icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
14. apr 2014

@zuzkaanicka Takze podla Alice prispevku z 19:04 si potom objektivna 😀 Sama to napisala 😀

zuzkaanicka
14. apr 2014

@erjona to ja viem, ze som objektivna 😉

erjona
14. apr 2014

@zuzkaanicka Aj mariuskaa nema moslima, aj ona je objektivna,,, len nechapem neoobjektivitu manzelky moslima, ktora je 14 rokov vydata 😀
Ale to je zasa len Alicin pohlad,,, 😀

zuzkaanicka
14. apr 2014

@alice107 Ty si myslis, ze iba manzelky moslimov si mozu mysliet, ze take manzelstvo ma sancu? 😕 ... ja poznam tolko roznych ludi (narodnostou, nabozenstvom, ideologiou a co ja viem, cim este) a preto viem, ze sa nedaju ludia napr. rovnakej pleti hadzat do jedneho vreca ... predstav si, ze aj v tych krajinach, nad ktorymi Ty ohrnujes nos, su napr. vyznamni vedci 😉

alice107
14. apr 2014

@zuzkaanicka to, ci manzel je cech nevypovedsa nic o tom, ci je cech domestifikovany, ci ma ine ako europske korene. pretoze tam by bolo potom mozne hovorit o skusensti z inou mentalitou.
takze ak je korenmi cech, tak ak nemas pracovne skusensti/mas?/ tak vlastne tvoje vsetky tvrdenia su len tvoje domnienky nepodlozene ziadnou skusenostou.
tak to samozrejme meni sutaciu. tvoje vyjadrenia potom beriem len ako tvoje domnieky bez praxe.
ale aj to je nazor a ja ho tak aj beriem.

zuzkaanicka
14. apr 2014

@alice107 vies citat?

zuzkaanicka
14. apr 2014

@alice107 manzel ma iba europske korene ... ja mam skusenosti pracovne a uz neviem, ako to mam napisat, aby si to aj Ty pochopila ... tym, ze mam skusenosti pracovne, tak mam v podstate aj osobne, lebo spolupracujem s ludmi roznych narodnosti ... ale jasne, Ty jedina mas dobry nazor a nikto iny ho nemoze mat podlozeny 😉

alice107
14. apr 2014

@zuzkaanicka uplne si vedla. ja neohrnujem nos nad nikym anicim.ale pisem moje skusenosti z inou mentalitou a kulturou
ajsne, ze a aj zeny co nemaju arabov mozu mat pozitvny nazor na take manzelatva. lenze je to nazor len zvycajne beez skusensti a su to len ich domnienky.ak by totiz mali skusensti dostatocne,tak ich nazor pozitivny nebude . 😉
no ao tych vyznamnych veccoch by some mohli tiez debatovat dlho. akeho konkretneho poznas napriklad? 😉

zuzkaanicka
14. apr 2014

@alice107 a mozno by bolo dobre, keby si si ujasnila, ake nazory a od akych ludi beries ako relevantne a ake ako irelevantne, lebo Ti to uz nejako prestava sediet 😉

alice107
14. apr 2014

@zuzkaanicka spolupracovat s narodnostami a pracovat v oblasti ,kde prichadzas do styku so zmiesanymi manzelstvami a problemami stym spojenymi/vratane pravnych otazok/ je nieco ine
ale jasne, ze asi ams pozitivny vztah k mentalite roznych narodnosti.,ak to vidis z vonku a nievidis dosledky stretu dvach rozdielnych mentalit v rodine a vo vztahu.

zuzkaanicka
14. apr 2014

@alice107 pozri, okruh mojich znamych nebudem zverejnovat na MK ... osobne sa poznam s mnohymi spickovymi vedcami a nie vsetci su bieli ... konkretizovat nebudem, aj tak by ta informacia nemala pre Teba ziaden vyznam 😉

zuzkaanicka
14. apr 2014

@alice107 vobec to nemusi byt nieco ine, mozno to ma viac spolocne, ako si Ty dokazes predstavit 😉

alice107
14. apr 2014

@zuzkaanicka meno vedcov spickovych je verejna zalezitost.ak su spickovi,tak maju profil na nete a prace na nete uverejnene. takze nic sukromneho by si neprezradila.ako to,ze toto nevies?

zuzkaanicka
14. apr 2014

@alice107 ale toto ja viem, ale nebudem tu zverejnovat mena svojich znamych, nepotrebujem aby hocikto vedel, v akej oblasti pracujem ... uz si zase nemysli, ze neviem, ze vedci sa daju na webe najst ... aj mna by si tam nasla 😉

alice107
14. apr 2014

@zuzkaanicka pises uplne nezmysly. spickovi veci su vo wikpedii, maju svoje strsanky na nettoch. to nema nic z tebou. 😀 takze staci meno vecca aja si ho najdem na wikpedii ci na strnke vedeckej . kazdy vecec ked das jeho meno ti web vyda o nom spravu. takze nebud sko male didta .ak nevies meno,napis to jasne .ved aj viem , ze ty proste v tomto zavadzas. 😉
ale inak sami stebou debatilo dobr. dovol,aby sme nasu debatu uzatvorili tym,ze ty mas svoj nazor -domnieku bna manzelstva zmiesane bez akejkolvek skusnsti pracovnej ci sukromnej, pretoze pracuje3s z ludmi z ichch kultura a na zaklad etoho si si uorbila subjektivny nazor na vec. jeto tvoj nahlad
ja to beriem
je to tvoja domnienka, sice s nou mesuhlasim samozrejme,lebo ja mam prakticke skusnosoti v tejto tematike.
takze sme si vymenili nazory a teraz idem vecerat. zelam krasny y zvysok vecera. 🙂

zuzkaanicka
14. apr 2014

@alice107 neviem ake nezmysly pisem ... ja na rozdiel od Teba vo vede robim a mnohych spickovych vedcov poznam osobne ... nevidim vsak jediny dovod, aby som Ti tu zacala vypisovat okruh svojich znamych ... ci mi Ty veris, alebo nie, to mi je uplne jedno 😉

alice107
14. apr 2014

@zuzkaanicka no dobre dobre. ja ti verim, len sa upokoj. 😀 pekny vecer. 😉

zuzkaanicka
14. apr 2014

@alice107 aj mne sa dobre debatilo s Tebou, potvrdilo sa mi to, co som si davno myslela ... nazor, ak je iny ako Tvoj, tak taky neprijmes, taky nemoze byt dobry ... dokonca ja podla Teba ani nerobim to, co robim 😅 ... si sa trochu zaplietla v tych svojich dojmoch a pojmoch ... ale v podstate si ma pobavila a tipujem, ze nielen mna ... mysli si aj dalej, ze si najmudrejsia 😉

zuzkaanicka
14. apr 2014

@alice107 ja som uplne kludna, ja sa na Tebe smejem 😅 ... mozno by si sa mala ukludnit Ty 😅

zuzkaanicka
14. apr 2014

@alice107 jo, a dobru chut 😉 ... dufam, ze Ti sluzobnictvo dobre navarilo 😉

maria200981
14. apr 2014

Sice neprispievam ale citam...obcas sa pousmejem, obcas zagulam ocami..obcas nemozem ani uverit co tu citam...nasa slovenska statystika rozvodov je katastrofalna tak nechapem ako niekto polemizuje o tom ktore manzelstvo moze vyjst a ktore nie....europania sa rozvadzaju jedna radost medzi sebou tak posudzovat manzelstva zmiesane je v tom pripade Zbytocne..nie kazdy moslim je praktizujuci....vela robi nielen nabozenstvo ale kultuta a CHARAKTER cloveka.... Kazdy nech si uprace na svojej zahradke...necitim potrebu niekomu nieco dokazovat...my sme stastni ... Napr deti mam pokrstnene pretoze som si to priala a mam uzasneho chlapa....

zita19
14. apr 2014

@erjona Nas prvy dobrotivy pan premier Velky Mufty povedla. Kazdy ma narok na nazor, na moj... A velky sudruh Klema Gottwald hlasal: Kto nejde s nami je proti nam...Takze asi tak...

erjona
14. apr 2014

@zita19 Myslis na tu istu "nasu sudruzku" na fore ako ja? 😀 😀 😀

zita19
14. apr 2014

@alice107 pohorsi ta, ked napisem, ze bola som na web stranke, ked je @zuzkaanicka uvedena? Normalne ako vyskopostaveny vedecko-pedagogicky zamestnanec prestiznej vzdelavacej a vedeckej institucie. Predpokladam, ze na svojom poste sa bezne stretava s uznavanymi vedeckymi a pedagogickymi osobnostami zo svojho odboru, ktori pochadzaju z roznych koncin sveta a pracuju vo vyznamnych instítuciach po celom svete.

zita19
14. apr 2014

@erjona ano tu, to se neda netrafit 😀 😉

zuzkaanicka
14. apr 2014

@zita19 😉 no, su ludia, ktorych pohorsi aj to, ked niekto ma iny nazor 😉

erjona
14. apr 2014

@zuzkaanicka
@zita19

Ale to jej musime uznat, este nikto tu tolko krat neukoncoval a nezacinal debaty ako nasa "oblubena prispievatelka" a tie skusenosti realne, ja zasnem, len skoda, ze som sa ziaden konkretny z praxe nedozvedela, len vseobecne domienky 😀

zita19
14. apr 2014

@erjona s panombohom idem od vas, neublizil som nikomu z vas... 😢 😢

zuzkaanicka
14. apr 2014

@zita19 no, ale tento pan "spevak" nastastie na MK neprispieva, ci? 😀

zita19
14. apr 2014

@zuzkaanicka no mozno uz by aj zapadal do kontextu MK: myslenky nejasne, plienky nutne 😀 😀