icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

ellise
13. mar 2014

@kuwait já nemám pocit že by ty pokoje nebyly dost luxusní, ale nejsem tak zcestovalá, tak mi je to vcelku jedno, i to jak je který hotel drahý a jestli je dostatečně luxusní

kuwait
14. mar 2014

@ellise su luxusne ale nestoja take horibilne sumy ako niekedy uvadzaju v bulvare

namornicka
14. mar 2014

@kuwait Zrejme je viac kategórií bohatých ľudí, ale na západe naozaj nie je zvyk ukazovať svoje bohatstvo formou obliekania sa. Možno sme sa nepochopili, ale je rozdiel keď sa "ukazuje" taký rus alebo arab - to je samý diamant, šperk, ovešaný od hlavy po päty, kričí to z nich na kilometre. Ja by som to nazvala až gýčom. Naopak západniar jasné že má drahé auto, dobre vybavený dom, ale na ulici by si ho v dave nespoznala že to je boháč. Má svoj štýl obliekania (nie každý má vkus samozrejme), ale tie značky ktoré kupuje, aj keď sú kvalitné a drahé nie sú tak nápadné, nesvietia tam logá a nič ťa "neoslňuje". Nie je to že by sa bál závisti, jednoducho je to vkusnejšie normálne sa obliecť aj keď do drahého a kvalitného. To je aj mentalitou.

kuwait
14. mar 2014

@namornicka Tak je to na Slovensku ale ver mi ze ked by si sla na Rivieru alebo do Portofina videla by si ine veci,Ti ludia su na svoje vsetko tak pysni ze to niekedy az zdrave nieje.V dave sa samozrejme hned pozna kto je bohaty a kto nieje.Vies kto sa velmi ukazovat nemoze?Ti co maju peniaze z trestnej cinnosti pretoze v EU (aj tu)je zakon ze musis povod svojho majetku preukazat,takze jasne ze si nekupi palac za 100 mil ani 4 Bentley pretoze hned by mal na krku policiu.To su ti co platia cash velke sumy.Na Slovensku sa mi teda ozaj nestalo ze by som videla slovaka o ktorom by som povedala ze je bohaty,ti asi maju dovod skryvat 😀(Jedine Boris Kollar ten patricne ukazuje svoj majetok a takych ako on poznam aj ja v zahranici,presne ako on robia) ti jesitaci ktorych ja vidam v letoviskach priam naschval ludom oci kolu svojim bohatstvom,dokonca sa nechaju fotit paparazzi pred svojimi yachtami ci autam zaplatia si interview len aby ukazali svetu co vsetko maju 😀 Zavodia medzi sebou kto kupil drahsiu yachtu,vilu, zeny sa predhanaju v tom ktora ma vacsie brilianty .Vo Francuzsku to uplne zdialky reve kto je bohaty a kto nie,pysni francuzi to beru ako prestiz ukazovat sa.Jedine co som videla ze sa obliekli do handier boli ludia ktori nechceli byt spoznani celebrity,chceli v pokoji nakupit a len si hanbu vysluzili ked ich paparazzi takto vymodenych strelili na prve stranky novin.Princezna Stephanie z Monaca zrejme horko olutovala ked isla do Carrefouru nakupit ako kazdy iny v dzinsoch,neupravena,vyfotili ju a zosmiesnili v casopise.Jej sestra Caroline je mudrejsia ta radsej medzi ludi nejde ako by sla v prestrojeni.Aj americke celebrities su tym zname ze chcu byt nepoznane a preto sa oblecu ako bezdomovci niekto si aj masku na tvar da aby ich ludia neprenasledovali.Ale podnikatel?Preco by to skryval ked sa nema za co hanbit?

kuwait
14. mar 2014

Bohaci sa zucastnuju kazdorocne fashion weeks v Milane,NY,osobne sa poznaju s designermi,su pozyvani na modne prehliadky,designeri prisposobuju svoje modely ich osobitej poziadavke a nie ze by nikto podla oblecenia nespozna ze su bohaci,tak hadam ak nepozna tie znacky,oni sa daju spoznat aj bez toho ze by tam svietilo logo,podla vzoru,Versace,Cavalli spoznas aj bez loga.Ak by bohaci nedbali o modu kto by designerom tie drahe veci kupoval?Obycajny clovek na to nema a ich buseness s modou prekvita vdaka milovnikom mody ktori na to maju.A ich decka ako obliekaju to su same znacky boticky Gucci,dior,cumlik flaska dior este aj prebalovacia taska znackova (toto je domena europaniek nie arabiek)Povedzme si uprimne.O kom je rec?O tych co si mozu dovolit Mercedes a BMW urcite nie,rec je o vyssej triede.Ked uz hovorime o bohacoch tak naco spominat malopodnikatelov?Tych je vela

eva8
14. mar 2014

@ellise tie podpisy skôr či neskôr budú 😢

alice107
14. mar 2014

@kuwait no daj mi link na nejaky 5 hviezdickovy hotel v nemcku, v ktorom si prIpadne bola, bola , a ja pozriem recenzie. ci su take zle,ako tie, z toho carltonu. 😉 co ja mam skusenosti zhotelov v de, tak tie hviezdicky aj zodpovedaju skutocnemu standartu europskemu. ale somozrejme v de su aj hotely s vyssim hvezdickovym ohodnotenim.

ako ti aj potvrdila
@namornicka , tak skutocne bohati ludia sa poznaju podla toho,kde byvaju hlavne.nechodia v handrach.ale oblecenie nie je take ,ako maju rabi radi. cize cim vac bijuce do oci. europania maju iny vkus a inak pozeraju na to,co je eLegantne a nositelne.teraz pisem o vkuse. 😉 v europe je bonton, ako sa ma obiekat na aku prilezitost. takze je nemyslitelne,aby zena na urovni bola cez den od hlavy po päty ovesana sperkami ci satami nevhodnymi na tu ktoru prilezitost. ale to by si pochopila keby si bola sucastou tej spolocnosti a tam zila. je aj nevhodne,aby snubny prsten mal vulgarny tvar velkost diamantu ci ineho draheho kamena. bola nejak napadna.
ak si pozries niekedy /ak vobec mas tu moznost/ zebery z vyseej europskej spolcnosti v tv,tak vids,co maju oblecene. je je to elegantna,ale diskretrna moda. . cize ziadne co sa blysti, je pekne. :-
ja som v monacu bola a tam kde som bola arabsky sposob oblecenia som nevidela.aj v kasine mas predpis,ake sa mas obliect. cize legantne saty vecerne, ale nepreplacane sperkami. to je nevkus.
tvoja predstava, ze ak by boli bohati tak by to ukazali, je uplne pomylena. je vidiet, ze zmyslas podobne ,ako arabi . prepac, ale z toho co pises, fakt mam ten dojem. ale kedze nezijes v europe, chapem tvoje predstavy o europe.
no samozrejme, ze aj v mnichove si mohla vidiet lambordini. preco nie? ale nie je to bezne, zeby to nemci oblubovalli. ale nie preto,zeby na to nemali nektori.
vies, tu je bezne,ze ked mas na to, tak si kupis porche na zabavu, ci motocykel silnej triedy. a kedze je v de mozne na dialnici jazdit neobmedzene,tak sa vysantis ,ked chces.len tak pre radost si zajazdis. 😉
no, poznam aj m ultimilionara, co z politickych dovodov jazdi na tom ludovom nemeckom aute. ;
no ale ako viem, ma aj ine auta v garazi. aj jeho zena, deti. v de nie je dobre a luxusne auto nic vynimocne ,co by mal niekto ukazat. maju ho mnohi nemci a beru ho ako zubnu kefku ci inu vec na denne pouzitie. to len arabi myslia,ze prednost cloveka na spolocneskom rebricku je v znacke ci velkosti auta. ci vycapenom vulgarnom diamante na ruke. mam dojem,ze ty vobec nevies pochopit realny zivot v europe.lebo nepoznas asi realne ziadnu normalnu /a to aj bohatu ci spolocenseky postavenu rodinu v europe /. tak nevies poznat,ako tam bezi realny zivot .
ja ti poviem jeden priklad. knazna von thurn und taxix /jedna z velmi bohatych slachickchch rodin v de/ ak ju stretnes na nejakom podujati v beznom zivote, tak podla tvojho nahadu by si povedaal,ze je chudera.lebo co ukaze,ked nic nema. 😀? ale ... oblieka sa podla toho vsak,kde ide.ak ide na nakup/s ochrankou a casto aj v malom aute/ necha rodinne klenoty doma.a pisem o klenotoch, nie perkoch len.. to je rozdiel. pritom ma palace, co nemaju ani krali. aklenoti y, co starocia ich rod vlastmi. . . byty adomy vo vsetkych eu a metropolach aj usa. atd....
chapes uz? trend je , ze ma spynut s davom. to je europsky trend vsetkych bohatych ludi. skutocne by si mala ist na par rokov zit do europy, aby si videla,ako tam sa skutocne zije.
co sa tyka carltonu, ja som mala dost,ked som videla tie recenzie . 😀i, carlton spolocnost hotelova uz davno nie je to,co bola na zaciatku 20 storocia. a co sa tyka tej vane, tak na obrazkoch maju ju vponuke.v izbach nezne. ako to,ze ste ju nemali? lentze to bude asi tym,ze ste nemali izbu za vyse 3000 eur.ze?
abbu dabi som videla. a viem,ze su tam izby tiez odstupnovane podla ceny. na svete su hotely daleko luxusnejsie tiez. aj v europe.
hotel ma uroven izieb podla toho,aka je cena. ale uz za hotelom dalej spina,ako v celom arabskom svete
oni su proste ina kultura.
no o synovi to sme uz debatovali. ja som nazor napisala. ty tiez svoj. 😉 vies, podnikat v eu zmysle znamena pracovat. a to tvrdo. to by ti uspesni podnikatelia v eu vedeli rozpravat. aj ta spominana knazna. 😉
no a co sa tyka sluzobnictva,, tak neviem,aku ty si mala sluzku,ale ver, ze v eu mame zvyk svojich zamestnancov si vyberat tak, ze pracuju. teda ja u mna doma.
to nie su rabi , co nevida, co je to zemestnecky pomer v europe. tak ake sliedenie? ma pristup len tam,kde ema pracovne povinnosti.ma hmotnu zodpovednost a normalnu zmuvu ako kazdy zamestnanec. cize plni moje prkazy podla pracovnej zmuvy.
no a sluzyy jasne ze kazdy vyuziva aj tu v eu.ale upratovacia cata je väcsie riziko ´´sliedenia. .lebo tych zamestnancov ty nepoznas. neviem ake konkretne sluzb y ty mas na mysli, ,ale ta sluzba ta neobsluzi osobne kazdy den.
no ale to je otazka toho,aky zivotny styl si predstavujes. 🙂

no a 300 tisic eur nie je taka ohromna ciastka v nemcku pre urcitych ludi,ako ty to prezentujes. su onoho drahsie auta , co v nemecku mozes bezne na cestach vidiet.

alice107
14. mar 2014

@kuwait tak som si klikla na ten hotel, co si dala link v parizi. je to len 4 a pol hviezdickovy hotel. recenzie neboli zvlast nejak vyborne vela rusov, aj arabov ako hostov.nemci nemali dobre recenzie nan.. napriklad vraj matrace dost stare a velmi mäkke... no mozno na tie hviezdicky 4 by to bolo....... 😉
ceny za doppel klasicku izbu od okolo 1000 eur. no na 4 a pol hviezdicky predrazeny hotel..

mariuskaa
15. mar 2014

@alice107
Podľa de-vyššej spoločnosti od akej veľkosti karatu sa považuje diamond za vulgarny?

kuwait
15. mar 2014

@mariuskaa pre chudaka ktory si to nemoze dovolit je aj stvrt karatovy brilliant vulgarny 😀

kuwait
15. mar 2014

ja vzdy hovorim brilliant nemoze byt nikdy dost velky 😀 a ako dar od muza nemoze byt nic vhodnejsie 😀

kuwait
15. mar 2014

@alice107 tym myslis Four seasons hotel George V.?5 * najlepsi v Parizi? Royal suite stoji 13000 eur a tisic eur za noc je dost v provnani s tym ze vacsina tych hotelov stoji okolo 400-500 za noc.

kuwait
15. mar 2014

7 suites tam cenu nema musis sa opytat telefonicky to nieje pre beznych zakaznikov cena je okolo tych 13000 eur za noc ,pre beznych zakaznikov dostupne najdrahsie je suite za 5400 eur na noc.To si clovek zijuci v z vyplaty nemoze dovolit.Ani pravnik nie.V booking.com je v ponuke maximalne obycajne suite,kto chce luxusne suite musi objednat telefonicky na ich stranke https://secure.fourseasons.com/content/fourseas... takze review z booking.com sa jedna tych obycajnych najlacnejsich izieb tohoto 5 * hotela

kuwait
15. mar 2014

@alice107 splynut z davom bude chciet bud celebrita alebo zlodej,kedze som aj v tom Nemecku bola vidim ze tam nesplyvaju s davom.Preco by aj?Koho by sa bali?Obycajni verejnosti neznami podnikatelia.300 tisic eur je zrejme pre nemca dost kedze taketo auta tam clovek bezne nevidi,skor tie 30 tisicove.Co uz je drahsie od Bentley ?Aston Martin a kolkoze v Nemecku tych aut vidno?Ani na tej Riviere ich nieje zas az tak vela.V Nemecku v kazdom vacsom meste su designerske butiky ak by ti ludia tak strasne chceli splyvat s davom tak naco by tam na kazdom rohu tie obchody boli?Pretoze ti co na to maju kupuju tam a nie v nejakom regionalnom obchodiku.

kuwait
15. mar 2014

Alice ako ty presne vies aku sme my v Carltone izbu mali 😀 ty si fakt nieco.V Nemecku tie hotely su akurat take iste ako vo Francuzsku ziadny nema viac ako 5 * to je totiz maximum.Nemecko nieje turisticka destinacia preto aj tie hotely tam velku uroven nemaju.Zabudas ze Nemecko uz nieje monarchia a ti aristokrati tam vobec nic neznamenaju,naparuju sa stale o sebe rozpravaju ako o aristokratoch pritom zabudli ze ziju v REPUBLIKE 😀 To by aj Palffy hokejista sa mal teraz zakat naparovat ze je aristocrat.MNohi z nich nemaju nic len to co mali za starych cias,mnohi podnikaju vo vselicom aj v drogach.Casi su pre nich teraz tazke.Porshe nieje drahe auto,nove stoji 100 tisic eur,tych aut clovek vidi vela aj na SLOVENSKU 😀 a ze sa politik robi pred ludom chudakom sa nedivim kedze sa boji o svoju poziciu ,neradno mu ukazovat kolko si nakradol,Ja tu hovorim o obycajnych podnikateloch ktori sa nemaju dovod skryvat pretoze zbohatli regulerne.Celebrity,,politici verejne znami ludia to je predsa nieco ine.ONI MAJU VOBEC PROBLEM IST NA VEREJNOST lebo ich vsetci poznaju,preto chcu splynut z davom aby im neboaj este niekto nieco neurobil>Necitaj Tolko bulvar,chod sa pozriet do ulic ako sa tam bezni miliardari obliekaju,ludia ktori niesu vycapeni kazdy den v novinach!

kuwait
15. mar 2014

Alice ze ty si sluzku nikdy nemala?To by si mala na to iny nazor,cudzi clovek v dome,lozi vsade kde ty(upratuje) spara sa v tvojej posteli,kuchyni,zachode(upratuje) je jedno ci je to sluzka biela ci zlta ci zelena lezie ti do sukromia.Je to NEPRIJEMNE!

kuwait
15. mar 2014

ARABI v EU,oni vobec nenosia zapadne znacky obliekaju sa smiesne,jedine zeny maju znackove kabelky,muzi sa obliekaju podivne a to robia v ramci toho ze naschval odmietaju nosit zapadne saty,vytvoria si svoj vlastny styl obliekania a to nosia,preto sa strasne lisia od ostatnych.Ziadne zidovske loga nepestuju oni veria ze Dizajnery pracuju pre zidov.A shejovia a shejky tu?Ano aj oni chcu splynut z davom lebo sa boja hnevu chudobnych,boja sa revolucie tak zo seba robia skromnych,lacne auta,lacne saty,namiesto sperkov bizuteria aby ludi nedrazdili ale bohaci typu Khorafi,Alghanim??? Ti sa ukazuju lebo sa nemaju coho bat zbohatli regulernym podnikanim .

kuwait
Odpoveď bola odstránená
kuwait
15. mar 2014

@alice107 Alice co vidis?Fialovu kabelu 😀

kuwait
15. mar 2014

Ked sa lepsie pozries zistis ze je to python od Ferragama za 3500 eur 😀 Tak je to aj s tymi bohacmi,ak znacky a ich modely nepoznas tak nevies ake drahe veci maju,beries to tak z pohladu ze maju obycajne veci ale v skutocnosti to obycajne veci niesu

alice107
15. mar 2014

@kuwait skutocne sme uz daleko od temy.ale myslim ten hotel.a nie je najlepsi v parizi. to si kde vzala? ak si mrknes stranku toho hotela,tam ak si udas moznu rezervaciu, tak ti vyhodi ceny za rozne izby. a momentalne maju zlavy. a klasicduble izba je presne tolko,kolko som pisala..
co satyka pomocnikov v domacnosti,tak tyma sna to nazor ako laviciari za komunistov.prepac mi to,ale tak mi to pripada. 😉 takze jeto presne tak,ako somuz pisala.kedze ty nemas stym v europe ziadne skusensoti,tak ma snazor,aky mas. len poznamka,ze ked si v europe vyberas zamestnancov do domacnosti,tak ak to urbis ako ja/ze prjmes ho na odsporucanie a z praxou, bude to osba na urvni a to euroskeho povodu, tak ti nemoze liest do sukromia.la e ti posluhovat. chapes to vobec, co to znamena? 😉 tale samozrejme ze ti tvoj nazor nebudem vyvracat. takze ty si najmimas raz za cas upratovaciu catu adama si posluhujes sama aj svojej rodine. tak sa ti to paci a tak je teda vsetko v poriadku.
jamam iny zivotny stal a tiez som tak spokojna .
takze tuto otazku mozeme v debate uzatvorit k obojstrannej spokojnosti. 🙂
no a co sa tyka este v kratkosi ocenenia hviezdiciek hotelov v de,tak maju sotaveny rebricek 5 stupnov.. a de ma vysoky standart /najvyssi spomedzi eu statov/ co sa tyka ohodnotenia hotelov DEHOGA. takze je tam vela hotelov, co podla nemeceho statutu maju ovenenie 5 hviezdiciek.ale v meradle inych statov by to bolo 6. napriklad taky hotel bayerisherhof, , mandarin oriental , hilton avela inych ....

@mariuskaa tato tvoja otazka je ozaj uz mimo temy . .ale ka mas zaujem,mozem ti napisat ip. v jednoduchosti vsak povedane, 1 carat-1.5. gramu. tak si vypocitaj,aky prsten uz by bol vulgarny , napadny. ale ako som pisala,podrobnosti mozeme rozoberat v ip. ,ake mame obe karaty v prstenoch. 😉
@kuwait ete k tmu spynutiu k davu ide o sposob zivota.ainu mentalitu ako maju arabi. uz sme to tu rozoberali viaceri.,a co sa tyka obav,tak sa tiez treba bat o svoju rodinu, deti . vies, v de je rodina ,co je najbohatsia. ale strazi si svoje sukromie tak,ze nikto o nich nic nevie. neprezentuju svoje imanie na verejnosti. ked by si stretla toho muza toho rodinneho majetku,tak nie je ako rab ovesany zlatom ci nema zlate narazniky na aute. sprava sa nenapadne ako gentleman. rozumiest tomu? je to sposob zivota v europanov., hlavne tych zapadnych.

alice107
15. mar 2014

a co sa tyka toho hotela ,tak samozrejme ze four v nazve neznamena hviezdicky 4 ale podla nemeckeho bodoveho systemu je ohodnoteny na 4 a pol hviezdicky. at ak je prezentovany pre klientov.lebo vo fr je nizsia uroven poziadaviek na hodnotenie ,ako ta nemecka.
takze uz rozumies tomu,ako to chodi pre hodnoteniach hotelov?

alice107
15. mar 2014

@kuwait nevidim fialovu kabelku.,ja vidim viac farebnu podla vrhu svetla. 😉

alice107
15. mar 2014

@kuwait a ta druha je uplne inej farby na tom obrazku prezentovana. to vidi kazdy predsa. takze o co ti ide 😉

kuwait
15. mar 2014

@alice107 to je jedna a ta ista kabelka spradu a zozadu 😉 Four seasons v Parizi je najlepsi hotel,prekrasne izby,apartmenty a je aj najdrahsi ine hotely nemaju obycajne izby za 1350 eur na noc ale okolo 400-500 eur a su to tiez 5*,ja som nasla v Nemecku na booking .com 5* ktore stoja okolo 400 eur apartment a zariadenia velmi obycajne Nieje to turisticka krajina a je to vidiet..Komunisti mali heslo pracuj svojimi rukami ,nemali sluzky.Ak by si raz skusila sluzku doma mat tak zistis ake je to neprijemne a je jedno ake ma ta baba referencie,je to cudzi clovek v tvojom dome!Ovela jednoduchcie je zavolat si servis ked je treba,pocistia a vypadnu .

kuwait
15. mar 2014

Preco v 5* hoteloch vidis hlavne reviews arabov a rusov?Lebo hlavne ti si to mozu dovolit.Reviews nemcov najdes v 3-4 * hoteloch v Egypte,Tunise,Bibione, Lido Jesolo lebo tam najcastejsie chodia.

kuwait
15. mar 2014

Takze Alice ide o to ze sa ludia boja ukazovat sa s drahymi vecami,pretoze v Nemecku nieje bezpecno,boja sa ze by ich niekto na ulici okradol,takze aj v Nemecku?Ja som si myslela ze len na Slovensku je to tak.1-1,5 carat to je velkost ktoru si tak maximalne moze dovolit priemerny clovek 1,5 carat VVS1 stoji okolo 20 tisic eur,Cim vaci kamen tym vacsia suma rastuca astronomickym radom 3 karatovy stoji 190 tisic v priemere 4 karatovy pol miliona a 5 a via karatovy to hovorime o milionovych sumach,preto si velky kamen vela ludi dovolit nemoze nieze by to bolo vulgarne,proste na to ludia nemaju!

kuwait
15. mar 2014

Tu najdes plno reviews od nemcov to je ich cenova skupina
http://www.booking.com/hotel/it/residence-miria...

kuwait
15. mar 2014

Najluxusnejsie hotely Europy.Z Nemecka je tam len jeden v Berline a zariadenie je v nom podstatne horsie ako v ostatnych zmienenych hoteloch EU.Four seasons v Parizi je samozrejme v tomto liste .
http://www.cnbc.com/id/44986663?__source=yahoos...

kuwait
15. mar 2014

Hotely 5* v Berline(jedine mesto ktore sa da nazvat turisticke) lacne,skarede
,to sa absolutne neda zrovnat z hotelmi v Parizi,Taliansku,Londyne
http://www.booking.com/searchresults.en-gb.html...