Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona Aha, uz chapem, co pises... Inak neviem, ci si si vsimla, ale vzdy ked nieco dobre sproste trepne, tak sa utiahne na den-dva a potom zacne pisat uplne mimo.....prispeje napr. na posledny prispevok co vidi a dostane sa do debaty...... tak ako minule. Ale to je jedno, proste my dve si uz nemame co povedat. Ja sa chvalit svojim zivotom nemienim, aby som jej konkurovala. Ja viem co mam, viem co som a som rada, kde som.
@mariuskaa Co sa tyka politckeho vseobecneho nazoru, tak suhlasim s alice a kuwait. Ale co sa tyka osobnych diskusii, tam su mimo obidve. Nermam totiz rada, ked ma niekto presvedcuje telepaticky, ze sedim na latkovej stolicke, ked viem, ze sedim na kozennej. Preto som debaty typu : kto som, co robim, ako sa mam, v akych podmienkach zijem, co si mozem dovolit......UKONCILA. Tam som vzdy porazena.....lebo ja im nebudem prezradzat cim sa zivy moj muz, ake ma firmy a co vlastni jeho rodina a pod.... K nicomu to nebude
@digysa Ty si asi naozaj debatu medzi alice a kuwait necitala,,, nevadi, chapem, ze takto pises, ked si si to neprecitala, tam neslo o chvalu, ale samozrejme, ze sa Alice snazila Kuwait presvedcit, ze nechodi niekde na dovolenky, lebo Arabi tam nechodia, ze si v dobrej stvrti nekupi dom, lebo Arabom domy v takych oblastiach nepredaju a podobne hlody, ako to bude mat jej syn tazke v EU, kedze je arabskeho povodu a skoncilo to pri hoteloch a podnikateloch,,, asi tak sa debata mala a v plnom prude debaty, si tam ty napisala a brala to "mozno" kuwait ako utok a uz sa nebranila pred 1 prispievatelkou, ale pred dvomi - jasne, ze nemozes za to, ale aj kuwait je v tomto dost nevinne, jednoducho ste sa nepochopili a obe si nedavate servitky pred usta, tak to skoncilo, ako to skoncilo 😀 To nedavanie si servitky pred usta - je mimochodom u mna pozitivum, kedze ja som taka ista povaha 🙂
ono ide o to ze alica je "vrtak najmudrejsi" asi v kazdej diskusii. a kuwait staci ku stastiu vela vela penazi z ropy a ti co nemaju tolko penazi podla nej ziju hrozne...
@leishmania Ale kuwait neobchoduje s ropou 😀
@leishmania kde si ty bola? We missed u!
@digysa ved ale ja sa nehadam. To je krasne, ze su aj cestni ludia. Ale ja som skor myslela na izby. Tam ti skor nieco moze zmiznut, tam nikto nikoho nevidi. Na "otvorenom priestranstve", kde kazdy kazdeho vidi a moze ta bonznut, si az tak nedovolia. A myslim, ze v dnesnej dobe, ked sa kazdy boji o miesto, by som si to tribkrat rozmyslela. Ano nemaju sa vsetci hadzat do jedneho vreca, ale staci jedna zla skusenost a budes hovorit inak.mne keby ukradli vuitonku, tak jasne, ze ma to bude mrziet ale da sa ozeliet. Aj prachy. Karty a doklady tiez bie je problem dat zablokovat. Ale, bude sa ti to zdat smiesne, ked ti zmiznu tenisky den pre maratonom, na ktory si trenovala rok a obletela pol zemeguly, tak neviem ako by ti bolo. Jasne tie tenisky stali tak 200 € a nove nie je problem kupit, ale skus bezat 42 km v uplne novych topankach. Ziqdny dobry sportovec by nesiel na preteky v uplne novscz nevybehanych a nevyskusanych botach. Tqk isto, keby zmizol muzovy bicykel teste pred triatlonom sice len za 15 tis. Eur ale bez biku by to jedniducho mohol zabalit.
Sorry za chyby, lezim vo vani po LALADA a pisem cez mobil.
@leishmania si potratila? To mi je uprimne luto.
My zase staviame, stale je co vybavovwt, takze ja tiez len obcas napisem. Ale citam poctivo 😀
no damy, ja som si precitala tak zbezne posledne prspevky. ale vidim,ze debata znovu sklzla na ´´hodnotenie´´ pisatelov., nie na debatu o danej teme.
@leishmania tvoj prispevok z nema uroven dospelej vyzretej zeny.prave ty nim sa snazis ´´vrttat do pisatela.takto si predstavujes konstuktivny dialog?
takze takato debata vasa nema ozaj uroven, to nevidite?je rozdiel vo vymienani nazorov na temu a rozoberanim osobnosti pisatelov. to aj v realnom zivote takto konate?
kuwait aj ked vidim,ze obcas meni nazory/viem preco to tak je,napisla to aj vo verejnom prispevku raz myslim k urcitej udalosti/ pisala o svojom vztahu s moslimov viac menej realisticky. preto s nou debatujem aj ked nemame vzdy rovnake nazory.pretoze o tom debata je.
ale s niektorymi pisatelkami sa to jednoducho prare ich nevhodnu formu akou pisu neda. ony nemaju zaujem na debate o teme,ale o atakovani protidebatujuceho.
ale ta debata o rozdielnostiach ci nahadu na rozdielnosti urovne krajin s moslimskou kulturou kontra europskou bola zaujimava.aj ked mozno zachadza niekdy mimo. ale ja ju tu vitam. na takej debate sa zeny, co maju ruzove okuliare mozu najlepsie presvedcit/ak budu chciet/ o nemoznosti spoluzita takych dvoch antagonistickych kultur.
takze ja nemam zaujem debatovat s agresivnymi piatelkami ani odpovedat na ich vyryvanie. ale rada si opät podebatujem konstruktivne s tymi,co maju co povedat k teme.
@digysa na tvojom kladnom pribehu z hotela na sk je vidiet, ze je to ozaj o urovni hotela tiez. 🙂 . ale plati,ze na sk sluzby vyrazne zaostavaju za zapadnymi krajinami ci usa .ani ja na sk som nemala problem stym,zeby ma v hoteli niekto okradol. skor s nemej kvalitnymi sluzbami .
do arabskych krjion nechem chodit, pretoze nesuhlasim s ich kulturou a preto sa jej nemienim podriadovat . je to korektne a len je skoda, ze prave obyvatelia tych krajin nezmyslaju rovnako na uzemi europy ci usa. to by sme tu nemali dilemu pristahovalectva s tych krajin.
A ano aj v realnom zivote nediskutujem s ludmi s ktorymi nechcem diskutovat lebo sa mi ich styl rozpavania nepaci tak s nimi nebudem vyhladavat rozhovory
@leishmania prave debatujes a nie vhodnou formou. ato to poslednym prispevkom,ale aj tym zo 17.25.venuj sa teme a nie osobam pisatelov.
@leishmania 😀 😀 😀 😀 😀 skoda, ze tu neni smajlik s palcom na hor 😀
Ach babule, uz do seba tam nezaparajte.
Aby tu bolo trodku veselsie, napisem jeden pribeh.
Kazdy rok, koncom januara, chodievame na rodinnu dovolenku. Cela banda. Muz, tri deti a ja. Ja som tqm tak do loctu 😀 chodime zatial na to iste miesto, pokym chalani neviedia poriadne lyzovat. Doobeda su v lyziarskej skole a ja s muzom na svahu, poobede vsetci spolu. Bukujeme aj stale ten isty Ferienhaus, mame tam aj vlastnu saunu. Tento rok zial nebol domcek volny v case prazdnin. Najstarsi je prvak, tak to ide uz len cez prazdniny a to bolo tento rok cez fasiangy.tak sme museli bukovat iny dom. Vsetko sa zdalo ok, akurat ze ma nahnevalo, ze na na tyzden pre 5 osob dalu len dva toaletaky a dve tabletky do umyvacky. Na opytanie ci dostaneme viac, ze si mame kupit. No to som este nezazila 😠
No tak som poslala muza, ze nech nejake mensie balenie kupi.
A kupil to na obrazku. Mysleka so., ze umriem 😀 ze vraj iny nemali 😕 este som si pomyslela, zs nas chalani niekde poslu. Ved dievcata su pre nich "doof". Ale normalne boli nadseni. A keby ste vedeli ako voniaaaaa. Ni lahoda 😀
alice107 - presne si vystihla podstatu,ale to im nevysvetlis🙂 Ja som sem prisla zo zaujmu, chcem sa dozvediet trosku viac o moslimoch, ich "zaclenovani", spolocnom zivote s europankami, ich prisposobani sa cudzej kulture, ako tu pisala digysa-niekto neprecita celu diskusiu a potom prispeje,zmizne na par dni..A ako by to malo fungovat?Precitat 10 stran o mode a handrach a prieky medzi pisatelkami ma fakt nebavia. Bavi ma rozobrat nejaky problem, vymena nazorov-OK,ale konstruktivna debata.
@saza007 tak prepáč 🙂 , pripadala mi tá poznámka štipľavá., nakoľko som Ťa vdiskusii nepostrehla
@digysa ponížiť ma niekto môže len ak sa mu dám. Vyskúšala som si to na vlastnej koži 😢 . Budem obhajovať Slovensko, deti učím, že útek nie je riešením. Ľahké je kritizovať, ťažšie niečo urobiť. Dcéra je po mne, láka ju svet. Na druhej strane, prečo by človek nemohol ísť za lepším? (ale sa treba prispôsobiť) Ja v súčasnosti musím hľadať riešenia, aby som uživila deti. Teraz nie sme na tom najlepšie.
@buducamama to usadzovanie nesvedčí o úcte. Inak by ponúkli ženám sedačku a muži by si sadli na posteľ
@eva8 - to si myslim aj ja,ved ked maju v kulture vsetko oddelene,nech sa paci,ale zeny v tom pripade maju mat to lepsie a tiez ked uz nech zdvihne rit a nie rozvali sa a rozkazuje a u nas na navsteve. Presne ako sa to tu pisali, ked cudzinec dojde niekam,tak sa snazi prisposobit hostitelovi a ked sa mu nepaci,nech sedi doma.Proste mam pocit,ze tu chce byt niekto na koni a vladnut.Nevadi, mam ponaucenie a uz ho vidiet nemusim.
@eva8 ozvem sa 😉 Tento rok nejdeme. Muz ide koncom Septembra do Berlina a ja sa prave rozhodujem medzi viacerymi v polke septembra. a chcem ist zaciatkom Oktobra tu v Mnichove na jeden beneficny beh, tak to by uz bolo vela. A ta cesta do KE tiez nie je bohvie co. Taha sa tych 1000 km ako zuvacka.
@buducamama tak tak, moja rec.

@digysa
Inak aj @erjona napr aj ja aj dalších xy sme rovnako nesúhlasili s kuwaitom ako s alicou. A to ani nemám moslima. ja som len veľmi humánne vychovávana. A nehádžem všetkých do jedného vreca ale vyberám a odlisujem.
To skôr ty a Alica ste s ňou sympatizovali. (Myslím v dobrom neviem ako jemnejšie to mam napísať v slovenčine, žiadne urazlivo, alebo ironicky to nemyslím. A nic na Tom nevidím ak niekto s niekym súhlasí na XY stránkach ale prestane na YZ stránkach a opačne) A vidíš ja som tiez zmenila názor. Ako aj ty. Ty naobidve ja len na jednu.
Ja som čítala vsetko a preto ano, zmenil sa mi názor!