icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

kuwait
Odpoveď bola odstránená
gabi_g
13. apr 2014

@kuwait ale mala nazyvala si spolocnickami pracujuce vzdelane zeny,jednu z Wall Street 🙂
ale nestojis za to aby som Ta komentovala dalej
chod sa venovat muzikovi lebo nebude kreditka 🙂

gabi_g
13. apr 2014

pravda aj ja by som chcela byt menej ako kus dobytka bez prav a bez suhlasu nemat moznost vycestovat a byt financne nezavisla...ach boze zavidim 🙂)) amen tma idem ja spat radsej

erjona
13. apr 2014

@digysa Nepriamo povedat svoj nazor je jedna vec - mozno sa v tom niekto najde,,, nas manzelky moslimov tu nepriamo urazaju uz na 172 stranach, ale nazvat priamo niekoho konkubinou, to je zasa druha vec,,, tiez by sa ta dotycna mala kontrolovat,,, ved tu mame nejaku uroven - hlavne taka, co je nahlasena od februara, co je velmi podozrive, ze prisla akurat kuwait vyprovokovat,,, tak a naslednu reakciu, co z toho vzniklo si uz citala,,, sa teda kuwait ani necudujem, ja by som zasa inak reagovala, ale kazda sme inej povahy!!! ☹ ☹ ☹

erjona
13. apr 2014

@gabi_g Ja to tu citam uz od minuleho roku a ano ta vzdelana baba ju sem nabehla priamo vyprovokovat, velmi dobre si to pamätam a ty si neurobila teraz nic ine ako ona pred par tyzdnami,,,, nikdy ste s nicim neprispeli do tychto tem, akurat ste dosli kuwait vyprovokovat, ked ma niekto s nou osobny problem, ma tiez klavesnicu a vie si to s nou vybavit, ale si tu vyrovnavat ucty za niekoho ineho, no a v poslednom rade, da sa aj inteligentnejsie argumentovat, ako niekomu do konkubiniek nadavat,,, ze tu smradi a podobne ☹ ☹ ☹

erjona
13. apr 2014

fajn clanok - sa mi pacil 😀 Plus bod pre albancov 😀
http://m.novinky.cz/articleDetails?count=12&aId...

vevesh
13. apr 2014

fasiangy, turiiiice, velkaaa noc iiiide.... 😎 baby vsetko pripravene, napecene??? 😀 😀

inkinka
13. apr 2014

@kuwait rozmyslam, co sa ti muselo stat, ked si schopna o svojej rodnej krajine napisat:

Otrasna krajina je Slovensko nie Kuwait preto by som sa tam nevratila ani na dovolenku,zaostalost,chudoba,zli ludia

alice107
13. apr 2014

damy, ja som nazrela sem opät ak som videla nezname nicky, ze sa debata povedie smerom, ktory tato tema urcuje.ale to, co citam je ozaj pod uroven .
namiesto vecnej debaty aj s opacnymi nazormi hoci a na slusnej urovni tu vidim pouzvat vyrazy ako cittujem´´kurva´ ci konkubina . 😕
neda sa tu slusne debatovat a na urovni.
to neviete pouzivat namiesto urazania a nevhodnych vyrazov argumenty?naco je potom takato debata?

@kuwait to nemysis vazne,ze v inom nicku vidis moj ´´rukopis´´. to si si nevsimla,.ako formou ja debatujem? sa ti cudujem.
ja som mala za to,ze chces debatovat na urovni. ale toto? 😀

ked sa spominaju ti albancci, tak prave vcera davali v spravach u nas zatah na klan albancov . pasovali a predavali drogy. tak v nemecku maju ozaj velmi zlu povest celkovo.
strasne vela tych ich klanov je tu a pachaju vela trestnej cinnosti. a zeny europanky co si ich vzali maju s tymi muzmi velke problemy v manzelstve.ide o kosovskych albancov konkretne.

erjona
13. apr 2014

@alice107 Ano Alice? No aka nahoda,,, 😉

sisaka
13. apr 2014

@gabi_g ja s tebou uplne suhlasim, nechapem, co sa tu idu vsetci z Kuwait posrat a zastavaju si ju "obidve" strany. Je to chudera, ktora vzdy pouraza vsetkych, co prispeju, ale ked napise niekto jej, tak sa vsetci vrhnu na toho cloveka, ze co to pise .....
Ja osobne uz na to tu kaslem, lebo ked napisem, ze v uz ma v obchode obuvali (tak to nie je mozne, alebo to bol uchylak) a moja skusenost z Harrods je tiez ina, ale napisat to nema vyznam, kedze ja ako umyvacka hajzlov v Kanade som predsa nikdy nemohla byt v Londyne .....
Tak si to tu vsetci uzivajte a nechajte sa dokola urazat nejakou troskou, co zapredala vlastnu slobodu pre peniaze.

digysa
13. apr 2014

@sisaka bohuzial si to vystihla...ale tiez jej vsetko neverim, zeby jej manzel bol taky bohac a nemci mu rit bozkavali a neviem co. Ved nech sa virtualne potesi a ukaze....ked uz realita je asi ina ☹

@erjona netusim o com pises. Bud si citala zly prispevok, alebo si necitala spatne, ako tu kuwait opat zdrbkavala o tom obuvani. Skoda reci a casu. Bavkajte sa tu spolu, zelam pekny den.
Tak ako sisaka aj ja sa lucim...ved sem uz kazdy, koho pourazala prestal chodit.

erjona
13. apr 2014

@digysa Ano citala som to...do toho sa nemiesam...keby ta priamo nazvala konkubinou a ze robis na fore smrad a podobne hlasky...by som sa postavila na tvoju stranu....do dotahovaciek typu kto sico oblecie a nakupuje...do toho sa nemiesam...a ano poznamka o odbavovani sa nebola v poriadku...ale nebola ani nikomu priamo venovana..

ellise
13. apr 2014

tak jsem dnes vyzkoušela ochotu prodavaček, byly jsme v brně ve Skinny, a chtěla jsem podprsenku, ani my prodavačky nedovolily sundat z regálů, nosily mi do kabinky, pak mi ještě nabízely plavky, a hned několik. tak nevím jestli mají svoji práci tak rády, nebo se jen nudili.

musím ale zkonstatovat že se moc do tohoto komerčního světy moc nehodím, my se vybrali do technického muzea a při té příležitosti jsme jenom skočily na Vaňkovku, na tu podprsenku a že nějaké jídlo. A překvapilo mně kolik lidí tráví nedělní poledne nakupováním, jídlem, dokonce takové malé dítko, tak do roka, tam krmili nějakým kupovaným jídlem. Asi moc kojenecké nebylo.
ale nevím pro mně tato neděle byla divná, já prostě doma uvařené dobré jídlo, výlet do přírody, tohle brouzdání po OC fakt není nic pro mně

zuzkaanicka
13. apr 2014

@ellise moja skusenost je taka, ze Vankovka (a nielen Vankovka) je prepchata stale-ci uz obchody, alebo "restauracie" (v uvodzovkach preto, lebo to, co tam je-to nie su restauracie 😝 😅 ) ... muz bol dnes s dcerou na ihrisku-tam okrem nich nebol nik 😖 ... takze nedela v OC je asi dost bezny program 😖

gabi_g
13. apr 2014

@erjona ejrona nechapem o co ti ide .To kvoli tomu ze som registrovana od februara (dovtedy som nemala potrebu ,kedze MK je najma portal pre jednu vec..ale svoje sukromie ti pisat nebudem) tak som hned podozriva ..
vsak ked mas tolko casu tak sa zahraj na detektiva a sleduj kedy jeAlica prihlasena kedy ja ..ani neviem odkial je ale pravdepodobne sme uplne odlisne casove pasma..Ty si velmi vztahovacna a podla mna sa ta dotklo aky som napisala nazor na zeny arabov lebosama si manzelka moslima.preto ju tak branis a nevnimas vobec realitu ako pourazala zeny ona a aka je najmudrejsia...Len dookola vidis slovo ' konkubina ´ ze ako som si to dovolila...co si ina dovoluje je v poriadku ze ? neznasam ked sa niekto rozdrapuje a ked sa ´ hovno tvari zE je torta ´ ...Teba som absolutne neriesila ani nekomentovala ...dakujem za pochopenie

gabi_g
13. apr 2014

@sisaka presne nema uz ani zmysel tu cokolvek komentovat.tiez opustam tuto temu...prosim Ta pochybujem ze ty si bola v Londyne...nevymyslaj si 🙂 🙂 🙂 😀

erjona
13. apr 2014

@gabi_g Ja detektiva hrat nepotrebujem,,, mna Alice nezaujima ako osoba... a co sa tyka moslimov, si komentar ani nepamätam od teba, kedze som napisala, ze si po prvy krat prispela... takze nema ma co urazit, ked neviem, co si napisala,,, este raz, ja nemam nic proti tebe ako osobe, mne sa nepacilo, ako si sa vyjadrila, ako nejaky stary chlap na dedinskej krcme,,, nechutnym sposobom, ked sa ti nieco nepaci a mas vyhrady, az natolko, ze mi mala potrebu sa zaregistrovat, aby si to tej kuwait spocitala, je to tvoja vec, ale da sa diskutovat aj inteligentnejsim sposobom, ako si to ty spravila.... 😖 😖 😖

canerko
13. apr 2014

Mna udivuje len jedna vec:kde je admin teraz?V inej diskusii som povedala:"Nehnevaj sa ale ti si rasisticka spina",za co mi moj koment bol odstraneny,a tu uz pol dna je veta:zavistliva kurvicka,a dajaka konkubina a to urazka nijeje????????A uz tyzden cakam na odpoved a asi sa je nedockam.

kuwait
14. apr 2014

@digysa JA virtualne som uz ukazala ta kabelka Salvatore Ferragamo je moja 😀 staci si pozriet info z foto,priami download z camery do pocitaca A Z POCITACA NA KONIK,nie stiahnute z netu 😀 teraz sa ty pochval tymi niekolko tisicovymi $ hodinkami co si spominala ze mas 😀 NEMCI SA TU PCHAJU ARABOM DO RITI ROVNAKO AKO AMERICANIA PRETOZE TU VIAC ZAROBIA AKO DOMA 😀 PENIAZE HYBU SVETOM,S TYM NIC NENAROBIS.A ALICE TA BY MALA VYTIAHNUT SVOJ DIPLOM ZO SORBONNE,NECH MAME VSETCI KARTY NA STOLE KTO JE KTO 😉

moonlight1210
14. apr 2014

@kuwait
prepac, ale arabsky boom je mydlova bublina, ktora stoji na základoch, ktore maju hmatatelne dno.
Vsetci su tam nasackovani, lebo vidia piesocek, co si mozu uchmatnut. nezaujimaju ich arabi, ich kultura, ich hodnoty. respektuju ich ako nutne zlo, aby si tam mohli urvat co najvacsi diel.
ked sa piesocek minie, odkopnu ich ako pouzity vechet.
na toto by si preboha nemala byt hrda a doraznovat, ako TERAZ sa im kadzy pcha. ved je to smutne.
to je ako ked raper da hit leta a krici do sveta, ako ma svet pri nohách. a v zime si uz nikto nespomenie ani na refren tej jeho uzasnej pesnicky.

hodnota arabskej kultury je inde (a smutne je, ze to dost vela arabov samotných vôbec nechape). a to je vec, co by si mala hajit.

ellise
14. apr 2014

@kuwait promiň ale i ty by si se mala vyjadřovat slušně, chápu že si po určitých slovech naštvaná, ale nemusíš vracet stejnou mincí, ukaž že máš nějaké vychování.

trochu slušnosti ve vyjadřování nikomu neuškodí

ellise
14. apr 2014

holky, mám doma 150 vajec, nevíte nějaký dobrý recept, co s nimi? 😀 😀 😀 😀

alice107
14. apr 2014

@kuwait tvoje sposoby ma stale menj prekvapuju,ako uvadzas prispevky. to akym sposobom pises je odrazom trvojej osobnosti a vychovy. takze ak si sa chcela prezentovat ako zena z lepsej rodiny , tak by si mala zmenit hlavne slovnik. pretoze urazanie, nadavanie niekomu nesvadci o vysokej urovni tvojej vychovy a je uplne nevhodne na verejne forum. my nie sme povinni tu trpiet taketo vyrazy.
ja chapem tvoju zufalu situaciu v manzelstve s arabom. chapem ,ze si mala rodinne problemy na sk ked si sa vydavala.. to vsetko si tu opisala na fore, . ale to ti nedava pravo agresivne a vulgarne sa chovat voci inym ludom a uz vobec nie na verejnom fore.
s uz slova .. pchaju sa do riti´´ je slovo nevhodne . to ako sa vyjadrujes ?
ja nebudem komentovat obsah tvojho prispevkku ohladne nemcov ci americanov ako si sa o nich vyjadrila v spojitisti s arabmi v gulfu. tvoje videnie veci je ine ,aka je realita. ti nemci ci arabi tam pracuju,lebo bez nich by arabi stale jazdili na tavach aj ked maju ropu mimochodom, mne stacilo ,ako si opisla pracovnu moralku svojho muza. presny obraz si dala o tom,ako oni pracuju vo vseobecnosti. napisla si prispevok velkym pismom, co v reci netu znamena kricanie. vidim,ze si nevyrovnana a preto chapem aj sposb tvojho pristupu ku mne ako k pisatelovi a spoludebatujucej na fore.
najskor hladas problem v svokre a jej astralnom tele, potom hladas spojitost s roznymi nikmi do jedneho, neskor sa snazis uz krikom vyprvokovat konformtacnu situaciu na nete.
ty nechapes, ze v com spociva ochrana osobnosti na nete. takze ty sa nedovolavaj na nete niecieho diplomu ,ale snaz sa aby tvoje prispevky mali uroven ,nikoho neurazali a neboli vulgarne a agresivne.
je mi luto ,ako sa porezentujes. na zaciatku konverzacie som mala za to,ze si sice nestastna svojou vonou,ale snazis sa veci vidiet realisticky ake su. popisala si niektore veci tak,ako su.mala som dojem, ze sa snazis povedat potencionalnym manzelkam muzov z inej kultury ako to je v realite v takom vztahu.
ale zial, ak ta nieco vyvedie z rovnovahy/popisla si to na priklad svojho muza,ked ta nechel vziat do eu/, tak tvoje jednanie zacina byt skratove . a zacinas sa chovat agresivne aj voci pisatelom na fore.nikto ti nie je na vine za tvoj zbabrany zivot .
takze konverzacia s tebou nie je mozna zial. popisla si tu ako by si nikdy viac nebola zenou raba ci ´´farebneho´´ ako si preesne uviedla v jednom prispevku.ale na druhes strane akonahle niekto odkryje ,ze aj napriek obäti ktoru si vykonala sa niekto ma lepsie ako ty aj bez tej obäte , tak tvoj realizmus ide bokom. robis presne to, co ine zeny arabov . ak ide o inych, priznavas, ze nieto vynimky .ale ak ide o teba, tak ten tvoj je ´´iny´´.
ale zial, nie je.tvoja situacia je rovnoko zufala ako inej europany, co je muz zaraba menej. obe ste v podruci tych muzov .
toto pisem preto, lebo mi je luto vlastne zmareneho zivota 20 rokov kazdej takej zeny. aj ked si to zavinila sama.
tak nech je tvoj priklad vystrahou pre ine slovenky. co samoze stat s o sobnostou zeny v odbonej situacii.
a preto toto forum na vyznam . aj napriekt obcasnej vulgarnosti ci agresii , co tu panuje .

erjona
14. apr 2014

@ellise Sprav penovu tortu, tam ide vela vajec 😀

ellise
14. apr 2014

kdybych tam šlo 15, tak jich můžu udělat 10, 🙂 ale je pravda, že se nejspíš na velikonoce rozšoupnu 🙂

erjona
14. apr 2014

@alice107 Ty vies citat, ci mas klapky na ociach, ci ako sa mam vyjadrit? Nemalo zien tu napisalo, ze ma pohodove manzelstvo s moslim a ja inkl. a ty napises zasa len to svoje, ze neni vynimka, nauc sa co je zmyslom komunikacie... aj pocuvat, nie si stale hudies to svoje dookola... 😝 😝 😝 😝

erjona
14. apr 2014

@ellise Tak to si voliaku mini spravila z 15 vajec 😀 Daj uvarit, nafarbis a rozdas polievacom 😀

alice107
14. apr 2014

@erjona nechapem zmysel tvojho prispevku ku mne. to tebe pissala o svojom stastnom manzelstve? 😕 ja dobre viem,ake ona ma zle manzelstvo. napisla to neraz na forum a nielne toto forum. a viem to od nej samej. takze zbytocne nepis nezmysly a nesnaz sa obhajovat neobhajitelne.jej zivot to nezlepsi.

erjona
14. apr 2014

@alice107 ty si nepamätas, co pises pol hodinu do zadu? "ale ak ide o teba, tak ten tvoj je ´´iny´´.
ale zial, nie je.tvoja situacia je rovnoko zufala ako inej europany, co je muz zaraba menej. obe ste v podruci tych muzov ." - stale dookola to iste, ze kazda je nestastna, kde chodis na tieto teorie - pisala aj, ze uz to je dobre s jej muzom,,, to si necitala?
😒 😒 😒