez pachne starinou ako vsetky tie stare hotely tam.No kedze tam byvaju sami bohaci a ich RR a Bentleys parkuju pred hotelom je jasne ze su spokojni.Naproti tomu je v Monacu beach hotel a ten ma uplne otrasne apartment za 7500 eur denne,ten nabytok vyzera ako z IKei a plati sa za vyhlad na more a balkon.Nabytok otrasny,tu maju taky v 2 * hoteloch 😀 Takze cena este nieje zaruka kvality na to pozor!

kuwait
13. mar 2014

@ellise tie ceny su v tvojom linku linku nepravdive
http://www.hyatt.com/hyatt/reservations/roomsAn...
viem ze je tam presidential suite ktore je najdrahsie a stoji 13 tisic eur,nie 58000 $. Neni uvedeny v ponuke ale mozes vidiet kolko stoja normalne izby a suites.Junior suites 544 eur. Treba hladat ceny na strankach hotelov nie verit bulvarnym strankam

kuwait
13. mar 2014

tu vo four seasons Pariz tiez uvadzaju v tom linku prehnanu sumu,najdrahsi royal suite stoji 12500 eur na noc a tie ostatne suites od 4500 eur
https://secure.fourseasons.com/content/fourseas...

kuwait
13. mar 2014

Pariz four seasons
http://www.fourseasons.com/paris/ ale pre Alice pozor four seasons vlastni saudsky princ Alwaleed a hlavna klientela su Saudi,kuwaitania,emiratci popri ostatnych.

kuwait
13. mar 2014

ceny v Carltone Cannes najdrahsia 2 izbova suite 3000 eur,takze ziadne brutalne ceny naozaj
https://www.ihg.com/intercontinental/hotels/gb/...

kuwait
13. mar 2014

@ellise inak ti rusi co chodia na Francuzsku rivieru to niesu ti rusi ktori chodia do Egypta 😀 Ti co chodia na Rivieru su Abramovic druhu.Abramovic ma v Antibes prekrasnu vilu,staru vyse 100 rocnu s historiou,kupil ju za 25 mil eur.Kotvi tam tiez svoju yachtu ta je tak obrovska ako turisticky cruiser pre 1500 ludi. Nechapem nac o mu je yachta ktora poberie osadenstvo mensej dediny.Rusi financne Rivieru dost ovladaju vela veci je tam v ich rukach a akoby superili vo Francuzsku z arabmi z Gulfu kto co skupi.Nemaju sa radi.

kuwait
13. mar 2014

@kuwait 150 ludi,nula je tam navyse 😀

mariuskaa
13. mar 2014

@kuwait Ten Roman, on je ten, co chodil s Naomi Campbell, a uz sa mali brat, a vymenil ju za mladucku modelku z Naomi TV-show o modelkovskych talentoch. Viem, ze to bolo dost tu v mediach... Naomi zobrala na Romanovu Jachtu 2-3 modelky (svoje ziacky...ktore zaucala) a Roman ju hned vymenil

kuwait
13. mar 2014

@mariuskaa to neviem,teraz uz dlhsie chodi s ruskou mladou aj deti ma s nou,on ma myslim 6 deti s prvu zenou a touto Darjou.

kuwait
13. mar 2014

Ale inak je sikovny obchodnik tu vilu kupil poskodenu ohnom za pomerne maly peniaz 25 mil eur a potom si ju opravil ale teda to stalo dost tie opravy 100 mil eur,ktovie co vsetko tam pomenil.Predtym to vlastnil anglicky princ ten co abdikoval kvoli Wallis.

kuwait
13. mar 2014

Saudi maju palace v Golfe Juan (Alwaleed) to vraj vnutry vyzera uplne ako z rozpravky tisic a jednej noci a ze velmi podobne zariadenie ma aj v penthouse ktory vlastni v NY.Uplne orientalne rozpravkove.

kuwait
13. mar 2014

http://en.savills.fr/real-estate-experts/french...

Savills Nice |

+33 (0) 4 9387 4115
|
Contact

Welcome to our real estate portfolio in Golfe-Juan and surrounding areas

Ideally located on the French Riviera between Cannes and Antibes, Golfe-Juan combines the charms of a village of ceramic tradition with the appeal of a sea resort of sandy beaches. Our properties for sale in Golfe Juan are a pleasant break from Cannes, quieter and less expensive.

The coastline is dominated by the village, the beaches, the marina and the summer retreat of the Saudi royal family, but just a few minutes inland, beautiful luxury villas enjoy great views on the bay. Our portfolio of properties also include include luxury villas in Cap d'Antibes, Antibes and Juan-les-Pins